Stavros csodálatosan szép környezetben fekszik. Lélegzet elállóan szépek települést körülvevő hegyek. Egy napon hegyi túrát szerveztünk magunknak. Fantasztikus élményben volt részünk. Mindenkinek javaslom, hogy ezt az élményt ne hagyja ki. Olyan fantasztikus látványban lesz része, amit leirni nem lehet. Itt nem kopárak a hegyek, mint általában Görögországban, hanem dús növényzet boritja. Különleges fák, cserjék, virágok. Na és az a levegő?
Az ófaluba mindenképpen érdemes felsétálni. Vrasnára is át lehet menni, de azért fel kell készülni, hogy gyalogosan jó kis séta lesz. Itt van egy Lidl áruház, ahol olcsóbban, jó minőségü árut lehet találni.
Stavros tengerpartja nekem nem annyira jött be. Az Alexander Palace apartmanhoz legközelebb eső part eléggé kavicsos volt. Én nem annyira szerettem. De ez az én véleményem. Egyébként, amikor ott voltunk, minden nap jött egy gép és felszedte a nagyobb kavicsokat és elegyengette a homokot.
Az Alexander Palace egy mutatós ház. Jó a medencéje. Naponta fertőtleniti a tulaj. Természetesen van benne vizforgató berendezés is. Az egész udvart szépen rendben tartja. Naponta sepri, locsolja. Gyönyörúek a rózsák. A medence partján bőven van napozóágy.
Mi pont kikaptuk a ház sarkán lévő szobát. Pici ablaka a medencére nézett. A bejárat a teraszról nyilott, amit nem igazán szerettem. Mivel éppen a kapunál volt, ezért aztán mindenki ott járt el. A szoba eléggé sötét volt és szűkös. Furcsán nézett ki azzal, hogy a belső sorkába, mint egy doboz, úgy volt beállitva a fürdő. A fala nem volt menyezetig felfalazva. A tetejére, akár fel is mászhattunk volna. Ilyen pici fürdőszobával még sehol nem találkoztam. Szinte a WC-ben zuhanyoztunk. Megtörölközni sem lehetett benn, mert folyton beverte az ember a karját.
A konyhában viszont meglepően sok edény volt. Viszonylag jó felszereltnek mondanám.
TV volt a szobában és légkondi is. A terasz viszont nagy volt. Nagy asztal 6 székkel és egy méretes szétnyitható száritóval és még igy is volt hely közlekedni. Igaz a teraszon még ajtó sem volt. Nem tudom, azóra csináltak-e rá? A többi szobák állitólag sokkal jobbak.
A félig kész templom, amelyről már annyi szó esett, szóval harangozása szerintem nem zavaró. Eléggé finoman kolompolt. Inkább egy harangjátékra emlékeztető.
Ebben az apartmanházban azért volt jó, mert a hazaindulás napján, amikor reggel 9-ig ki kellett költözni, a medence partján ott lehet maradni. A napágyakon el lehet nyúlni és pihenni a csodás pálmafák alatt. Indulás előtt le lehet zuhanyozni.
Szia Pintyőke.
Lehet rosszul tudom, de az Alexandros apartmanba nincs tv?
Szia Kszifiasz ! Abban a tetőtéri apartmanban , volt T.V. ,,,mi is úgy tudtuk, h nincs és vittünk magunkkal , mert akkor még pici volt a kisebbik lányunk , és semmivel nem tudtuk volna becsalogatni a vízből a déli napsütéstől , csak egy kis dvd -zéssel ! Ezért filmet is vittünk és t.v.-t is, amit 2 hétig cipeltünk a kocsi csomagtartójában !!!! ( 37 cm- képátlóst ) !!!
Szia Pintyőke!
Ez egy 3 fős szoba. Egy dupla és egy szinpla fenyőággyal, de csak ketten voltunk benne. Egyébként az ágyak kényelmesek voltak és tiszta volt az apartman.
Szia Pintyőke!
Ez egy 3 fős szoba. Egy dupla és egy szinpla fenyőággyal, de csak ketten voltunk benne. Egyébként az ágyak kényelmesek voltak és tiszta volt az apartman.
Köszi szépen, jól tudom, h csak a tetőtéri szobák 4 ágyasak ?Azért voltam erre kíváncsi ,hogy ti hány ágyas szobában voltatok, mert az utazási irodában nekem ezt mondták ! Én egy kicsit lejjebb kértem volna a szállást !!! De hát ez van !
Pintyőke.
Gondolkodom rajta, hogy vigyek egy kis tévét. Itthon is szoktam nézni görög adót, szerintem lehet belőle tanulni. Most meg aztán mindig vannak az országgal kapcsolatos új hirek. A kocsiban sok hely van, simán elfér.
#1710732011-07-26 18:24:10 Válasz a #171066. hsz-ra
Sziasztok Stavros Imádók!
Szeptember 16-án indulunk csoportosan, a Blue Mond Travel szervezésében. Igen vegyes összetételben, mármint akik egy helyről megyünk (18fő), gyerek is lesz több is, az Én nagyfiam 16 éves, a kisebbik fiam 9 éves, de lesz 14 éves, és 5.5 éves gyerek is velünk. Tul. képpen mindenkinek lesz társasága. Nekem 4 ágyas apartmanom lesz, és földszintit mondtak, lehetett medencére nézőt és utcait kérni. Én utcait választottam, mert talán csendesebb, mint a medencére néző (remélem jól választottam, bár a belebámulást nem kedvelem). Tehát elvileg a földszinten is van 4 ágyas apartman. Állítólag klíma már mindenhol van. Tényleg olyan picuri a fürdő? Majd két méter magas a nagy fiam, mi lesz vele?! A konyhában a képekről ítélve kétégős villanyrezsó van. Ha ez így van, nem túl nagy lehetőség a főzésre, vagy nem? A strand nem olyan okés az apartman közlében, ha jól értem. Kellene talán sziklacipőt is a kövek miatt? Meg akarjuk nézni a távolabbi, árnyasabb strandrészt is, talán az sincs olyan messze, vagy kibírható. Az említett Lidl áruház messze van az Alexandrosz apartmantól gyalogosan? Ja még egy kérdés: a városban vannak-e bankautomaták? Tudunk-e pénzt felvenni. Aki frissen hazajött, kérdezném: szerintetek mi az a forint összeg/nap, amiből normálisan kijön egy személy, pl, vacsival, de nem dorbézolva, hanem átlagos napi költekezéssel?
Túra útvonal adja-e magát, vagy utána kell járni, merre menjen az ember? Mi is szeretnénk túrázni a hegyekben egyet.
Bocsi a sok kérdést, de hát ez van.
Sziasztok, köszi a választ előre is. Gabi
Szia Béjé vissza mennék,de repcsivel mert most kicsit nehéz volt a haza jövetel.Hát még szegény ki indulóknak ,most kicsit szünet jön nekünk Görögországból.
Szia Pulai Gabi!
Én az Alexandoros sarki szobájáról nyilatkoztam, a többit nem láttam. Itt tényleg picuri a fürdő. A magasságával nincs probléma. Az alapterülete pici. Valamennyi apartmanban kétlapos villanyrezsó van. A part, amiről irtam kavicsos, inkább csúszós volt. Két-három méter után már jó, puha homokos az alja. Érdemes távolabbi partokat is meglátogatni. Egyébként a ház környéke csendes. Attól nem kell tartani, hogy az utcáról bebámulnak. Egyáltalán nem forgalmas. Az utcáról a medencéhez sem lehet belátni. Inkább csak a motorok zaja hallatszik be. A medencét éjjel nem lehet használni.
A Lidl-be kb. egy órás gyaloglás, persze ez a tempótól függ. Az Alexandros ház melletti utcán kell lemenni. Végig az úton kell maradni, mig a forgalmi lámpáig nem értek. Ott balra a főútig. Azon átkelve, ott a Lidl.
Vannak hegyi utak. Ezekről nem érdemes letérni, mert könnyen eltévedhet az ember és veszélyes is lehet a meredek szakadékok miatt. Elmondták nekünk, hogy ezeken az utakon, amelyek inkább vizmosások, esőzések idején jön le a viz. Ha tűz ütne ki, ezeken tudnak a tűzoltók felmenni.
Stavrosban egy helyen biztosan volt bankautomata. Két felnőtt, két gyerek napi 60 erurót számolhatsz. Ha priviben küldesz egy e-mail cimet szivesen küldök át képeket is!
Pintyőke.
Gondolkodom rajta, hogy vigyek egy kis tévét. Itthon is szoktam nézni görög adót, szerintem lehet belőle tanulni. Most meg aztán mindig vannak az országgal kapcsolatos új hirek. A kocsiban sok hely van, simán elfér.
Szia , ugye most nem velem " szívózol " ???? Írtam már erre az oldalra, h van minden szobában kis t.v. !!! " Nektek is elfér a csomagtartóban , és 1 hétig , hurcoljátok magatokkal ??? " ! ( mint mi ? )