A parália-ról katerini buszozás egyszerű,olcsó,kb 30 percenként megy busz,piros jegyet kell venni 1.5 euro.
A szaloniki piac fantasztikus,mi is vonattal mentünk,megérte elmenni,de a jegyárán elkerekedett a szemem
70 km=14.50 eur/fő a retur jegy
Nem egy Magyar Máv árfekvés
Igen mi is gondolkoztunk,pl. a smart hirdeti,9 euro/fő-ért a szaloniki kirándulást,2 óra piac is belefér a prospektus szerint,könnyű őket megtalálni a tengerparti templomra merőleges utcának vannak a legelején.
Nekünk is tervbe van véve ilyen piacozás, de attól függ, hogy ütköznek majd a fakultatív programok. Szeretnénk bejárni a környéket és sokat-sokat pihenni.
Van esetleg ötletetek azzal kapcsolatban, hogy melyik éttermet érdemes kipróbálni Paralia-n?
Nézegettem a Smart Holiday honlapját, de én árakat nem láttam a fakultatív programoknál.
A másik kérdés pedig az, hogy van-e magyar nyelvű idegenvezetés.
Az angol nyelvtudásom már egy picit megkopott, ezért jobban örülnék, ha lenne magyar nyelvű.
Igen van Magyar nyelvü idegenvezetés,az irodában is dolgozik magyar hölgy,illetve Parália kb. 70%-a üzletek,boltok stb. erősen a magyar turistákra fokuszál
Láttam sokat akartok fakultativozni.
Ha kalózhajó kirándulásra menni akartok,mindenképp azt a társaságot válaszátok,amelyiket a Magyar lány hirdet,bár a hajó nem olyan impozáns mint a "Dafni" nevü hajó,de sokkal minőségibb a szolgáltatás,a Dafni hajókirándulást senkinek nem ajánlom,Lehúzás,igénytelen,giccs
Fakultatívok közül a Skyathos-t ajánlották nekünk.
Aztán még gondolkodunk a Meteorákon és Thessalonikin.
Mint már az előzőekben is írtam.
Az Olymposz pedig még elég képlékeny.
Jó éjt!
Én nem láttam OB-n ilyen "nyúúúgateurópai" wc-s zuhanyzót. Van ott is szabadtéri hidegvíz meg egy 1x1 méteres bódé, de semmi extra, bár láttam tavaly magyarokat akik nekiálltak fürdőruhástól tusfürdőzni . De ilyen kinti tus Paralián is van.
Meg kell kérdezni az apartman tulaját, tudtok-e a földszinten valahol lezuhanyozni kiköltözés után. Nem vagyok benne biztos, de mintha a caravel földszintjén lenne erre lehetőség.
Sajnos az utolsó nap a buszos utasoknak nem igazán strandolás-kompatibilis
Igen, végülis rájöttem, hogy aznap már nem igen kell strandolni. Hiszen mire a csomagokat be tudjuk pakolni 13-14óra körül lesz, és 17-től meg már sor áll a zuhanyzóért. Nem baj, kiélvezzük majd a szép napos időt, mert remélem az lesz!
Végre, hogy itt vagy. Vagy csak én nem jártam erre. Mindenesetre már hányzott az egyéniséged.
Timur | #174366 | 2011-08-27 17:31:28 | Válasz a #174346. hsz-ra
Hát igen, ez az utolsó napos buszra várás és van ahol nulla komfort, nem a legjobb megoldás. Sajnos ez van. Mondjuk kocsival addigra már messze járunk.