Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 78 79 80   >
Üzenet
  Zsokri | #162178 Üzenet | 2011-05-16 16:17:23 | Válasz a #162177. hsz-ra
Köszönöm Verka, ez extra hasznos információ!!! LÁtszik, hogy még csapongok össze-vissza.
Akkor annak lőttek.
Most nézem a Thassosos oldalt. Azt látom, van oda Apollón-kínálat.
  Melus16 | #162180 Üzenet | 2011-05-16 16:26:32 |
zsokri írta:
Sziasztok icon_smile.gif
Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Igen, igazából irodával mennénk -amik eddig bejöttek, az az Apollon, Dias, Unitravel - ezek kínálatát böngésztem leginkább.
Kréta régi vágyam, de ha tehetném, oda inkább szeptemberben mennék - talán olcsóbb és még az idő is jó - s két hétre, full jövés-menéssel! Az nagy terv!
Thassoson egyszer jártunk már, mikor Stavrosban voltunk, ilyen fakultatív lehetőség adódott. Az nagyon rövid idő volt, és tényleg csak átrohangunk rajta, mondjuk ott pont nem láttam homokos részt. De szép volt nagyom.

Kedves Zsokri, először is köszönöm!
Thassosra utaztat az Apollon, talán még két hétre is tudnátok menni!
Teszek Neked ide a Golden Beachről webkamera képet, lehet megtetszik a hely. Az egész öböl csodás!
https://www.go-thassos.gr/thassos-webcam/golden-beach/webcam.html

Viszont az augusztus közepe, szerintem elég zsúfolt, bárhol Görögországban ha a vége felé mentek, jobban jártok!

Azt gondolom, ha igazi kristálytiszta vizet szeretnétek, mégiscsak szigetre, vagy félszigetre kellene mennetek!
Parálián jártam már, de össze sem lehet hasonlítani a partját, bármely szigetével!

A másik dolog, Kréta az én NAGY TERVEM is, minimum két hétre, és ha jól alakulnak a dolgok, akkor már jövőre! icon_wink.gif
  Zsokri | #162181 Üzenet | 2011-05-16 16:40:03 | Válasz a #162180. hsz-ra Előzmény #162180
Kedves Meli!

Régóta rajongója vagyok Görögországnak, előszor Stavrosban jártam, beoltottam a páromat is ezzel az imádattal. Nem fogunk eljutni mindenhová, de azért tervezzük, hogy minél több helyet megnézünk. Tisztában vagyok már nagyjából azzal is, hogy vannak "turistásabb" és autentikusabb, egyénileg felfedezhető helyek is. Elfogodom, hogy természetesen változás van jelen, ami van akinek tetszik, van akit zavar: én elvagyok vele, bár bevallom, néha meglep a "Balaton-feeling" (persze sajnálatos módon a legszebb, homokos partok mentén alakul ki általában ez, nem véletlenül) De a felkapottabb helyek óhatatlanul igyekeznek megfelelni a rohamnak.
Tavaly Tolóból rengetegetek kirándultunk, például maga a település nem jött be annyira, viszont a környék pazar volt. Ez alapján is választottuk. Most inkább a pihenés lenne a lényeg: a település - akár szigeten, akár szárazföldön, legyen akkora, hogy ne csupán csak egy utcából álljon (mondjuk Sarti és Stavros mérete már megfelel), megfelelő minőségű stranddal, kacskaringós utcácskákkal. Persze biztos, hogy motort, vagy autót bérlenk, nem bírunk feküdni egy hétig a legelszántabb elhatározás ellenére sem icon_smile.gif Paralia nekem sem jött be, megmondom őszintén!
  Melus16 | #162184 Üzenet | 2011-05-16 17:23:19 | Válasz a #162181. hsz-ra Előzmény #162181
Én Tolót, és a bővebb környékét tervezem idénre, de sajnos foglalni még én sem tudok, több okból.
Az is lehet, nem is sikerül, és akkor majd keresnem kell valami mást, de Görögországban szeretném.

Úgy látom, éppen más-más helyeken jártunk, úgyhogy ajánlanám Neked még Zakynthost is. Nem túl nagy sziget, klassz homokos partokkal, kisebb-nagyobb üdülőhelyekkel.
Látnivalók is vannak, de ide tényleg kell valami bérelt jármű.
Biztosan nem csalódnátok benne.
Ide ugyan az Apollon nem utaztat, de a Grandtours igen.
Elég nagy nevű iroda, nagyon sokan dícsérik, sőt igazából még nem is hallottam róla rosszat.
Nézd meg a honlapját, hátha megtetszik.

http://www.grandtours.hu/

Mi az Aeolussal jártunk a szigeten, mert hosszabb utakat kínál, és nem volt semmi gond velük.

Egyébként az a véleményem, sok mindent hasonlóan látunk. icon_wink.gif
  Zsokri | #162254 Üzenet | 2011-05-17 08:45:08 | Válasz a #162184. hsz-ra Előzmény #162184
Szia kedves Meli!
Még mi sem tudunk foglalni, majd csak július közepe-felé, ami marad...
Ezek szerint Zakhyntosnak van homokos partja? Azt hittem köves-sziklás - na ezért jók ezek az infók. Mert azt már hallottam, hogy nem bővelkedik történelmi látnivalókban, inkább a természeti szépségei lenyűgözőek. Igazából persze az a tökéletes, ha ez is, az is akad icon_smile.gif
Tavaly kiveséztem-tük Tolót, ha bármilyen kérdésed van, s tudom viszonozni a kedvességedet némi segítséggel, bátran, akkor is, ha esetleg később aktuális. Sok képet csináltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Igazából az nagyon sokat számít nekem, hogy azt kapjam, amire számítok. S ez a fórum nagyon jó arra, hogy rendesen fel tudjunk készülni.
Esetleg még Pargában gondolkodtam, de azt gyanítom, hogy július közepére már nem nagyon lesz hely oda. Szóval olyan kéne, ahol helyben elég elbóklászni...
  Melus16 | #162400 Üzenet | 2011-05-18 14:37:54 | Válasz a #162254. hsz-ra Előzmény #162254
Szia, Kedves Zsokri!
Hát akkor várunk, Te is Én is.
Ha majd sikerül lefixálni az utat, szívesen vennék néhány tippet, Tolóval kapcsolatban, majd még a fórumot is átolvasgatom.
Ha Neked volna bármi kérdésed, csak szólj, akár priviben is!
Kívánom, hogy mindketten megtaláljuk az idei uticélt, minél hamarabb.
Pargával én is kacérkodom, de azt gondolom, nem az idén jutok el ide.
Aztán ki tudja?!

Addig is, olvasgass, nézz képeket, hátha megkönnyítik a döntést! icon_wink.gif

Melinda
  Zsokri | #162514 Üzenet | 2011-05-19 10:33:40 | Válasz a #162400. hsz-ra Előzmény #162400
Kedves Melus!
Tényleg nem tudunk jobbat, mint várni icon_smile.gif
Igaz, én szeretek már előre bogarászni, és az adott fórumot olvasgatni, de sajnos az is tapasztalat, hogy hajlamos vagyok beleélni magam valamibe, ami azután lehet, össze sem jön.
Parga elég felkapott hely, ha jól olvastam, oda már jórészt elkeltek az utak, de ki tudja, tényleg lehet lesz valami last minute. Mi tavaly így voltunk Tolóban, némi kezdvezménnyel a Diassal. Még nem olyan régi az emléke, meg van egy-két hasznos dolog, amit tényleg nem árt, ha tud az ember, ez kifejezetten csak ott a helyszínen, személyesen megtapasztalva derül ki. Igazán szívesen segítek bármiben, sok képet csináltunk helyben és fakultatívokon is.
Érdekes módon én nem gondoltam Thassosra, mert amikor ott jártunk, csak a kikötő és környéke volt amit láttunk, meg egy csuda érdekes hely, ahol kristálytiszta vízben ilyen márványtáblák voltak. Igazából semmire sem volt idő. De most visszagondolva persze még említettük is, hogy milyen jó lenne, ha ide is lehetne jönni nyaralni icon_smile.gif Úgyhogy igazából jártunk ott, vannak szép képek, de nincs "kivégezve" icon_smile.gif Olvasom közben a beszámolódat, meg a képeidet is megnéztem icon_smile.gif
Majd olyan július közepén-végén látjuk, hogy augusztusban hová tudunk menni. Valahová mindenképpen szeretnénk, mégpedig, ahol még nem jártunk. Persze nagyban függ az anyagiaktól.
  Melus16 | #162576 Üzenet | 2011-05-19 14:20:53 |
Nézegettem én is a Dias útjait, de nem sokat tudok róluk. Benne van a pakliban, hogy esetleg velük megyünk. Ti busszal voltatok? Mi autóval szeretnénk, és tudtommal ők is kínálnak csak szállást. Ha írnál róluk, meg a szállásaikról, megköszönném, akár az irodás topikba is. ( Tolóra gondolok, kissé vegyes infókat hallottam )
Pargával kapcsolatban pedig fura érzéseim vannak. Mennék is, meg nem is. A látott képek, és vélemények alapján nagyon szép hely, rengeteg látnivalóval a környéken, viszont már-már túlzsufisnak gondolom, ami nem vonz.
Azt tudom, hogy oda is rengeteg olasz jár, főleg aug. közepén, és valahogy meguntam a nagy tömeget. Lehet, hogy inkább, majd valami lightosabb időpontot választanék, amikor majd Pargát vesszük célba.
  Uwu | #176788 Üzenet | 2011-10-28 13:05:01 |
Sziasztok.

Jövő nyáron ismét Görögországba szeretnénk menni és van 2 hely amik közül nem tudunk dönteni Egyik Thassos, a másik meg Lefkada. Ti melyiket ajánlanátok, és miért?
  Angel001 | #176872 Üzenet | 2011-11-01 11:09:21 | Válasz a #176788. hsz-ra Előzmény #176788
bár én még nem jártam egyik helyen se,de én egyértelműen lefkadat választanámicon_smile.gif)sokkal délebbre van,ezáltal melegebb is van ott.és a képek amit a szigetről láttam,nagyon szépek,és az a kék viz ami ott van!!nagyon szép partjai vannak!!!
  1962 | #176900 Üzenet | 2011-11-01 20:55:55 | Válasz a #176788. hsz-ra Előzmény #176788
Szia!

Én Lefkadát választanám ,engem teljesen magával ragadott az biztos!!!
A táj, a tenger,azok a gyönyörű partok!!!Porto-katziki,valami csoda!!!Amennyiben érdekel, szívesen küldök képeket róla priviben.
Jó böngészést!Szia.
  Melus16 | #176911 Üzenet | 2011-11-02 15:38:38 | Válasz a #176788. hsz-ra Előzmény #176788
Szia Uwu!

Szerintem mindkét hely jó választás, csalódni egyikben sem fogsz!
Ha végképp nem tudsz dönteni, akkor állítsd fel a számotokra legfontosabb kritériumokat, és akkor majd könnyebb lesz icon_wink.gif
Lefkada mellett már érveltek az előttem szólók, és én is szeretném egyszer látni!
Thassos mellett szólnak a mesésnél mesésebb homokos strandjai, a sziget zölden pompázó dimbes-dombos tájai, na, meg a hegyei. Találhatsz némi ókori emléket, márványbányát, hangulatos falvakat, ....
Tovább nem is sorolom, de mindet érdemes látni, és felejthetelen nyaralásban lehet részed!

Az is lehet, hogy pont nem segítettem, hanem csak megnehezítettem a választást, de azért sok sikert a döntéshez, és jó nyaralást!

Melinda
  Fazika | #176981 Üzenet | 2011-11-04 20:41:33 |
Uwu!
Mindkét helyen jártunk. Thassoson 2x, Lefkadán ugyan 1x, és sajnos csak rövid időt töltöttünk ott. Mindkét helyet másért érdemes megnézni.
Nem is érdemes összehasonlítani. Szerintem olvass beszámolókat. A fotóalbumok is szépek. A vélemények szubjektívek és nem is biztos, hogy a Te ízlésedet is tükrözné. Egyetértek Melussal abban, hogy mérlegeljetek, mi a fontos a nyaralás alatt. Én elfogult vagyok Thasossal, számomra ott megtalálható minden, ami egy nyaralás alatt fontos: gyönyörű, hosszú, homokos partok, rengeteg ókori rom, stb. Akkor is jó, ha nem vagytok kirándulósak, de ha szerettek nézelődni, kirándulni, lépten nyomon találtok néznivalót. Mi az idén megmásztuk a sziget 1206 m. magas csúcsát, az Ypsariót. Béreltünk robógókat és eljutottunk olyan helyekre, amiket 2 éve, (a kint. . töltött 2 hét alatt nem tudtunk megnézni). Thassos bár a legészakibb görög sziget, de nagyon jó a klímája. Kintlétünkkor 27-28 fokos volt a tenger (augusztusban). Lefkada is szép. Olyan színe van a tengernek, hogy az hihetetlen. Viszont nekem hidegebb volt sokkal a vize (24 fokos-augusztusban-tavaly), hiába van délebbre.
  Uwu | #177103 Üzenet | 2011-11-10 19:09:05 |
Köszönöm a véleményeket mindenkinek. Ami fontos egy nyaralásban az a pihenés és ,hogy legyen valami különleges tengerpartja az adott helynek. Thasos-on a Márványpartot néztem, Lefkadán meg a meseszép türkisz kék tenger az ami megfogott (képek alapján). Ami nekem fontos az még a víz alatti élővilág, mert imádok snookerezni. icon_redface.gif Aztán, hogy melyik legyen még nem tudom, a legjobb az lenne ha mindkettő beleférne. (egyik előszezonban, a másik meg utószezonban, de akkor meg ott a kérdés, hogy melyiket mikor, de ilyen euro árfolyam mellett ez az utóbbi lehetőség egyre távolabbinak tűnik. icon_cry.gif ).
  Döme | #177106 Üzenet | 2011-11-11 07:05:33 | Válasz a #177103. hsz-ra Előzmény #177103
Idézet:
Ami nekem fontos az még a víz alatti élővilág, mert imádok snookerezni.

Milyen az a víz alatti snooker?
icon_lol.gif icon_lol.gif

Ha viszont esetleg a snorkeling-re gondolsz azt a türkiz partoknál felejtsd el, mert a bemosódott anyagoktól még a lábad újáig sem fogsz ellátni a víz alatt icon_cry.gif

Ettől függetlenül: én LEFKADÁT választanám!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu