Szia Sancho!Valahogy nem is gondoltam mást,csak ilyen kalandos élménydús nyaralást és persze beszámolót.Hihetetlenül vártunk már hogy haza gyere mert szerintem mindenki tudta hogy nálad mindig történik valami.Szerintem te egy ilyen ember vagy,ezt azért nem mondanám szerencsétlennek.Szépek a képek,lassan én is élőbe láthatom!
Ja ,majd nem elfelejtettem hogy én is nagyon boldog szülinapot kívánok és kívánom hogy amit szeretnél (és kívántál odakinn Görög honba) minden valóra váljon!
#1718322011-08-02 21:37:41 Válasz a #171816. hsz-ra
Ginaaa!
Nem szabad elszalasztani a kalandot, hogy valami járgányt béreljetek. Hidd el megéri. Én sem tudok se motorozni, se quadozni, mégis minden évben valamit kikölcsönzünk Eddig sosem lett komolyabb bajunk. Bár tavaj Sartin is majdnem felborultunk és idén is el akartak ütni, meg egyszer véletlenül nem engedtem el a gázt és sak mentem amikor meg akartam állni, de jókat röhögünk az egészen és az a sok élmény amihez hozzájuttat a robogó mindent megér. Most azért észrevehető volt, hogy nem csak egy hétre mentünk, bár mi mindig úgy intézzük, hogy hosszúnak tűnik az egy hét is. Érdemes meglesni Nei Porit. Nem véletlenül az egyik legkeresettebb úticél a magyaroknál Sartival karöltve. Jó helyen van, szép a partja és sokfelé el lehet menni. Mókás lehetett a Ti pihitek is a Déliben Mi mertünk aludni, mert szerencsére senki nem piszkált minket és nagyon ránk fért a pihi az esti vonaton töltött idő után
#1718342011-08-02 21:45:43 Válasz a #171821. hsz-ra
Dinnyebubus!
Nagyon szépen köszönöm. Én nagyon bevállalós vagyok, de mindenkinek aki nem annyira az, annak is tudom ajánlani a vonatos Athéni utat. Egy pici nyelvtudás és kalandra készség kell hozzá. Nem olyan bonyolult, hiszen egy helyen meg lehet venni a jegyeket és a helyjegyet. Utána már csak fel kell szállni a vonatra és ott tesz le a metróállomáson, ahonnan bárhova el lehet menni. Úgyhogy bátran kalandra fel
#1718372011-08-02 21:51:22 Válasz a #171829. hsz-ra
Szia Tallér!
Először is nagyon szépen köszönöm a köszöntést
Örülök, hogy tetszettek a képek és a beszámolók, talán idén is sikerül ötleteket és segítséget adnom azoknak, akik szintén szeretnének egy kis kirándulást vagy kalandot. Én még mindig azt mondom, hogy érdemes vagy magán úton elindulni valahova, vagy bérelni egy robogót és azzal felfedezni a környéket. Ha nem lett volna robogó nem jutottunk volna el sem Paleopyrgosba, sem Régi Poriba és a többi helyre amiket meglátogattuk. Thessalonikibe és Athénba vonattal mentünk, de vonattal át lehet ugrani Larissába, Leptokáriába vagy más helyekre. Nei Poriból Athénen kívül sok helyre el lehet látogatni vonattal és körül lehet nézni. Nemsokára mentek és Ti is átélehtitek ezt a sok élményt Remélem tényleg meghallgatásra találnak a kéréseim és minden sikerül amit kívántunk...
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A vonatozást ki kell próbálni De akinek ez nagyon merész, az megpróbálhatja busszal is. Van olyan járat, ami Szaloniktől Athénig megy.
Aki fél a robogótól, az béreljen quadot...automata, így nem kell váltani, csak gáz, vagy fék Nagyszerű élmény.
Mylo nem tűnt el és szerencsére nincs semmi baja, csak nem jó a gépe, ezért nem tud feljönni, de amint lesz újra gép, biztos feljön és rátok zúdítja az élményeit
Csak nem görögben jártál? valamiért olyan ismerösek a tájak a fényképeken
Annyit kérdeznék hogy a 2 hét alatt kb hány napot hullámzott erösen a tenger?
A képeken olyan felhöket láttam amit eddig még sosem N.Pori felett, a két hétböl max 2 nap szokott szeles lenni és erös hullámzás. Szoval az itthoni juliusi "enyhe telünk" idöjárása ott is érzödik?
Tátott szájjal olvastam a kalandos élménybeszámolódat! Én nem ismerem a görögök mentalitását, de azt már hallottam, hogy eléggé ráérősre fogják a dolgokat. A leírásaidból most már kaptam egy kis betekintőt, hogy mire is számíthatunk majd.
Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk nyaralásod emlékeit!
Szép napot mindenkinek!
#1718672011-08-03 10:04:37 Válasz a #171848. hsz-ra
Szia Pinga!
Nos valóban lehetnek ismerős tájak, ugyanis többször voltunk Platamonasban is Nos amikor mi a tengernél voltunk talán két nap volt, amikor nagyok voltak a hullámok, de talán utolsó nap is szörföztek a gumimatracokkal. Nekem nem volt zavaró a hullámzás és mások is élvezték. A párom picit félt és nem is nagyon akart olyankor bemenni a tengerbe. Ilyenkor egyébként egy picit le is hűlt a víz és egy aprót koszosabb is volt, de komolyabb gond nem volt vele. A felhőket én is félve néztem, mert egyik este komolyan beborult, még a nap is elment, de aztán ez csak olyan ijesztgetés volt, semmi következménye nem lett. Esőt már csak itthon láttunk és tapasztaltunk Ott még azért jó idő van, sőt,mint írtam is a beszámolóban, szokatlanul meleg volt én most voltam hatodik alkalommal Göröghonban, de ilyen melegre nem emléxem, pedig én nagyon szeretem és bírom a meleget. Ez volt az első nyaralásom, ahol klímát kellett kérnem, ez eddig sosem fordult elő. Mindenesetre nagyon klassz és élményekben gazdag nyaralás volt
A cica valóban azonos lehet az általunk fényképzettel. Szelíd, simizésre vágyó cicus Egyébként Göröghonban nagyon sok cica van a legnagyobb örömömre, bár láttam Larissában olyan kinézetű macskát, amiről komolyan azt gondoltam, hogy ez a cicus halmozottan fogyatékos. Én még ilyen buta kinézetű, kancsal, nyitott szájú cicát életemben nem láttam Már bánom hogy nem fényképeztem le, de úgy megdöbbentett, hogy mindent elfelejtettem De a többi cica nagyon aranyos és a legtöbbet meg is lehet szeretgetni
#1718692011-08-03 10:13:07 Válasz a #171852. hsz-ra
Szia Vickycsibe!
Örülök, hogy tetszett a beszámolóm és köszönöm szépen A görögök valóban olyan Pató Pál urasan intézik a dolgokat, de ez inkább csak akkor zavaró, ha valaki valamit sűrgősen el akar intézni, vagy külföldiként Göröghonban él Jamasz mesélte, hogy van, hogy felhív a szerelő és közli, hogy kedden 6 órára ott van nálatok. Aztán egy hét múlva amikor rátelefonálsz közli, hogy nemsokára odaér A jegypénztár sem nagyon akart időben kinyitnii, és a vonatok sem mindig akkor indulnak amikor ki vannak írva A görögök nagyon kedves, közvetlen, barátkozós emberek, de! udvariasságot, vagy együttérzést ne várj tőlük...
Ha például szállsz fel a vonatra és előbb voltál, akkor is félretolnak és még rád is kiabálnak. A helyet nem adják át az idősebbeknek, sem a kismamáknak. Ők valahogy ilyenek, de mindentől eltekintve én szeretem a görögöket, mert nagyobb százalékban nekem a kedves és barátkozós görögök jutottak. A mentalitásukat legjobban a nagyvárosok Athén, Thessaloniki közlekedésében, forgatagában lehet megtapasztalni. Mindenki megy ahogy tud. Se lámpa se semmi nem számít Mindenki folyamatosan dudál és kiabál Én csak lestem mikor történik valami, de sosem történt semmi. Dudáltak, mert a féket nem nagyon ismerik, aztán mindenki ment a maga dolgára De azért élvezetes volt és én jókat kuncogtam az egészen...
#1718882011-08-03 13:51:25 Válasz a #171867. hsz-ra
kaptunk már el mi is N.Poriban többször is vihart,de az nem lényeges, a hullámzás kimondottan élvezetes, a frontfelhözet ami nem tetszett nekem a képeiden,mert ilyenek nem szoktak azon a részen lenni nyáron,de ezt hozza a globális felmelegedés
Nagyon tetszett a beszámolód. Ilyen részletesen még senki nem írta le az élményeit itt a fórumon. Élvezet volt olvasni, a kalandokkal teli nyaralásod történetét, pont ezért lesz feledhetetlen. Mi is sok kirándulást tervezünk,remélem sikerül is bejárni a kiszemelt helyeket. Csak gratulálni tudok!!