Köszönöm melus16, remélem Fazika majd olvassa ezt a fórumot és tud friss információkkal szolgálni. Én már nagyon várom az utazást, még 2 hét és indulunk. Sajnos kénytelen az ember jól felkészülni, mert a válság miatt biztosan nem valami rózsás a helyzet. Különben is általában a szigeteken minden drágább mint a szárazföldön. Attól félek, hogy nagyon elrugaszkodott árakkal találkozom, igy a reggeli ügyet hála a lecsomagolt szalámiknak, inkább innen viszem. Jó ötlet a sajt is, bár azt gondoltam, hogy ott a feta biztosan olcsó, de ezek szerint nem igy van.
Azért vannak finom pékáruk is, amit érdemes kipróbálni, megtámogatni vele a reggelit. Panagia faluban is ( fent a hegyen) van egy pékség-cukrászda, sok-sok finomsággal.
A fetát, minél nagyobb kiszerelésben veszed, annál jobban megéri!
A legjobb, ha dobozosat veszel, mert felbontás után is sokáig eláll, és visszazárható.
Skala Potamia-ban is van pékség, azt is nézzétek meg
Foxi,a "válság " ahogy hívják 10-20 cent emelkedést jelent. A benzin ára, az a brutális a közeli országokhoz képest. Május végén A gyros 2.50 a görög saláta 5,50 volt. Minek is sorolnám fel az étlapot,hiszen a tavernák árai változnak. Gondolom visszaolvasgattál,jó utat és barnán-élményekben gazdagon gyertek haza.
Jaj már nagyon izgatott vagyok, pedig még majdnem 2 hét van hátra. De mi 11 napra megyünk busszal, és azért aggodalmaskodom annyit, igazán sok mindent nem vihetünk magunkkal. A vacsit tavernában képzeltük el, ezért is érdeklődöm ilyen hevesen, mert nem tudom anyagilag ez mennyi lesz szerény körülmények között. Autót esetleg bérelnénk, ha belefér a keretbe. Ugy gondoltam ez olcsóbb, mintha ott befizetnénk egy szigetturára. Olvastam, hogy fejenként 35 euró, talán nem sokkal több a napi autó bérlése sem, és akkor kötetlenebb az ember.
Én is azt javasolnám, hogy béreljetek autót, de a busz közlekedés is elég jó. Egyedül is el tudtok jutni, a szigettúrán célba vett helyekhez, ráadásul addig maradhattok, amíg csak akartok.
Ha jól tévedek, akkor Aeolus, Emerald
Jól gondolod, Aeolus, Emerald. A busz közlekedésről tudsz valami információt adni. Van ugyan egy menetrendem, de abban pl. Thasszosz város és Panangia viszonylatban az utolsó busz 16.45-re van kiirva. Ezt nagyon csodálom, mert ha be mennénk du. Thasszoszba akkor szinte nem is vacsorázhatunk meg, mert lekéssük az utolsó buszt. Neked erről milyen tapasztalatod van?
Mi autóval voltunk, így személyes tapasztalatom nincs, de a házunk előtt volt a megálló, és láttam, hogy sokan utaznak busszal ide-oda.
Én ezt találtam, esti vacsihoz ez sem túl jó, de kirándulni príma lehet.
Jut eszembe, Panagiát és Skala Panagiát ne keverd össze, mert nem ugyanaz a kettő. A távolság nem sok, viszont az egy hegy.
Ti Skala Panagiában lesztek, vagy Chrysi Ammoudia más néven.
Ott is tudtok jókat enni, vagy csak átsétáltok az öböl másik végére Skala Potámiába, és ott esztek. Egyébként is érdemes a kivilágított kikötő környékén sétálgatni. Legföljebb hazafelé, lejárjátok a kalóriákat
Az imént említett Panagia falut is ajánlom egy jó kis nézelődésre, kár lenne kihagyni.
Akkor ha busszal megyünk valahová a Golden Beach menetrendet kell nézni, vagy esetleg a Sk.Potomiat? És esetleg ha tudod, akkor a Sk.Potomia-ból Limenas-ba tartó busz megáll ennél a Golden Beach megállónál.
Részlet a "Thassos-i 10 parancsolat"-ból
4. AUTÓBUSZOS - KTEL - KÖZLEKEDÉSNÉL TÜRELMES LÉGY!
A menetidõket ritkán tartják. Utat elzáró parkírozás, szükségszerû üzemanyag-felvétel, útszéli árustól szufláki - nyársra szúrt rablóhús - vétele ebédidõben, ismerõssel való találkozás esetén a napi történések megbeszélése, csinos turistanõkkel "kámki"-zás, forgalomelterelés miatt ... stb.. Az autóbusz megállítása a várókban kézkitartással, stoppolással. Ellenkezõ esetben unatkozó turistának vélnek, s csak az elsuhanó buszt szemlélhetjük értetlenül. Kézjelzésünkre, ha a hüvelykujj hátramutatásával válaszolva a sofõr továbbrobog buszával, az nem valami csúnyát jelent, hanem: neki már nincs ülõhelye, de valamikor jön a következõ járat. Azzal újra próbálkozhatsz!.A Limenasból közlekedõ távolsági járatokra jegyvétel a csarnokban. A computer által kinyomtatott jegy az indulási idõt, járatszámot, az ülésszámot tartalmazza, modern idõk technikáját követve. Az autóbuszok a valóságban kb. 10 féle felmatricázott, festett számmal rendelkeznek. A helyes szám kiválasztása azok közül, a krétai agyagkorong szövegének megfejtésével felér! A számot keresve, buszunk nélkülünk eltávozhat a falunk felé! Nagyobb távolságokra csak reggel és kora délután van egy-egy járat, kis távolságra óránként közlekednek. De így a másnap ugyanebben az idõben induló járatunk megtalálására marad elegendõ idõnk.
Mindenféleképpen emlékezetes élményt nyújthat.
Ezek hasznos ötletek, van is benne némi igazság, de azért ennyire nem rossz a helyzet
Én is buszoztam már, mondjuk nem Thassoson, ezekből van már némi személyes élményem is, de azért sikerült eljutnunk oda, ahová akartunk.
Próbálnék segíteni, de így a távolból nem könnyű a Thassosi közlekedést átlátni
Amit fentebb olvashatsz abban van azért igazság. De ami biztos, hogy van Skala Panagiában buszmegálló, meg fogjátok találni. Az első utcában van, egy sarkon, ha jól emlékszem egy bolt mellett. Valami menetrend is rémlik. Ha jön a busz, - márpedig jön, mert láttunk várakozókat és ők mind fel is szálltak - akkor kérdezzétek meg, hogy hova megy, így nem ér Benneteket meglepi
Egyébként le- és felszállni is bárhol lehet, csak le kell inteni a buszt.
Ott a helyszínen sokkal egyszerűbb lesz, mint innen kibogozni a menetrendet.
Ja, az ajánlott oldal tényleg nagyon hasznos, szinte mindent megtalálsz
Köszi a segitséget. Különben jót nevettem magamon, mert össze-vissza körülményeskedek, és ott lehet, hogy tök egyszerü az egész. Régen már buszoztam Asprováltából Szalonikibe, meg más helyekre is, és tényleg nem volt nagyon bonyolult. Csak készülődés közben szeretne az ember előre már mindent tudni, ami ugye tudjuk, hogy nem megy. Majd a megállót megkeressük, és ott ha ki van irva, akkor ok.lesz. Meg attól is félek, hogy az Aeolus-os idegen vezető a magyarokat nem fogja megfelelően tájékoztatni, nem ugy mint az Apollós Ági.
Ja még hozzátenném, (bár nem ide tartozik), hogy Törökországban annyira egyszerü a buszozás, hogy nem kell a megállóba sem menni, csak utközben sétálva ha intettem megállt a busz. Ugyanez vonatkozott a leszállásnál is, be kellett mondani a szálló nevét, és ott előtte megállt. A buszpályaudvaron pedig az ember csak bemondta a helyiség nevét, és azonnal elkisérték az oda induló buszhoz. Fantasztikus volt.
Az integetés itt is működik, meglátod egyszerű lesz az egész.
Az idegenvezetők el fognak mindent mondani, még ha nem is lehet őket Ágival egy lapon említeni. Utaztam velük, ilyen probléma nem volt sosem.
Ha alaposan átovasod a thasos.hu oldalt akkor pedig semmi gondod nem lehet. Van fönt beszámolóm, meg még sokaknak. Ezekből is hozzá juthatsz hasznos információkhoz.
Szerintem, csak rajtad fog múlni, hogy milyen lesz a nyaralás!
Mikor indultok?