Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 466
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marija
Aktív fórumos
Aktív fórumos
101 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173558 Üzenet linkje2011-08-19 15:54:14 

Bocsi, hogy csak most írok megint, de tudom, hogy most már írnom kell, és biztos, hogy többet írok, mint az előbbi hozzászólásomban, úgyhogy neki is kezdek. icon_smile.gif
5.nap, Lloret de Mar másodszori felfedezése --> Reggel gyorsan kajáltunk a hotelben, nagyon finom volt a reggeli is, és rengeteg minden közül lehetett választani! Délelőtt, koradélután a központban sétálgattunk, 5-6 óra felé pedig megmártóztunk életünkben először a Földközi-tengerben. icon_smile.gif Hát mit mondjak, a görög égei tenger után kicsit szokatlan volt, hogy ennyire hideg a víz, és ennyire vadul hullámzik, de mivel már előre utánaolvastam, számítottam rá, hogy nem lesz olyan kellemes hőmérsékletű. icon_smile.gif A hullám az többször is durván kicsapott engem [minket] a partra. Egyébként nagyon szép! Ha egész mélyre bemegyünk, akkor is lelátni az aljára, és ez tetszett benne. Alapból nagyon tiszta a víz, de néha a hullámok oda sodortak egy kis szemetet nekünk. Visszamentünk a hotelbe valamikor fél 8 - 8 közül, az volt a tervünk, hogy majd megmártózunk a hotel medencéiben / jacuzzijában, de ez nem jött össze, mert csak este 7ig lehet használni őket, úgyhogy ehelyett felmentünk a szobába, gyorsan letusoltunk, átöltöztünk, és mentünk vacsizni. Ismét isteni kaják sorait láthattuk, és kóstolhattuk meg. Este/éjszaka irány Lloret de Mar központja [előző este is bent voltunk, és majdnem minden nap besétáltunk]. Természetesen láttunk pár virágárust is, bár nekem igazán ártalmatlannak tűntek, mégsem vettünk inkább tőlük rózsát, fő a biztonság. Akik vettek rózsát, azoknál megpróbáltam kifigyelni, hogy ellopnak e pénzt a tárcájukból, de nem láttam, hogy loptak volna, illetve elrohanni sem láttam egyet se.
6. nap, Barcelona Panoramica --> igazán sok mindent megnéztünk, de bővebben mesélni egyikről sem tudnék, mert Barcelonán is csak átrohantunk. Nem is tudom, már milyen sorrendben néztük meg Barcelona nevezetességeit, de azt tudom, hogy láttuk: Sagrada familia -> természetesen csak kívülről csodálhattuk meg, erre volt bő 15 percünk. Güell park -> csodák csodájára teljes 1 óránk volt végigrohanni a parkot. Csoda, hogy nem csak félórát kaptunk... Gaudí által épített ház egy gazdag amerikai asszonynak -> mesés panoráma a busz ablakain keresztül. Barcelona kilátó -> 10 percünk volt alapból rá, de kaptunk ajándékba még 5 percet, hogy "igazán kiélvezhessük". Barcelona kikötő --> 10 percünk volt megcsodálni teljes életnagyságban a kikötőt + keresni magunknak abban a kis áruházban egy wc-t. La Rambla --> az idegenvezetővel együtt az egész utcát átrohantuk, és elvitt minket a szomszédos utcába, ahol volt pár ruhásüzlet. Na jó, ezt igazából nem bántam, imádok vásárolni, vettem is pár ruhát. icon_biggrin.gif 2 órát kaptunk a sétálásra, vásárlásra, így a vásárlás befejeztével 15 percünk volt visszajutnunk a Kolumbusz szoborhoz. Sikerült!! icon_biggrin.gif De még fagyit sem ettünk icon_sad.gif Félreértes ne essék, nagyon tetszett MINDEN Barcelonában, csak az nem, hogy mindenre olyan kevés időt kaptunk. Miután "haza" értünk, ismét irány Lloret központja egy kiadós sétára.
7. nap, strandolás, Tossa de Mar --> Úgy terveztük, hogy korán felkelünk reggelizni, és megpróbáljuk elérni az első hajót, ami Tossa de Mar-ba megy, de a terv eléggé elcsúszott, így 9 helyett 3/4 12re értünk le a fenalsi strandra, és meg is vettük a 3 jegyet Tossa de Mar-ba. De hoppá, a hotelban maradt a fényképezőgép, így ketten lentmaradtunk a strandon, az volt a stratégiánk, hogy ha jön a hajó, akkor rávesszük a kapitányt, hogy várjon egy picit, mert hárman vagyunk. Jött is a hajó, egy egész kicsit vártak tényleg, de aztán ráuntak, és elmentek. Így sikeresen lekéstük a déli hajót. A jegyárusnő elmutogatta nekünk, hogy ne szomorkodjunk, elmehetünk 2 vagy 4 órakor, vagy pedig másnap reggel 8kor illetve 10kor. [ugye, félóránként jár hajó, de nekünk rá volt írva a jegyünkre, hogy melyik hajóval mehetünk] Először kicsit kivoltunk, de aztán lenyugodtunk, egy kis pancsi-pancsi a vízben, majd beültünk kávézni az egyetlen közvetlen a strandon fekvő kávézóba, aztán meg jött a hajó, és irány Tossa de Mar. Minket engedtek fel először, mert a kapitány felismert minket, és tudta, hogy már 2 órája várakozunk. icon_smile.gif Mikor felmentünk kicsit csalódottak voltunk, mert az volt írva a prospektusra, hogy ez üvegfenekű hajó. Felvettünk még utasokat Lloret főstrandján, aztán valahol Lloret és Tossa között félúton megálltunk, és lemehettünk a hajó fenekébe, ahol ott volt a meghirdetett üveg. icon_smile.gif Nézegettük az állatvilágot egy kis ideig, aztán továbbindultunk. Közvetlen Tossa előtt mégegyszer megálltunk nézelődni. Végre megérkeztünk. Egyből felmentünk a várba, aztán végig ott voltunk. [17 órakor indult vissza az utolsó hajó, tehát cirka 2 óránk volt] Körbementünk a váron, majd a "tetején" lévő kávézóba beültünk, és ott üldögéltünk sokáig, mert nagyon tetszett nekünk a panoráma. Közösen arra a véleményre jutottunk, hogy Tossa szebb, mint Lloret, és ha tehettük volna, idejövünk. [csak sajna nem volt a kínálatban] Mikor még csak kb félóránk maradt, úgydöntöttünk, hogy lassan elkezdünk készülődni a távozásra. Megnéztünk még 1-2 szuvenírboltot, és már szállhattunk is fel a hajóra. [ez már nem az a hajó volt, amivel jöttünk, de hát ez volt az utolsó hajó, úgyhogy jegytől függetlenül mindenki evvel ment vissza, aki vissza akart jutni] Tossa tényleg gyönyörű!! icon_smile.gif
Esti program a szokásos volt. Mivel az utazási irodánknak is volt ilyen programja, az idegenvezető kicsit [úgy tűnik, elég gyakran használom a "kicsit" szavat, de kérlek, nézzétek ezt el nekem] mérges volt, hogy nem velük mentünk, de hát ezvan.
8.nap, Port Aventura --> Ez volt az egyik program, ami igazán nehezen jött össze. Mivel nem volt az utazási iroda által szervezett fakultatívok között, megkértük az idegenvezetőnket, hogy segítsen nekünk valahogy, mire ő elmondta nekünk azt az ötletét, ami már előzőleg nekünk is eszünkbe jutott, de gondoltuk, hátha tud valami okosabbat. Az 1. napunk leginkább azzal telt el, hogy utazási irodákat keresgéltünk a városban, és a 2. napunk délelőttjén is leginkább a kereséssel foglalkoztunk. Az az ember, aki elfuvarozott minket a hotelunkig, azt mondta, hogy majd ő segít nekünk, hogy eljussunk a Port Aventurába, csak hívjuk fel az idegenvezetőnket. Persze a drága a másodszori kérésünkre sem volt hajlandó segíteni nekünk. Hétfőn, a Barcelona program után bementünk a Don Juan hotelbe, ahol magyar és szerb utazási irodák ajánlatait kerestük. El is mentettünk 1-2 számot. Először a magyart hívtuk, de ő nem vette fel a telefont, tehát felhívtunk egy szerb idegenvezetőt is, aki rögtön kitalálta, hogy ki az idegenvezetőnk, ebből a nemtörődömségéből. Ő segített nekünk, és a saját idegenvezetőnknél átvehettük kedden a port aventurás jegyeinket.
Na szóval akkor reggel 8kor egy központi hotel előtt felszálltunk egy kombiba, ami elvitt minket a buszállomáshoz. Persze, nekünk a buszállomás közelebb lett volna, de az idegenvezetőnk nem mondta, hogy ott is felszállhatunk... A buszra felülve elindultuk a Port Aventurába, még Blanes-ben vettünk fel pár emberkét. Odaérve elmagyarázták, hogy hányas számú busszal vagyunk, és hányra kell visszaérnünk a buszhoz [ezt jó nagyban ki is írták egy táblára], és azt is elmagyarázták, hogy nem vár a busz. Ezután már mehettünk is felfedezni a parkot. Ketten mentünk, de elvettünk 5 térképet a bejáratnál, hogy majd hazavisszük mutogatni. icon_biggrin.gif Összesen 7 attrakcióra tudtam felülni, a legtöbb 1 óra 15 perc, a legkevesebb 15 perc volt, amennyit várakozni kellett. 1 órát és 15 percet kellett várni a Silver river flumera, 1 órát kellett várni a Tutuki Splash-re és arra az izé, nem tudom a nevét, de Mediterránia egyetlen [?] attrakciója, ami hirtelen nagyon gyorsan felgyorsul, és egy tavacska felett megy el. 3/4 órát kellett várni a Mexicói részen a Hurracan Condorra, Félórát kellett várni Grand Canyon Rapids-ra, 15 percet kellett várni a Stampidára és a Dragon Khanra.
Furcsa volt számomra, hogy pont a főattrakcióra kellett várni a legkevesebbet, azt hittem, arra kell majd a legtöbbet várni [dragon khan]. 8 óra alatt 7 játékra felülni szerintem azért elég kevés. :S Olyan sok mindent ki kellett hagynom. Ettünk még a Danone joghurtos standjánál, a joghurt müzlivel és gyümölcsökkel tetszett, de a joghurtos fagyit bőven megkellett szórnom cukorral, hogy ehető legyen. Aztán sikeresen rosszul lettem a joghurtfagyitól, és a zötykölődős visszaúttól, ezért aznap éjszaka ; bár már 10kor a hotelban voltunk, nem mentünk sehova. De amúgy a Port Aventura tényleg fantasztikus volt!! icon_smile.gif Szívesen visszamennék, bár ha úgy hozná a sors, hogy ismét arrafelé járok, nem hinném, hogy újra ellátogatnék a Port Aventurába, mert ahhoz képest, hogy olyan drága, nagyon kevés dologra van idő. De örülök, hogy egyszer megnézhettem. icon_smile.gif
9. nap, Barcelona Magica --> Ez pedig a másik olyan fakultatív program, ami nehezen jött össze, mivel nálunk már betelt az egész busz, ezért ismét elmentünk egy hotelba körülnézni az ajánlatok között, csak ezúttal nem a Don Juanba, hanem a Surf Marba. [ez még kedden volt] Nem túl sok hasznosat találtunk, ezért már tényleg azon voltunk, hogy bemegyünk busszal + metróval Barcelonába, de aztán szerencsére magyar beszélgetést hallottunk, leszólítottuk őket, és megkérdeztük, hogy kikkel jöttek. Meglepetésünkre ők is vajdaságiak voltak. icon_smile.gif Így megadták az ő idegenvezetőjüknek a telefonszámát, akinek még aznap este írtunk smst, hogy van-e hely a Barcelona Magicara, és szerencsére volt. icon_smile.gif Ő találkozót kért tőlünk ami sikeresen megtörtént, ő elkapta a pénzt, mi pedig boldogok voltunk, hogy mehetünk újra Barcelonába. Igazából kicsit azért is akartunk annyira eljutni megint Barcelonába, mert megakartuk mutatni az idegenvezetőnknek, hogy nélküle is boldogulunk. icon_biggrin.gif
Visszatérve Barcelonához: Mivel délután 2kor indultunk, ezért délelőtt volt egy kis időnk sétálásra. Aztán 2kor már ott álltunk a Caprabo [pontosabban a Hotel Ancla] előtt. Volt több lehetőség is megadva. 1.: Nou Camp stadion és La Rambla. 2.: La Rambla és Aqárium. 3.: Nou Camp és Aqárium. 4. csak La Rambla. Mi az 1. opciót választottuk, 2 óránk volt a stadionra, annyi idő alatt mi kényelmesen körbementünk, fényképezkedtünk a lelátón, és vettünk egy FCB-s labdát. icon_biggrin.gif A La Ramblan pedig már tudtuk, hogy hova akarunk menni, így sikeresen eljutottunk egyedül az üzletekhez. Most 3 óra szabadidőnk volt, de ez is csak annyira volt elég, hogy vásárolgattunk, aztán a végén 10 percünk volt eljutni a Kolumbusz szoborhoz. Én mostmár azért a fagyit nem akartam kihagyni, akármennyire is sietnünk kellett, így kértem is 2 gombócot csokis tölcsérben. És sikerült pontosnak lennünk!! icon_biggrin.gif Végezetül megnéztük a híres neves színváltogatós-zenélős szökőkutat, ahol állítólag nagyon ügyesnek kell lenni ahhoz, hogy letudj ülni 1 székre, nekünk ez mégis sikerült, úgy 5 percet álltunk, utána már volt ülőhelyünk. Majdnem az összes "előadását" levideóztam a szökőkútnak. Először azt hittem, hogy ez a szökőkút nem is nagy valami, de tényleg csodálatos!! Aztán sajnos ott kellett hagynunk, és visszamennünk a buszhoz. Történt egy kis kavarodás, mert nem találtuk a buszt [azért, mert még nem jött vissza értünk], de nem lettünk otthagyva, ez az idegenvezető nagyon kedves ember, nem úgy, mint a miénk. icon_biggrin.gif Egy szóval sem mondta egyszer sem pl azt, hogy ha nem leszünk ott időben a megbeszélt helyen, akkor ott leszünk hagyva, míg a miénk állandóan ezt hajtogatta. Éjfél múlt már, mire visszaértünk, de azért mi mégis besétáltunk a központba, mert éhesek voltunk [Barcelonában nem volt időnk enni, a lunch paketunkat pedig áttetettük szombatra ebédnek]. A központba hajnali 1 után értünk be, és ugye ilyenkor már egy rendes étterem sem volt nyitva, úgyhogy bekellett érnünk 1-1 szelet pizzával.
10. nap utolsó éjszaka Lloret de Marban --> Utolsó előtti napunk, utolsó éjszakánk, utolsó előtti reggelink, utolsó vacsoránk. Reggeli után elmentünk bevásárolni a Capraboba a hazaútra, a központban pedig megvettük a szuveníreket a hazaiaknak. Délután már csak strandoltunk a Fenalson, estefelé pedig a hotel medencéiben, és jacuzzijaiban áztattuk magunkat. Elfogyasztottuk az utolsó vacsoránkat. És lustálkodással telt el az egész nap. Ebédre beültünk egy pizzázóba pizzázni. Nem voltunk nagyon éhesek, de hát máskor már nem lett volna rá lehetőségünk, és nagyon megtetszett nekünk a hely, mert kemencében sütik a pizzákat.
11. nap utolsó nap Lloretben --> Eljött az az idő is, amit nagyon nem vártunk. Lementünk hát megreggelizni, utoljára, utána már pakolhattunk is be abba szobába, aminek mindig elfelejtem a nevét, de nincs kedvem megint körülírni. A recepción a megadott időpontban szerettük volna kérni a lunch paketunkat, mire kiderült, hogy nem is lunch paketot, hanem ebédet kapunk. Nagyon örültünk icon_smile.gif) Szóval, akkor hivatalosan is utoljára ettünk a hotel éttermében. icon_biggrin.gif
Utána lementünk a strandra, és még fürdöttünk egy nagyot. 6 óra felé szomorúan, és nehezen visszabattyognunk a hotelbe, ahol még ismét jacuzziztunk és medencéztünk. Majd mikor már fél 8 felé kizavartak bennünket, hogy mostmár tényleg vége, akkor letusoltunk, és átöltöztünk. Mivel még volt időnk az indulásig, lementünk a partra vacsorázni abba az étterembe, amit még 1. nap kiszemeltünk magunknak. Fél 10kor még gyorsan végigsétáltunk a fenalsi sétányon, búcsút vettünk a strandtól, visszaindultunk a hotelbe, és onnan már mehettünk is a Hotel Fenals Garden elé, ahonnan indult vissza a buszunk 10 órakor. Még a központban 2 hotel előtt felvettük a többi embert, és nem sokkal később már elhagytuk Lloret de Mart. A következő megállónk Franciaország.

folyt.köv.

# 467
Marija
Aktív fórumos
Aktív fórumos
101 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173897 Üzenet linkje2011-08-23 11:54:04 

Na, és most akkor a visszaút. icon_biggrin.gif
12.nap, Franciaország (Cannes, Grasse, alvás Nizzában) --> az út a már megszokott kényelmetlenségben telt. Nagyon gyorsan átértünk Franciaországba, ott feleúton aludtam, feleúton pedig a tájat figyeltem. A táblák nagyon tetszettek. xd Elhaladtunk Saint-Tropez mellett is [bár gondolom ez nem újdonság, de én odafelé menet nem láttam a saint-tropezi táblát], mivel autópályán haladtunk, természetesen nem láttunk belőle semmit, de azért mégiscsak érdekes érzés elhaladni egy olyan város [falu] mellett, ahol sztárok szoktak nyaralni.icon_biggrin.gif Visszatérve a várost jelző táblákhoz, nekem azért tetszettek, mert pl a cannes-i táblán tengerpart volt, a grasse-in pedig parfümök. Gondolom, akkor egész Franciaországban van 1 kép a táblákon arról, amiről a helyiség híres. Tudom, hülye vagyok, hogy most a táblákról beszélek. icon_biggrin.gif
Na szóval Cannes. Nem túl sokat tudok róla [se] mondani. A városban sétálgattunk, mutatott nekünk egy utcát, aminek az a neve, hogy "Szerb utca", aztán nesze, ezt fényképezzétek le, mintha valami nagy nevezetesség lenne...Aztán felmentünk a várba, volt 2 óra szabadidőnk, és ennyi. Amúgy szerintem szép város, de szokás szerint semmit nem láttunk belőle. Ja, de, még láttuk a sztárok kézlenyomatait, meg a helyet, ahol a filmfesztivál zajlott, de mostmár tényleg ennyi. icon_biggrin.gif
Grasse-ban megnéztük a Galimard parfümériát, ott gyári áron lehetett vásárolni parfümöket, szappanokat, stb...
Valamikor késő délután elfoglaltuk a szállásunkat Nizzában. Nos, 3 csillagos volt, de igazán pocsék. Pedig Olaszországban igazán gyönyörű hotelünk volt, a spanyolországi is nagyon tetszett, na de ez...A hotel 4 emeletes volt, de a lift állítólag csak a 2. emeletig működik, onnan aztán gyalogosan kellett felcipelnünk a cuccainkat a 4. emeletre. A szobában a szőnyeg nagyon piszkos volt, és a falon is szőnyeg volt, ami a sarkon elég durván le volt válva a falról. A bútorok is piszkosak voltak. A kilátás igazán "csodálatos" volt, kb valami szeméttelepre nézhettünk ki. A fürdőszoba nagyon pici volt, a tuskabin pedig még annál is inkább. A falon volt egy lyuk. Mi azt hittük először, hogy lejött a csempe, és helyette egy másszínű csempét tettek oda, de nem ám. Ott bizony lyuk volt, meg valami vízvezetéket. És a lyukat ragasztották le.icon_biggrin.gifD Este sétálgattunk a közelben, felfedeztünk pár ruhás üzletet [h&m, pimkie, bershka, zara, c&a]. Bementünk vacsorázni egy étterembe, pontosabban pizzériába. Rendeltünk 1-1 pizzát, én még direkt rá is mutattam arra, amelyiket kérem, mégis másfajta pizzát kaptam, mire azt mondták, hogy nem tudják kicserélni, ezt kell megennem.
Aludni alig bírtunk, mert érezni lehetett az ágyak rugóit.
13. nap, Nizza, Monaco, Monte Carlo --> A reggeli [a hotelben] az nagyon szegényes volt. Mindenki kapott 1 croissant, 1 kis kenyeret, 1-1 vajat és lekvárt. Meg persze hordták körbe a kávét/tejet, hogy ki mit kér.
Reggeli után pakolás az egyik hotelszobába, amit közösen kaptunk csomagmegőrzőként. Alig lehetett kinyitni az ajtót, annyira tele volt a szoba. icon_biggrin.gif
Utána az idegenvezető felvezetett minket az öngyilkosok vízeséséhez. Kaptunk 4 óra szabadidőt. Odafent nézgelődtünk sokat, mert szép volt a kilátás. icon_smile.gif Utána lementünk, néztük a tengerpartot, körbementünk a régiség piacon, kajáltunk [ez már kifogástalan volt], aztán jöhetett a jól kiérdemelt vásárlás, az előző napon kinézett üzletekben. icon_biggrin.gif
Ennyi volt Nizza, visszamentünk a hotelbe, bepakoltunk a buszba, és indultunk tovább Monacoba.
Monaco-n szintén nagyot sétálgattunk, megnéztük a hercegi palotát, láttuk az őröket. Itt összesen 1 órát töltöttünk, és utána indulás Monte Carloba, ahol szintén 1 óra szabadidőnk volt, ami annyira volt elég, hogy bámultuk a luxuskocsikat és kaszinókat, meg fagyiztunk.
Ez a franciaországi rész már unalmasabb volt, már mindenki azt várta, hogy induljunk haza, és hát eljött az az idő is.
14. nap, hazaérkezés --> Kibírható volt. Most inkább nem írnék róla, ugyanolyan volt, mint az odaút. icon_biggrin.gif Horvátországban kitettünk egy családot. Délelőtt helyett délután 3-4 körül érkeztünk meg Rumába. Ahová jött értünk az egyik munkatársuk, aki elvitt minket Topolyáig. Közben az egyik városban az autóból megláttunk 2 rokonunkat. [pontosabban az unokahugomat és az anyját] Megkértük a sofőrt, hogy álljon meg egy percre. Megállt, kiszaladtunk, puszi-puszi, szóváltás, majd tovább haza. Topolyától taxival mentünk hazáig.

És ennyi volt nyaralásunk története. Tudom, hogy ezt a 3. részt már nagyon kapkodva írtam, bocsi ezért. icon_biggrin.gif És bocsi azért, hogy feltettem nektek 1-2 felesleges kérdést, amire ti kedvesen válaszoltatok is, de mi végül találtunk rá megoldást. icon_smile.gif
Ui.: Még egy kérdés: Olyan sokat írtam, szerintem simán elmenne ez élménybeszámolónak. Hova tölthetném fel? Gondolom ide a hellaszra nem, mert ez az oldal Görögországgal foglalkozik, de akkor hova lenne érdemes feltenni?

Köszi, hogy elolvastátok, remélem, valamennyire segítséget nyújt azoknak, akik Lloretbe készülnek, és, hogy azok visszatudtak emlékezni a saját nyaralásukra, akik a felsorolt helyek közül voltak már valamelyiben.
icon_smile.gif

# 468
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173928 Üzenet linkje2011-08-23 18:00:30 

Szia Marija! Jó volt olvasni a soraidat! Igazán jó nyaraláson vagytok túl. Én is úgy vélem, hogy érdemes lenne feltölteni, mint élménybeszámoló a soraidat, de sajna nem tudom, hogyan kell. Josza biztos tudja, kérj tőle segítséget!
Mi visszavágyunk Tossába! Lenyűgöző a városka szépsége és az időjárást leszámítva szuper nyaralásunk volt.
Marija, mivel Ti Lloretből átjöttetek Tossába, kérlek írd már le a 2 város közti hasonlóságot és különbéget? Lloretben csak átment a buszunk, így nem tudom, hogy milyen maga a város. Gondolok pl arra, hogy vannak-e szűk, régi kis utcácskák stb.
Várom a válaszod, üdv: Adri

# 469
Marija
Aktív fórumos
Aktív fórumos
101 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173936 Üzenet linkje2011-08-23 18:48:54 

Adrikanemeth:
Látom, hogy ma van a szülinapod, szóval először is: nagyon-nagyon boldog születésnapot! icon_smile.gif

Hogy válaszoljak neked:
Örülök, hogy ezt gondolod, akkor már érdemes volt leírni. icon_smile.gif
Mint írtam, mi csak a váron sétálgattunk, meg a kávézóban üldögéltünk, úgyhogy magát a várost igazából nem is láttuk, mivel a strandtól befelé csak egy utcányit mentünk, de ott is csak a sarkon lévő szuvenírüzletekben voltunk. Úgyhogy különbségeket nem nagyon tudok írni, de mint mondtam, nekünk annyiból, amennyit láttunk, az jött le, hogy Tossa szebb, mint Lloret.
Mi Lloretben régi, szűk utcácskákkal nem találkoztunk, de nem kizárt, hogy vannak valamerre. Viszont van pár [nagyon] meredek utca. icon_biggrin.gif
Az árak azok gondolom hasonlóak lehetnek [bár ezt nem kérdezted], fagyi 1,20 euró, pizza 10 euró körül, pizzaszelet 2-2,50 euró, lloret de mar-os nyakpárna 8-15 euró, de mi 5ért kaptuk el, ruhák 8-17 euró, mi 15ért vettünk először, mert akkor még nem jöttünk bele az alkudozásba. icon_biggrin.gif paella 8-15 euró, sangria 1,5 literes 1,50 euró [capraboban], leülős helyeken fél liter gyümölcsökkel 6-7 euró, gazpacho 4-6 euró, ígytovább...
Azt gondolom tudod, hogy a fő különbség az, míg Tossa nyugis, addig Lloret nagyon nyüzsis. Egyszer azt olvastam, hogy a városban összesen 150! diszkó van, mondom úristen...
A part, mint mindenhol a Costa Braván aprókavicsos, A Fenals és a központi strand között vannak szép nagy sziklák. Sok fa van a part közelében. A víz szép tiszta, le lehet látni az aljára, de nagyon hideg. Mint írtam, van pár nagyon durván meredek utca, a legtöbb utca az lejt, mégha nem is nagyon.
Esténként sok a virágárus, de azt nem láttam, hogy loptak volna.
Szintén esténként [bár inkább éjszaka] a központban órási nyüzsi, meg hangzavar van. Sok a részeg 16-20 éves, a diszkók előtt méteres sorok, stb...
Mire vagy kíváncsi? Nem nagyon tudok mást írni, szerintem a nyüzsin kívül lényeges különbség nincs.

# 470
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174693 Üzenet linkje2011-08-31 22:08:03 

Úgy adódott, egy kedves barátom meghívott egy spanyolországi
útra.
Légyszi, írjatok a spanyol árakról valamit, mert apartmanba megyünk, bár kacérkodtunk a szállodával, de az túl kényelmes lenne nekünk.
Tossa del mar az úticél. Járt már ott valaki?
Lloret del mar-i beszámoló nagyon tetszett.

# 471
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174710 Üzenet linkje2011-09-01 08:45:10 

Szia Judit!
Ha visszaolvasol 1-2 oldalt Josza nagyon részletes beszámolót írt Tossáról, és képeket is feltöltött. Pontosabban Josza beszámolója a 25.oldalon képekkel illusztrálva, Adrikáé a 30. oldalon.
Jó olvasást!

# 472
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174778 Üzenet linkje2011-09-01 16:16:25 

Köszönöm az infót, tegnap csak a 27-ig jutottam, Joszának külön köszönet a beszámolóért kimerítő volt és minden kérdésemre választ
kaptam, pedig fel se tettem őket.
Mi már csak olyan szobát kaptunk ahol nincs konyha, de nem is akarok
főzéssel vesződni. Végre barátnővel család nélkül megyek 2003-ban voltam így utoljára és már nagyon várom az igazi pihit.

# 473
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174779 Üzenet linkje2011-09-01 16:26:01 

Lenne egy kérdésem, nem tudtok néhány vonat járatot, buszjáratot, Tossáról Barcelonába, Girone-ba esetleg egyéb úticél felé ami 2-3 órányi utazásra van. Busz és vonatjegyek árait ha valaki tudná megköszönném.
# 474
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Velasquez
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
38 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175980 Üzenet linkje2011-09-23 17:24:20 

Sziasztok.
Most nyáron töltöttem egy hetet spanyol földön és szokás szerint remek volt. Ez volt a 3.-ik utam a Costa Brava-hoz. Első utam még 1998-ban volt Cala Levado nevű helyen. Második utamat 2002-ben éltem át Malgrat-ban. Most Loret del Mar volt a célpont. Természetesen rengeteg új élménnyel gazdagodtam. Blanesbe csak úgy átgyalogoltunk pld. a botanikus kert elragadó látványt nyújtott. Aztán Tossan megnéztük a várat,a partot, egy napos kiruccanás. Barcelona megint megvolt, mint ahogy a montserat is ugyanott van mint pár éve mindíg. Minden szónál többet mond ha megnézitek néhány videómat az útról, barcelonáról. Most először voltam a Marinelandon és feledhetetlen élményt adtak a delfinek.

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

Link

# 475
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176293 Üzenet linkje2011-10-06 14:46:06 

Utolsó simítások, és elindulunk meghódítani az Ibériai-félsziget É-K-i csücskét. Előrejelzésnek jó időt láttam, viva Espana!!!!!
# 476
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176385 Üzenet linkje2011-10-09 19:14:19 

Üdvözlet mindenkinek a napos és meleg Spanyolországból.

A tenger hűs és vadul hullámzik. Gyönyörű helyen vagyunk.

Az út is élvezhető volt sokat számított, hogy nincsenek határok.

Beszámolok, ha hazavisznek....

# 477
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176621 Üzenet linkje2011-10-19 14:53:41 

Szia Judit!
Remélem jól sikerült a nyaralásotok. Ha lesz időd mesélsz róla?
Üdv. Dettix

# 478
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176733 Üzenet linkje2011-10-25 22:18:39 

Nagyon is jól. Extra meleg volt, 30 fok körül, csak az utolsó nap ment le 24-re viszont akkor akkora hullámok voltak, hogy senkit sem engedtek még a víz közelébe se.
Odafelé megnéztük Monacót és este Nizzában is megálltunk. Kaszinóztunk ferrarikat csodáltunk. Megnéztük a hercegi palotát és a Napóleon múzeumot. Mentünk a Fondo Cristallal néztük a halacskákat. Átbuszoztunk Lloret de marba. Körbejártuk a tossai várat. Tapasoztunk.
Sajna balesetem volt mielőtt mentünk és nem működött a lábam fájdalom nélkül így a fakultatívokat kihagytuk, mivel azonban most voltunk először spanyolban nem bántuk, mert annyi új élményt adott Monaco és Spanyolország, hogy teljesen kicserélődve jöttünk vissza.
A tenger nem gyerekcentrikus, alkalmanként embercentrikusnak se nevezhetném. De csodálatos, 1,5 méter után több méter mély a víz. és általánosságban mondható hogy ringatják az embert a hullámok.
Sol 2 apartman konyha nélküli szobáiban voltunk, természetes fény alig volt a szobában az ágy rövid és mozgékony volt a fürdőszoba kifejezetten tágas és fürdőkádas. A tulaj José és lány Monserrat nagyon kedvesek voltak szinte szivélyesek.
Az út odafelé 19.30-11.15-re Monacóban voltunk, onnan 20. 30-kor indultunk át Nizzába, kb. 23.00-kor mentünk tovább reggel 8-ra Tossában voltunk. Szobáinkat azonnal elfoglalhattuk - nem volt előttünk turnus -így szinte egy ajándék napot kaptunk. Hazafelé 23 óra alatt itthon voltunk - Komárom.
Tossán van Dia supermarket ahol minden olcsó, alkalmanként veri a magyar árakat is. Éttermekben tapas 2,5 eutólmenü 9-10 eutól volt.

# 479
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176768 Üzenet linkje2011-10-27 12:59:57 

Szia!
Köszi hogy írtál. Sajnálom, hogy a kis baleset akadályozott, de mint olvasom azért jól éreztétek magatokat. Hát a tenger elég elszomorít (nem igazán tudok úszni), de majd valahogy megoldjuk. Konyha nélküli szoba mit tartalmaz? Van legalább hűtő, vagy mikro? Ha esetleg van róla képed, azt is szívesen fogadnám.
Köszi: Dettix

# 480
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176769 Üzenet linkje2011-10-27 17:08:09 

Szia Dettix,
Megkeresem a képet, mintha csináltam volna, de lehet, hogy csak videót.
Hűtő van, de azon kívül csak 2 db pohár. Mi vittünk vízforralót 2 elektromos készüléket nem bír el az elektromos hálózata az apartmannak.
Aludni megfelelt, meg last minute-ben nem válogathattunk. Monaco, Nizza, Tossa bámulatos volt. Úszáshoz csak bátorság kell, engem anno a fulladástól, mélységtől való félelmem gátolt meg benne, de legyőztem.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu