Nem tudja valaki, hogy mi a neve a Röszke szerb oldalán a pénzváltónak, vagy azt, hogy lehet-e ott macedón denárt váltani? Többször megálltam már ott, de nem emlékszem a nevére. Szeretnék denárt váltani, de a macedón határon nem szeretnék megállni, nem szimpatikus.
Tegnap a 6 sávból 4 működött, igazán csak a híd előtt 1 km-rel kezdtünk tülekedni. A Belgrád előtti fizető kapu után is útfelújítás van, egészen az ELP kutat jelző tábláig, ahol jelzi, hogy a kút 5 km-re van, vagyis a híd után, mint tudjuk. Most kezdhették el egy völgyhíd felújítását, na ott az egyik fele le van zárva és 6 sávból 3 üzemel. Ez a lefele menőket érinti, na ott volt tumultus.
Üdv mindenkinek !
Igaz, hogy már szombaton este hazaértünk, de csak most értem utol magam, ezért nem jelentkeztem a friss tapasztalatokkal.
Minden szuper volt.
Mint mindig.
Először is leírom a menetidőket, ebből már mindenki tud kb/sacc kombinálni.
Hozzáteszem, hogy ez erősen forgalom, török, dugó, felújítás, stb. függő, de viszonyítási alapnak jó. És nem először tettük meg az utat, talán ez is számít.
14. volt.
Menet:
Bp-05h 10p
Röszke-06.55 ( Tankoltunk az utolsó OMW kútnál)
Belgrád-09.15 ( Ahol rákanyarodunk a Nisi útra)
Lapovoi OMW kút- 10.40 ( Nem tankoltunk, csak egy kis pihi)
Nis- Szófia elágazás-11.50
Mac határ- 13.40
Görögország- 16.00 ( Az utolsó Mac kútnál tankoltunk 1,04 Euro a diesel)
Afitos- 18.00
Igazából a határokon simán, 10-15 perc alatt átjutottunk, Belgrádon is, csak egy rövid távon kellett araszolni.
A visszaút.
Afitos- 04h.50p
Mac határ- 06.50 ( Vámmentes bolt, + tankolás 1,10 Euro a diesel )
Szerb határ- 09.20 ( Itt sokat vártunk, a Mac nem akart dolgozni. 45 perc )
Nis- Szófia elágazó- 11.00
Lapowoi OMW- 12.25 ( Nem tankol, csak pihi )
Belgrád -13. 35
Magyarország- 15.35 ( Tankolás az OMWnél)
Bp- 17.35
Az autópályadíjak, a leírtak szerint, euróban, dínárt, dénárt nem szoktunk váltani. Rendőr alig, ami nem is baj.
Szerintem kérik, és kérni is fogják mindig.
De nem értem,hogy ezt miért kérdezed, hisz a biztosítód ingyen kiállítja, ha kéred. Én is pont tegnap voltam megcsináltatni.
Akkor mihamarabb szerezzék be, nehogy e miatt sikerüljön rosszul a nyaralás. Be kell menni a biztosítóhoz a forgalmival, és kb. 5 perc az egész. Érdemes, mert a határőrök kiszámíthatatlanok. Lehet hogy pont nem kérnék el, de én gondolom, hogy a Makedónok azt mindig kérik. Tőlünk legalábbis még mindig kérték.