Én 2 hete jöttem meg Paraliáról. A part szerintem se a legtisztább, és a tenger vize se tiszta, de mikor egyik este esett az eső a viz nem volt annyira meleg és nem volt zsúfolva emberrel, akkor nagyon szép volt a viz, még a mélyebb részeken is le lehetett látni az aljára.
Irjátok, hogy az Ibusszal mentek. ÉN velük soha többet buszos kirándulásra nem fizetek be. Annyira rosszul van megszervezve az út, hogy felháborító. Mi Győrből indultunk, a pontos indulásunk 10.15-kor lett volna pénteken, erre még jó, hogy ránéztem a postafiókomra, mert csütörtökön kaptam levelet, h 9.15-kor indulunk. Egy gyüjtőjárat vitt minket, Győr-Tatabánya-Bpest-Kecskemét-Kiskunfélegyháza megállókkal Szegedig. Itt leszállítottak minket a buszról és a nagy bőröndökkel a tűzőnapon várakozhattunk egy másik buszra amire át kellett szállnunk. 1,5 óra várakozás után indultunk el a másik busszal, hozzá teszem a legrosszabbal,mert ilyen kis helyem még egy buszban se volt, ráadásul a klíma is nagyon gyenge volt benne, tiszta víz volt az egész testünk a melegtől. Erre fel még, hátul az 5-ös ülés előtt ültünk, de itt annyira forró levegő jött föl nem tudom a motorból vagy honnan, de a talaj alattam izzot, ha véletlenül ráléptem sütött. Ja és persze még probáltunk nézni filmet is, de 4 filmet próbáltak elindítani, de mind beszaggatot nézhetetlen volt, leállt.
A határokon való sok várakozás miatt végül 11óra után értünk Paraliára.
Aki Görögországot akar látni az tényleg ne Paraliara utazzon. Mi, ezek ellenére jól éreztük magunkat, bár Parga után nagy visszalépés volt.
Ezek után ismét a "drága" IBUSZ-nak köszönhetően, kacifántos volt a hazaút. 9 órakor kipakoltunk a szobából, a csomagokat a folyosón tudtuk hagyni mi az Oceanis-ban voltunk. WC-t kaptunk amit használhattunk. Megigérték, hogy 11.30-kor jön az idegen vezető és megmondják, hogy mikor fogunk tudni felpakolni a buszra a bőröndökkel. Az idegenvezető persze 12.30-kor jött az apartmanhoz és mondták h 5órakor indulunk haza (persze, ha reggel ezt tudjuk, hogy ilyen későn indulunk, akkor egy szép napot még eltölthettünk volna, de így már nem volt rá lehetőség, csak a várakozással telt el a napunk). Mikorra végre eljött a délután 5 óra akkorra már mindenkinek tele volt a hócipője. Kint vártuk a megjelölt helyen a busszra, persze nagyon meleg volt. Ekkor jön oda az idegenvezető, hogy késés van és csak 6kor indulunk el (nah ekkor mindenki megfogatta, hogy az IBUSZ-szal soha többet). Azért indultunk később, mert 3 buszt kellett összehangolni, és az egyik késett Nei Pori-ból, és nem akarták, hogy az autópályán várakozzunk a többi buszra.
Na, de aztán mikor elindultunk 6óra után, a görög határ előtt megálltunk 25 perces pihenőre amiből lett 1órás, mert be kellett várni az egyik buszt, amiről átszálltak tőlünk utasok arra és ő tőlük is átszálltak hozzánk (hihetetlen szervezés). Na de aztán hazafelé már a határokon nem kellett sokat várnunk és 21óra alatt Győrben voltunk.
Bocs, hogy ilyen hosszan írtam, de aki az IBUSZ-al utazik jól gondolja meg. Tavaly az Apollon-al voltunk, de semmi gond nem volt, mert nekik saját busszaik vannak.
Na, most már jól elrettentettetek az IBUSZ-os úttól.
Remélem, nálunk zökkenőmentes lesz a dolog, bár már most aggódom.
8:40-kor indul a gyűjtőjáratunk Pestre Salgótarjánból. Elkezdtem számolgatni, hát legrosszabb esetben is másnap dél körül ott leszünk Paralian. A szállást viszont csak du. 2-től lehet elfoglalni. Szóval, ha így lesz, akkor jól indul majd a nyaralásunk ezzel a kis 2 órás várakozással.
#1740182011-08-24 14:07:20 Válasz a #173982. hsz-ra
Szia Vickycsibe!
A lányom most ment ki ( szintén Salgótarjánból ) Paráliára.
Szerintem inkább a határátlépős várakozástól kell tartani, mert pl. nekik a szerb belépő tegnapelőtt 3 óra volt... Az apartmanokat pedig általában sokkal gyorsabban "kitakarítják" mint ami időpont meg van adva. Ők délben már a szálláson voltak.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Paraliara megyek nyaralni busszal. Az utolsó nap reggel el kell hagyni az apartmant, de a busz csak délután jön vissza. Ti hogy szoktátok megoldani a délutáni zuhanyzást. Valahol olvastam (persze most nem találom hol) hogy Olympic Beachen zuhanyzóval, WC-vel kiépítettek a strandok, ez valóban így van?
#1741102011-08-25 06:07:16 Válasz a #174104. hsz-ra
Jaffa...˘
Ha a prospektusban azt olvasod, hogy a tenger 400 méterre van akkor már körülbelül a legtávolabbi aparmant birtokolod. Van ugyan buszjárat is, de az inkább Pl a Katerini-ből jövőknek szól. Van ugyan a településnek távolabbi része is , de a magyarok által bérelt szállások zömében a parttól ennél a 400 méternél nincsenek messzebb.
#1741342011-08-25 10:08:13 Válasz a #174110. hsz-ra
Köszi, de én az Olympic Beach-i strand után érdeklődöm. Az apartmanom 250 m-re van a tengertől Paralián. Viszont ott nincs zuhanyzó és öltöző (ha jól tudom). Így az utolsó nap, amikor délután jön vissza a busz, úgy gondoltuk átmegyünk Olympic Beachre és a strandolás után le tudunk zuhanyozni, el tudunk készülni az útra. Szóval az érdekelne, hogy az a strand (Olympic B.) elérhető-e busszal, vagy csak sétálni tudunk, és milyen messze van Paraliától?
#1741412011-08-25 11:03:40 Válasz a #174134. hsz-ra
Szia Jaffa 0718!
Ha busszal mentek akkor gondolom hogy utazási irodával. A legtöbb iroda megoldja, hogy van a csomagoknak egy gyűjtőhely a buszindulásig és zuhanyzót is általában biztosítanak egy közöset, ha nem akarsz vagy tudsz a parton zuhanyozni.
OB Paráliáról kb 20 perc séta, szeritnem fölösleges buszozni
Most látom hogy fordítva szeretnéd...aza Paráliáról OB-re....szerintem nem érdemes mert Parálián a parton is vannak nyitott zuhanyzók, zártat OB-n sem láttam de lehet hogy van
#1741492011-08-25 12:39:48 Válasz a #174143. hsz-ra
Köszönöm a segítségeteket. Úgy néz ki, hogy nekünk nem lesz kijelölt apartman, ezért érdeklődtem. Nagyon köszönöm a segítségeteket! Ha bármi hasznos információt tudtok nekem mondani, azt nagyon megköszönnöm!
Sziasztok! Paráliáról Thessalonikibe szeretnénk eljutni vonattal. Úgy tudom Katheriniből indul oda vonat. Van valakinek erről tapasztalata? Utaztatok már így? Az is érdekelne, hogy Katherinibe hogy járnak Paráliáról a buszok. Előre is köszönöm a válaszokat!
Aki már volt a Smart Holiday-vel Meteora kiránduláson, az meg tudná nekem írni, hogy melyik napon megy, és mikor megy magyar idegenvezető a csoporttal? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!