Köszi a választ. A thassoszi emberek állítólag nagyon szívélyesek. Amikor én ott voltam, én nem vettem észre különbséget más görög emberek és a thassosziak között, de nem is beszéltem eggyel sem csak a mindennapos (bolti stb. ) dolgokra értve.
"Ezen a paradicsomi földrészen, ahol a nyári hónapokban pezseg az élet, de az év hátralévõ részében teljesen békés csend van, megismerkedünk a thászoszi emberekkel, akik szívélyesek és szeretetre méltóak. Akik azért harcolnak, hogy megõrizzék identitásukat, annak ellenére, hogy a külsõ befolyások mindig erõsebbek lesznek. A thászosziak nyíltak és barátságosak. Szeretik a szigetüket és büszkék annak szépségeire. Egyszerû, szerény szavaikban a keserûség leheletét és sok indulatot érezni. Mindennek ellenére vendégszeretõk és vendégszeretõk. Hosszú ideig meg fogjuk õket õrizni az emlékezetünkben. "
Talán pont ezért volt ez az érzésed, mert a történelem során túl sokat "kínozták" e népet és talán ez megbélyegezte õket. De ki tudja.
Én megszállott tájkép fotós vagyok, az emberekben nem találok semmi érdekes fényképeznivalót, ezért még saját magunkat is alig fényképezzük Talán éppen ezért fogtak meg a te képeid, mert olyan természetességben adják vissza a hétköznapokat, mintha a "fotósnak" más dolga sem lett volna, minthogy valahol órákig várjon egy jó jelenetre. Na ehhez nekem nincs türelmem. Inkább felmászok egy hegy tetejére is csak azért, hogy legyen egy jó kép a lenti öbölrõl stb... Már a lefkádás képeid is nagyon teteszettek.
Többiektõl bocsi az off-ért.
Andi
Na ez az; mi beszélgetni mindig szoktunk és Thasszoszon nem lehetett.
A szállásadónk a a saját boltjában úgy nézett, mint egy idegenre, holott fizettünk mint egy huszártiszt!
Olaszországban volt hasonló érzetem; ott is úgy éreztem, hogy küldjem el nekik postán vagy bankon keresztül a pénzt, elvégre õk egy csodás helyen laknak és ez nekik jár (!), de egyébként jobb let volna ha otton maradok.
Thasszosz természetileg csodás na de az emberek!
Soha többé!
Csak kisbetüvel és halkan jegyzem meg, hogy pont Thasszosz városában voltunk, amkor szárnyashajóval érkezett egy magyar csoport talán Asprovaláról (vagy valami hasonló élménykombinátból) és ahogy azok viselkedtek, amilyen szöveget elengedtek a kis szabadidõ rucijukban! Égett a pofámon a bõr rendesen.
Egyszóval; ahová az utazási irodák szerveznek oda én köszönöm, de nem!!! (talán csak Lefkáda a kivétel, de ott engem ismernek és nem mosnak össze ezekkel).
Hát ezeneléggé meglepõdtem, de mindenki másképp él meg dolgokat, illetve mindenkivel más és más történik a nyaralása alatt. Engem a sziget a természeti szépségei miatt fogott meg, amiért szeretnék is majd egyszer visszamenni. Mi a párommal egy kukkot sem tudunk görögül. Idegenekkel nem szoktunk így szóba elegyedni, általában akikkel beszélünk angolul, németül, azok meg pont nem arról a helyrõl valók (a pincér Athénból, aki ott tölti a nyarat stb. ).
Viszont minket a szuvernírboltban való vásárláskor ugyanúgy megvendégeltek egy Metaxára, mint Tolóban, illetve kaptunk apró csomag édességet stb.
Mindenki mindent másképp él meg, csak ezt tudom mondani. Nekem a Peloponnészosz kevésbé ismert részein (Akhaja, Messzínia, Mani...) voltak hasonló érzéseim. Ott nagyon barátságtalannak tartottam az embereket.
Amit írsz a másik témában, az utazási irodák által szervezett csoportokról, az sajnos nagy százalékban igaz, és énis éltemmár meg hasonló kellemetlen szitut...
Sziasztok!
Szintén csak a saját tapasztalataimat mondhatom. A szállásadónkról csak jót tudok mondani, õ németül tudott, én angolul próbáltam valamit magyarázni, de az aktiviti tökéletes mûködött, ha valami nagyon fontosat szeretett volna addig mondta görögül - németül vegyesen még megértettem. Minden reggel hozott péksütit a gyerekeknek, vagy valami édességet. Szinte minden délután megkérdezte iszunk-e vele kávét, frappe-t, üdítõt. Mindig rendesen kitakarítottak szóval egy rossz szavam nem lehet. Volt persze étterem aminek üzletpolitikáját nem igazán díjaztam, kb 10 percig szurkáltam tekintetemmel, hátha rámnéz a pincér és megkérdezi mit szeretnék, de õ nyert, mi pedig máshol vacsoráztunk. Nyaralás elõtt megbeszéltük, hogy most nem bosszankodunk, legalább az a két hét teljen el nyugalmasan. (Azért én kb 1/2 órát mormoltam a magamét) Limenasban viszont már a kapuban már magyarul köszöntek, és megpróbáltak kommunikálni
velünk. Panagia - "mézes" bácsit imádtam 2 alkalommal vettünk nála isteni finom mézet, utána ha autóval is mentünk elõtte el integetett.
Ez egy szépen és meglehetõsen konkrétan feltett kérdés volt, hiszen kimerítõen részletezted, hogy mikor és hová, hányan szeretnétek menni, melyen igényeitek, elvárásaitok vannak; gratula hozzá!
Gogl bácsi biztos segít Neked
Ha rámész a thassos.lap.hu-ra ott egy csomó apartmant, studiót és szállodát találsz Thassos különbözõ részein. Mindegyiknek van saját honlapra. de ált.ban még a 2006-os árak vannak fennt. Sztem majd február körül teszik fel az újakat.
Sarti Beach 4 fõs apt. 2006 június vége - 50 EUR/éj két-három fõs 35 EUR/ éj a helyieknél közvetlenül foglalva. Utazási irodánál itthonról márc. végén leelõlegezve jóval olcsóbb volt.
Kedves Attila! tényleg nagyon szívesen segítünk, vagyunk itt egy páran a fórumon, de azért Te is próbálj konkrétabb lenni!!! (nagyon nem mindegy, hogy júniusban, júliusban v. augusztusban utaztok, nagy a szórás árban.)
A nyáron Thassosra szeretnénk utazni. Az iroda akivel szeretnénk menni Skala Potamias helyre szervez utakat. Ismeri valaki ezt a helyet?? Mekkore hely?? Halászfalu?? Kisváros?
A következõ apartmanokkról nem tudok információt szerezni: Aethrion és Melida . nem volt valaki véletlenül itt????
Kérlek segítsetek ha tudtok!!!
Skala Potamia, a hegyen feljebb fekvõ Potamia falu kikötõje. A hegy lábánál fekszik, jó strandja van, elég kicsi település. Azt nem tudom, mennyire van ott élet, mert mi csak nappal voltunk ott egyet fürdeni.
sziasztok! Thassosra készülünk limenasba.és a tengerpartjáról szeretnénk megtudni ,hogy gyorsan vagy lassan méjül?Gyerekekkel megyünk,ezért kérdezem.A partjáról tud valaki képeket felrakni?Köszi Erika