Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1921
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Psychoka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
52 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174664 Üzenet linkje2011-08-31 16:36:58  Válasz a #174656. hsz-ra

icon_smile.gif mi holnap délután megyünk az Orionba icon_smile.gif de örülök, hogy tetszik, ezek szerint jó a szállás icon_smile.gif
# 1922
Zalan
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174876 Üzenet linkje2011-09-03 06:56:44  Válasz a #174656. hsz-ra Előzmény #174656

Sziasztok!
Örülök, hogy egyre több magyar utazik Rodoszra. Mi visszatérő vendégek vagyunk évek óta. Mindig Lindoszon lakunk. Kezdetben alig találkoztunk magyarokkal, de mára már egyre többen vagyunk. icon_smile.gif

# 1923
08vmok21
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174879 Üzenet linkje2011-09-03 12:21:07 

Sziasztok!

Ti melyik társasággal mentetek ki?

Üdv. Mónika

# 1924
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174889 Üzenet linkje2011-09-03 15:12:29 

holnap végre indulás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_biggrin.gif
köszi mindenkinek a hasznos infókat!!!!!!! icon_smile.gif

# 1925
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174945 Üzenet linkje2011-09-04 15:56:42 

Sziasztok!

26-án megérkeztünk mi is (sajna). Köszönöm mindenkinek a segítséget, mert nagyon sok hasznát vettük.
A partra én is csak javasolni tudom, hogy vigyetek egy nagy lepedőt és arra terítsétek a strand türcsiket. (Köszi a javaslatot Trinity-nek)

Rodosz sziget nagyon tetszett, nagyon jól éreztük magunkat. Annyi negatívot azért kell írnom, hogy nekem nem volt sziget hangulatom - közelebb maradt a szívemhez a görög szárazföldi rész nyaralóhelyeinek a környéke(Chalkidiki, Stavros, Parália és Párga) és elég szemetes a sziget. Sok az elhagyott épület, üzlet - ez főként Falirakira jellemző. A szemét - tudom, turisták egyebek - azért lenne rá megoldás, mert szerintem évek óta csak halmozódik. Az elhagyott épületek, apartmanok, szállodák - csak látványra zavaró - de hát nem megy olyan jól már mindenkinek a szigeten ezért kellett bezárni - ezt a kitelepített idegenvezető mondta. Bevállalnék pár apartman házat, hotelt - ha adna valaki egy kis pénzt az üzemeltetéséhez icon_smile.gif

Ennyi volt a negatív. Ettől függetlenül bármikor mennénk vissza. A két kis lánykánk - 3 évesek - nagyon élvezték a tengert, Görögországot. A Soula apartmanban voltunk. Volt akinek nem tetszett. Szerintem teljesen rendben volt: tiszta, tágas - pedig nekünk még két gyerek utazó ágyat is be tettek - volt törülköző (felnőtteknek normál fürdő türcsi, gyerekeknek kisebb méret), félidőben takarítás (ki söpörtek és ki vitték a szemetet ha volt). Akinek nem felel meg ez az apartman ház az menjen szállodába jóval több pénzért. Sok aparmanban voltam már és ez a ház a legjobbak közé tartozik. A tulaj minden nap délelőtt ott volt és locsolta a kertet, virágokat. Szóval ha valami gond van lehet szólni.

folytatom

# 1926
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174947 Üzenet linkje2011-09-04 16:42:53 

folyt. köv.

A Soula ap. csendes, nyugis helyen van. A tengerpart valóban 600 m-re van. Mi egy utcában távolabb mentünk le a partra (központ felé), mert a gyerkőcöknek alkalmasabb volt. 3 év alatti gyerkőcnek javaslok összecsukható babakocsit vinni a távolság miatt. Nekünk csak néha kellett cipelni a csajszikat, így nem kellett. A két szupermarket az utcában valóban jó volt - a közelebbi picit drágább. A Soulából ahogy leértünk a lenti főútra, a központ felé az első törölközős üzlet melletti szuper market is elég olcsó. Fent a gyorsforgalmin az AB valóban a legolcsóbb.
Hozzánk nagyon kedvesek voltak az emberek (gondolom az ikrek miatt is). Kaptak mindenhol nyalókát, cukrot, fej simogatást, mosolyt, fagyit. Az óriás bowling bábu előtti suvenír boltban az eladó srác (figyelem csajok: jó képű nagyon) az édességeken kívül még kis szemmelverés elleni díszt is adott a lányoknak 2x is.
A legjobb gyros-os nekünk a Star fast food volt. ( bowling bábutól nem messze). Sőt most többször nem is rendes gyros pitát ettem (meghagytam a páromnak) hanem halumi pitát. (grillezett sajttal készítik - naggggyon finom).
2 napra béreltünk autót amivel mind a két nap körbejártuk a szigetet. Nagyon szép helyeken voltunk. Lindosban csak pár fényképet készítettünk, mert eszméletlen volt a tömeg, így a gyerkőcökkel nem láttuk értelmét a tömegben való "sodródásnak".
A legdélibb rész - Prasonísi - gyönyörű. Fürödtünk, sétáltunk egyet a homokfövenyen ahol a lábunkat a Földközi és az Égei- tenger is nyaldosta. Jót fürödtünk, a csajok is élvezték a nagy hullámokat. A homok ellenben valóban mindent beterít és tele van az ember szeme-szája. Látni kell. Gyönyörű a rengetek szörfössel együtt.
Kedvenc strandunk a Tsambika lett. Gyönyörű az az öböl. Biztos vannak szép sziklás öblök, de a gyerekekkel ez megfelelő volt.
Az öböl szélén le lehet tenni törölközőt (ellenben a napágyat-ernyőt kínáló pasik állításával). Sok görög is volt egyébként ebben az öbölben.
Monolitosnál a vár felé van jelezve egy beach. Nem jut eszembe a neve.A hegyről jó sokat kell menni lefelé, kanyarogva. Gyönyörű a látvány és az öböl. Igaz, nem kis gyerekeknek való, de nekem a legszebb. Színes kavicsos és a két oldalán olyan fal szerűség mint (képeken láttam- Korfi Sidari szerelmesek öble). Alig vannak és csak egy ici-pici (Üvegtigris) kajálda. Monolitos után van két út széli méz-olivalolaj-likőr árus. Mi a másodiknál be is vásároltunk. Kedvesek voltak és minden finom. Sianna település is tetszett nekünk.Hangulatos, pici falu, szép templommal, két ajándéküzlettel.
Mind a két autós napunkon Apolákiában ettünk. A "főtéren" két taverna van. Nekünk az jöbb be amelyik mind két oldalán van pici supermarket. (más nincs is a falucskában egyébként). Igazi családi vállalkozás mind a kettő, nekünk ez volt a szimpatikusabb. Finom a gyrosuk. Mind két nap sokan voltak náluk.
Gyönyörű, szép helyeken voltunk nagyon.

Írok még, csak összeszedem a gondolataimat icon_smile.gif

# 1927
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#174949 Üzenet linkje2011-09-04 17:16:53 

Rodosz város!

Kétszer voltunk a két hét alatt. Először busszal oda-vissza, majd kis piros hajóval oda, vissza pedig busz. 6 éves korig (a kis vonaton Falirakin, még a 10 évesektől sem kérte el a vezető a jegyárat csak a felnőttektől) ingyenes a busz és a hajó is. Embertársaink hozták a formájukat a buszon ( itt most elsősorban a turistáknál láttuk) mindenki tolakszik, nem érdekli a kis gyerek, sőt visszaúton egy tolószékes srác is jött a busszal, csak úgy taszították félre. Azért szerencsénk lett találtunk két ülést - igaz háttal, de ültünk. Eszméletlen meleg, levegőtlenség. Nem baj, bejutottunk. Tényleg a Mandraki kikötő mellett van a busz végállomása. Pár lépés és már láttuk is a 3 szélmalmot. El is indultunk felé. Nagyon szép. Az Ájiosz-Nikolaosz toronyerődnél kavicsot dobáltak a csajszik a tengerbe, majd megnéztük az egyik szarvast. Ezután mentünk az óvárosba. Egy kis részét tudtuk megnézni, de amit láttunk az örök élmény marad. A Sokratous utca meg volt és a Hippokratész tér is, no és még sok egyéb (pl a 3 csikóhalas kút - ami valahogy nekem a legjobban megmaradt). Hűtőmágnesen el is hoztam icon_smile.gif
Fontos: ajándékot, csecsebecsét, emléket érdemesebb itt venni, mert olcsóbb mint Falirákin.
Visszamennék és bebarangolnám az egészet jó párszor. Gyerkőcökkel ennyit tudtunk .
Második alkalommal a másik szarvast néztük meg és a város északi strandján pancsiztunk. A fürdés volt ekkor a cél, mivel a lányok folyamatosan tengerezni (csibizni) akartak. Ez sem kis gyerekeknek való part, de azért 2 órát el voltunk. Gyorsabban mélyült és tényleg nagyon kavicsos volt. ( nem nyűgösködök, de tényleg mindenki elég érdekesen tudott eljutni a napágytól, töröközőtől a vízig - strandcipőval ok lett volna) Ez is szép volt, jó volt, tenger volt, sós volt ( a lányok sokszor kóstolgatták is- tetszett nekik a sós víz), kavicsokat szedtünk és pár db kagylót törmeléket.
Egész szigeten csak nagyon kevés kagylócskát, törmeléket találtunk.
A strandról a buszmegállóig a szálloda negyed kis utcácskáin sétáltunk. Hangulatos rész szerintem. Találtunk 5-6 gyrosost egymás mellett és az egyik szimpatikusnál finomat hamiztunk. (mosdó két emelet mélyen kb. 40 cm-es csigalépcsőn - érdekes volt. Az egyik leányzót a pincér srác kezébe is nyomtam, mert nem tudtunk volna máshogy lemenni. Szó nélkül segített - mert volna ellenkezni icon_smile.gif A lánykám is úgy meglepődött hogy eszébe sem jutott ellenkezni a vadidegen pasi ellen. Jó volt.)

Még a szállásról. Turnus váltáskor a Sulában nekünk is volt tiszta törököző (végül két heti adagunk vol), takarítottak, bejárati ajtót lemosták!, wc papírt tettek be. A szomszéd Tsampika apartman-hotelben nagyon rendesek. Ott van a gyerek medence (kb. 40 cm mély) és a nagyobb úszómedence 50cm-től 3m mélységig. Délelőtt -amikor nem kirándultunk- mindíg a medencéknél pancsoltunk, majd kis pihizés a legnagyobb hőségben és fél 4 körül mentünk a tengerpartra. Nekünk ez bejött. A gyerekek pancsizni akartam állandóan és kétszer nem mentünk volna a partig biztos. Ahhoz még kicsik. Így jó volt. Mindíg fogyasztottunk valamit: ált.: Mythos sör és nagy orange fanta. Ez 4,5 Eur volt.
Ilyen útnál ennyi belefér szerintem. Pedig nem vagyunk eleresztve.
Falirakin nagyon sok a citrom fa, füge bokor, de még datolya pálma is volt, no meg gránátalma fa. Fügét nagyon finomakat ettünk a Sula ap. és Tsampika hot. mellett. A görög asszonyok is jártak - robogóval, zacskóval - és szedték a finom gyümölcsöt. Az aszalt fügét nem szeretem, de a friss gyümölcs fantasztikus.

Nos, más most nem jut eszembe. Ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok, ha tudok icon_smile.gif

Összességében nagyon szép helyek vannak, barátságos emberek, szívesen vissza is mennék bármikor, de még mindíg közelebb áll a szívemhez az észak görög szárazföldi rész. No és Athén, az Akropolisz, Meteora kolostorok, Olympos, Thesszaloniki, Chalkidiki gyönyörű részei, öblei csak ott találhatóak meg. De mindenkinek csak ajánlani tudom Rodoszt is. Szép és Rodosz.
Ja, és gyönyörű hibiszkusz bokrok vannak szerte a szigeten icon_smile.gif

Krisztácska

# 1928
Tib
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175072 Üzenet linkje2011-09-06 08:50:18 

Sziasztok "Rodoszi" Fórumlakók!
Volt valaki mostanában a fövárosban a Hotel Africa-ban.
Kérném a véleményeteket.Köszi.

# 1929
AdamF
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175091 Üzenet linkje2011-09-06 15:59:07 

Sziasztok! Raktam fel pár képet az augusztusi nyaralásunkról, ha valakit érdekel:
https://picasaweb.google.com/105903589533671166238/Rodosz2011

# 1930
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175101 Üzenet linkje2011-09-06 18:07:28 

AdamF írta:
Sziasztok! Raktam fel pár képet az augusztusi nyaralásunkról, ha valakit érdekel:
https://picasaweb.google.com/105903589533671166238/Rodosz2011

Szia!

Megnéztem a képeidet, nagyon jók lettek!
Látom Nektek is tartalmas volt a nyaralásotok. icon_smile.gif

Üdv:
Anikó

# 1931
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175155 Üzenet linkje2011-09-07 17:37:09  Válasz a #175072. hsz-ra Előzmény #175072

Szia Tib!

Én júniusban voltam az Africa hotelben és fényképes-részletes leírást írtam Ian honlapján, a szállásértékelés oldalon. Bocsi, most nem jut eszembe a honlap neve és nincs időm megkeresni, mert Kos-on vagyok. De a honlapot a Rodosz topikban megtalálod Ian bármelyik hozzászólása alatt. Most csak ennyit tudok segíteni.

Szia
bottakati

# 1932
Tib
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175212 Üzenet linkje2011-09-08 07:54:51  Válasz a #175155. hsz-ra Előzmény #175155

Szia bottakati!
Azt a leírást "sajnos" azóta már megtaláltam.Nem lettem tőle jókedvű.
Eléggé "utolsó pillanatban" -döntés volt ez a szálló,és egyáltalán az utazás is,a körülmények miatt részünkről.Ez van,befizettük,most már ha törik ha szakad jól fogjuk érezni magunkat,mert amúgy Rodosz-t nagyon szeretjük.köszönjük a segitőkészségedet,és további jó nyaralást Kos-on
Szia Tib.

# 1933
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175222 Üzenet linkje2011-09-08 09:31:33 

Krisztácska írta:
Monolitosnál a vár felé van jelezve egy beach. Nem jut eszembe a neve.A hegyről jó sokat kell menni lefelé, kanyarogva. Gyönyörű a látvány és az öböl. Igaz, nem kis gyerekeknek való, de nekem a legszebb. Színes kavicsos és a két oldalán olyan fal szerűség mint (képeken láttam- Korfi Sidari szerelmesek öble). Alig vannak és csak egy ici-pici (Üvegtigris) kajálda.

Ez a Fourni Beach volt. Nem sokan mennek le oda, pedig érdemes. Örülök, hogy Ti megnéztétek! Képek -->Fourni Beach

# 1934
Krisztácska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
113 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175267 Üzenet linkje2011-09-08 16:42:51  Válasz a #175222. hsz-ra Előzmény #175222

Köszi Ian a segítséget!

Valóban nagyon szép a Fourni Beach. Akik még ezután mennek a szigetre, érdemes "lekanyarogni" Monolitosból akár robogóval akár autóval. Ha nem is fürdik az ember (pedig nagyon csábító) a látvány szerintem gyönyörű.
Nagyon jók a képek amiket említettél. Ha sikerül még eljutnunk Rodosz-ra biztos ismét megyünk a beach-re, fürdünk, mászunk mi is egy kicsit és a barlangokat is megnézzük. Ti kicsit így többet láttatok.

A Fourni előtt láttunk még egy kis öblöt (oda le kellett mászni vagy 5-10 méternyit) és utána is visz tovább az út, szerintem ott is vannak még eldugott öblök. Igez ezeken a helyeken nincs zuhany, kantina. De ha valakinek még ez a 6-8 emberke is sok az öbölben, a többiben lehet hogy egyedül lehet. Szóval, egy kis felfedezést megér icon_smile.gif

Mi már nagyon vágyunk vissza. A kis lánykáim is rengeteget emlegetik a tengert, homokot, köveket...

Kriszta

# 1935
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175285 Üzenet linkje2011-09-08 19:57:25  Válasz a #175212. hsz-ra Előzmény #175212

Szia Tib!

Nem vagyok igazán finnyás, és nyavalygós, voltunk már 20 éve tartó görög szigeteki nyaralásaink során rosszabb apartmanban, nem is egyben. Viszont ez a szállodák között a minimális elvárható mércét sem érte el. Szerintem jobb, ha erre felkészültök és ha mégsem csalódtok nagyon, akkor jó lesz. Megköszönöm, ha a nyaralás után itt a fórumon leírnád majd a véleményedet, már csak azért is, hogy velem volt esetleg a baj?
Rodosz viszont nem lesz csalódás, az biztos és a hozzáállásod is nagyon jó!
Érezzétek magatokat nagyon jól, szép élményeket kívánok!

Szia (most éppen Kos-ró, ahol ragyog a nap, meleg a tenger és selymes, és minden nagyon-nagyon görögösen tökéletes! Jó "itthon" idén másodszor is)

Szia
bottakati

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 128 129 130 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu