#1719562011-08-03 23:11:55 Válasz a #171947. hsz-ra
Szia Pévi!
A párod is biztos, hogy türelemmel lesz, mert a Sakisban a sorban álló vendégeket sem hagyják figyelmen kívül, rögtön kínálják az ouzo-t. (Pedig a sorban álló vendégek nélkül is rendesen lóg a nyelvük, pedig mi júniusban voltunk.)
Hihetetlen figyelmesek. Egyik este mikor odaértünk már jó sokan várakoztak és szóltunk az egyik pincérnek, hogy kb. egy óra múlva visszajövünk, addig sétálunk. Hálásan köszönte, majd mikor visszaértünk egy óra múlva, a következő felszabadult asztalhoz minket ültetett le. (Nem mertem a sorban állók arcára nézni )
Breki!
Te egyébként szörnyű vagy!!!
Ez a video egy adrenalin bomba! Ahányszor megnézem, ( márpedig tegnap óta többször is) mindig teljes lázba jövök, és már alig bírom kivárni ezt a "kis" időt.
Szóval komoly megpróbáltatás ez a 19 nap!
#1719592011-08-03 23:17:13 Válasz a #171956. hsz-ra
Szia Relax!
Az tényleg gáz lehetett!
Hát igen, az ilyen helyekért, és az ilyen görörg vendégszeretetért szeret az ember még mindig odajárni.
Bár sajnos tapasztalhatjuk, hogy már ott is kezd egy kicsit lazulni ez a dolog, de még mindig leginkább ott érzem magam "otthon", pedig már jártam elég sok felé.
#1719602011-08-03 23:20:14 Válasz a #171956. hsz-ra
Relax! Neked nagyon jó dolgod van! Egyszer Parga? Egyszer Sarti? Egy nyáron?
Sartin jártatok már korábban?
Nagyon jó utat kívánok, látom hamarosan indultok.
#1719612011-08-03 23:30:15 Válasz a #171959. hsz-ra
Ez így igaz, hogy a görög vendégszeretetnek nincs párja.
Érdekes a mi esetünkben a Sakis taverna, mert - bár a legelső hozzászólástól kezdve végigolvastam a Parga fórumot indulás előtt - az éttermekre, boltokra vonatkozó részeket átugrottam, azokat az infókat nem szoktam kimásolni. Úgyhogy mi abszolút a fórumtól függetlenül lyukadtunk ki a sok-sok taverna közül pont a Sakisnál és lett a kedvenc helyünk.
#1719632011-08-03 23:38:43 Válasz a #171960. hsz-ra
Nem lehet bírni ezt a hideget (bár ma pont meleg volt, de csak pár napig fog tartani), így muszáj délre menni, ha még akarunk egy kis napsütést. D
(Off: tavaly voltunk Sartin először, kellemes csalódás volt, a félsziget pedig gyönyörű.)
Persze Parga lett az igazi szívem csücske.
Köszönöm a jókívánságaid!
#1719642011-08-03 23:49:15 Válasz a #171962. hsz-ra
Igen, táncoltak kétszer is. Szerintem minden este táncoltak, csak teljesen kiszámíthatatlan időpontban, éppen mikor volt egy kis lélegzetvételnyi idejük. Mivel nem messze volt a szállásunk a tavernától, volt olyan is, hogy hallottuk a felerősödött zenét, utána pedig a nagy tapsvihart.
Sziasztok
Ma érkeztünk haza, kicsit fáradt vagyok, de megpróbálok valami értelmeset kihozni magamból.
Utazási iroda:Apollon Travel, Villa Maria apartmanház 3. és 4. szoba.
Odafele mi 13:15-kor indultunk Kecskemétről, emelt szintű busszal és görög idő szerint 11-kor voltunk Pargán. Az idegenvezető Tamást a megérkezés illetve a hazautazás napján láttuk, úgyhogy véleményt mondani róla nem tudok. Szerencsére nem volt szükség a segítségére. A Villa Maria szerintem egész jó apartman, a mi szobáink a földszinten(alagsorban..attól függ, hogy melyik utcáról nézi az ember:D) volt. Aki ide megy az vigyen egy jó kenyérvágó kést, mert az nincs. Az udvarban citromfa található, klímára nincs szükség, mert nem süt oda a nap.
Fakultatívon az utazási irodával nem voltunk, a Marco Polo hajóval mentünk a Paxos-i kirándulásra idén is. Nagyon szuper volt!Visszafele még vitorláztunk is, visszafele kikötöttünk a Valtos strandon is és a Marco Polo volt az utolsó aki beért a kikötőbe
Béreltünk robogót, az 50cm3 15EUR a 80cm3 17 Eur/nap. Voltunk vele fent Ali Pasha várában, a vízimalomnál, a Necromantion jósdánál, Acheron folyó forrásánál.
A Lichnos-ra gyalog mentünk útba ejtve az Agia Eleni kápolnát fent a hegytetőn, szép kis túra volt a legnagyobb melegben, vissza már vizi taxival jöttünk(4EUR)
És idén végre a Sakisban vacsoráztunk!Kiszolgálás és vendégszeretet csillagos ötös!Sajnos tánc most nem volt, de nem is értek rá annyian vártak asztalra. Az árak tényleg nem vészesek, a kikötőben sokkal drágább lett volna!
Egyenlőre ennyi, kérdezzetek
Szia Vio!
Örülünk, hogy újra itt vagy közöttünk, (gondolom te kevésbbé) és mesélsz nekünk.
Most hirtelen csak az jutott eszembe, hogy mi a helyzet szúnyog ügyben??? Sajnos ez is egy -szó szerint-, húsba vágó kérdés!
#1720072011-08-04 11:59:38 Válasz a #172006. hsz-ra
Szia
Jól gondolod, kb. 5 percenként nézem a webkamerát és irigykedem
Szúnyog ügyben engem és a nővéremet csíptek, a keresztlányomat és a sógoromat egyszer sem
Éjjelente be volt dugva az elektromos szúnyogriasztó úgy oké volt. Mondjuk mi a földszinten voltunk, nem sütött oda nap. A városban az esti séta közben nem találkoztam szúnyogokkal.
#1720092011-08-04 12:05:08 Válasz a #171992. hsz-ra
Jól teszed! A Sakis a legjobb, a helyiek is megmondják....mentünk vacsorázni, mászunk fel az emelkedőn, közben beszélgetünk. Egyszer csak megfogja valaki a karom és megszólal magyarul ( akcentussal):
-Kajázni mentek?
-Igen.
-Tudjátok hol olcsó és finom a kaja?
-Hol?
-Hova mentek?
-Sakisba.
-Na oda menjetek!Olcsó és jó!
#1720112011-08-04 12:11:07 Válasz a #172009. hsz-ra
Hát igen. Ami jó, az jó! Annak hamar híre megy!
Milyen bedugós riasztótok volt? A lapkás, vagy a minek a tetejére kell valamit rátekerni? Mert olvastam régebbi hsz.-okban, hogy van, amelyiken csak röhögnek a szúnyogok.
Sajnos, ha csak egy van a szobában, engem az is megtalál, és több helyen is megrágcsál.
Szia Pévi! Mi tavaly a Villa Mariaban voltunk, tényleg kellett a szúnyogirtó, egész éjszaka be volt dugva. Nekünk lapkás volt, teljesen meg voltunk vele elégedve. Szóval ne felejtsétek itthon!
Üdv: Adri