#1720342011-08-04 15:02:10 Válasz a #172008. hsz-ra
Vickycsibe!
Aki egyszer is járt Göröghonban, azt elvarázsolja az az ország és mindig vissza akar térni. Nem is lehet pontosan megmagyarázni mi az ami mágnesként vonzza vissza az embereket. Ezt érezni kell, átélni, megélni. Jómagam 2001 óta járok Göröghonba és bár sokan megkérdezték,hogy nem únom? Vagy nem akarok más helyre is elmenni? A válaszom mindig határozott nem... Ugyanígy van ezzel az a sok ezer ember aki már hosszú évek, esetleg évtizedek óta Göröghonba jár nyaralni. Kívánom Neked, hogy Te is megérezd és magadénak tudhasd azt a csodálatos érzést amit mi érzünk, még akkor is ha csak szóba kerül Görögország!
Az első Göröghoni utunkon a fél bőröndben kaja volt, aminek aztán jó részét haza is hoztuk. Azóta csak pár darab zacsis kaját viszünk, az úti szendvicsen kívül, végszükség és lustaság esetére
Aki kávéval ébred és nem visz magával kávéfőzőt, kint classic nescafét, vagy ízesített keverős kávékat kap. Ha ez nem felel meg, akkor javaslom, hogy itthonról vigyen sima 3in1-et, mert azt kint nem lehet (lehetett) kapni.
Ahogy pinga is írta a hűtök elég kis méretűek, a fagyasztók 2-4 literesek, így ha túl sok előre legyártott ételt viszel magaddal, a végén még azzal lesz tele az egész hűtő és akkor hová kerül a Mythos ? ))
A Platamon-ban található nagy bolt neve Larissa szupermarket. diddli albumában találsz is róla képet
Dionba megy busz is Kateriniből. A Dion ásatástól nem messze van a megálló, viszont csak óránként 1 busz van.
Kölcsönzéskor az autókat általában Platamon-ból, vagy Leptokaria-ról hozzák. Íme néhány informális ár 1 napra, km korlátozás nélkül. Természetes pár euros eltérés előfordulhat.
Fiat Panda 1.1-es 53 euro, Grande Punto 1.2-es, Citroen C3-as 58 euro, Seat Cordoba 1.4-es 78 euro. Az autohoz adnak Görögország és Piera megye térképet, hogy el tévedj
Paprikát, paradicsomot itthonról ??? Ez nem volt szép Tőled...szinte felér egy szentségtöréssel Össze sem lehet hasonlítani, az itthoni ízetlen zöldséget, a kinti hatalmas méretű fűszeres, zamatos paradicsommal
Alig várom, hogy ismét jól bereggelizzek belőle
Szia Sancho!...A másik pedig ami tervbe van az Dion a vízesés.
Szia tallér!
A vízesés, ha egyre gondolunk, nem Dion-ban, hanem onnan, mintegy 145 km-re észak-nyugatra van Edessa-ban.
Dion-ban a makedónok egyik első városának ásatása található.
Egyet értek Sancho-val, Göröghon megunhatatlan Az idei lesz a 7-dik utam, s bár láttam sok mindent, mégis még ezernyi felfedezni való vár rám, azon a tájon
Az embert vagy az első útján rabul ejti, vagy megtanulja értékelni a szépségét, de nem fog rajongani érte
Szia Brobert!Köszönöm neked is a tanácsokat,igazából most már átgondolom hogy hogyan is legyen a kaja kérdés!A Dioni vízesés az egy kicsi, nem az Edessaira gondoltam.Egyszer valahol itt a fórumon olvastam róla és azt is hogy ott meg is lehet fürödni,csak hideg és hogy szép ez is.Lehet hogy a pinga irta mivel ő tudta egyből miről írok.
#1720662011-08-04 18:42:18 Válasz a #172046. hsz-ra
BRobi hawer!
Nos az igazság, hogy az útra gondoltam főleg, ahogy írtam is, illetve említettem, hogy kinn is lehet zöldségeket kapni Az igazság az, hogy amit itthonról vittünk paradicsomot, az tönkrement, hiába raktuk a hűtőbe Tehát tényleg nem érdemes semmit vinni. Olvastam, vagy hallottam valakiről, aki azt írta, hogy ő nem sokat látott Göröghonból, meg a tengerből, mert olyan 11 körül fel kellett jönnie minden nap hogy főzzőn a családnak. Este ugyanez... Na ezt magayarázza meg nekem valaki... Nyaralni megyek, vagy főzni az apartmanban? Ennél az sem jobb, amikor valaki egész nap az erkélyen ül... Ilyet is láttam nem egyszer...
Elhiszem hogy spórolni kell, de könyörgöm legalább egy párszor mozduljanak ki és néhányszor meg lehet engedni egy gyros tálat, vagy egy souvlakit...
#1720752011-08-04 19:15:29 Válasz a #172066. hsz-ra
Szervusztok!
Na ez volt az a mondat amitől kiakadtam. (főzés, hűtőtáska stb.) Éveken keresztül mi is így jártunk nyaralni még belföldön, mami 12 tájban otthagyott csapot papot, hogy mire a gyereksereg megéhezik, legyen valami kaja. Ez minden volt, csak pihenés nem....
Aztán 2006-ban kijutottunk Görögországba, és azt mondtam innentől kezdve úrinő akarok lenni. A annyi pénzem mindig legyen, hogy ha mást nem, de legalább gyrost ehessek. És ezt azóta is szigorúan betartom. A gyomrom már most el van készítve a sok finomságra, csak az tart vissza mindentől, hogy túl sok kiló ne szaladjon föl rám. még 27 nap
Paprikát, paradicsomot itthonról ??? Ez nem volt szép Tőled...szinte felér egy szentségtöréssel Össze sem lehet hasonlítani, az itthoni ízetlen zöldséget, a kinti hatalmas méretű fűszeres, zamatos paradicsommal
Na az oké hogy Görögország csodálatos! Nem rég jöttem Nei Poribol.
De hülyeséget ne mondjál már a zöldségekről légyszíves! A Magyar Paradicsom, paprika, gyümölcseinknek nincs párja zamatra. Szerintem ez egyértelmű! Persze nem a szupermarketes cuccokról beszélek. A görög paradicsom akkora mint a két öklöm, de nem sok íze van. A hagymájuk meg kb. salátába való. A fokhagyma szintén. A piacon vettem Nei Poriba, meg a boltokba is. Tényleg jó, de a magyar közelébe nem ér! A gyümölcsök finomak, főleg a sárga dinnye, de azért ne húzd már le amink van légyszíves!!!!
Ízlések és pofonok különbözőek
Hogy meg ne sértselek, mely nem állt szándékomban, ekként pontosítok:
Számomra össze sem lehet hasonlítani, az itthoni ízetlen zöldséget, a kinti hatalmas méretű fűszeres, zamatos paradicsommal.
Szia tallér!
Igaz, igaz, figyelmetlen voltam:) Gyorsan visszaolvastam és megvan ahol pinga a vízesést említi
Na, ez most felcsigázta az én érdeklődésemet is
Véleményem szerint a főzésben mindkét félnek van igazsága. Egy, már készételt a kinti "óriási" villanyrezsókon felmelegíteni és kifőzni mellé pár tasak rizs, nem vesz annyi időt, mint helyben nekiállni egy paprikás krumpli, lecsó, vagy marhapörkölt elkészítésnek...láttam rá példát és 5 fő esetében gazdaságosabb is, mint akár 5 gyros.
Viszont az is igaz, hogy nem azért megy el az ember nyaralni, hogy ott is a házimunkával töltse az időt Annyi "luxus" minden családanyának és családapának jár, hogy az idő alatt a házimunkát is otthon hagyja és csak a pihenésre, kikapcsolódásra koncentráljon