Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 10111
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177164 Üzenet linkje2011-11-14 09:37:49  Válasz a #177153. hsz-ra

Azt Neked kell tudnod, hogy komolyan gondoltad-e az előző hsz-t!

Kicsit erős összekötni a "tanulatlanság"-ot egyes benzinkutasok trükkjeivel. Ha tapasztalatlanságot, nem eléggé körültekintőt, vagy naivságot irtál volna, akkor más lenne!
Attól még nem feltétlenül tanulatlan valaki, lehet akár egyetemi tanár is, hogy át tudja verni valaki, akár egy benzinkutas is.
Egy alapjában véve becsületes ember általában abból indul ki, hogy mások is becsületesek vele szemben, legalábbis, amíg meg nem kell győződnie arról, hogy az emberek egy része nem teljesen így van összerakva. Abban mondjuk igazad van, hogy ez is része a tanulási folyamatnak....

A hsz. többi részével egyébként egyetértek. Én is tankoltam itthoni kútnál 6.5 litert 5 literes kannába, az nem egy hitelesített mérőeszköz. Pont a hét végén ürült ki a kanna, leellenőríztam vízzel, még ebben a hidegben is belefért 6 liter víz!
Nem vagyok tanult ember, de engem még vertek áti az utazások során. Van aki egy egyszerű tévedést, elszámolást, elütést is bőszen hirdet a "szemetek ezek a szerb (macedón, román, ...) kutasok, MINDENKIT át akarnak b..." szöveggel, mások meg ezt terjesztik tovább. Tudom, hogy vannak szándékos trükközések, de ez itthon is előfordul, és nem csak a kutakon... Kellő odafigyeléssel (és persze 2-3 diplomával, szorgos tanulással, hogy ne legyél "tanulatlan" ) ez elkerülhető.

# 10112
Malkolmcole

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177166 Üzenet linkje2011-11-14 11:38:08 

Nem vagyok egyetemi tanár. icon_biggrin.gif

Annyit szerettem volna, hogy maga kúthálózat zárt rendszerű, például a robbanásveszély miatt. Emiatt kizárt, hogy a töltőpisztoly ne pontos értékeket adjon. Tudom, most sok ember azzal jön, hogy hallotta, hogy ez meg az. Ez a baj, hogy csak hallotta. Borzasztó hiszékenyek vagytok. Elismerem, hogy nem szabad vakon megbízni senkiben sem, de ha ténylegesen csalás lenne a kutakon, akkor azt a helyi pénzügyőrség hatalmas örömmel fogadná. De pont ez az, hogy nincs. Olyan lehet, hogy a kutas kannába tankol az autó helyett, de miért hagyja valaki a kutasnak tankolni? Miért megy el az autótól? Másik: Miért fizet euroval Macedóniában? Mikor az nem is hivatalos, így úgy váltják, ahogy kedvük tartja. Itthon is a Spar meg a McDonalds is hatalmas különbséggel váltja az eurot. Képlet egyszerű: nem kell euroval fizetni. Mi a picsának van a bankkártya? Látod a kúton, amit tankolsz, látod a cetlin, amit fizettél, bankközi legjobb árfolyamon váltják a pénz. Nem vagyok milliomos, de ha autóval külföldre mész, akkor legalább 30-40 e ft legyen a bankszámládon.

Ennek a fórumnak leginkább a fizetőkapukról, az utak helyzetéről a benzinkutak áráról és a határvárakozásról kellene szólnia. Ehelyett kutasátvágás, gyorshajtás miatti rendőrlefizetésről, eurováltásokról, útlevélkellnemkellről szól. Akinek lelkébe gázoltam, azt sajnálom, akit segítettem, annak szívesen.

# 10113
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177167 Üzenet linkje2011-11-14 11:55:51  Válasz a #177166. hsz-ra Előzmény #177166

: Miért fizet euroval Macedóniában? Mikor az nem is hivatalos, így úgy váltják, ahogy kedvük tartja.
Miért ne lehetne ? Nekem speciel egyszerűbb és kényelmesebb euróval fizetnem Macedóniában a kúton mint a helyi pénzzel, ráadásul ki is van írva euróban az ár, akkor mi a gond. Ott előtted számolja ki a fizetendő összeget , max akkor tud átverni ha nagyon nem oda figyelsz.
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 10114
Uwu

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
45 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177168 Üzenet linkje2011-11-14 12:28:33  Válasz a #177164. hsz-ra Előzmény #177164

Szerintem nem feltétlen diploma kérdése az ,hogy kit vernek át. Inkább rátermettség és naivitás, mert ugye a naiv ,hiszékeny ebereket könnyű átrázni...
# 10115
Malkolmcole

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177169 Üzenet linkje2011-11-14 14:07:32 

Ott a pont. A naivság.

Az euro dolgot azért hoztam fel, mert sokan a váltásra panaszkodnak.

# 10116
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177171 Üzenet linkje2011-11-14 19:48:50 

Autóval Athénban.... A film lényege, hogy Zsán Pol Belmondót kergeti az IMF és az EU, hogy átadja a megszorító csomagot de neki nem kell icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

http://www.youtube.com/watch?v=M0M0WV6JHT4&feature=player_embedded

# 10117
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177172 Üzenet linkje2011-11-14 19:53:10 

Tegnap érkeztem haza és az alábbiakat tapasztaltam:
- Batajnicánál javítják a felüljárót és a forgalmat lefelé beterelik egy lámpás útkereszteződésbe, így 25 percet várakoztunk.
- visszaúton meglepetéssel tapasztaltam, hogy a fizető kapu után nincs útjavítás és a Száva hídon 2x 3 sávon, mint régen, ment a forgalom. Lehet oka a vasárnap, illetve lassan befejeződik a javítás.
Üzemanyag:
- Szerbiában 139,9 dínár a gázolaj a jobb kutakon.
- Macedóniában maradt a 68,50 denár, ami kb. 1,12 euro. Én már tankoltam denárral, euróval, de arányaiban mindig egyformán jöttem ki, vagyis fél-1 euró ott maradt borravalóként. Ezt itthon is adom.
Egyébként nekem mondhat bárki bármit, az autóim mindig többet fogyasztanak a macedón üzemanyaggal, mint a szerb, vagy magyar kutakon vett gázolajjal.
Most kivételesen a Nissan Navarámmal voltam, nem a 320-sal, de gyorsabban számolta a még megtehető kilómétereket, mint a MOL anyaggal itthon.

# 10118
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177229 Üzenet linkje2011-11-18 13:32:14 

Azt szerintem senki nem mondta, hogy a macedon kutakon többet emelnek le a bankkártyáról! A probléma ott van, hogy pl. tankolunk 20 litert, de amig a kutról beérünk addigra "valahogy" előfordul, hogy nem a mi általunk tankolt 20 litert számolják el, hanem egy vélhatően másik kút pl 23. literét. Vagy csak egyszerűen a kuatas maci nyelven mondja a benti kollégájának az összeget ami "véletlenül" sem egyezik a ténylegesen fizetendővel! Ez persze nem általános, de előfordulhat! Főleg ha látják hogy a kuncsaft fáradt, esetleg siet, vagy bármiért bizonytalanul viselkedik! Egyszer én is (idén hazafelé) be sz.ptam, de ezentúl majd lesz nálam egy paír és ceruza, és a kutas előtt látványosan feljegyzem a tankolt menniséget!!! Így biztos nem én leszek az újabb "áldozat"!

Egyébként tény, hogy ha odafigyel az ember, akkor nem vagy alig lehet becsapni.

# 10119
Kaliber

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177255 Üzenet linkje2011-11-20 12:19:06  Válasz a #177229. hsz-ra Előzmény #177229

Engem éjfél magasságában -elég fáradt voltam- Szerbiában akartak lehúzni, de az volt a szerencsém, hogy befelé menet megnéztem a kútoszlopon a fizetendő összeget és addig hajtogattam a magamét -a végén már majdnem kiabálva- amíg a "problém kompjuter" szöveg kiséretében a helyes fizetendő összeget mondta a szerb kutas.
# 10120
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177286 Üzenet linkje2011-11-23 14:27:51 

Bizonyítványmásolatot nem mellékelnék... icon_razz.gif de elismerem hogy tapasztalatlan vagyok, ugyanis évek óta télen veszem meg az RSD-t amikor olcsó, és nem tankolok csak Lapovónál és Vranjéban az OMV kutakon icon_cool.gif
Kártyás fizetésre ezidáig még nem kényszerültem rá.

# 10121
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177294 Üzenet linkje2011-11-23 18:44:27 

Vasárnap mentem és ma érkeztem haza Görögországból. Lefele meglepődtem a sok rendőrtől, főleg Macedóniában. Rendesen mérték a sebességet, de aki többször megy nagyjából tudja hol lehetnek a rend őrei.
Úgynézki, hogy a Duna és a Száva híd kész, mert hétköznap is folyamatos a közlekedés, kivéve Batajnicánál, mert ott megy a felújítás.
Oda-vissza kártyával tankoltam, probléma nem volt. Az árak Szerbiában a hazaihoz közelítenek. Macedóniában lefele 68,50 denár, visszafele 71,50 denár volt a gázolaj, ami 1,2 eurónak felel meg.
Görögországban 1,549 volt átlagban, igaz nem tankoltam, csak megnéztem.

# 10122
Raven71

Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177350 Üzenet linkje2011-11-29 13:20:52 

Sziasztok!
Július elején "Aki" tanácsára Eszék fele mentem, végig autópályán! Mindenhol kártyával fizettem, így itthon kiszámolva (az átváltási veszteség elkerülése miatt) sokkal jobban jártam! Mindvégig a kút mellett álltam a tankolás végéig, és mindig annyit fizettem amennyi a kútfejen volt...igaz csak a Horvátoknál és a Macedónoknál tankoltam. Ami igazán meglepett az úttal kapcsolatban, h így kb. 80 km-el hosszabb, viszont minden szabályt betartva is 13 óra volt a menetidő (1160km), 4 kisebb-nagyobb megállással, határokon, fizetőkapuknál nulla várakozási idővel! Persze nem hétvégén, hanem keddi napon jöttem-mentem!

# 10123
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177351 Üzenet linkje2011-11-29 13:45:07  Válasz a #177350. hsz-ra Előzmény #177350

"Hát ez az..." mondták a klasszikusok. icon_biggrin.gif
Mindig arra járok - igaz kényszerűségből a lakhelyem miatt; csak megerősíteni tudom: szuper! icon_idea.gif

# 10124
Uwu

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
45 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177356 Üzenet linkje2011-11-30 10:48:32 

"Július elején "Aki" tanácsára Eszék fele mentem"

Ez merrefele is van pontosan?

# 10125
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#177357 Üzenet linkje2011-11-30 14:14:38  Válasz a #177356. hsz-ra Előzmény #177356

Eszék? Egészen pontosan: 45°33'40.93" 18°40'37.21"
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 674 675 676 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu