Szállásadónk barátjának saját készítésű olíva olaja (fekete):
Fürdőszobába:
Konyhába:
Narancs befőtt - cukor és egyéb szerek hozzáadása készült:
Keserű narancs befőtt - szintén cukor és egyéb szerek nélkül:
Amulettek: a szem, amely megvédi viselőjét.
Kulcstartó, karkötő - természetesen szemmel:
Halaszer, a vászon táska helyett inkább ezt választottam :
Nem találtunk nekünk tetsző, szemet tartalmazó karkötőt, így ezt vettük meg:
További amulettek, középen hűtőmágnes, a másik kettő lógó-csüngő pozícióban védelmez:
Ezt még tavaly vettük: felakasztható gyertya vagy mécses tartó.
Ezt pedig az idén:
Ezeket a szállásadónktól kaptuk ajándékba:
6L házi készítésű Tsipouro (természetesen már mindegyik át lett öntve üvegbe )
5L házi készítésű olíva olaj
2 tepsi istenien finom sütemény, melyet a kávé/reggeli mellé szolgált fel.
#1958222012-10-08 21:40:24 Válasz a #195816. hsz-ra
Szia Medi!
Épp a dumcsi topikban beszélgettünk a ezekről, bár ott nem volt off, de fogalmam sincs miért nem ide irtuk...talán mert ott kezdődött a beszélgetés, és igy ott is folytatódott.
Én képeket nem tudok feltenni róla, nem fotóztam le, de majd bepótolom. Hoztam idén egy szőnyeget (nem tudom hány cm lehet, olyan 50X90 körül), kék-fehét, görög mintás. Akartam valamit, amit mindig látok, és mindig eszembe jut róla Görögország, és ez jó választás volt. Mivel a tévé elé tettem, ezért folyton szem előtt van.
Anyósomnak hoztunk egy gyönyörű kézzel himzett hatalmas teritőt, olivaágak vannak rajta, nagyon örült neki. Én pedig kendőket vettem magamnak.
És persze rengeteg apróságot hoztunk..a szokásosakat. Most fűszerekből többet hoztunk, mert ugye abból sosem elég.
Hú de szépen sikerült leirnom mindezt...tévesztés, szóismétlés, remélem nem nagyon szúrja senki szemét, mert már nem tudom javitani.
Hát hiába, este van már, öreg este...
#1958242012-10-09 08:01:12 Válasz a #195823. hsz-ra
Szia Messinia!
A kefalóniás topikban mesélt valaki arról, mi mindent hozott és leszúrták, hogy nem odavaló. Gondoltam, felhozom ezt a topikot, mert ha jól látható, akkor ide írják a fórumtársak azt, hogy mit találtak méltónak arra, hogy hazahozzanak.
Ilyenkor ősszel olyan jól esik visszaemlékezni a nyárra és ránézni arra, ami Görögországból származik
#1958272012-10-09 14:30:59 Válasz a #195824. hsz-ra
Sziasztok
Bizony jól esik nézegetni a szerzeményeket!
Mi idén Kefalóniáról a Myrtosról hoztunk köveket, amik egyszerűen hihetetlen szabályos és sima gömb alakúak, a természet igencsak megdolgozta őket, hogy ilyen tökéletesek lettek.
Szépen illeszkednek a lakásdekorációba, s mindig eszembe jut az a hatalmas robaj és visszhang, ahogy a hullám odavágja őket, majd mikor visszahúzódik a víz, szépen lefelé gördül.
Tavalyi speciális darab egy ágykilépő Zakyntosról, amit nem a bóvliboltban, hanem egy hegyi faluban kézműveséktől vettem: vastag és mutatós darab. Igen nehéz is volt, aggódtam a túlsúly miatt a repülőtéren
Remélem jövőre újabb kézzelfogható emlékkel gazdagíthatom a gyűjteményt.
#1958282012-10-09 15:33:44 Válasz a #195827. hsz-ra
Szia Zsokri!
Thassoról én is rengeteg követ hoztam, illetve márványt mert ugye ott mindenhol az van. Kicsit, nagyot, szögleteset, formásat.
Most meg agyalok, hogy mi a túróba tegyem bele a hófehér köveket, hogy mutasson is.
Talpas üvegben vannak már szanaszét a szobában kagylók, kövek, úgyhogy abba már nem akarom rakni, most ötleteket gyűjtök.
Mindenesetre a teknősöm nagyon örült, hogy egyet kapott az akváriumába, imád rá kimászni.
#1958312012-10-09 16:55:41 Válasz a #195828. hsz-ra
Nálam a kövek ,törött kagylók a cserepes virágokat diszitik:)Szépen körberakom a földes részét igy kevesebbet kell locsolni mert nem párolog olyan gyorsan el a viz .A kisebb kagylókat egy régi likörtartó üvegbe gyüjtögetem ez olyan nagyhasú üvegdugós kb 1liternek felel meg.Persze mostmár gyüjtögetésnél figyelembe veszem az üveg szájméretét )Szépen megférnek egymás melett a Stavrosi,Toloi, Nei pori,Pargai és még két más nemzetiségü kagylócskák
#1958322012-10-09 19:17:11 Válasz a #195831. hsz-ra
Szia Éva!
Hallottam már mástól is, hogy a köveket a virágföld tetejére rakják, csak felmerült benne, hogy akkor normálisan tudom-e öntözni, illetve, hogy egy idő után biztosan bevizkövesednek. Vagy nem?
Na mindegy, majd kitalálok neki valamit.
Ezek csak kisebb össze-vissza alakzatú márványkavicsok, de hófehérek, szóval mutatósak.