#1738522011-08-22 19:59:11 Válasz a #173843. hsz-ra
Szia Zsolt! Mi pénteken hajnalban indulunk, szintén az Ibériában lesz a szállás! (már alig várjuk) Kérdeznék(nénk) pár dolgot, ha válaszolsz megköszönjük!
Mi is a Grand Tours-al, busszal megyünk! Az úton minden rendben volt? Mennyien voltatok a buszon? (teltház?) Milyen gyakran álltatok meg?
Az Ibéria apartmanról sokaktól olvastam, hogy nagyon nyugis! Igazából az érdekelne minket, hogy a szomszéd szobából ugye nem lehet hallani a másik horkolását? (lehet, hogy vicces a kérdés, de sajnos jártunk már így, nem is egyszer)
Melyik fakultatív programra érdemes befizetni a Navaggio-n kívül? Illetve ezzel kapcsolatban még annyi, hogy ti az idegenvezetőnél fizettétek be, vagy megoldottátok a parton a programot hirdetőknél? Állítólag úgy olcsóbb!
Az árakkal kapcsolatban sok mindent olvastunk, érdekelne mi a valóság?
Az ásványvíz, üdítő, gyros árakkal nagyjából tisztában vagyunk, ilyesmi érdekelne, hogy pl. mennyibe kerül pl. egy csomag szalámi,egy üveg sör, bor, ouzo, vízibicikli, esetleg dohányáru, stb?
Tényleg 45 fok volt??? Huhhh! Hogy bírtátok?
Végezetül nem akarunk a zsebedben turkálni, de összességében mennyiből jött ki a nyaralás? Mármint a költőpénzre gondolunk! Mi 700 euro-t viszünk, plusz néhány konzervet, leves, reméljük elég leszt! (Nem akarunk nagylábon élni, nem szeretnénk minden nap étteremben kajálni és haltálakat enni, teljesen jól elleszünk az egyszerű kajákon, gyros és társai)
#1738782011-08-23 06:07:18 Válasz a #173852. hsz-ra
Helló!
Tényleg 45 fok volt...az idegenvezetőnk mondta .Igazság szerint nem is a meleggel volt a gond, hanem a magas páratartalommal. Este kitettük száradni a törölközőt, és reggelre még nedvesebb lett, pedig egész héten egy csepp eső sem esett.
Mi a 7-es szobában szálltunk meg, aminek páratlan volt a kilátása. és csak ebből a szobából látszik a tenger. Mi nem hallottunk semmit falon keresztül, úgyhogy ezzel nem lesz baj.
700 euro szerintem elég lesz oda...mi 600-ból gazdálkodtunk. tény, hogy jól meg kell fontolni, hogy melyik helyen vacsorázol vagy ebédelsz, mert eléggé Brit centrikusak az árak...nameg az egész hely. Laganas főutcáján este majd szembesültök a britt bulizós néppel...nem sok ruha volt rajtuk
Mi az idegenvezetőnél fizettük be a fakultatívokat: hétfő-Navagio öböl, kedd-buszos sziget túra. amikor odaértünk, még ott volt z előző csoport, és ők mondták, hogy a többi az nem volt annyira jó, úgyhogy ezt ajánlották, és mi sem csalódtunk.
A Cameo szigeten is eltöltöttünk egy pár órát, kihagyható dolog.
Az Apartman közelében 2 kis üzlet van: Jobbra: La Curva (innen indulnak a fakultatívos buszok) balra a Zeusz. mi 90%ban a Zeuszban vásároltunk, mert kicsit olcsóbb, és pont útba esik a part fele.
Most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Ha bármi egyéb érdekel, várom a kérdéseket.
Júliusban amikor én is kint voltam akkor is végig 45 fok volt.. Volt amikor ez felcsúszott 49 fokra is.. Hiába fúj mindig a szél de mégis nagyon nagy a meleg.. Napszemüveg is ajánlott, mert annyira erős a napsugárzás, hogy a szemed is kiég szinte...
Hehe:D Hát igen Zsolt.. Ezt mondták is nekem, hogy ne szárítsam kint a ruhákat, mert nem fog megszáradni a nagyon nagy páratartalom miatt..
Szerintem is elég lesz a 700 euró.. Én egyedül utaztam.. 336 eurót vittem ki.. Elég volt, bár az árak magasak.. Igaza van Zsoltnak.. Nem mindegy, hol vacsizol pl.. Árak között lehet sok eltérés.. Angoloknak ez nem gáz.. Nekünk azért szerényebb a pénztárcánk:)
))))))))) Valóban.. Amikor én is bent sétálgattam Laganas központjában rendesen meglepődtem:) Szinte tinik vannak mindenhol... Alig ruhában:) Szinte semmi ruhában próbálják beinvitálni az embereket..
Hát nem tudom.. Én voltam a Kaiki kiránduláson is.. Ezt is ajánlom mindenkinek, szerintem megéri befizetni rá!! De persze ez csak az én véleményem! Mivel azon a programon is voltam amit Zsolt írt meg ezen is a Zakynthos városi shoppingot ingyen kaptam meg! Először nem akartam elmenni rá, de aztán mégis.. Nagyon jó volt, szép a főváros.. Főleg este amikor kezd fénybe borulni:)
Cameo sziget igen.. Mindenképpen ajánlom én is.. Jó zene, szép hely, finom koktél
Nálam az úton minden oké volt.. Hazafelé volt egy kis baj, de nem volt vészes.. Odafelé tele volt a busz, visszafelé nem.. Mert volt aki 2 hétre ment nyaralni.. Visszafelé volt hely legalább, kényelmesen el lehetett férni:)
Mikor én mentem teltház volt.. Emeletes busszal utaztam.. 82 főssel:)
Kb 4 óránként álltunk meg.. Jó is volt mert addigra már minden bajod volt.. Azért gyilkos az út..
Szalámik drágák.. 2 euró felett indul egy hasonló kiszerelés mint itthon! Sört kb 1,2 euróért láttam.. Ez is mérettől függ:)
Bor! Vannak olcsóbban is meg drágábbak is.. Kb olyasmi elosztásban mint itthon! Ha jobb bort szeretnél venni akkor a drágábbat ajánlom:) Pl a mazsolabort:) Isteni édes.. Bár attól függ, hogy szereted-e..
Vizibicikli ha jól emlékszem 10 eurótól indul!
Hát.. Gyilkos a nagy meleg.. Nehezen lehet bírni.. De a tengerben elviselhető Vagy egy hideg innivaló társaságában:)
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e valaki az Askos parkban? Hogyan lehet oda eljutni egyénileg? Vagy van esetleg oda szervezett kirándulás? Autót nem tudunk bérelni
Mi szombaton utazunk repülővel Laganas az úticél. Vossos apartman lesz a Dias Zeusszal. Sajnos nem túl sok jót olvastam itt a fórumon. Nekünk mondjuk Laganast javasolták sok helyen,ezért választottuk.
Van valakinek tapasztalata? Azért nem választottunk rosszul?
Köszönjük mindkettőtöknek a válaszokat!!! A Navaggio öbölbe mindenképp szeretnénk elmenni és a kék barlangokhoz is! A teknőslest kihagyjuk, rengetegen írták, hogy felesleges, azon kívül is látni teknőst! A teknős szigetre legfeljebb átmegyünk vizibiciklivel, bár ezt majd ott meglátjuk, milyenek a távolságok! Gondolom nem 500 m! Első körben arra gondoltunk, hogy motorcsónakkal kéne - van vezetői engedélyem - bár elég húzós lenne árban, ahogy így beleolvastam a fórumokba! Majd alakul! Zakynthos városába pedig busszal szeretnénk átugrani! Már csak 2 nap! Mindenképp írunk beszámolót!
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e valaki az Askos parkban? Hogyan lehet oda eljutni egyénileg? Vagy van esetleg oda szervezett kirándulás? Autót nem tudunk bérelni
Szia Maartita!
Nekem volna egy ötletem. Ha Agios Nikolaosba elmentek busszal, onnan nagyon közel van, akár gyalog is ( 1 km-t láttam )
De, ha buszon szóltok a söfőrnek, akkor kirak benneteket a bekötő útnál, és akkor kevesebb a séta.
Vissza pedig valami hasonló megoldással tudtok jönni.
Fafulatívot nem tudok, hogy lenne oda, de tévedhetek is!
Ezen a térképen nem látszik az út egyrésze, a keleti parton, de létezik!
#1739092011-08-23 15:03:04 Válasz a #173891. hsz-ra
helló!
a teknőslest felesleges pénzkidobásnak tartom! minden reggel 8 körül odajön a kikötőnem egy halászhoz, és karnyújtásnyira úszkál és falatozik tőled...ingyen. mi is ott fotóztuk le.
a teknős sziget 2.8km.re van, és vizitaxi visz át 9 euro/fő ért.megéri, de ne vigyetek napernyőt, mert nem szabad leszúrni a homokba, mert ott vannak a kis tekik elásva. de az egyik legtisztább vízű rész szerintem a teki sziget. oda vigyetek vizi cipőt, mert nagyon kavicsos a part mente.
#1739182011-08-23 16:02:44 Válasz a #173890. hsz-ra
Szia! Sztem Laganassal semmi gond nincs, ráadásul esélyes hogy némi élet is van esténként.
Ha autót béreltek akkor 2 nap alatt be lehet járni a szigetet (mármint azon részét ami megközelíthető)pl. Navaggio felülről, Kery kilátó, Xigia thermálvíz - most hirtelen ennyi jutott eszembe.
A fővárosba elég ha busszal bementek mert sajna nem nagy szám más helyekhez képest, de hangulatos, így "kötelező".
Hajóval érdemes a Navaggio öblöt megnézni.
#1739732011-08-23 22:42:24 Válasz a #173909. hsz-ra
Vizitaxi? Ez új! Köszi az infót, akkor már meg oldódott a kérdés! Az lesz a legegyszerűbb!
Még egy kérdésünk lenne!
Kötöttünk biztosítást természetesen- ne legyen rá szükség! Ha jól értem akkor utasbiztosítás esetén, ha orvosra van szükségünk - pl. valaki lázas lesz és felír neki a doki mondjuk antibiotikumot - akkor ott helyben ki kell fizetni az orvosnak a vizsgálat díját, amit majd itthon a biztosító nekünk kifizet?(egyidőben telefonálni kell a biztosítónak) Mert ha így van és mondjuk elkérnek a dokik ott a helyszínnen pár száz eurot és megállapítja, hogy mondjuk megfázás, akkor máris lőttek a nyaralásnak pénzügyi szempontból! Szóval ez hogyan működik? Mégegyszer mondom, ne legyen rá szükség!
#1740122011-08-24 12:17:28 Válasz a #173973. hsz-ra
Igen, valahogy így....sajnos. Tehát számlát kell kérni mindenről és itthon beadni a biztosítóhoz.
Orvost akkor érdemes igénybevenni ha komolyabb a baj, oda meg jó az európai biztosítási kátya (de csak szezrődött partnereknél) amit a helyi egészségpénztárnál lehet kérni és 5 perc alatt megvan.
Én ezt javasolnám.....
#1740132011-08-24 12:19:55 Válasz a #173898. hsz-ra
Kedves melus16!
Köszi szépen az infót! Ha kint leszünk még utána érdeklődünk azok alapján amit írtál!
Kicsi félelem azért van, hogy eljutni oda még csak-csak, de visszafelé gondolom neccesebb lesz. Főleg a pontos buszközlekedés miatt.
Jó lenne, ha nem menne rá majd egy teljes napunk...
#1740432011-08-24 15:57:43 Válasz a #174012. hsz-ra
Helló!
A doki úgy műxik, hogy szólsz az idegenvezetőnek (Vikinek) hogy van valami bajod. A mi társaságunkban rosszul voltak páran a busztól meg a hajókázástól, meg valakinek előjött a napalergiája is. szóltunk, hogy kellene gyógyszer...Viki el is intézte...jött a doki és már hozta is a gyógyszereket. fizetni nem kellet, mert a biztosítóval elintézik ők. tehát ezzel sem volt semmi gond.
#1740532011-08-24 16:32:15 Válasz a #174043. hsz-ra
Az mindegy volt, hogy hol kötöttek biztosítást? (Posta, Allianz, K&H, stb.) Gondolom nem mindenki kötötte ugyanannál a biztosítónál!
Kicsit most megnyugodtam ezzel kapcsolatban! Azt hallottam ill. olvastam valahol, hogy csak akkor nem kell fizetni az ellátásért (a gyógyszerért persze igen, de az rendben is van, azt itthon is nekünk kell megvenni) ha a doki aki megvizsgál, szerződött a biztosítóval, azzal amelyiknél a biztosítást kötöttük!
Reméljük azért nem lesz erre szükség!
Hajós betegségektől én személy szerint nem tartok, hajózom itthon is, tehát nagy meglepetés nem érhet ilyen téren! Kicsit a páromat féltem ettől, de majd meglátjuk! Anno Horvátországban, hasonló fakultatív programon még az indulás előtt mindeninek kiöntöttek egy fél pálinkát és miután megittuk, csak utána indult el a hajó! Mire elmúlt a pálinka hatása már senki nem érezte a hajó ingadozását! Pontosabban addigra már nem érdekelt senkit!