Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1876
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171216 Üzenet linkje2011-07-28 11:06:41  Válasz a #170964. hsz-ra

Szia Aniferi!

Szerintem a Pillangók völgyéhez, ha az ember nem loholni akar, egy jó 1,5-2 óra , igazából nagyon nem is lehet sietni, mert ott mindig sokan vannak, és mivel ilyen liba sorban lehet csak menni, így nehézkes a loholás icon_biggrin.gificon_biggrin.gif.

Kis szerencsétek van, tarisznya rákot és gekkot is lehet látni icon_smile.gif.

És rohadt párás meleg van, vizet vinni ajánlott, és mi is sokszor megálltunk, mert tikkasztó az a meleg ...

Nekem ettől függetlenül Kamiros és Prassonissi marad mindig icon_smile.gif.

Üdv.

Timike

# 1877
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171302 Üzenet linkje2011-07-28 18:07:28  Re:

Timike22 írta:
Szia Aniferi!

Szerintem a Pillangók völgyéhez, ha az ember nem loholni akar, egy jó 1,5-2 óra , igazából nagyon nem is lehet sietni, mert ott mindig sokan vannak, és mivel ilyen liba sorban lehet csak menni, így nehézkes a loholás icon_biggrin.gificon_biggrin.gif.

Kis szerencsétek van, tarisznya rákot és gekkot is lehet látni icon_smile.gif.

És rohadt párás meleg van, vizet vinni ajánlott, és mi is sokszor megálltunk, mert tikkasztó az a meleg ...

Nekem ettől függetlenül Kamiros és Prassonissi marad mindig icon_smile.gif.

Üdv.

Timike

Köszi Neked is Timike!

Azért is kérdezem, mert fejben már teszem össze a napi programokat és így Rodosz város mellett a Pillangók völgyét nézzük meg az egyik nap. icon_smile.gif
Megyünk még majd Prassonissire, Lindoszba, Tsambika, Kolymbia, 7 forrás völgye, Anthony Quinn öböl meg ilyesmik...
Húúú nagyon várom! Már csak 1 hét! icon_smile.gif

# 1878
Zanygirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171770 Üzenet linkje2011-08-02 13:47:32 

Sziasztok!

Esetleg Falirakiban a Tassos apartmanról tudna valaki infóval szolgálni?
Mennyire felszerelt, mit érdemes vinni, és mennyire van távol ténylegesen a központtól?
Előre is köszi szépen!!!

# 1879
Anitaaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171935 Üzenet linkje2011-08-03 19:54:03 

A Tassosba megyünk mi is ,holnap után. Malév charterrel.Amennyit én tudok, viszonylag távolabb van a központtól, kb 10 percre, bízom benne tényleg így van:) Jobb az ,ha akkor vagy nyüzsiben ha oda akarsz menni, aludni ilyen helyen a jó szerintem.
Ti mikor mentek zanygirl? icon_smile.gif

# 1880
Zanygirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172039 Üzenet linkje2011-08-04 15:31:27  Válasz a #171935. hsz-ra Előzmény #171935

Szia!
Mi majd 19-én megyünk. Esetleg ha hazaértetek, akkor majd írnál egy rövid beszámolót, hogy milyen a szállás és, hogy milyen volt? icon_wink.gif

Köszi

# 1881
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172303 Üzenet linkje2011-08-06 20:55:47 

Sziasztok!

Pénteken megyünk Falirakiba a Soula apartmanba két kis gyerkőccel. Rengeteget olvastam már vissza, de valahogy van pár kérdés amire nem leltem a választ (vagy már elmosódott a rengeteg információ).

Falirakiból a busz Rodosz város nevezetességekkel teli részéhez közel áll-e meg? Csak hogy tudjuk mennyit kell a gyerkőcökkel - 3 évesek - sétálni a kánikulában.

A Soula apartmanban van-e minden stúdióban törölköző? Erre nem tudtak érdemleges választ adni az irodában. Azért egy-két törölköző is számítana, ha nem kellene 4 embernek vinni strandra és fürdéshez is.

Tudom hogy van Lidl Rodosz város felé, de oda a két kis gyerkőccel nem fogunk elindulni gyalog bevásárolni, így szeretném még azt is tudni, hogy Falirakin melyik supermarketet ajánlanátok, ami viszonylag olcsó? 2 hétre megyünk és kell vásárolgatni ezt-azt. Minden nap nem tavernázhatunk sajna.

