Köszi Andi, irtam Barbienak privit remélem megkapja.Ha hazajöttem írok beszámolót képet nem igérek mert a tavalyiak sem sikerültek, de azért próbálkozom.
Kéty
Sziasztok !!!
én is csak most jutottam el erre a topikra elöszõr
beszarás milyen jó. én is ilyeneket hallottam a görög életrõl
nem csalódtam . ezt tudtam eddig is nagyjából.
a külföldiek dolgoznak odakinn sztori télleg nem olyan könnyü
meloznak rendesen izzadásig májustol oktoberig is ha kell
persze hogy a föszenzonra már mindenki elõveszi a 1000 fogas legszebbik mosolyát de közben nyögnek otthon
a szerelem iránta örök!!! és ne alszik ki sohasem
ez kinti szilveszter nagyon csábitó már hallottama Diaznál róla Stavrosba
de nem tudom it takar pontosan
vagy aki hallott más lehetõséget is? irja már meg
Lehetõség mindig van. Hirdetnek az utazási irodák szinte minden évben ilyen "Szilveszter itt-ott" utakat. Köztük Szilveszter Athénban - 3 nap, szállodában stb.... Nem kifejezettem görögre specializálódott irodáknál, inkább ilyen általánosoknál, mint Ibusz stb... De szerintem legtutibb megvenni egy olcsó repcsijegyet és magánszervezésben kimenni Athénba. Bár azt én sem tudom, hogy ott milyen a Szilveszter.
Barie, ha újra leszel, írnál errõl, ha tudod, talán voltál már Athénban szilveszterkor. Van ott valami különleges szokás? Esetleg tud más errõl?
Andi
A férjecskémnek ma jutott eszébe, hogy szilveszterezzünk Görögországban. Úgy döntöttem, hogy majd jövõre, de akkor biztosan. Nagyon kíváncsi vagyok a téli Hellaszra.
igen a Diazról hallottam
mennék is én most is meg egy évben vagy 5ször
csak a sanyarú diák költségvetés nem elég tágas
pedig az lenne az igazi nyári kikapcs mellet újévi buli kinn
szép álom remélem a csajokkal egyszer ez is összejön
Bevallom õszintén 1 idõre jegeltem a Hellász honlapját, de ez a topik abszolút visszairányította a figyelmemet és úgy, mint nyáron naponta többszõr is bekukkantok.
Attól függetelenül, hogy már jártam Görögországban, nagyon sok érdekes dolgot tudtam meg Barbietól a görög emberekrõl és a kinti életrõl, amikrõl én még nem sokat tudtam.
Nem tudom, hogy Barbie leírta e már konkrétan valahol azt, hogy hogy került ki oda, hol ismerte a görög "Istenét", mert én még nem találtam ezt meg, vagy lehet hogy ez titok???
Estella, errõl asszem vagy a dumcsi vagy a mit vigyünk magunkban topikban írt, mert ez utóbibba írt elõször. De nem írt róla túl bõven. Ha újra itt lesz, én is szeretnék tõle még kérdezõsködni, de azért keress utána az említett két topikba...
Andi
Legutóbb vojandi szerkesztette (2006-12-21 14:58:26), összesen 1 alkalommal
Jaszasz!!! Mostantól tényleg itt vagyok köztetek,elolvastam minden írást,ami jelenlétem nélkül íródott,és ahogy látom,tényleg fut ez a topik rendesen.Ne aggódjatok,nem tartottam be a gyászt,eljártam én otthonról,degeszre ettem magam,és két ünnep között a párommal(!!!!) elmentünk a család tudta nélkül Athénba Sfakianakis koncertre...... A gyerekek addíg a barátnõméknél voltak. Jól indult az új évem is!!Minden ok,írjatok!!! BARBIE
Örülök, hogy újra velünk vagy. Habár mintha egyszer láttam volna a nevedet a látogatók között.
Ez nem szemrehányás, alig vártam, hogy újra köztünk legyél.
Mesélj, milyen volt az elmúlt néhány hét?
Szia Csutek,tényleg voltam itt egyszer mégpedíg január elején,titokban benéztem. De most már teljes valómban itt vagyok. Nem is volt annyira vészes ez a gyász-idõ,túléltem,nem koplaltam,és szakállt se növesztettem! Töltöttem fel képeket a téli Vrasna-ról,nézzétek meg.Ezek nem profi képek,hanem teljesen hétköznapi mindennapos képek,de ilyet kértetek nem?Legközelebb magamról és a családról is küldök. Barbie
Azért írhatnál arról, hogy milyen magyar szemmel a görög karácsony és újév. Persze az is érdekel, hogy hogyan élted meg ezt a néhány hetet, amit gyászban töltöttél.
A görög karácsony magyar szemmel?Õszintén...?Nagy csalódás a számomra,ugyanis eljön december 20-dika egy görög se dolgozik már,bevonulnak a házaikba,és ki se jönnek új évig.Elmennek fölvásárolnak mindent,mert ünnepekkor minden zárva van,de szinte a két ünnep között is,meg persze szilveszterkor.Ennek a vásárlási láznak a gyerekek fõleg örülnek,mert annyi ajándékot kapnak,mont amennyit a vöröskereszt osztogat a rászorulóknak.Szenteste nem 24-én,hanem 25-én van görögöknél,de a karácsonyfa már 20-án föl van díszítve,földíszítik a házakat is,kerteket,boltokat,mindenfelé kicsi jászolokat állítanak. 25-én mindenki bevonul a házába,és egy lélek se mászkál az utcákon. Nekem ez borzasztó.... Szilveszter csak a nagyobb városokban,mint Saloniki,Athén bulis,de olyan kicsi falvakban,mint a miénk is,semmi nem történik.Senkit nem látni semerre,csönd van.Elütötte az óra az éjfélt,de semmi hangoskodás,két petárdát lehetett hallani,de arra meg tíz perc múlva kijött a rendõrség..... Újévben,január elején még feltétlen meg kell ünnepelniük Jézus megkeresztelésének a napját. Egyszóval unalom volt számomra. A gyászolás nekem jó buli volt,mert amikor látták,én is gyászoltam velük,amúgy meg degeszre ettem magam,eljártam kávézni a barátnõimmel.A párom tudta ezt,de csak jót mosolygott rajtam,nem veszekedett. Sõt!!! December 28-án a család tudta nélkül elmentünk Athénba Notis Sfakianakis koncertre,persze a jegyet már elõre megrendeltük.Úgyis nagy szerelmem Notis,és a párom ennyire áldott jó ember,hogy eljött velem,nem a családja volt fontos.Most már mindenki dolgozik,én is,vége a gyásznak,és az ünnepeknek is.Barbie