#1781572012-01-09 20:13:11 Válasz a #178153. hsz-ra
Szia Melinda!
Igen az Apollon tr. irodával, előrejelzés szerint az árak nem változtak. Két hétre szeretnék menni, ezért jelenleg "méhecske" pozícióban vagyok, vagyis gyüjtőgetek, és várok. Rájöttem, - lehet nem a legjobb időben - azok járnak jobban akik nem kapkodják el. Most már annyit kell fizetni, ha netán lemondod, hogy inkább vállalom a kockázatot.
Szép az útiterved. Krétán én is jártam, nagyon tetszett. Hát "ha, csak választásról lenne szó, akkor én Krétát ajánlanám. /kultúrtörténete miatt is/
Addig még van idő, és türelem. /a többi meg csak össze jön, ha pártunk és kormányunk is úgy akarja/
#1781582012-01-09 21:34:15 Válasz a #177937. hsz-ra
Köszönöm a választ!
Én Thassos-on tavaly voltam, akkor egészen pontosan Thassos városban.
Thassos más részei is olyan szépek, mint Thassos város? Ott nagyon csodálatos volt a part. Nekem pont ilyen part és ilyen forgalom kéne, csak utazási irodáknál nem nagyon van pont Thassos-ban apartman, de ha van is, messzebb a tengertől.
Tényleg nagyon jó a beszámolód!! Egyébbként mi is a Dimitrisben voltunk nyáron,csak az 1.-esben jó lenne visszamenni még...
Szia Kiflic!
Azért én már olvastam jobbakat is, néha olyan körmondatokat kanyarítok, hogy még én sem mindig értem
A Dimitris mesés volt, először én is a parti házban gondolkodtam, de 4 felnőttnek kényelmetlen és szűkös lett volna az alvási lehetőség.
Így a hátsó ház mellett döntöttem. És, nem tudtam betelni a hegyek látványával. Érted Te ezt? Nem a tengert, hanem a hegyet bambultuk minden reggel, olyan közel volt, és olyan fenséges...
Már ezért is megérné visszamenni... De hajt valami másfelé, mindig ismeretlenbe. Legalábbis még. Azért nem lehetetlen, hogy újból arra vegyük az irányt.
A házibácsit elneveztük Mikornyitszki bácsi-nak, mert csak minden harmadik napon nyitotta ki a bazárt, egy-két órára. Azzal szórakoztunk, hogy vajon ma kinyit-e. A szezon vége felé már nem nagyon voltak vevők
sem.
Úgy látom, nem nagyon kapsz érdemi választ az Ilionnal kapcsolatban. Elmondom, amit én tudok, ami nem túl sok.
Éppen szemben van a Dimitrissel, ahol mi voltunk, tehát teljesen Skala Potamia szívében. A ház mellett van egy pizzéria, ahol néha nap "danolásznak" egy keveset esténként, de nem vészes. A part nagyon közel van, egy perc múlva már ugrálhatsz a habokban...
Nekem maga a Golden Beach sokkal jobban tetszik, mint Limenas kis strandja ( ha arra gondolsz ) Szó szerint láttuk aranyként csillámlani a homokot. Mivel az öböl nagy, addig sétálhatsz, amíg a Neked legjobban tetsző helyet megtalálod.
Az iroda képei alapján belül sem lehet rossz a ház, a döntés a tiéd.
Én májusban még nem mennék Thassosra, igaz nem szeretem a sportos hőmérsékletű vizet.
Ha gondolod, nézd meg az albumomat, vannak képek a házról, a kilátásról, hogy mennyire van a tenger, és lehet, hogy még az Ilion is látszik néhány képen
Egyébként Thassos más részei még sokkal szebbek, mint a főváros Talán a képeim és másoké is bizonyíthatják ezt
#1781742012-01-10 08:23:47 Válasz a #178162. hsz-ra
Mi késő délután a tengerre néző teraszon üldögéltünk,reggel pedig a hátsó,hegyre nézőn...itt is ettünk.Délután ezen a teraszon már nem lehetett megmaradni a forróság miatt Az Ypsariót meg is másztuk,utánna viszont a teraszról mindig azt találgattuk,hogy melyik lehetett a legmagasabb csúcs..lentről valahogy nem tudtuk eldönteni
#1781772012-01-10 10:19:02 Válasz a #178174. hsz-ra
Mi be tudtuk azonosítani a tetthelyet. Néha, amikor úgy sütött a nap, akkor lehetett látni a fehérre festett követ a csúcson, ahol beírtuk magunkat a könyvbe
Igaz, mi nem gyalog voltunk fent, hanem dzsippel, de nem kevésbé kalandos úton, így örök emlék marad a thassosi vadregényes táj, meg a rengeteg méhkaptár, meg az útjelző táblák hiánya, vagy csak nehezen megláthatósága. Aztán az is, hogy mindannyian szürke fejjel, és ruhával értünk haza, vastagon borított minket a vidék pora, hiába húztuk fel az ablakokat.
#1781812012-01-10 12:03:48 Válasz a #178177. hsz-ra
mi annyira nem voltuk porosak,viszont sikerült úgy leégetni a nyakamat a pólóm kivágásánál,hogy több napba telt,mig hozzánapoztattam a többi "részemet" is
Sziasztok!
Régi olvasóként, de új hozzászólóként írok Nektek.
2009 júliusban nyaraltunk Thassos-on, Ónodi Ági által foglaltam Sk. Potamiaban, a Nontas apartmanban.
Majd két évig Horvátországban nyaraltunk és most ismét Görögországra esett a választásunk. Viszont nem akartunk ismét Potamia-ba menni, Limenas-ban pedig nem találtam szimpatikus szállást, viszont Limenaria elsőre megtetszett, így ma le is foglaltam a szállást.
Mi anno majdnem körbejártuk a szigetet strandok után kutatva, de Limenaria-ban szerintem nem álltunk meg, így az olvasottakon kívül nem tudok róla sokat.
Jártatok már a városban mondjuk este? Olyan az esti élet, min Limenas-ban?
Illetve a szállásunk a város szélén, közvetlenül a parton lesz (Grand Beach Hotel), 1,5km-re a központtól. A parton bele lehet vajon végig gyalogolni a városba?
Na meg az árak.... Potamia-ban csak egy kis boltocska volt, ahol pl. reggelit vásároltunk, de emlékeim szerint piszok drága volt 2009-ben.
Mi a helyzet most? És a városban van-e nagyobb szupermarket? Mennyire érdemes feltankolva menni?
Bocs a sok kérdésért, de kezdem már újra bele élni magam, pedig még messze van a nyár....
Kaptam egy lecseszést, ezért igazítok!
"Potamia-ban csak egy kis boltocska volt, ahol pl. reggelit vásároltunk," - ezt úgy értem, hogy mi csak ebben a boltban vásároltunk, de ettől még volt több is, de mi ebben az egyben jártunk.
mi annyira nem voltuk porosak,viszont sikerült úgy leégetni a nyakamat a pólóm kivágásánál,hogy több napba telt,mig hozzánapoztattam a többi "részemet" is
Bennünket ez a veszély nem fenyegetett, nem sütött a nap. Reggel még naposnak indult, aztán egyre jobban beborult. Menet közben már csak reménykedni tudtunk abban, hogy nem ülnek a felhők a csúcsra, és fogjuk látni az öblünket. Végül ebben szerencsénk lett, csak a távolabbi táj veszett el a szürke homályban. Viszont fáztunk, és előkerültek a kocsiból a pulcsik.
Másnap leszakadt az ég, és egész nap semmit sem lehetett látni az Ypsario-ból, de hát már jócskán benne jártunk a szeptemberben.
Motorbérléssel kapcsolatban érdeklődnék!
Ha autóval megyünk, érdemes robogót bérelni pár napra? Azért kérdem, mert 2009-ben is szerintem csomó szép helyet kihagytunk, mikor autóval jártuk körbe a szigetet. Vagy mert nem vettük észre a fürdő helyeket, vagy mert ha láttunk is egy-egy murvás lehajtót, nem tudtuk mi vár az út végén, ezért nem mertünk lemenni autóval.