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Már nagyon várjuk az utazást. Eddig "csak" a szárazföldi részeken voltam, így ez most az első repülőgépes-szigetes utazás.

Kriszta

# 1882
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Cicmarek
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172310 Üzenet linkje2011-08-06 21:50:02 

Falirakiból a busz Rodosz város nevezetességekkel teli részéhez közel áll-e meg? Csak hogy tudjuk mennyit kell a gyerkőcökkel - 3 évesek - sétálni a kánikulában.

Igen, a végállomáson szálltok le. Innen tudtok lemenni a kikötőbe, a Nagymesteri palotához, Lovagok utcájához.

Tudom hogy van Lidl Rodosz város felé, de oda a két kis gyerkőccel nem fogunk elindulni gyalog bevásárolni, így szeretném még azt is tudni, hogy Falirakin melyik supermarketet ajánlanátok, ami viszonylag olcsó?

Lidl-t csak kocsival tudjátok elérni, mert a gyorsforgalmi úton van.
Falirakiban a legolcsóbb az AB bolt (főúton van), gyalogosan ezt tudjátok megközelíteni. Nagy választék, sok akció.

# 1883
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172355 Üzenet linkje2011-08-07 12:48:52  Válasz a #172303. hsz-ra Előzmény #172303

Szia Krisztácska!

Mi július közepén voltunk a Soulában, szintén két hétre. Nemsokára írok róla részletesebben.

Törölközővel kapcsolatban annyit kell tudni, hogy a két fős stúdióba 2-őt kaptunk, egy kicsit és egy nagyobbat. Ahhoz viszont nem elég nagy, hogy egy felnőtt azon feküdjön a parton. Az első hét után egyébként ki is cserélték a törölközőket.

Amúgy sem javaslom, hogy csak törcsire feküdjetek, mert a homok iszonyat forró, ha meg kavicsos strandra mentek, a kövek egyenesen égetnek. Mi vittünk még egy nagyobb, kétszemélyes lepedőt, arra tettük a törölközőket. Ráadásul a szél sem könnyíti meg a dolgot, mert felkapja és elrepíti a törcsiket. Mi inkább úgy csináltuk, h amíg nem jött a pénz szedő fickó, addig az ágyakra feküdtünk. Délelőtt kb. 10 óráig nem szednek pénzt érte, délután meg kb. 6 után nem kell már fizetni (Lindoszon kb. este 8-ig). Mi vittünk napernyőt is, de a két hét alatt kétszer állítottuk fel összesen. A szél miatt képtelenség, többeknek elrepítette az ernyőjét. Minden parton rögzített ernyők vannak az ágyaknál, hogy a szél ne repítse el... egyedül azok használhatók!

Ahogy cicmarek is írta, a Lidl csak autóval, motorral vagy busszal megközelíthető, gyalogosan semmiképpen sem. Viszont a Soulától gyalog kb. 10 percre - 700 m - van az AB, ahol minden nagyon jó áron van! Van pékáru, zöldség, gyümölcs, meg minden, ami csak kellhet. Arra vigyázzatok, hogy a nagyobb boltok az egész szigeten zárva vannak vasárnap!!!

Google Earth-ben meg tudod nézni!

Soula apartman - 36°20'55.38" É; 28°11'52.74" K

AB - 36 20 32.15" É; 28°11'56.07" K

De egyébként kb. 30-40 méterre, az utca másik oldalán van egy kisbolt is, az egyik apartman alatt, ahol szintén lehet kapni gyümölcslevet, vizet, kenyeret, rágcsálnivalókat, csak egy picikét drágábban. Viszont ide bármikor át lehet szaladni, ha szükséges. Ennek a koordinátája: 36°20'50.83" É; 28°11'55.79" K. Itt egy másfél literes víz ára 0,8 és 1 euró között mozgott, fajtától függően, míg az AB-ben egy egész zsugor volt 1,8 és 2 euró!!!

# 1884
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172368 Üzenet linkje2011-08-07 16:15:50 

Korábban ígértem, hogy megosztok még egy-két tapasztalatot Rodosszal, Falirakival kapcsolatban. Lássuk most az autó és motor bérlést...

Mi a Faliraki Moto Centernél béreltünk, ami azon az utcasarkon van, ahol a Soula utcája belefut Faliraki főutcájába. Egy helyi görög srác és egy szőke, kék szemű, szintén görög lány üzemelteti. Nagyon aranyosak, velünk ők voltak a legkedvesebbek, egyedül rájuk gondolunk vissza jó szívvel. A koordináták: 36°20'47.83" É; 28°12'05.22" K.

2 napra béreltünk autót, 7 napra robogót, a többi napon busszal közlekedtünk.

Az autónk egy Fiat Punto volt, naponta 35 euróért. Eredetileg egy "A" kategóriás autót akartunk bérelni (Hyundai Atos - talán 30 euró), de olyan már nem volt szabad, így egy jobb fogyasztású, "B" kategóriásat kértünk, ami egy Toyota Aygo lett volna. Aztán reggel ugyebár egy Punto várt minket, aminek örültünk, mert ez már 38 euró lett volna, de mi az eredeti áron kaptuk. Ráadásul nagyobb is volt, aminek külön örültünk, mivel 4en mentünk vele. Összességében kényelmes volt, a klíma pillanatok alatt jéghideg lett, több, mint 400 km-t mentünk vele 2 nap alatt. Ezzel mentünk le Prasonissire, másnap pedig megnéztük a nyugati oldalt (Kamiros, Kritina vára, Monolithos és Fourni beach). Egyedül az Attaviros hegycsúcsára nem tudtunk felmenni vele, de nem azért, mert nem bírta, hanem azért, mert a jobb első keréken annyira kopott volt a gumi, hogy a kövekkel leszórt földúton már veszélyes volt vele kanyarogni, így hát félúton visszafordultunk.

Azt mindenképp érdemes tudni, hogy Prasonissin van egy betonozott parkoló, autóval és motorral is csak ott szabad megállni. A kölcsönzőben külön tábla hívta fel a figyelmet arra, hogy ha valaki ráhajt a homokra, azért 250 eurós büntetést kell fizetni, ha baja lesz a járműnek! Nem is volt alaptalan a figyelmeztetés, mert több autót láttunk megfenekleni a homokban. Szintén külön figyelmeztetés volt azzal kapcsolatban, hogy ha motoron nem hordja valaki a bukósisakot, úgy a rendőr 350 euróra büntetheti. Az más kérdés, hogy nem igazán figyelik a turistákat. Mi mindig feltesszük, a saját érdekünkben. De ahogy figyeltem, a legtöbb motorozón volt bukósisak, még a helyieken is.

Motorral szintén több, mint 400 km-t mentünk. Mivel a motort is ugyanonnan béreltük, egy 80 köbcentis robogót kaptunk kedvezményes áron, 15 euróért naponta. Ebben persze benne van a biztosítás és a bukósisak is. Alapállásban egy 50 köbcentis 20 euróba kerül, és láttam ennél drágább kölcsönzőket is. A robogó nagyon jól fogyasztott, és minden emelkedőre és szerpentinre felvitt.

A robogózásról nagyon fontos tudni, hogy csak az béreljen, aki gyakorlott. A heves széllökések miatt ugyanis nem egyszerű a szigeten robogóval közlekedni!!! Többször is úgy meglökte a szél a robogót, hogy nehéz volt megtartani, akár borulni is lehet vele. Szóval aki először vagy másodjára akar robogózni, az ne ezen a szigeten akarjon megtanulni!!! A kölcsönzőben is elmondták, hogy csak a gyakorlottaknak adnak robogót. Amint meglátják, hogy valaki kevésbé gyakorlott, visszaveszik a robogót, és autót vagy quadot ajánlanak helyette. És igazuk is van, mert senkinek sem hiányzik egy baleset...! Belegondolva, volt ugyan sok robogó az utakon, de közel sem annyi, mint a többi görög nyaralóhelyen, a többség inkább autót bérelt...

A benzin egyébként a legolcsóbb helyen 1,69 volt, míg a legdrágább 1,72. Falirakin van egy BP kút, ez pont az egyik legdrágább volt, ahogy dél felé haladtunk, úgy lett olcsóbb a benzin.

Még csak annyit, hogy sokan béreltek autót az utazási iroda telepített idegenvezetőjénél, de az persze jóval drágább volt. Jött a szöveg, hogy ők a megbízhatóak, kényelmes, mert az apartmanhoz viszik a járművet, stb. Mi szeretjük kiválasztani a járművet, megnézni, hogy mit veszünk át, és milyen állapotban, nem igen örülnék, ha csak odahoznának egy robogót, és azt mondanák, hogy tessék, ez a tied, és kész... Beszéltünk másokkal is, akik szintén maguk kerestek kölcsönzőt Falirakin, és nekik is, meg nekünk is olcsóbban jött ki a bérlés! És még tippeket is adtak a kölcsönzőben, hogy hova érdemes menni, amivel kapcsolatban pl. az idegenvezető semmilyen használható infóval nem szolgált...

Azt hiszem erről ennyit, ha van még kérdés, írjatok, én meg majd még folytatom a bolti és éttermi árakkal, valamint a szállással kapcsolatos tapasztalatokkal!

Ja, mi mindenhol találtunk ingyen parkolót, még Lindoszon is!!!

# 1885
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172401 Üzenet linkje2011-08-07 20:29:46 

Nézzük a bolti és éttermi árakat, már amire emlékszem...

A Soulával sréjen szemben van egy kisbolt az egyik apartman alatt, talán az a neve, hogy "John és Mary boltja". Éjfélig, hajnali 1ig nyitva van, és a gyümölcsöt és zöldséget leszámítva szinte minden kapható benne. Egy 70 éven felüli házaspár vezeti, beszélnek angolul, még a görög köszönésre is angolul válaszoltak. Valószínűleg azért, mert a környékbeli apartmanok túlnyomó többsége angol fiatalokat fogad.

1,5 literes víz - 0,8-1 euró, fajtától függően
1 zsugor ásványvíz - 2,20 euró (nekünk az Apollonio nevű forrásvíz volt a legfinomabb)
1 literes Amita gyümölcslevek - 1,6-1,8 euró
kenyér - 1 euró (reggel 9től van, este már sosem volt)
csokival töltött croissant - 0,5 euró

Mást nem is nagyon vettünk itt.

Az ezzel párhuzamos utcán van a Lyristis apartman kisboltja, a választék valamivel nagyobb az előzőnél, az árak 10-20 centtel olcsóbbak, a hölgy mindig nagyon szívélyes volt, és görögül köszönt vissza. 2-3 alkalommal mentünk oda, mert nekünk kerülő volt, de mindig mosolyogva jöttünk ki.

A Falirakin áthaladó gyorsforgalmi úton van az AB nevű diszkont. Nagy a választék, friss gyümölcsök, zöldségek, pékáruk és tejtermékek. Minden van, amire csak szükség lehet. Vigyázat, ez vasárnap zárva van! Koordinátái: 36 20 32.15" É; 28°11'56.07" K.

Kenyér - 0,8 (itt volt a legfinomabb!)
1 literes Amita gyümölcslevelek - 1,48 eurótól,
1,5 literes, 1,5%-os, fincsi NOY NOY tej - 1,79
2 literes Amita narancslé - 2 euró
1 kg paradicsom - 1,36 euró
1 kg citrom - 0,61 euró
1 kg görög lila hagyma (nyamiiiiiiiii!!!) - 0,57
1 zacskó spagetti tészta - 0,5 körül
1 zsugor Apollonio forrásvíz - 2 euró

Néha volt nagy zsemléjük, de annak nem emlékszem az árára. Mindig vannak akcióik!!! Volt, hogy reggel felpattantunk a robogóra, és ide szaladtunk kenyérért.

A Lidl-be egyszer mentünk be, az árukészlet szinte ugyanaz, mint itthon. Egy csokis croissant ott 0,2 euró volt, mást nem vettünk. Ez is zárva van vasárnap!!!

Rodosz városában a bazársor elején jó hideg vizet vettünk 0,75 literest, 0,5 euróért. A palacsinták 3-6 euró között mozognak. Az új piac étteremsorán 5 euróért vettünk reggel sajttal, sonkával és zöldséggel töltött hatalmas pitét. Fini volt!

Falirakin a palacsinta inkább 4 eurónál kezdődött.

Az éttermek, gyorséttermek közül mi kettőbe mentünk vissza többször. Az egyik a Kostas volt, a főutcán, ott inkább tálételeket ettünk (gyros tál, souvlaki tál, mousaka), ezek ára 8,5 és 9 euró volt. Gyros Pita kicsi - 2,5 euró, nagy 5 euró. A tálak jók voltak, a pitával nem laktunk jól, és az nekünk egy kicsit zsíros is volt.

Amikor csak pitát ettünk, azt inkább Kövér Freddy gyorsbüféjéből vettük, ami a bárok utcájának egyik sarkán van. Koordinátája: 36°20' 22.52" É; 28°12'02.63" K. Ott a kicsi piták 2,5 euróba, a nagyok 4 euróba kerültek. Mi általában két kicsit vettünk ott, és azzal degeszre ettük magunkat. Felhívnám a figyelmet, hogy ott lehet kapni egy haloumi nevű kaját, ami ugyanolyan, mint a gyros pita, csak hús helyett egy hatalmas adag grillezett kecskesajtot tesznek bele. Fenomenális!!! Az ára ugyanúgy alakul, mint a gyros pitáénak. Nekünk kialakult egy olyan szokásunk, hogy a párom két kicsi gyros pitát, én meg egy kicsi souvlaki pitát és egy kicsi haloumit, elvitelre kértünk, vettünk még egy doboz hideg gyümilevet, és lesétáltunk a tengerpartra, és valamelyik nyugágyon megvacsiztunk nyugiban, jó levegőn. Hmmm... icon_cool.gif

Ja, és itt jegyezném meg, hogy valami gusztustalan módon próbálják betessékelni a behívó emberek a bárokba a turistákat. Ha átmentünk az út túloldalára, hogy kikerüljük őket, akkor átszaladtak utánunk! Még akkor sem hagytak békén minket, amikor egész napos kirándulásból fáradtan, szakadtan rohantunk be kaját venni. Egy esetben nem szólítottak le minket szinte soha, ha a kezünkben lógott a kajás szatyor, amiben az elvitelre kért kaják lapultak, olyankor mindig nyugodtan tudtunk végig sétálni az utcán...!!! Komolyan!!!

Egyszer elmentünk még egy Doloma nevű halétterembe, amiről áradozott a kihelyezett idegenvezető. Ott hagytunk 34 eurót, és nem voltunk odáig érte. Azt a pénzt nagyon sajnáltuk. De lehet csak mi nem rendeltünk jókat.

Sok helyen ittunk frissen facsart narancslevet, ami isteni! Egy tanács, ha valaki Lindosz fő strandján van, ne a legszélsőben kérjetek narancslevet, hanem ami közelebb van a városhoz, mert 2 euró különbség van közte.

Egyet nagyon ajánlok: aki megnézi Kritina várát, a vár tövében lehet kapni mézdinnyéből készült jégkását, azt hiszem 2,5 euró volt. Valami zseniális, és a kis hölgy egy minirádión szól a férjének, h készítsen egyet. icon_smile.gif Azóta is azt emlegetjük a legtöbbet! Ja, és van görögdinnyés is...

Szuvenirekkel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy állítólag a főváros bazárjaiban a legolcsóbb, és ott mindent lehet kapni, amit a szigeten máshol. No, van, ami tényleg olcsóbb: képeslap, könyvjelzők, stb, de volt olyan, ami Falirakin volt olcsóbb, és máshol nem is láttunk. Amin nagyon meghökkentem: van egy tál, ami üvegmozaikokból van kirakva, egyediek, kézműves termék, máshol még nem láttam ilyeneket Görögben. A második legkisebb méret Falirakin 8 euró, a fővárosban 12-15 icon_evil.gif , és a végén Symin vettem meg 5 euróért. Szóval ott sem olyan drágák a szuvenírek, sőőőőt, csak jól szét kell nézni!!! Emellett kézzel készített karkötők és ékszerek a Hét forrás ajándékboltjában voltak a legolcsóbbak. Meglepő, mert kieső hely, azt gondolnánk, hogy majd ott jól lehúzzák a turistát. De amikor kiderült, hogy olyan olcsó, visszamentünk oda ajándékért... icon_rolleyes.gif

No, azt hiszem ezt is épp eléggé kifejtettem. icon_redface.gif Szóljatok rám, ha már untok!!!

# 1886
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172408 Üzenet linkje2011-08-07 21:25:51 

Sziasztok!

Köszi szépen a segítségeket:-)
Mi a fél sátrat gondoltuk le vinni a partra a gyerekek miatt (az a szél sátor, vagy mi a neve). Akkor lehet hogy az sem jó a szél miatt?
Akkor azt is fölösleges vinni a súly miatt a repcsin?

Kriszta

# 1887
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172414 Üzenet linkje2011-08-07 22:04:17  Válasz a #172401. hsz-ra Előzmény #172401

Trinity!!!!!köszönjük szépen a hasznos infókat!!!!icon_smile.gif
Mi is Falirakiba megyünk majd,nem örülök annak hogy itt is erőszakosak a vendéglősök!!!tavaly Koson ilyet nem tapasztaltunk,viszont más szigeten igen icon_cry.gif

# 1888
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172552 Üzenet linkje2011-08-08 22:46:23  Válasz a #172408. hsz-ra Előzmény #172408

Krisztácska!

A szélsátrat talán homokos parton fel tudjátok állítani, a kisebb öblökben a helyhiány miatt esélytelen, a kavicsos partokon meg értelem szerűen a kavicsok miatt.

Falirakin szinte mindig a szárazföld felől fújt a szél, tehát ha a tenger felé fordítva állítjátok fel, és sikerül úgy lerögzíteni, hogy ne kapjon alá a szél, akkor talán használható lesz. De mi több ernyőt is láttunk repülni, volt olyan, amit a vízben fürdőzők kaptak el. Szélsátrat meg nem is láttunk egyáltalán. Habár talán mégis..., egyet láttam a Tsampika beach-en, de az szerintem egy szélvédettebb öböl. Falirakin állandó jelleggel fúj a szél, a különbség csak az intenzitásában van...

Nem akarom mondani, hogy ne vigyétek, mert lehet, hogy épp fogjátok tudni használni. Ezt nektek kell eldönteni!

A súlykorláttal kapcsolatban annyit, hogy a Travel Service járatain fejenként 20 kiló lehet a poggyász, és 5 kiló a kézi. Csak épp azt nem mondta senki, hogy a 2x20 kilót nem lehet egy nagy bőröndbe pakolni, mert egy bőrönd max. 32 kiló lehet, hogy kíméljék a dolgozók egészségét. Velünk Ferihegyen kipakoltattak a bőröndből 8 kilót... Nagyon dühös voltam, mert kétszer is rákérdeztem utazás előtt, és mindig csak a fejenként 20 kilót mondták.

Kontaktlencséseknek kötelező a szemcsepp!!! Nekem a második napon már vörösödött a szemem a szél miatt, pedig 13 éve vagyok lencsés, és sohasem volt vele problémám...

# 1889
Gf73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172557 Üzenet linkje2011-08-09 01:00:49 

Hát igen, Trinity-nél felkészültebb utazóval még nem találkoztam! Bizton állíthatom, hasznosabb útikönyvet írna, mint egy-két profi. Nem beszélve a „jól” felkészült idegenvezetőkről.

Krisztácska!
A Soula apartmanhoz legközelebbi strandon 2 ágy +1 ernyő= 8 euro/nap, számlát adnak, bármikor elmehetsz, és később visszajöhetsz, csak a blokkot ne dobjátok el. Itt a part homokos, voltak, akiknek sikerült felállítaniuk a sátrat, de a szél tényleg erősen fúj. Egyébként 12-17 óra között a nap rettentően éget és a homok nagyon forró.
A Soulaval kapcsolatban: az épület napközben nagyon átmelegszik, ezért nehéz kibírni klíma nélkül, aminek a költsége 7euro/nap. Mi egy éjszakát bírtuk nélküle.
Jó nyaralást!

# 1890
Anyta71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172629 Üzenet linkje2011-08-09 16:45:43 

Sziasztok!

Aug. 26.-án indulunk Falirakiba az Orion apartmanban lesz a szállásunk. Már olvasgatom a fórumot, rengeteg hasznos tanácsot, ötletet kapok tőletek. Santorinin és Tolóban is a Hellasz segítségével könnyedén boldogultam, nagyon jó úgy menni egy idegen helyre, hogy látatlanban bár, de nagyon sok infó van róla. Szóval már nagyon várom, hogy újra "Göröghonban" legyek. Valaki esetleg nem jön ebben az időpontban?

Mindenkinek jó nyaralást!

Anita

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 125 126 127 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu