Sancho!Ez így tökéletes leírás le is írok mindent,esetleg Diont is leírnád ha tudod?
Elmondom hogyan kell dionba menni, mocira pattansz majd szépen a platamoni vár mellet a kacskaringos és lejtös rész után egy tök egyenes uton de nem az autopályán hanem amelyik mellette van közelebb a parthoz,azon elmész paraliát,leptokaryát,plakat,limenast elhagyva egészen addig mig ki nincs irva hogy dion és ott szépen balra az autopálya alatt átsuhansz dion felé, amugy több helyen is ki van táblázva dion és arra is lehet menni közelebb az olymposz lábához,az is szép ut, hogy ugy mondjam minden ut dionba vezet. Mi mentünk ugy is hogy leptokaria után amikor lehetett elmentünk litochoro felé,be a városba egy kis finom gyros és utána onnan el lehet menni tovább dionba. Ha süt a nap feltétlenül kend be magad krémmel mert nagyon meg lehet égni, nekem a lábujjaim logtak ki a papucsbol és azok is megégtek
Hát akkor most már minden út le van írva ,köszönöm mindenkinek!Abba nyugtassatok meg(mert a férjem kételkedik benne)hogy a lefagyasztott kaja kibírja míg oda érünk!Mit érdemes vinni ami biztos kibírja?
Ja még akartam kérdezni hogy Nei poriba lehet-e autót kölcsönözni,mert számolgattuk hogy 5 fő esetén 3 motor kell és akkor szerintem annyiért kocsit is tudunk bérelni.Várom a véleményt!
#1719842011-08-04 09:40:48 Válasz a #171973. hsz-ra
Szia Tallér!
Nos nem tudom mivel mentek, de mi busszal mentünk egy mezei vászon borítású hűtőtáskával, ami mellesleg ki is szakadt az úton, de amit beleraktunk az hideg és fagyott maradt egészen Göröghonig. Mit érdemes vinni? Szerintem semmit, mert ugyanannyiba, vagy még kevesebbe kerülnek kinn a kaják, szerintem felesleges cipekedni Bár ezt sokan sokszor elmondtuk és leírtuk, még sem sikerül mindenkit meggyőzni
De szerintem szalámit, konzervet, paprikát, paradicsomot ( bár ezeket is lehet kinn kapni), péntekenként van piac ott is lehet vásárolni meg alkudozni is, de a szupermarketekben is jó áron meg lehet venni mindent. Egyébként Platamonasban van egy nagyobb bolt, nem tudom mi a neve, de pont az elején van, ahogy Nei Pori felől bejutunk Platamonasra. Az útra is érdemes olyan kaját vinni ami nem telít el és nem folyik, nem romlik meg és nincs szaga Sokan jó szokás szerint a fasírtra szavaznak, ami miatt én különösen meregetem a szemem, ugyanis gyűlölöm a fokhagymát és a fél utazás során ezt szagolgatni bizony nem kellemes talán azoknak sem akik nem vámpírok voltak előző életükben
Csak érdekesség képpen jegyzem meg, hogy a tzatzikit pedig szeretem
Mi vittünk házi pizzás táskát, rágicsákat, néhány szalámis szendvicset, paradicsomot felkockázva kis dobozokban és sok vizet. Ugyanis az oltja legjobban a szomjat. A többi italtól pedig még szomjasabb leszel, még többet iszol és sűrűbben kell pisilni járni, ami busszal utazva nem is olyan egyszerű Ugyanígy nem ajánlom a sört sem hasonló okokból
Autókölcsönző van Nei Poriban, ahogy olvastam egy 7 személyes autó kb 50 EUR/nap, de szerintem ennek pontosan utána kell érdeklődni, az irodában is biztos segítenek, utána pedig ha lehet a földig le kell alkudni a bérleti díjat
Tudod... a varázsmondat:
Borite na kopszete ligho apo tin timi? (Tudna egy kis árengedményt adni?)
Sok sikert és jó utata na és persze nagyon kellemes nyaralást!
Hát akkor most már minden út le van írva ,köszönöm mindenkinek!Abba nyugtassatok meg(mert a férjem kételkedik benne)hogy a lefagyasztott kaja kibírja míg oda érünk!Mit érdemes vinni ami biztos kibírja?
mi akár busszal akár kocsival mentünk, mindig csak annyi kaját vittünk némi tartalék képzéssel ( egy meghibásodás miatt állásra számitva ),amit az uton megeszünk, nincs értelme cipelni mert a boltokban magyar áron szinte ugyanazokat a kajákat meg lehet kapni, europai kaják vannak a boltokban, néhány leárazott tescos konzerv elfér a táskákban de nem kell tulzásba vinni
egyedül édes savanyu öntetet nem kapsz mert az ott nincs de másfajták vannak, szoval ha rizzsel akarsz kajálni olyat akkor vinni kell
sosem vittünk semmi fagyasztottat,ne a fözésröl szoljon a nyaralás, hidegnek ott a sör és a fagyi
Szia Pinga!Én se akarok nagyon főzni,ezért gondoltam azt hogy itthon elkészítem a kaját odakinn pedig hozzá főzöm a köretet.Már többen mondták hogy nem olvad ki,de biztosra akartam menni.Tudod azért én is megkóstolom a görög kajákat,de azért így egy pár napot olcsóbban ki tudok hozni és még sok időbe se telik.Tudod azért 5 fő azért az csak 5 fő!Amúgy még mindig semmi alakulás,az utazással kapcsolatba?Utolsó nap lesz belőle?
#1719942011-08-04 10:27:28 Válasz a #171993. hsz-ra
egyre inkább ugy tünik hogy nem lesz belöle semmi,ráadásul most a honap végén és szept elején kezdödne a házunkban távfütés korszerüsitése és egyébb felujitások,emiatt lehet hogy itthon kell lenni,de még ez is képlékeny, ma lesz gyülés és kiderül
#1719952011-08-04 10:29:48 Válasz a #171993. hsz-ra
ha jo a hütötáska akkor a fagyasztott kaja kibirja,azt viszont nem tudom hogy a kinti hütök felsö mélyhütö részében meddig érdemes tárolni,plusz a hütö méretete is fontos
például a kalliopeban nagyon kicsi hütök vannak
Akkor jó,azt úgyis megtudom vaczsacitól mert ők most mennek és ha haza jönnek akkor tudunk még beszélni!
Nagyon sajnálom hogy minden közbe jön nektek,na de azért a ház az fontosabb.Mi is azért nem voltunk még külföldön mert hosszú-hosszú éveken keresztül mindig csak a házunkat csinálgattuk,hogy olyan legyen amilyen most.Az a baj hogy a kertes háznál sosincs vége!
#1719992011-08-04 10:50:06 Válasz a #171997. hsz-ra
ez itt panel és már 30 éves, ennek hamarosan vége lesz mert összedöl,több éve huzodik a felujitás, talán az idén elkezdödik valami,
a nyaralást még nem irtuk le,utolso pillanatig küzdünk
Jó olvasni, hogy ti olyan természetességgel írjátok le, hogy mi hol van Görögországban, mint azt írnátok, hogy x városban, ahol laktok, hol található a legközelebbi gyógyszertár.
Remélem, engem is rabul ejt göröghon varázsa, és lesz még lehetőségem visszatérni oda.
Minden jót nektek!
Jó olvasni, hogy ti olyan természetességgel írjátok le, hogy mi hol van Görögországban, mint azt írnátok, hogy x városban, ahol laktok, hol található a legközelebbi gyógyszertár.
Remélem, engem is rabul ejt göröghon varázsa, és lesz még lehetőségem visszatérni oda.
Minden jót nektek!
Én csak 2006 tol járok oda, amint lehetett belaktuk magunknak N.Porit és a környéket, szeretjük a vizet de a legnagyobb melegben amikor már a napernyö alatt sem lehet kibirni, irány a motorozás és felderiteni mi van a környéken,igyekszünk minél kevesebb idöt eltölteni a szálláson,tényleg csak kimondottan alvásra kell, igy jutottunk el arra szintre hogy otthonosan érezzük magunka és otthonosan mozgunk. Gyula már a mult században elkezdett odajárni neki már a második otthona.
nekünk még csak az elsö