Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1156
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172136 Üzenet linkje2011-08-05 13:04:32 

tothrita írta:
Köszi. Én arra lennék igazából kíváncsi, hogy működik pl. ez a gyógyszeres dolog a gyakorlatban.

A gyakorlatban a feladott poggyászban egész nyugodtan vihetsz gyógyszert, soha, senki nem foglalkozik vele. Az útipatika-készletet mi mindig ott visszük.

Viszont a fontos dolgokat, amilyen gyógyszer nélkül nem tudsz meglenni, azt a kézipoggyászba tedd.

# 1157
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172138 Üzenet linkje2011-08-05 13:08:01 

Köszönöm Verka, én is így gondoltam. Az asztmás gyógyszerem viszont jobb, ha kéznél van, azt felviszem magammal.
# 1158
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172139 Üzenet linkje2011-08-05 13:15:01 

ginaaa79 írta:
Az nem világos, hogy kontaktlencse-folyadékot lehet-e a feladott poggyászba tenni, az minek minősül? (Mikor repültem 3 éve, akkor nem volt lencsém).

Lehet, persze, sőt, ha nagy flakonban van, akkor csak oda mehet (>100 ml). Nálam is van mindig.

(Amikor csak kézivel megyek, olyankor meg a kisebb kiszerelésű folyadékot szoktam magammal vinni, ami még felvihető.)

# 1159
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172140 Üzenet linkje2011-08-05 13:18:50  Válasz a #172139. hsz-ra Előzmény #172139

Jáj, kit látnak szemeim icon_smile.gif

Minden rendben volt az utazás alatt? Most már minden nap megnézem az Aegean honlapját, mindeddig nem törölték a járatot, mellyel Athénból utaznánk tovább.

# 1160
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172142 Üzenet linkje2011-08-05 13:23:32 

tothrita írta:
Megnéztem én is a Budapest Airport leírását. Ezek szerint, mivel én asztmás vagyok, kérnem kell igazolást a gyógyszeremről icon_sad.gif De azt már nem írják, hogy milyen nyelven, milyen módon. Lehet inkább kérek egy receptet, azt írják, az is jó.

Hol írják ezt?

Sztem nem kell kérni, tőlem pl. az életben még senki nem kért igazolást semmilyen gyógyszerről, pedig mindig van nálam (kéziben és feladottban is).

Vagy esetleg folyadék állagú az a gyógyszer? Mert akkor az más.

# 1161
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172143 Üzenet linkje2011-08-05 13:25:40  Re:

BoAt írta:
Minden rendben volt az utazás alatt? Most már minden nap megnézem az Aegean honlapját, mindeddig nem törölték a járatot, mellyel Athénból utaznánk tovább.

Hát most már így indulás előtt kb. egy héttel csak nem fogják törölni! icon_biggrin.gif
Igen, minden a legnagyobb rendben volt, tökéletes út, minden repülő időben indult és érkezett (leszámítva hazafelé a Malévot, de az már szinte mindegy volt icon_smile.gif).

# 1162
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172144 Üzenet linkje2011-08-05 13:33:41  Válasz a #172135. hsz-ra Előzmény #172135

Valószínűnek tartom, hogy a folyékony állagú gyógyszereknél leírtak az aeroszol jellegűekre is vonatkoznak. Én ebből indulnék ki: "A mennyiségnek a kinn tartózkodás hosszával arányosnak kell lennie, és az utas nevére kiállított orvosi recept vagy gyógyszerészi igazolás bemutatása szükséges, még recept nélkül kapható gyógyszerek esetén is. Célszerű angol nyelvű orvosi igazolást is beszerezni, hogy a visszaúton is felvihesse a fedélzetre."
# 1163
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172149 Üzenet linkje2011-08-05 14:23:49 

Igen, szerintem jobb a békesség, inkább megpróbálok egy igazolást kérni. Hátha pont én leszek az, akitől majd kérik az igazolást. Nem szeretném, ha ennek hiánya miatt elvennék tőlem.
Az pedig érdekes lenne, ha arányos mennyiséget vinnék, mert egy flakon két hónapra elég és sajnos nem lehet belőle kiszedni az egy heti adagot icon_biggrin.gif
Egyébként itt írják: http://www.bud.hu/sajtoszoba/kozlemenyek/?article_hid=2131

# 1164
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172158 Üzenet linkje2011-08-05 15:21:48 

tothrita írta:

Egyébként itt írják: https://www.bud.hu/sajtoszoba/kozlemenyek/?article_hid=2131

Köszi!
Nem tudtam, hogy folyadék állagú a gyógyszered.

Ezért írtam az előbb: "Vagy esetleg folyadék állagú az a gyógyszer? Mert akkor az más."

Ilyenkor persze, hogy muszáj az igazolás, mindenképpen szerezd be, kelleni fog!

# 1165
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172160 Üzenet linkje2011-08-05 15:35:36 

Verka írta:
tothrita írta:

Egyébként itt írják: https://www.bud.hu/sajtoszoba/kozlemenyek/?article_hid=2131

Köszi!
Nem tudtam, hogy folyadék állagú a gyógyszered.

Ezért írtam az előbb: "Vagy esetleg folyadék állagú az a gyógyszer? Mert akkor az más."

Ilyenkor persze, hogy muszáj az igazolás, mindenképpen szerezd be, kelleni fog!

Bocsi, azt nem láttam icon_redface.gif
Amúgy azt hiszem por állagú, így nem tudom, hogy feltétlen kell-e, de az is lehet gyanús, ha fehér por van egy kütyüben, nem?

# 1166
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172352 Üzenet linkje2011-08-07 11:59:09 

tothrita írta:

Amúgy azt hiszem por állagú, így nem tudom, hogy feltétlen kell-e, de az is lehet gyanús, ha fehér por van egy kütyüben, nem?

Feltételezhető, hogy a biztonságiak azért meg tudják különböztetni a gyógyszert a kokaintól icon_wink.gif, és sztem csont nélkül át fog menni a gyógyszered az ellenőrzésen, de azért ha 100% biztos és nyugodt akarsz lenni, vigyél igazolást, az a tuti. (Aztán ha visszajöttél, majd meséld el, hogy mi volt! icon_smile.gif)

De valszeg nem lesz semmi. Úgy működik a dolog, hogy amikor odaérsz a biztonsági ellenőrzéshez, egy futószalagra kell felpakolni a kézipoggyászodat, és előtte kétféle dolgot kell kivenni belőle (már ha van nálad ilyen) és külön kitenni a futószalagra: folyadékot és laptopot. Néha más elektronikai kütyüt is. (A laptopot ki kell venni a táskából.) Szóval ha a gyógyszered por alakú, akkor hagyd bent a táskádban, és sztem nem lesz semmi. A táskádba csak akkor fognak belenézni, ha az átvilágítás során valami gyanúsat látnak benne. Ha viszont folyadék a gyógyszered, akkor készülj mindenképp igazolással, mert minden 100 ml-es űrtartalmúnál nagyobb folyadékosflakont automatikusan elvesznek.

# 1167
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172421 Üzenet linkje2011-08-08 07:58:35 

Lehet, hogy azért viszek magammal egy receptet, ami az én nevemre szól, és akkor talán nem bántanak icon_smile.gif
Akkor ezek szerint a fényképező gépet is ki kell venni? Meg a hajszárítót, hajvasalót stb.?

# 1168
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172427 Üzenet linkje2011-08-08 08:47:29  Válasz a #172421. hsz-ra Előzmény #172421

Nem kell kivenni a hajszárítót, fényképezőt icon_smile.gif
Csak a laptopot.
Egyebet csak kérésre, és nincs kizárva, hogy egy bonyolult, nagy fényképezőt kivetetnek, de az átlagos kompakt gépedre senki se lesz kíváncsi.
Amúgy én hajszárítót a feladott csomagba szoktam tenni, már ha egyáltalán viszek magammal, mert sok helyen hozzátartozik a fürdőszobához.

# 1169
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172432 Üzenet linkje2011-08-08 09:12:30 

A mi fényképezőnk elég nagy, lehet hogy azt kivetetik velünk. Azért én viszek hajszárítót, biztos ami biztos. Viszont félek, hogy "baleset" éri a feladott poggyászban. Nem lesz baja?
# 1170
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172489 Üzenet linkje2011-08-08 13:46:49  Válasz a #172432. hsz-ra Előzmény #172432

Hajszárító sztem nyugodtan mehet a feladottba, úgyis a ruhák közé teszed. Nem bánnak hímes tojásként a bőröndökkel, de ügyesen lehet úgy pakolni, hogy akár még több üveg bort is sértetlenül haza tudsz benne hozni. (Nekünk legalábbis eddig minden alkalommal gond nélkül sikerült.)

A többi úgy, ahogy Medi írta. Laptopon kívül a többi cuccot nem érdemes külön kiszedni, majd szólnak, ha kell nekik. Nekünk ált. a kamera és az e-book reader szokott ilyen lenni, kb. az esetek 50%-ában, de ez sztem reptértől is függ, meg nem tudom még, hogy mitől. Majd figyelj, hogy mit kérdeznek, amikor felpakolsz a futószalagra, szoktak feltenni egy ilyen rutinkérdést, hogy van-e a cuccban folyadék-laptop-kamera-egyéb elektronikai kütyü (nem kívánt törlendő, sokszor csak az első kettőre kíváncsiak), aztán majd aszerint cselekedj, hogy mit mondanak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu