Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1891
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172660 Üzenet linkje2011-08-09 20:46:14 

Köszi mindenkinek a segítséget!

Már nagyon közeleg az időpont. Talán én izgulok a legjobban (igaz én még nem ültem repcsin soha - kivéve egy pár személyes sétarepülőn a Pipis-hegyen jó pár éve) és a lánykáimnak is ez lesz az első repülő útjuk. A csomagok már készülnek. Remélem nem hagyunk itthon semmi fontosat.

A szél sátrat még meggondoljuk. A partra a kis gyerekek miatt amúgy is 4-5 körül tudunk le menni leghamarabb. Délelőtt nálunk esélytelen, mert a csajok alszanak 9-10 óráig. Utána meg már éget a nap rendesen icon_sad.gif

Ezért jó hogy két hétre megyünk, mert így azért tudunk pancsizni és szétnézni is. Nem kell rohanni egy hét alatt.

Ha visszaértünk (azért ezt nem siettetném ám nagyon) jelentkezem és írom a tapasztalatokat.

Kriszta

# 1892
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172664 Üzenet linkje2011-08-09 20:54:34  Válasz a #172660. hsz-ra Előzmény #172660

Mikor indultok Krisztácska????és melyik irodával???
jó utat nektek,és szép nyaralást!!!!! icon_biggrin.gif

# 1893
Bogkriszt
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172697 Üzenet linkje2011-08-10 08:19:10  Válasz a #172629. hsz-ra Előzmény #172629

Szia. Igen, mi is akkor megyünk, de nem az Orionba.
# 1894
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172719 Üzenet linkje2011-08-10 11:30:21 

Sziasztok!

Nézzétek mit írtak a hírekben:

"A legkedveltebb célpont az országon belül Rodosz, a szigetet 28 százalékkal többen látogatták meg, mint tavaly július végéig. A második helyen Kos (Kósz) szigete áll, 26 százalékos növekedéssel, majd Heraklion városa következik Krétán, plusz 14 százalékkal."

Mi is hozzájárulunk ezekhez az eredményekhez... icon_lol.gif

gf73, köszönöm a dicséretet! icon_smile.gif Menjünk együtt valahova jövőre is, és ígérem, hogy mindenből fel fogok készülni!!! icon_wink.gif Más is jöhet, várjuk a jelentkezőket!!! icon_razz.gif

Jó utat kívánok mindenkinek, aki a napokban utazik!!!

Apropó, szintén ma olvastam, hogy szombat éjjel augusztusi telihold lesz, és ennek alkalmából számos történelmi és régészeti helyszín éjfélig, vagy még tovább nyitva lesz, hogy kellemes, romantikus sétákat lehessen tenni a holdfényben...!!! Szerintem kihagyhatatlan!!! És mégis pont én maradok le róla, pedig az ilyeneket úgy szeretem... icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

Meeeeeeeeeeeeeeeenjünk visszaaaaaaaaaaaaaaaaaaa valahooooooooooooogy!!! icon_cry.gif

# 1895
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172751 Üzenet linkje2011-08-10 16:01:25 

Szia Angelo001!

Pénteken indulunk, 8:25-re kell kint lennünk a reptéren. Apollon Travellel megyünk egyébként. Régen voltam velük jó párszor, remélem most is jó lesz. Eddig meg voltunk velük elégedve mindíg. (most nyertük a két repjegyet és illetéket - így "csak" a két gyerkőcnek kell repjegyet fizetni és nekünk a szállást).
Már be vagyunk csomagolva 98%-ban icon_smile.gif

Azért holnap is felnézek még, hátha jön egy két jó infó.

Trinity!
Sajna nekünk a két kis gyerkőc miatt kimarad a romantikus éjszakai műemlék nézelődés icon_sad.gif Az majd valamikor később, ha gyerkőcök nélkül megyünk (Santorini-t tervezzük majd - tudom off egy kicsit, de Görögország szintén)

Kriszta

# 1896
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172753 Üzenet linkje2011-08-10 16:06:33 

Bocsi, ismét én icon_smile.gif

Elírtam: angel001

sorry

Kriszta

# 1897
Meanna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172875 Üzenet linkje2011-08-11 22:31:38 

Sziasztok!

Mi is holnap indulunk, két hete döntöttük el, hogy Rodoszon nyaralunk, köszönjük a sok sok hasznos infot, amit itt olvastunk icon_smile.gif

# 1898
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172937 Üzenet linkje2011-08-12 13:42:41 

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza Rodoszról!
Nagyon szép volt minden (Prassonissi, Lindosz, Tsambika, Pillangók völgye, Filerimos, Kalithea, Rodosz város)!
Falirakin volt a szállásunk, a Lyristis Apartmanban, nagyon tetszett, kedvesek a szállásadók, mindenkinek ajánlom! icon_smile.gif

Anikó

# 1899
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172940 Üzenet linkje2011-08-12 13:53:38  Válasz a #172937. hsz-ra Előzmény #172937

Anikó!!!
ugye lesz majd fotóalbum is???? icon_biggrin.gif

# 1900
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172985 Üzenet linkje2011-08-12 21:47:26  Re:

angel001 írta:
Anikó!!!
ugye lesz majd fotóalbum is???? icon_biggrin.gif

Igen, lesz, csak rengeteg kép van, ugyanis nagy családdal voltunk (6 felnőtt és 2 gyerek) és 3 géppel fényképeztünk, de szerintem egy héten belül feltesszük a képeket. icon_smile.gif

# 1901
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173227 Üzenet linkje2011-08-15 19:09:38 

Sziasztok!

Egy-két dologgal még tartozom, amit megígértem, hogy írok róla. Az egyik a szállásunk volt, a Soula apartman:

A Soula apartman a gyorsforgalmi úttól van kb. 100 méterre, de egyáltalán nem zavaró az út közelsége, ha kirándulni indultok, pillanatok alatt ki lehet jutni rá. A part menti út, ami keresztül megy Falirakin, kb. 400 méter. Mi egyébként ezen mentünk a fővárosba, mert kisebb rajta a forgalom. Szerintem nem kihalt az a rész, ahol a Soula van, mert ott pont egymás mellett van 6-8 apartman, a Tsampika hotel a közvetlen szomszéd, melynek a medencéje fogyasztás ellenében használható. Nagyon kellemes kis medence, mi általában egy frappét vagy egy jégkását ittunk ott. A Tsampikának van étterme is, ahol lehet reggelizni, ebédelni és vacsizni is. Hétvégenként BBQ és Grill esteket tartanak, amire bárki mehet. Mi egyszer ettünk ott, az ára jó nagyon, az íze kevésbé - szerintem. De mindenkinek más az ízlése. Kb. 30 méterre van egy kisbolt, ami éjfélig mindig nyitva van. Kb. 700 méterre a főúton van egy AB nevű super market, az nagyon jó ár szempontjából is, és áru szempontjából is. Viszont vasárnap nincs nyitva!

Amikor a part menti út felé indulunk, pár apartman mellett kell elmenni, így csendes kis útról van szó, a tengerpart összesen 600 méter. Viszont ahogy kiértek a part menti útra, ott rögtön kis ajándékboltok és éttermek között találjátok magatokat. A központ még kb. 600 méter, de boltok, bárok és éttermek váltják egymást, így egyáltalán nem unalmas. Mi ha nem otthon készítettünk kaját, mindig a közvetlen központban ettünk, és meg kell hagyni, jól esett az a kis séta. Általában a boltok mellett sétáltunk az étteremig, és a parton sétáltunk vissza a homokban vagy a deszkajárdán.

A szállás csendes volt, nyitott ajtónál szűrődött be valami, de ha klímát kapcsoltok, úgyis be kell zárni a teraszajtót, és úgy nem hallatszott semmi. Legalábbis nem emlékszem. Néha hallottunk ordító angolokat, akik az utcán mentek hajnalban hazafele, de azt egyik szállás sem tudja kiküszöbölni. Annyit még, hogy a Tsampikában a vendégek többsége angol fiatal, de a szálláson nem randalíroztak, csak egész nap a medencében "döglöttek".

Az épületen belül csak a 12-es szobáról tudok írni, mert mi abban voltunk. Ez a legutolsó, a második emeleten. Reggel és délelőtt a teraszra tűz a nap, így a kinti reggeli vagy ebéd ki van zárva. Délután a bejárati ajtót süti a nap, de az nem vészes. Viszont annyira meleg van, hogy kénytelenek voltunk befizetni a klímát a második hétre (2 hétre mentünk), ami naponta 7 euró. Egy darabig próbálkoztunk a kereszthuzattal - mivel állandóan süvít a szél - de nem volt hatásos. Az ágyon semmit nem lehet érezni belőle, én viszont a hangjától nem tudtam aludni. Szúnyog is sok van. Rászántuk a pénzt a légkondira, mert egy hétig alig aludtunk a meleg miatt (pedig én bírom a meleget), és így a szúnyogprobléma is megoldódott. Van egyébként széf is, naponta 1 euró. A 12-es stúdió teraszára ugyan be lehet mászni a tetőről, de a teraszajtó belülről jól zárható, így a széfet mi nem használtuk.

Amit érdemes tudni, hogy nincs szárító, a teraszon lévő székekre pakoltuk a vizes ruhákat. Szintén nincs zuhanyfüggöny a fürdőben, de azzal nem volt gond, mert a kicsapódó víz azonnal lefolyt. A hűtő jól hűtött, főleg ha ment a klíma is. A nappali nagy melegben nem tudta annyira lehűteni az innivalókat. A "konyhasarokban" volt 2 fő részére evőeszköz (éles kést és kenyérvágó kést érdemes vinni), 2-2 lapos és mély tányér, kávés csésze és üvegpohár. Semmiből nem volt harmadik, úgyhogy mi mindent azonnal mosogattunk. Nem volt bögre és kistányér sem. Volt még egy lábas és egy kicsi serpenyő. Ilyen szempontból nagyon alap volt, akárhány helyen jártam, az volt a minimum, hogy mindenből volt legalább egy pót.

Az ágyak kényelmesek, de recsegnek - ez a többi szobára is igaz, mert más utasok is mondták. Adtak egy kisebb és egy nagyobb törölközőt, de konyharuha nincs. Takarítás keddenként van, ilyenkor felsepernek, és hoznak új WC papírt. Törölközőt és ágyneműt a turnusváltás napján cserélnek csak. Bármi baj van, a kihelyezett idegenvezetőnek kell szólni telefonon. Óvatosan jegyezném csak meg, hogy magáról a szigetről nem tud érdemleges infót adni, egy útikönyvvel többre megy az ember. Egyébként segítőkész, tehát ha baj van, akkor intézkedik.

Nos, mi meg voltunk elégedve a Soulával! Ha Rodoszra mennék apartmanba, újra ezt választanám! Épp elég messze van a központtól, de egy kellemes sétával minden elérhető!

Amit még akartam írni, hogy a helyiek velünk nem voltak valami kedvesek. Általában akkor is angolul köszöntek vissza, ha lelkesen görögül próbálkoztam. A kölcsönzősöket kedveltük meg nagyon (róluk már írtam egy korábbi hozzászólásomban), mert velük mindig lehetett beszélgetni, és mindig integettek is, illetve egy kézműves műhelyben találkoztunk egy helyivel, aki akkor készítette a vázákat.

Ami még érdekes volt, hogy Rodoszon sok volt a kutya. Ennyit még nem láttunk Görögország más részein, pedig ez már a 4. utunk volt. Azzal magyarázták a kutyákat, hogy itt állítólag felvilágosultabbak az emberek, hamarabb befogadták a nyugati kultúrát, mint más szigeteken. Nos, talán ez lehet a magyarázat a kevésbé vendégszerető viselkedésükre is...

Remélem tudtam segíteni! Ha van még kérdés, írjatok nyugodtan! Nekem meg már csak a képek hiányoznak, meg egy esetleges beszámoló, de azt nem ígérem.

Jó utat mindenkinek, aki Rodoszra készül!!!
Rita

# 1902
Anitaaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173325 Üzenet linkje2011-08-16 21:01:47  Válasz a #172039. hsz-ra Előzmény #172039

Szia,

Uh.. minden szuper volt, nem is tudom hol kezdjem, Nikosz remek ember akié a Tassos, kaptunk tőle citromot:)) aminek nagyon örültem, első nap egy üveg bor várt ajándékba, utolsó nap pedig egy tál süti..icon_smile.gif
Közelben van sok bolt, nagyon nyugis helyen van a szoba remek,(ár érték arányában) mi alig voltunk ott, arra tökéletes, nagyon magáról Rodoszról nem írnék semmit, mert itt úgy gondolom elég infot találsz. Lindosz gyönyörű volt.. azért ezt talán mégis. Életem legszebb helye ahol jártam (pedig jó pár helyen voltam már).
Na még a Tassosról annyit, hogy a medence nem az apartman kertjében van, hanem a mellette lévőében, ez az Airgos azt hiszem, de a lényeg a Voula, Tassos ,Airgos, meg még kettőicon_smile.gif ne kérdezd a nevüket ,egyben vannak.Szóval a medencébe oda tudsz menni, Nagyon aranyos ott mindenki, igyatok náluk frappét, másfél euróért, fél literes korsóban kapod:P Mi minden reggel náluk kezdtünk, fürödtünk a medencében ,aztán neki indultunk.
Nem tudom mennyire szereti bárki is itt az ilyesmit, de felnőtteknek csak javasolni tudom a nuddista strandot, nagyon komoly..nyugodt, igazán csendes..
Nikosztol tudtok venni 2 euróért egy pack vizet nem kell cipelni a boltból, meg sört is. Ezt jól behűtitek ,és mindig van hideg viz, laza 5 6 liter vizet tuti minden nap megittunk.
Ajándékokat se a kisebb bazárokban keress, ha Falirakin vásárolsz,hanem a nagyobb helyeken, ott olcsóbb minden.
A másik, hogy attól függetlenül ,hogy nyugis, mégis 5 percnyire van a bár street, én nem értem egyes embereket miért zavar ott ,hogy hangosak meg behívnak(na jó tényleg kicsit erőszakosan) de akkor is ez egy bar street..icon_smile.gif na mindegy nem kezdem el ezt fejtegetni.MI zeus travellal voltunk, és tökéletes volt minden..de tényleg semmi rosszat nem tudok mondani, a nyaralásban, és valahogy a negatív dolgokról tudomást sem szerzek, csak a jót látom mindenben.. és egyébként azt mondják ,nincs tengerre néző szoba a tassosban, mi a 306os szobában voltunk, és teljesen láttuk a tengert.. ezt nem értem mondjuk, de sebaj:)
Szóval mindenki kedves volt, jó volt minden, a szobában minden nap takarítottak.
Örülök ,hogy ezt választottam ,aludni ettől jobb hely nem is kell. Kiránduljatok sokat, semmi nincs messze.. még akkor sem ha nem béreltek autót, minden megközelíthető busszal, és olcsó is. Rodosz város 4,4 euró és 20 perc faliraki beachről,illetve lindosz pl 8 euró, egy óra, falirakiból. Oda vissza jegyárakat mondtam. Mi minden nap tteremben ettünk,de egy valamit mindenkinek tudok javasolni, az AKti nekvű éttermet, Faliraki kikötöjében,a bejáratnál kb. ha elmennék mellette, biztosan nem mennék be, de mivel javasolták, kipróbáltuk.Egy anya és fia viszi az éttermet,minden autentikus étel, minden isteni:) egyszerű kis hely, de annál jobb!!!!

Minden csodaszép csodajó, de mély depresszióban voltunk két napig, hogy haza kellett jönni..
És sajnos azóta meg meló..!!
Érezzétek jól magatokat,csodás egy elvarázsolt hely Rodosz! icon_redface.gif

# 1903
Anitaaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173326 Üzenet linkje2011-08-16 21:08:29  Válasz a #173325. hsz-ra Előzmény #173325

jah és nekünk mindenki görögül köszönt, és mindig beszélgetni akartak, érdeklődtek honnan jöttünk ,mi is kérdeztünk...)stb, és tetszett neki, hogy használtuk a görög köszönéseket. Mindenki kedves volt, még rodosz városban egy olyan pincért is kifogtunk az egyik étteremben hogy minimálisan beszélt magyarul, de maradtunk az angolnál.. az jobban ment:)
De örültem, hogy nem tudtak magyarul mindenhol, voltam már olyan helyen ahol minden pincér magyarul beszélt, és annyira nem tetszett, hogy egy Görög szót sem hallottam.

icon_smile.gif Még ennyit akartam...icon_smile.gif Az említett összes apartmant, igazi görögök viszik.. ezt a hangulatot, nagy szállodákban nem kapja meg senki:) icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 1904
Zanygirl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173353 Üzenet linkje2011-08-17 11:04:52  Válasz a #173326. hsz-ra Előzmény #173326

Szia!

Köszi szépen a beszámolót! Örülök neki, hogy jól éreztétek magatokat és ilyen jókat mesélsz, így már nagyon várom, hogy mi is odaérjünk végre icon_biggrin.gif
Az apartmannal kapcsolatban lenne még egy kérdésem, hogy törölközőt kapunk? Mert akkor azt nem cipelnék fölöslegesen. Szúnyogok mennyire vannak, csak hogy készüljünk-e risztóval, vagy nem vészes.
Az étterem tippet köszi, azt lehet mi is kipróbáljuk, frappét, meg tuti icon_wink.gif
Köszi

# 1905
Anitaaa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173419 Üzenet linkje2011-08-17 19:56:06  Válasz a #173353. hsz-ra Előzmény #173353

jah ezeket el id felejtettem.. na én sok törcsit vittem, mert strandlepedő, meg fenti törcsi, meg külön a hajamra stb:D
de mi a fentihez hozzá sem nyúltunk ,volt ott két fehér, úgy hogy van. De nem túl nagyok.
Szúnyog hm.. voltvolt.. de nekünk ott hagytak a szobában egy elektromos szúnyog irtót, gondolom az előttünk lévő emberkék. De lehet venni egy két eurórért. Igazából ,mi éjszakára nem nyitottuk ki teljesen, inkább mindig csináltunk egy órás kereszthuzatot, erkély ajtó és bejárati ajtó kinyit, és rendben lesz. Mivel amúgy is esténként nagyon feltámad a szél.icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 126 127 128 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu