nivita - én is nagyon szeretek horgászni, biztos hasznát veszem egy-két jó tanácsnak
Terveztem egy tengeri horgászatot, de nem tudom lesz-e rá lehetőség.
Tavaly Rovinj-ba voltunk, ott lett volna lehetőség, de idő szűke miatt kihagytam, most már bánom. Remélem itt pótolhatom
Ja a programok:
Hétfő: Meteorák
Kedden: Tessaloniki - városnézés
Szerda: Kavala-Thassos - busz, aztán hajó a szigetre
Csütörtök: Atos hegység - 6 órás hajóút (ezt nem hagyom ki, állítólag delfinek úsznak a hajó körül )
Péntek: Kishajóval a lakatlan szigetre
Remélem jók az információim, nem szeretnék félrevezetni senkit, én ezt a listát kaptam az ismerősömtől aki a Zeus-nál dolgozik.
Trepaknak üzenem,lehetséges ,hogy szembe lesz a szobánk. Mi egy kétszobás fürdő,konyha nappali részt kapunk ha jól informáltak.A program infód tökéletes. Annyit tennék hozzá, Asprovata éa Stavros közt reggel hat körül -viszonylagos csend persze kell hozzá -lehet látni delfineket.Aki marad csütörtökön Stavrosban számára a piac egy igazi látványosság lehet. üdv.
Trepaknak- mindenkinek aki horgászni is akar-üzenem,hogy mi csak a kikötőben és annak körzetéből horgászunk.A csali saját vagy a parton szedett giliszta vagy kenyérkocka.Van még egy " titkos hely" ahol szép halak vannak de még nem tudtam őket becserkészni.
Kszifiasz köszönöm, de már is van izgalom! A busz Műcsarnok, homokóra v. valahol a parkolóban lesz. 2 hónapja változtatott az iroda, de a hölgy nem tudott pontos választ adni. A rohangáló utasok között leszünk. Érdekes lesz az indulás. Nem csodálkozom,mindig történik velünk valami. És ez még csak a kezdet!
Ismét eljött egy indulási időpont , minden indulónak jó utat és sok napfényt kívánok!
Induláskor Rendőravatás, érkezéskor SPAR BNM és futófesztivál okozott bonyodalmat. A határokon szokás szerint sokat álltunk pedig a buszvezetők gondoskodtak róluk,hogy megjöjjön a munkakedvük. Nagyon kedves buszvezetőink voltak s mindent megtettek a cél érdekében.
Az előttünk lévő turnusban lévőkkel tudtunk beszélgetni. A hatalmas eső őket is elérte, azt mondták egy katasztrófa film szereplői ill. nézői voltak. Az özönvíz a hegyekből mindent lemosott a faluba. Csatorna nem lévén térdig ért a víz az utcákon, de volt ahol másfél méteren és a kocsikat tette használhatatlanná. A hordalékot vasárnap kezdték el takarítani,de az egész falu tele volt szeméttel. A kutyák falkában jártak,de volt olyan ház a NICK mellett ahol 21 (nem elírás)db. éhes cica ill. macska jött ki könyörögni az arra sétálóknak. A tiszta égbolton végig sütött a nap,csodálatos időnk volt végig. Sokat kirándultunk. A szobánk 206/A volt a fürdőszoba lehetett volna egy kicsit tágasabb tusolás szempontjából. A péket mindennap meglátogattuk és mindenkinek csak ajánlom, itt minden pékáruban rengeteg a töltelék(a többitől eltérően). A kenyér 70Cent. Az idegenvezetőnkről sem feledkezhetek meg, Ő : Vaszilisz. Többször voltam ill. voltunk már utazási iroda szervezéssel,de ilyen figyelmes, kedves idegenvezetővel még nem találkoztam. Ő, naponta többször megjelent az apartmanban sőt az utcán is megállt a kocsijával ,hogy megkérdezze van-e valamilyen gondunk ill. problémánk. A piacra is elsétáltunk, azaz felsétáltunk és a páromnak köszönhetően jó korán. Mindent kaptunk amit szerettünk volna. Nagyon örültem a fenyőméznek(7E/kg) A szerzetesektől fűszereket vásároltunk. A halvából, baklavából ó, nem is sorolom tovább. Tehát a gyerekeknek és a felnőttekre is gondoltunk. Volt olyan árus aki bármilyen gyümölcsét választottad 1E/kg adta. Szőlős bácsi isteni illatos szőlőjével mindennap megjelent az apartman előtt. Az emeletre 1-2 fürtöt feldobott próba szóval. A tavernákról nem tudok beszámolni, mert főztünk. A piacon pl. rákot(3E) királyrák(4E)halat(3-4E) vettünk és isteni vacsit készítettünk. A finom görögdinnyét 10Cent ill. 24Centért vettünk. A húshoz vettem sárgadinnyét (0,45E)sörös bundába mártottam ,kis szezám az egyik oldalára és forró olajban kisütöttem. A paradicsomot és uborkát 19Centért a .L.hagymát 55Centért vettük. A hét nagyon hamar elszaladt: zártak be a tavernák, a napágyakat és a napernyőket már kocsira tették. Ahol maradt, azt ingyen használhatta bárki. Hazaúton egy alkoholista családfő ült mögöttem. Ha éppen nem ájult el akkor azzal szórakozott,hogy az ülésemet döngette. A felesége csendesítette -- sőt az 1,5 éves unokáját, akit a két ülés között fektettek le vagy a kezére lépett v. a kicsi fejét rúgta meg. Akkor már a lánya is rászólt az apjára. Gondolom ,ha ilyen összezárt helyen így viselkedtek, akkor milyen lehet az életük. A pici az egész utat végig sírta v. sikította. A szülőknek eszébe sem jutott, hogy lekössék a figyelmét, sőt az eü. leszálláskor mindig felébresztették szegénykét.
Megmondom Őszintén, a tengerparton semmit nem hiányoltam és minden percet kihasználtunk. Összességében, nagyon szuper kis nyaralás volt, minden jól sikerült!