Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9046
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175351 Üzenet linkje2011-09-09 19:49:41  Válasz a #175341. hsz-ra

"kedves Kata10"
Én csak azt írtam a Görög emberek igenis kedvesek túlnyomó többségben. Egy szóval sem mondtam, hogy szidtad őket, ÉN vissza néztem a hozzá szólásokat. Szerintem tedd te is ezt, az nem zavar ha valaki mégis negatívan vélekedik dolgokról szíve-joga tegye. Én attól függetlenül imádom Görögországot úgy ahogy van, hisz már régóta oda járok nyaralni. Nem hiszem, hogy ebből a szokásomból engedek. Volt jó néhány évvel ezelőtt mikor azt mondtam többé nem megyek a tájára sem, de ez ÉPP a kedves Magyarnak nevezett honfitársaim miatt, akik mint az esze veszett "barmok" {elnézést a kifejezésért}--úgy viselkedtek. Szerencsére hamar észbe kaptam és meg bántam ezt a gondolatomat. Miért is büntetném az én hőn áhított Nei Pori-mat egy két kedvesnek éppen nem mondható egyén miatt.
Mert hát ...hurrá Nei Pori...mert ezt nem lehet megunni.
Üdvözlettel a ...görög szellem...Kovács Gyula...53! icon_wink.gif

# 9047
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175352 Üzenet linkje2011-09-09 19:51:40 

Bee írta:
Sziasztok!
Kicsit félre értettetek, nem negatív gondolatokkal indulok, sőt. 2 hónapos gyerekkel és egy 2 évessel vágunk neki vasárnap Fourkának, majd Nei Porinak. Az idén márciusban már voltunk Athénban egy hetet, sőt kb. 13 éve minden évben voltunk görögbe, a férjem Thesszalonikibe volt ösztöndíjas egyetemista, akkor fél évet én is voltam kint. Csak most nagyon pici a gyerek és egyedül a szúnyogoktól féltem. Az árak nem érdekelnek, ha nyaralunk a férjemet se.
Jó benneteket olvasni, hogy így szeretitek az országot:)

icon_lol.gif Gratulálok így kell ezt csinálni. icon_wink.gif
Üdvözlettel Gyula!

# 9048
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175367 Üzenet linkje2011-09-10 08:39:15 

Szia Bee!Annyit tudok mondani hogy mi a Marianna apartmanba voltunk,azért választottam azt mert közel írta a központhoz.Ez így is volt,maximálisan meg voltunk elégedve vele.Voltak velünk utazók akik a coralba laktak,annyit mondtak róla,hogy tiszta szép csak kint van a város szélén és a konyhája nagyon nincs felszerelve!Nem tudom ott azon a részen a szúnyog mennyi,de nekem nem volt a központba gondom vele,igaz éjszakára mi is betettünk egy elektromos riasztót.Amúgy az árakkal kapcsolatba annyit írnák,hogy a pékséget én is marha drágának tartom.Utolsó nap az útra pék süteményt vettünk 6db-ot és majdnem 10eurót fizettem érte.Hát bizony ez szíven ütött,mondtam is hogy jobban jártunk volna ha 5 gyrost veszek.Na de majd legközelebb okosabb leszek,az a baj hogy ott nincs kirakva hogy mi hány pénz.Aztán csak lesel!
# 9049
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175371 Üzenet linkje2011-09-10 12:01:27 

Gröghonba visszatérni, vagy először ellátogatni is hatalmas élmény. A görög emberek általában kedvesek és segítőkészek. Én csak néhány esetben találkoztam goromba görögökkel, de az egyik esetben igazuk volt icon_smile.gif A többi sem volt különösebben agresszív megmozdulás, de ez elenyésző véleményem szerint. Az ország maga is nagyon szép, szinte még a levegő is más, de lehet hogy ezt csak én érzem így mindig. Más illatok, más minden icon_smile.gif
A szúnyogokról csak annyit,hogy érdekes módon Görögországi nyaralásaim alatt csak Nei Poriban találkoztam ezekkel a rendkívül kellemetlen rovarokkal. Mint írtam is engem mind a két alkalommal, amikor Nei Poriban jártam össze-vissza csípkedtek, de ez egyáltalán nem vette el a kedvem sem a helytől, sem a nyaralástól. icon_smile.gif Picit vakaróztam, ami csak akkor voltkellemetlen, amikor intimebb helyen kaptam a szúrást, hiába, nem véletlen hogy a nőstény szúnyogok csípnek icon_wink.gif icon_biggrin.gif
Ilyenkor nagyon kellett vigyáznom, hogy ne a főutcán kezdek el vakarózni icon_smile.gif
Vettünk egy kmis rudat, amivel mindenféle marást, harapást, csípést be lehet kenni. Ez asszem olyan 1-2 EUR környékén van. Meg akartam nézni pontosan, de nem lelem...
Idén úgy védekeztünk a moszkítók ellen, hogy estére becsuktunk mindent és kértünk klímát. A klíma amúgy is hasznos volt a nagy meleg miatt. De lehet kapni mindenféle riasztó készüléket, talán ezek is hatásosak lehetnek. Bár ehet hogy ősszel már nincs annyi szúnyog. Mindenesetre Gyulát tökéletesen megértem Göröghonnal kapcsolatban. Olyan sokszor leírtam már, most nem ismétlem magam miért is imádom ezt az országot. Bízom benne, hogy néhány szúnyog és pár ember miatt, akik nem érezték jól magukat nem fog senki megijedni és elszalasztani a lehetőséget, hogy megismerje vagy meglátogassa ezt a csodálatos országot.

Gyula!

Van melóm! icon_smile.gif

# 9050
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175374 Üzenet linkje2011-09-10 12:56:19  Válasz a #175371. hsz-ra Előzmény #175371

icon_lol.gif Szia "Sancho.dl" barátom!
Látod csak pozitívan kell gondolkodni és tessék itt a megoldás! Kipihented magad és újult erővel végezheted majd a reád bízott feladatokat. Gratulálok, és sok sikert a munkádhoz, és az elkövetkezendő száz évedhez!
Egy "görög szellem"
Üdv Gyula!
Írtam privit!!! icon_wink.gif

# 9051
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175378 Üzenet linkje2011-09-10 16:03:06  Válasz a #175367. hsz-ra Előzmény #175367

Szia Tallérka

hát az utolso napon mi pont igy jártunk, nem messze a dimitrátor az egyik hotel aljában is van egy pékség, lusták voltunk tovább menni, pár darab péksütiért kifizettünk 9,70 et,ennyit sehol se kellett korábban, tényleg jobb lett volna gyrost venni, vagy elsétálni még 100 métert a másik boltba icon_wink.gif

# 9052
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175379 Üzenet linkje2011-09-10 16:21:29  Re:

Pinga írta:
Szia Tallérka

hát az utolso napon mi pont igy jártunk, nem messze a dimitrátor az egyik hotel aljában is van egy pékség, lusták voltunk tovább menni, pár darab péksütiért kifizettünk 9,70 et,ennyit sehol se kellett korábban, tényleg jobb lett volna gyrost venni, vagy elsétálni még 100 métert a másik boltba icon_wink.gif

Vagyis a lustaság fél egészség! Igaz drágább de ha van miből egye fene. Vagy a maszek péket meg keresni a falu szélen. icon_lol.gif

# 9053
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175380 Üzenet linkje2011-09-10 16:40:56  Válasz a #175379. hsz-ra Előzmény #175379

végig a nyaralás alatt sikerült olcsobb boltokban vásárolni, na de az utolso napon jol belehuztunk icon_eek.gif
# 9054
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175381 Üzenet linkje2011-09-10 16:58:31  Re:

Pinga írta:
végig a nyaralás alatt sikerült olcsobb boltokban vásárolni, na de az utolso napon jol belehuztunk icon_eek.gif

Én is nagyon sok boltot végig jártam évekkel ezelőtt, de egynél megragadtam és azóta odajárok. Jó a választék gyümölcsből és minden más egyébből. De kenyérért és pék süteményért eljárok a falu széli pék üzletbe, korán reggel már friss áru van és szerintem elfogadható áron. Az utolsó nap reggelén én is bevásároltam különféle pék süteményekből, ha...jól emlékszem 1,5-euró volt darabja. Jó nagyok voltak és szinte mind hús töltelékkel volt töltve. Ti kedves fórum társak meg találtátok eme péket? Pedig jeleztem anno, hogy létezik, icon_rolleyes.gif de az is lehet, hogy az egy-két hónap alatt drasztikusan emelte az árait. Na majd jövő nyáron meggyőződöm róla icon_wink.gif

# 9055
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175382 Üzenet linkje2011-09-10 17:14:17  Válasz a #175381. hsz-ra Előzmény #175381

számunkra a legolcsobb és legjobb pékség ahol hajnalban helyben sütötték a finomságokat,még a kempingezés alatt a panteleimonas beachen volt,utána leginkább az alfa szupermarketba jártunk ott is hasonlo árak voltak és reggel szállitották nekik a friss árut, pénteken viszont fáradtan kissé becipurozva elindultunk vásárolni a szombati utra és csak az elsö sarokig jutottunk el ahol talán minden a legdrágább volt, elötte sosem vettünk ott semmit, na de hát erröl szol a nyaralás icon_razz.gif
# 9056
Tallér
Aktív fórumos
Aktív fórumos
456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175383 Üzenet linkje2011-09-10 17:43:25 

Szia Sancho!Szívből gratulálok hogy van munkád,mert hát valljuk be sajnos nem megy másképp.Sőt ha ki akarunk menni jövőre is Görögbe,akkor bizony dolgozni kell ,nem is keveset! icon_cry.gif
# 9057
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175387 Üzenet linkje2011-09-10 18:41:16  Válasz a #175374. hsz-ra Előzmény #175374

Szia Gyula!

Köszönöm szépen icon_smile.gif Azért így sem volt egyszerű, de végre sikerült.

# 9058
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175388 Üzenet linkje2011-09-10 18:43:57  Válasz a #175383. hsz-ra Előzmény #175383

Szia Tallér!

Igen valóban kell egy kis pénz a Görög nyaralásokhoz, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy el tudtam egy kis pénzt rakni, amikor beütött a krach és így megvan a nyaralás ára, valamint nyárról eltettem néhány száz eurót hogy jövőre legyen költőpénz, de azért valóban be kell járni a melóba, mert sokmindenre kell még...

# 9059
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175406 Üzenet linkje2011-09-11 09:23:48 

Gyula ehhez mit szolsz?

már egy hete hazajöttünk de még mindig tele van a kocsi Nei Pori homokjával amit a papucsunkkal ,matracokkal és napernyökkel belehordtunk,minden nap gyönyörködök benne és semmi kedvem kiporszivozni

na jo ez csak a lustaság icon_lol.gif

# 9060
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175411 Üzenet linkje2011-09-11 10:20:53 

tallér írta:
Szia Sancho!Szívből gratulálok hogy van munkád,mert hát valljuk be sajnos nem megy másképp.Sőt ha ki akarunk menni jövőre is Görögbe,akkor bizony dolgozni kell ,nem is keveset! icon_cry.gif

Igen azt mondják a munka nemesít...Én nem akarok nemes lenni icon_surprised.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 603 604 605 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu