Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 2836
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173872 Üzenet linkje2011-08-22 22:23:21 

Sziasztok.
Két órája értünk haza. Holnap részletesen beszámolok.

# 2837
Matyaboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173924 Üzenet linkje2011-08-23 17:43:16 

Sziasztok!

Mi csütörtökön érkeztünk haza Stavrosból. Autóval mentünk, 7-én, vasárnap este indultunk és másnap fél12re értünk oda, az odaút simán zajlott, bár a Belgrádot elkerülő tranzitúton kellett mennünk, mert kaptunk egy papírt a fizetőkapunál, ahol javasolták, hogy kerüljük el Belgrádot a felujítások miatt....mi hülyék meg elkerültük icon_smile.gif jó nagyot kerültünk, kb. +1óra volt. Ezen kívül oly sokat nem vártunk egyik határon se, a szerb-macedónnál mindketten kicsit szarakodtak, tököltek, szivattak, kb. fél-háromnegyed órát, majd a macedón-görög részen ugyanígy a macedón határőrök, a görögök rendesek voltak, látták hogy magyarok vagyunk, rögtön intettek! icon_smile.gif
Szállást nem foglaltunk, mikor leértünk, bementünk Jorgoszhoz, a Vasilisban kaptunk szállást. A szállással nem is volt nagy baj, néhány kiegészítőt hiányoltunk, mint pl. több pohár, tányér, evőeszköz, a fürdőben egy plusz fogas, egy függöny. És a klíma is hiányzott, mivel elég meleg volt éjjel. Ez volt a kisebb probléma sajnos. Ahogy az "megszokott", éjjel 3ig a hülye görög (és/vagy más nemzetiségű) fiatalok bőgették a motorokat, csumázták a kocsikat, irtó idegesítő, már-már közbe akartunk lépni, samponnal az utat leszórni, stb., de végül nem tettük icon_smile.gif viszont a helyi rend őrei tehetnének valamit, mert ezzel csak elriasztják a turistákat!!!!!! ez az egyik ok, hogy legközelebb elkerüljük Stavrost, a másik indok, hogy nem egyszer voltunk itt, így jövőre a változatosság jegyében máshova utazunk icon_smile.gif
Az árak szerintem nem voltak vészesek, néhány termék még olcsóbb is mint itthon (csak hogy egyetlen példát mondjak, a Red Bull kinn csupán 1EUR icon_smile.gif )
A tavernák árai is elfogadhatóak, a 2EUR-s gyros isteni volt majdnem mindenhol.
Mi a stavrosi strand mellett többször is elmentünk Tolos Beach-re, nagyon szeretjük, már évek óta ismerjük.

Összességében nagyon jó nyaralásunk volt, még a hülye motorosok sem tudták elrontani! icon_smile.gif
A visszafelé út is majdnemhogy sima volt, a görög-macedón és a macedón-szerb határon pillanatok alatt átjutottunk, de a szerb-magyaron 2,5órát vártunk a szerbek tökölése miatt!!!!! a magyar határőrök rendesek és közvetlenek voltak, és bár benéztek a csomagtartóba és a törököket, bulgárokat szigorúbban vizsgálták, még így is sokkal gyorsabban, pörgősebben dolgoztak mint a szerbek.
Egy jó tanács, aki esetleg a napokban még indulna autóval GR-be. A macedón benzin nekünk nagyon bejött, jó minőségű volt, annak ellenére hogy a kutak nem csábítóak! és nem hátrány, hogy jóval olcsóbb mint szerbiában és görögországban!

# 2838
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173965 Üzenet linkje2011-08-23 21:56:50 

Sziasztok.
augusztus 12.-én indultunk este 6-kor. Röszkén egy órát vártunk. A többi határon percek alatt átjutottunk. Szombat reggel 8-kor Stavroson voltunk.A gps Thessalonikinél kicsit megtréfált, de pár perc alatt javitotta a hibát. Az Alexandros apartman maximálisan megfelelt az elképzeléseinknek. Első emeleti szobát kaptunk a 205/A-t. Medencére nézett az ablak, de az erkélyről is lehetett látni. Az egy hét alatt egyszer kipróbáltuk. Kellemes langyos viz volt. Vasilis az idegen vezető rendes fazon, naponta kétszer jött reggel és este. Az épülő templomból reggel 7-kor harangjáték ébresztőnek. (szombat, vasárnap) Sikerült felkelnem. A partról. Rengeteg napozóágy mellett hosszú homokos rész amolyan törölközős. A kikötő után is tiszta homok. Stavros másik végén a katonai bázisnál már aprókavicsos. A viz talán nem olyan tiszta mint sartin, de azért igy is rengeteg kagylót lehet találni. Vrasnán és Asprovaltán is fürödtünk,de a három közül Stavros a legjobb. Asprovaltán két kb 25 cm-es medúza láttán elég is volt a pancsolásból. Elmentünk Olimpiadaba. Aranyos falu, tiszta tenger, homokos helyenként aprókavicsos part rengeteg kagylóval. Fakultativon csak a lakatlan szigeten voltunk. Csütörtökön piacoztunk, utána felmentünk a kilátóba. Stavros főutcája este nagyon zsúfolt. Vacsorrázni a Jannisba és a Koraliba jártunk. A Quality nevü helyet kerüljétek el, nagyon szar az egész kajálda egy fejetlenség. A gyros jó, de szerintem kicsi. Bár csak három helyen ettem. Egész héten nagyon meleg volt, a tenger is kellemes meleg. Összegezve az egész hetet, jól éreztük magunkat. Szombat reggel egy hirtelen ötlettől vezérelve átmentünk sartira két napra. Az odaút két órát vett igénybe. Szállást pár perc alatt találtunk a Giota házban. Első emeleti négy ágyast találtam 50 euro/ nap. A reggeli kávé közben napfelkeltét nézni na ezért megérte ez a két nap. Hétfő reggel 8-kor indultunk, este 20.25-kor hazaaértünk. A határokon simán ment minden. Belgrádon oda vissza 20-25 perc alatt átjutottunk. A fizető kapuknál mindig adtak számlát. Röszkén csomagtartó ellenörzés, egy perc és mehettünk. Fotók készültek, csak egy kis időt kérek. Röviden ennyi.

# 2839
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173968 Üzenet linkje2011-08-23 22:06:11 

Trepac.
Stavroson nem sok látnivaló van a viz alatt. Egy helyen lehet érdekes, a kikötő után, de 60-70-métert beuszol, és olyan mély a viz, hogy csak a sötétséget látni. A lakatlan szigeten már érdemes, körbe lehet uszni a szigetet.

# 2840
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173970 Üzenet linkje2011-08-23 22:17:19 

Vicosz.
Fenyőmézet csak a piacon láttam, ottt is csak fél kilósat 4 euro volt. Kocsi bérlés. Kia Picanto, vagy Fiat Panda. Egy napra 30 euro, két napra 60 euro, egy hétre 200 euro az ára.

# 2841
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174007 Üzenet linkje2011-08-24 10:48:25  kszifiasz

Kszifiasz! Örülök, hogy épségben és élményekben gazdagon hazaérkeztetek. Külön köszönöm, hogy nem feledkeztél el rólam. Köszönöm az infókat és türelmesen várjuk a fotókat.
# 2842
Napis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
233 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174030 Üzenet linkje2011-08-24 14:47:56 

Kszifiasz. Köszi a beszámolód jó volt olvasni,újból átéltem a nyaralást, Vissza vágyom.....................
# 2843
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174034 Üzenet linkje2011-08-24 15:22:24 

Indulás napjára ez is elkészült.

C:\Users\Öcsi\Pictures\2011-08-24

# 2844
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174039 Üzenet linkje2011-08-24 15:40:29 

Ez nem sikerült, de még próbálkozom.
# 2845
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174071 Üzenet linkje2011-08-24 18:00:55  Válasz a #174039. hsz-ra Előzmény #174039

Szia!
Mit szeretnél? Képeket mutatni nekünk? Amit belinkeltél az a te alapgéped (sztem), nem? Arról mi sajnos nem tudunk fotót nézni, tölsd fel őket a picassa-ra, vagy más képmegosztó oldalra, és annak a linkjét másold ide a fórumba.
Üdv. Éva icon_smile.gif

# 2846
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174082 Üzenet linkje2011-08-24 19:03:34 

Katonáné Éva.
Szia. Már rájöttem, mit rontottam el. Júniusban ugyanezt a hibát követtem el. Töltöm fel őket. Köszi.

# 2847
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174089 Üzenet linkje2011-08-24 19:55:35 

# 2848
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174090 Üzenet linkje2011-08-24 19:58:17  Válasz a #174089. hsz-ra Előzmény #174089

Hali!
Most már jól látszik, nagyon klassz lett!! icon_biggrin.gif
Szia

# 2849
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174095 Üzenet linkje2011-08-24 20:18:51 

Köszi. Hamarosan meg lesz a többi is.
# 2850
Kszifiasz
Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174108 Üzenet linkje2011-08-25 00:50:45 

Mivel a busszal utazók közül senki nincs a fórumon, igy leirnám mit tapasztaltam a megérkezésünk napján. Reggel hamarabb érkeztünk Stavrosba mit a busz. Az előttünk lévő csoport szépen lepakolt a medence környékére. Később megjött a busz, majd mindenki elfoglalta a szobát. Utána lementünk a partra. Délután megérkezett a busz amivel az előző csoport elindult. Este 7-körül elmentünk vacsizni, akkor láttam, hogy még mindig van aki ott ül a medencénél a csomagjával. 20,30-Körül értünk vissza, addigra már elmentek. Gondolom egy másik busszal. Szerencsétlenek, 12-órát ott ülni. Nem lettem volna a helyükbe. Hogy miért jött ilyen későn a busz. Nem tudom.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 189 190 191 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu