Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5746
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173007 Üzenet linkje2011-08-13 07:58:46  Re:

Kedves Blanchelor!

Mióta ígérted a beszámolót, azóta lesem, hogy mikor írod be. Nagyon érdekelne engem is, és szerintem a többi Kréta fórum olvasót is.

Megoldható lenne, hogy betedd ide a közösbe? Örömmel olvasnánk.

Köszi

blanchelor írta:
Szia Rita!
Megpróbáltam elküldeni a (félkész) beszámolót a krétai élményeinkről az e-mail címedre, de visszaírt valaki, hogy szerinte rossz a cím icon_sad.gif
Hová küldhetem?
Blanchelor

# 5747
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173020 Üzenet linkje2011-08-13 12:03:04  Re:

Adri79 írta:
Szia Rita!

Ismerős az érzés, tudom miről beszélsz icon_wink.gif
Én még tavaly decemberben kezdtem gondolkodni azon, hogy idén Krétára kellene menni, aztán belekezdtem a magánszervezésbe, és 200 fölött volt a napok száma, mikor indult a visszaszámlálás icon_confused.gif
Azt hittem soha nem jön el az utazás napja, de igy azért már jobb érzés, hogy csak két hét van hátra icon_lol.gif

Biztositást még nekünk is kell kötni, illetve még hátra van naptej, meg ilyesmi beszerzése, meg persze a pakolás..... De mivel ilyenkor ált. elég sokan vannak szabin, a munkahelyemen is helyettesitek, szóval eléggé káoszos most ez az utolsó időszak....

A repüléstől ne félj, szerintem nagy élmény, én nagyon szeretek nézelődni fentről icon_wink.gif Főleg, ha már közeledünk és a többi sziget is látható, az nagyon szép és érdekes. Meg lehet játszani, hogy ki ismeri fel hamarabb, melyik-melyik sziget icon_wink.gif
De a felszállás meg a landolás a legjobb, kicsit vidámpark feelinges icon_wink.gif

Szép napot!
Üdv. Adri

Szia Adri!
Nem szeretem a vidámparkot icon_biggrin.gif
Hát addig is kitartást neked a munkahelyeden, nem sokára eljön a mi időnk és elfelejthetjük a munkahelyi gondokat! icon_smile.gif
Szép hétvégét!
Üdv: Rita

# 5748
Kovacsneeva
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173049 Üzenet linkje2011-08-13 21:15:52 

Sziasztok !
Szeretném megkérni azokat a fórumozókat, akik már voltak a Golden Coast apartmanházban(Rethymno ) írjanak már róla véleményt.
Szeptember 3-án megyünk oda az IBUSZ mediterrán tombolája keretében.

# 5749
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173054 Üzenet linkje2011-08-13 22:11:40  Válasz a #173020. hsz-ra Előzmény #173020

Szia Rita! icon_razz.gif

Hirtelen nem jutott eszembe jobb hasonlat, mint a hullámvasúthoz hasonlítani a fel- és leszállást, az biztos, hogy nagy erő van ezekben a gépekben.... De szerencsére már nem kell sokat várni és megtapasztalod te is, hogy milyen a repülés! icon_lol.gif Vagy még esetleg olyan, mint amikor mész autóval és egy viszonylag nagyobb emelkedő után, hirtelen lejtő jön...

Azért majd térjünk erre vissza, kíváncsi vagyok, hogy neked majd mi jut eszedbe róla! icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 5750
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173055 Üzenet linkje2011-08-13 22:14:53 

Szia BoAt!

Most látom csak, hogy ti már a finish-ben vagytok!icon_biggrin.gif
Nem is tudom, hogy hány napot lesztek Krétán és főleg, mikor jöttök haza? Csak azért, hogy váltani fogjuk egymást, vagy tőled is remélhetünk még indulás előtt egy-két infót? icon_wink.gif

Mindenesetre nagyon jó utat, kellemes pihenést és szuper nyaralást kívánok! icon_lol.gif

Adri

# 5751
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173069 Üzenet linkje2011-08-14 06:47:40 

Hosszú vajúdás után megszületett a döntés.

Szeptember második felében Krétára megyünk.

A terv: Makrygialos, Theodora apartman
B terv: ezt még keressük. Ehhez lenne szükségem Blanchelor beszámolójára, mert azt a szálláshelyet, ahol ők voltak én is nézegettem, de nem tudok róla semmit.

# 5752
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173070 Üzenet linkje2011-08-14 07:00:16  Re:

A repülőn utazás olyan mint az opera. Vagy elsőre beleszeret az ember, és akkor mindig élvezni fogja, vagy nagyon nem jön be neki, és akkor csak értetlenül áll mindig az előtt, hogy más ember mit élvez rajta. Semmiféle hasonlattal nem lehet kedvet csinálni hozzá. Vagy van "szeretés", vagy nincs. És ez az első útnál (operánál) eldől.

Én a szerencsésebbek közé tartozom, mert bár nem tudtam, hogyan fogok reagálni rá, de nyitott voltam. S lőn!! icon_smile.gif A repülőt élveztem elsőre. Pedig nem a legjobb felszállásunk volt.
Az azt követő évben volt, mikor azon az augusztus 20-án az a csúnya vihar volt. 2007 augusztus 20-án repültem először. Akkor is volt vihar, a tüzijátékot el is halasztották miatta ugyanúgy, mint a felszállásunkat. Végül a vihar csillapodtával elindulhattunk, de a széljárás miatt északnak szálltunk fel, ezért a dunakanyar felett meg kellett fordulni. A gép hánykolódott (én azt hittem, hogy ez normális) de cserébe felülről nézhettük a tüzijátékot. Mire belejöttem volna, már le is szálltunk. icon_smile.gif
Hazafelé sokkal simább és gyorsabb volt. Az utastársak röhögtek rajtam, hogy odafagy az orrom az ablakoz, mert folyamatosan az alattunk elterülő tájat néztem. (megjegyzem éjszaka repültünk)

Adri79 írta:
Szia Rita! icon_razz.gif

Hirtelen nem jutott eszembe jobb hasonlat, mint a hullámvasúthoz hasonlítani a fel- és leszállást, az biztos, hogy nagy erő van ezekben a gépekben.... De szerencsére már nem kell sokat várni és megtapasztalod te is, hogy milyen a repülés! icon_lol.gif Vagy még esetleg olyan, mint amikor mész autóval és egy viszonylag nagyobb emelkedő után, hirtelen lejtő jön...

Azért majd térjünk erre vissza, kíváncsi vagyok, hogy neked majd mi jut eszedbe róla! icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 5753
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173079 Üzenet linkje2011-08-14 09:16:59 

Kedves BoAt!

Nem tudom, hogy benázel-e még ide, de JÓ UTAT!!! és KELLEMES NYARALÁST, valamint SZINES ÉLMÉNYEKET!

# 5754
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173132 Üzenet linkje2011-08-14 15:08:35 

Sziasztok!
Végre elkészült a beszámolóm. MIvel képek is vannak benne, ezért azt olvastam a feltöltésnél, hogy e-mail-ben kell küldeni, nem egyszerűen feltölteni. Ezt meg is tettem, bár eléggé tudok bénázni az ilyesmivel, de remélem, mielőbb fel fog kerülni a Beszámolók rovatba. Elnézést a késlekedésért, de határidős munkáim voltak, nem tudtam hamarabb elkészíteni. Szívesen elküldöm bárkinek e-mail-ben is (word formátum), amennyiben ezt jelzi a henriett.katona (kukac) jnszvfa (pont) hu e-mail címen.
Jó utat az utazóknak, kitartást a várakozóknak!

# 5755
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173181 Üzenet linkje2011-08-15 08:25:00  Válasz a #173132. hsz-ra Előzmény #173132

Sziasztok! A krétai beszámolóm végre kész és felkerült a honlapra (a szerkesztő segítségével, amit ezúton is köszönök)
# 5756
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173194 Üzenet linkje2011-08-15 11:53:50 

Cofffos! Köszi a részletes leírást icon_smile.gif Remélem én is elsőre beleszeretek icon_smile.gif
Adri, természetesen ha visszajöttünk, beszámolok róla, hogy én mihez tudnám hasonlítani a repülést icon_biggrin.gif Én néha attól is rosszul vagyok, amit írtál, hogy az autó hirtelen lejtőre ér icon_sad.gif De ha nem arra figyelek, akkor nincs gond icon_smile.gif

# 5757
Blanchelor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173195 Üzenet linkje2011-08-15 12:05:06  Válasz a #173194. hsz-ra Előzmény #173194

Szia Rita!
Én rettenetesen féltem a repülőúttól és azt hiszem, továbbra sem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, de újra repülőre ülénk, ha szükséges.
A felszállás volt nekem a rosszabb: néhány másodperces hirtelen gyorsulás, de nem annyira vészes, mint mikor az autó gyorsul, aztán érezni, hogy a repülő nem egyenesen van. Ha hátul ülsz, látod az egész folyosót, hogy meg van dőlve a gép, amíg el nem éritek az utazómagasságot. Nekem legrosszabb a magasban töltött idő volt, mikor már egyenesben volt a gép, folyton a kamerákat figyeltem, hogy hol járunk, mennyivel megyünk, hány fok van odakinn stb. A gép néha megrázkódott, mikor rosszabb időjárási körülmények között repültünk. Ez kb. másfél óra volt, mármint a magasban töltött idő. Az érkezés előtt kb. fél órával kezdtük meg a leszállást, ez egyáltalán nem volt vészes és örültem, hogy alacsonyabbról esünk, ha esünk icon_smile.gif . Mivel a gép aránylag hosszú idő alatt, fokozatosan ereszkedik (mint egy tollpihe), és közben egyenesben marad, így csak azt veszed észre, hogy egyre közelebb vagytok a földhöz és jobban látsz mindent és hopp, már le is szálltatok.

# 5758
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173245 Üzenet linkje2011-08-15 22:25:38  Válasz a #173069. hsz-ra Előzmény #173069

Szia Coffos!
A makrigialosi Theodora apartman véleményem szerint nagyon jó választás lenne! icon_smile.gif Tavalyelőtt voltunk Makrigialoson, igaz, hogy mi a Korali apartmanban laktunk, de a barátaink a Theodorában. A tulaj, Kostas és felesége annyira kedvesek és vendégszeretők, hogy még minket is (akik nem nála laktunk) meghívott kétszer a Theodorába grillezős partira. icon_smile.gif A férjeket elvitte tengeri horgászatra, ami hatalmas élmény volt nekik és sértésnek vette, hogy ki szerettük volna fizetni a benzint a hajójába (mondván aznap csak a fiúk kedvéért indult el). Az apartman a tengerparton van és nagyon szép, felújított szobái vannak.
Nekem nagyon tetszett Dél-Kréta, gyönyörű helyek vannak a környékén, bár Rethymno sem lenne rossz választás. Elhiszem, hogy nehéz a döntés, de hátha tudtam egy kicsit segíteni. icon_wink.gif icon_smile.gif

# 5759
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173246 Üzenet linkje2011-08-15 22:44:03  Válasz a #173245. hsz-ra Előzmény #173245

Bocsi Cofffos, most látom, hogy három f betűvel írod a neved! icon_smile.gif
# 5760
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173250 Üzenet linkje2011-08-16 06:50:33  Re:

Köszi Relax a bíztatást! icon_smile.gif

Mivel tavaly óta olvasom a fórumot (az elejétől) így éppen ti segítettetek a választásban. Tavaly a Theodora volt a B tervünk. icon_wink.gif
Ki is gyűjtöttem a hasznosnak vélt infókat.
Jelenleg tárgyalásban állunk az Aeolussal. Hárman megyünk, de két légteres szobára van szükségünk. (anyukám a harmadik fő és nem szeretnénk egymás hegyén hátán aludni)

Az eddig még nem derült ki, hogy a két légterű apartman konkrétan két egymástól ajtóval elválasztott szoba? Szunyogháló van-e?

Valamint, ha innen szeretnénk átutazni az északi oldalra, ahonnan kompra tudunk szállni, hogy megnézzük Santorinit, akkor az mennyi időt vesz igénybe, és helyközi busszal megoldható-e?

Továbbá...a Theodora előtti partszakaszon milyen színű a homok?
(csak halkan merem megemlíteni, hogy bár nem a Seychelle szigeteki az etalon, hanem Sarti csillogó durva homokja. Kefalonia szürke homokjától irtóztam)

Relax írta:
Szia Coffos!
A makrigialosi Theodora apartman véleményem szerint nagyon jó választás lenne! icon_smile.gif Tavalyelőtt voltunk Makrigialoson, igaz, hogy mi a Korali apartmanban laktunk, de a barátaink a Theodorában. A tulaj, Kostas és felesége annyira kedvesek és vendégszeretők, hogy még minket is (akik nem nála laktunk) meghívott kétszer a Theodorába grillezős partira. icon_smile.gif A férjeket elvitte tengeri horgászatra, ami hatalmas élmény volt nekik és sértésnek vette, hogy ki szerettük volna fizetni a benzint a hajójába (mondván aznap csak a fiúk kedvéért indult el). Az apartman a tengerparton van és nagyon szép, felújított szobái vannak.
Nekem nagyon tetszett Dél-Kréta, gyönyörű helyek vannak a környékén, bár Rethymno sem lenne rossz választás. Elhiszem, hogy nehéz a döntés, de hátha tudtam egy kicsit segíteni. icon_wink.gif icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 383 384 385 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu