#1649682011-06-09 20:49:54 Válasz a #164824. hsz-ra
Szia! Mi tavaly voltunk Larnacában, és béreltünk autót. Tul.képpen nem kell semmi más, mint a jogsi, de elég nehezen ment a bérlés. Nekem, -magyar, szőke nőnek- a maszek autókölcsönzők nem adtak kocsit. Mind végigjártuk őket, és a végén a reptéren tudtunk 3 napra bérelni egy kis autót, teljeskörü biztosítással, 170 Eu-ért. Vigyázni kell a vezetéssel, mert kicsit másképp értelmezik a közlekedési szabályokat mi mi.
Fura a körforgalomba is balról behajtani.
#1734502011-08-18 09:33:06 Válasz a #173449. hsz-ra
Szia Szanna!
Mi ugyan nem ott laktunk, de BBetti írta róla tavaly az alábbiakat:
Idézet:
a szálloda szerintem szupi volt.
a szobában semmi extra, tiszta, kényelmes ágy, tiszta fürdőszoba zuhanyzóval és a lényeg, hogy az összes szoba a tengerre néz és mindegyikhez van erkély. ja és mindegyik szobában van légkondi és még működik is.
a kaja is szuper volt, a 11 nap alatt egy kajára sem mondtam azt, hogy ez rossz. volt finomabb volt kevésbé, de mindegyik ízletes volt és annyit ettél, amennyi csak beléd fért. minden alkalommal svédasztalos volt a megoldás, a reggelinél is.
Általában a reggeli: kenyér (lehetett pirítós is - volt hozzá kenyérsütő), tojás, két fajta sajt, vaj, jamek, 3 fajta felvágott, 2 fajta olivabogyó, paradicsom, uborka, több fajta gyümölcs, natúr joghurt, műzli, tea, kávé, tej és frissen facsart narancslé. mindenből annyiszor vettél, ahányszor csak jól esett.
a vacsinál is általában 2 módon elkészített hús (általában marha, sertés és csirke), 2 fajta saláta, krumpli minden formában, rizs, francia saláta, tzatziki, majonézes káposzta és gyümölcsök.
szóval nem tudok semmire sem panaszkodni, ami a szállodával kapcsolatos.
azt elfelejtettem, hogy isteni koktélokat kevertek és 2 medencéje is van. szóval a larnacai Mariandy hotelre nem tudok panaszkodni.
#1734522011-08-18 09:39:20 Válasz a #173450. hsz-ra
Köszi szépen a gyors választ!
Kicsit megnyugodtam. A Henipa és a Mariandy közt vacilláltunk(árban ugyanaz volt a kettő) Végül a ételek miatt nyert a Mariandy. Az utazási iroda dogozója szerint az idei utasok jobbnak találták a Mariandyban felszolgált ételeket.
Még egyszer köszi!
Köszi a választ!
Milyen a busz közlekedés? Mi nem fogunk kocsit kölcsönözni (ha akarnánk se tudnánk), de szeretnénk valamit látni a szigetből. Nem feltétlenül hívnánk segítségül az utazási irodát. El lehet jutni valahogy Famagustába?
Köszi a segítséget.
#1735242011-08-18 22:21:36 Válasz a #173522. hsz-ra
Mi pont Famagustában nem voltunk, de sok más helyen igen. Én tökéletesen elégedett voltam a buszközlekedéssel - csak azzal cirkáltunk ide-oda (bár nem Larnacából). Pontos, megfizethető és kellemes volt - bár előtte kb. mindenki megpróbált lebeszélni, mondván felejtsem el Ciprust autó nélkül, és sehova nem fogok eljutni...stb.
Van napijegy 2 euróért az adott zónában. Ebbe Larnaca esetében beleesik pl. Protaras is (van hetijegy is, nekünk az nem kellett). Ha messzebb mennétek kirándulni, akkor érdemes megnézni, megéri-e intercityzni, arra is lehet venni napi és hetijegyet is.
A sziget különböző területein különböző busztársaságok vannak, az alábbi linken megtalálod őket (menetrendek, díjszabások - ami egységes-, minden fent van náluk). Nekem elsőre kicsit bonyolultnak tűnt a sokféle busz, de bele lehet jönni már a tervezgetés időszakában. Helyben a CTO irodában adnak nyomtatott menetrendet is (Larnacában ez közel esik a "buszpályaudvarhoz".
Amire érdemes figyelni, nem biztos, hogy az adott megállóban kint van minden, ott megálló busz száma... És hétvégén (főleg vasárnap) sok irányba ritkábban, vagy egyáltalán nem mennek buszok!
(Bocsi, kicsit hosszú lett, de én elég sokat küzdöttem anno, amíg hasznos infokat találtam, és összeállt a kép, mert még kint élő magyarok is azt mondták, nincs olyan jegy amivel én aztán sokat utaztam... Hátha te így megúszol pár felesleges kört. )
#1742452011-08-26 00:10:16 Válasz a #173592. hsz-ra
Szia Szanna!
Látom, hogy ti pont Cipruson vagytok
De jó nektek.Mi is pont a párommal a Mariandy Hotelbe fogunk menni Szept.10.-én...
Nagyon tartok tőle,mert olvastam róla rosszakat, bár sok jót is
Úgy látom, hogy most szombaton fogtok hazajönni.
Lécike , ha van egy kis időd és ha kipihentétek magatokat a nagy út után, akkor mesélj a szállásról