#1766182011-10-19 11:50:32 Válasz a #176607. hsz-ra
Nem csak a jázmin lehet, hanem egy számomra is ismeretlen növény, aminek áthatóbb illata van mint a jázminnak. Én speciel rosszul vagyok a "szagától", de a férjem imádja.
Én is láttam Pargán a nyáron, még talán le is fotózkodtam vele. Én loncra tippeltem, elég sok fajtája van és nagyon bódítóan illatos. Talán Cofffos is erre gondolt. Én is imádom!
Sziasztok!
Én most mennék 2012 majd először Pargára de semmi infóm nincs hogy milyen hely .
Mit érdemes meg nézni ,milyen a tengerpart, hogyan mélyül a víz ,milyenek a tavernák árai ?
Sziasztok!
Én most mennék 2012 majd először Pargára de semmi infóm nincs hogy milyen hely .
Mit érdemes meg nézni ,milyen a tengerpart, hogyan mélyül a víz ,milyenek a tavernák árai ?
Szépen meg köszönném a segítségeteket,
Szia Apucika! Ha máshol netalántán nem is akarsz olvasgatni, itt rendelkezésedre áll 543 oldalnyi információ. A fenti kérdésekre is választ lelsz. Tiéd a tél és a tavasz, hajrá!
#1772122011-11-17 14:43:35 Válasz a #177207. hsz-ra
Szia Apucika!
"Párga egy idillikus üdülõhely Epirusz tartománynban a Jón-tenger parján, Igoumenitsa és Preveza között, mindkettõtõl kb. 50 km-es távolságra. Egy több részre tagolt, kis öböl partján fekszik, a teraszos hegyoldalban, elõterében több apró kis szigettel. Párgának kb. 2500 állandó lakosa van. A bûbájos kis kikötõváros régen erõs velencei befolyás alatt állt, ezért hasonló a jón szigetek városaihoz. A település felett magasan trónoló velencei várból belátni a környék szebbnél szebb kis öbleit. Nyaranta nyaralók tömegei özönlenek ide a világ minden részérõl, hogy felfedezzék Párgát és a környék sok kis öblét. Mivel a turisták hada már évtizedek óta látogatja Párgát, szálláshelyben jócskán van kínálat. De tavernák és éttermek is megtalálhatók minden mennyiségben, és az északai élethez bárok és diszkók közül válogathatunk kedvünk szerint. A nyüzsgõ partisétányon, mely az egész öböl hosszában húzódik, tavernák és bárok egymás nyakán sorakoznak. A hangulatos, szûk utcácskákban sok üzlet található. Párgának nem sok látványossága van, magán a festõi fekvésén kívül. A hegyoldalba kapaszkodó piros cseréptetõs házak között sokszor az ókorra emlékeztetõ stílusú házakba botlunk. A meredek utcák házait sok színes virág vidítja fel...."
Sziasztok!
Jövőre szeretnék utazni Párgára egyénileg. Kicsit aggódók a távolság miatt. Van-e valakinek tapasztalata e téren? Nagyon hálás lennék némi információért (útvonal, határátkelések, általános jótanácsok stb.)
Szépen meg köszönném a segítségeteket, Pontikos pont emiatt írtam mert időm az kevés a meló miatt de azért neked is köszönöm a jó tanácsot
OFF Bocsi, de az első kérdésed alapján kb. semmit nem tudsz még Pargáról, csak mennél. Miért? Egy óra alatt alapszinten kimerítő válaszokat találtál volna a kérdéseidre csak a hellaszon olvasgatva. Ha ennyi időd nincs nyárig... Kellemes, és meglepetésektől mentes utat! ON
Sziasztok!
Jövőre szeretnék utazni Párgára egyénileg. Kicsit aggódók a távolság miatt. Van-e valakinek tapasztalata e téren? Nagyon hálás lennék némi információért (útvonal, határátkelések, általános jótanácsok stb.)
Keress rám. 2010 augusztus végén, szeptember elején voltunk Pargán autóval.
#1774582011-12-11 11:20:48 Válasz a #177223. hsz-ra
Nem kell megijedni! Abból kell kiindúlni, hogy szinte végig autópálya, vagy autóút (leszámítva az utolsó 20-30 km-t. A határdolog az teljesen rapszódikus, mivel attól függ mikor mentek. Ezekről olvashatsz az autóval Görögországba INDEX és HELLASZ forúmokban.
Esetleg ezt is elolvashatod (alap műnek tekinthető):