Bármi lehet, evés, ivás, a kirándulás már talán egyébként is meglesz a fesztiválra!
Ti akartok menni Hydrára? Lehet, hogy már tárgyaltuk, de kiesett a fejemből
Persze. Ott nem voltunk 9 évvel ezelőtt. Most nem hagyjuk ki. Csak még azt nem döntöttük el, hogy saját szervezés, vagy fakultatív.
Hát Melus a helyedben én sem várnám az én utazásomat, mert akkor ugye te már hazafelé jössz....
Andi mi akkor tuti találkozunk, majd leírom priviben hogy nézek ki, és összefutunk egy ouzora!
Épp a kocsi szervizelését intézem, elég komoly dolgot kell csinálni rajta, és csak 1-2 napunk lesz rá, szegénykével nem lehet elindulni így Toloba.
Hát Melus a helyedben én sem várnám az én utazásomat, mert akkor ugye te már hazafelé jössz....
Andi mi akkor tuti találkozunk, majd leírom priviben hogy nézek ki, és összefutunk egy ouzora!
Épp a kocsi szervizelését intézem, elég komoly dolgot kell csinálni rajta, és csak 1-2 napunk lesz rá, szegénykével nem lehet elindulni így Toloba.
Ouzót semmiképpen nem. A párom nem bírja, ő a Metaxáraés a Mythosra esküszik. Én meg semmi alkohol, esetleg mostanában a nagy melegben egy citromos gösser.
De egy jó frappé jöhet.
Készülünk vinni a frappé gépünket is, mert a napfelkelte azzal az igazi, az erkélyről
#1735882011-08-19 21:22:44 Válasz a #173581. hsz-ra
Az én párom meg egyáltalán nem iszik, (csak enni szeret nagyon, de azt én is) teljesen antialkoholista, néha-néha egy-egy koktélra rá tudom venni, de ennyi, az ouzonak az illatától is rosszul van, én meg imádom, már mondta is, hogy akkor keressek valami rejtett zugot, ahol iszogathatok, mert ő azt nem szagolja...
A frappé a kedvencem nekem is, azt tuti mindennapos lesz - nekem valami kávézóban, mert ilyen gépem nincsen.
#1735992011-08-20 00:04:01 Válasz a #173585. hsz-ra
Szerintem a fesztivál 10.-re esik, mert minden év szeptemberének második szombatján rendezik meg. Ha tényleg összejön, és eljutunk biztos nagy élmény lesz!
Itt olvashattok Boubuolináról aki Spetses sziget hősnője volt a török elleni szabadságharc idején.
Nagyon érdekes és egyedülálló történet, és éppen ezért felejthetelen is.
Köszönet érte Ágninak, ha ő nem meséli el, mi turisták, sosem ismerhettük volna meg - ilyen részletesen meg pláne - az ő történetét.
Ha erre járnátok, legalább tudjátok miért, és kinek a szobra áll a tenger partján, a vizet fürkészve.
#1736072011-08-20 09:46:55 Válasz a #173601. hsz-ra
Jó reggelt Mindenkinek! (kávézós szmájli )
Nagyon érdekes ez a történet Melus,valóban kell, hogy ismerjük ezeket a sztorikat, így olyan felkészülnek érzi magát az ember. A páromnak bejelentettem, hogy lefoglaltam az utat Tolora, nagyon örült, hogy sikerült. (neki mindegy a nyaralási cél, tudja hogy úgyis Görögország lesz a vége )
A nafplioni pakolásról akartam még kérdezni, hogy ott hogy működik, ott is van ingyenes? Mintha ilyen 5 euros parkolási díjat olvastam volna valahol. Az a baj, hogy már annyi mindent átolvastam, hogy már azt sem tudom mire kell emlékezzek. Ezt a topicot, még mindig olvasom, nem sikerült a végére érnem.
#1736082011-08-20 09:56:36 Válasz a #173607. hsz-ra
Neked is jó reggelt!
Én már a végére értem, közben jegyzeteltem, a nekem fontos dolgokat, kis könyvecském van, benne mindenfélével.
Látom, sikerült beírnod magad a listába, így már Neked is megy a visszaszámláló
Én nem emlékszem fizetős parkolásra Nafplionban, de biztos van, mert a nagyobb városokban szokott lenni. Ha Kavalában megoldottuk, itt is menni fog. Mi a várba is autóval megyünk fel, mert azt még nem bírná a lábam.
Ha még nem olvastad, akkor ajánlom a Peloponnészosz topik átolvasgatását is, meg van külön-külön Hydra és Spetses topik is.
Vannak bennük mesés képek is!
Szia Melus16!
Köszönöm h megosztottad velünk ezt az érdekes története!
Ezen az oldalon, még elég sok érdekes történet van írva.(szokások,kultúra,Görög emberek élete)!!
Sok új,Görögországba utazónak érdemes elolvasni!!!!!
#1736112011-08-20 10:20:53 Válasz a #173608. hsz-ra
Nekem még csak kis jegyzet papirjaim vannak, de mivel még nincs olyan sok, lehet. hogy én is átirom egy kis füzetkébe.
Na ilyen vár, meg rom meg hasonló nekem mind jöhet, akárhol is van, imádok minden ami régi.
Csak most tudatosult bennem, hogy megyünk, hihetetlen jó érzés. Már elő akartam szedni a bőröndöt - biztos ami biztos alapon:)- de rájötte, hogy az még a páromnál van külföldön. Legalább nem tudok három héttel előtte bepakolni.
Ha van valami ételféleség, amit tuti ki kell próbálnom, azt írjátok meg!
(a tengeri herkentyűkkel nem vagyok túl jóban, csak a halakkal, vagy esetleg a rákocskákkal:))