#1783222012-01-14 15:06:53 Válasz a #178318. hsz-ra
Szia Nikóca!
Akkor lehet gratulálni, vagy majd a nyáron lesz a jeles esemény?
A jelenlegi- korántsem teljes - tudásom szerint én Chania-t választanám, mert a nyugati rész csodái innen könnyebben elérhetők.
Lehet, a Ti szempontjaitok mások, de vannak itt tapasztalt Kréta utazók, biztos segítenek, ha akarod!
Azért, majd mesélj, mi lett a döntés!
#1783242012-01-14 15:19:14 Válasz a #178322. hsz-ra
Júniusban lesz. Köszi a véleményt, én is Chania-t választanám, de a párom nem szeret buszozni, s a reptértől bizony az messzebb van, ahogy utánanéztem.
Meg azt is olvastam, hogy szelesebb.
Hát szóval meglátjuk. Még szállodát is választani kell, csak a bőség zavara...
Ti is Krétára mentek?
#1783632012-01-14 21:04:53 Válasz a #178324. hsz-ra
Azért, nem olyan vészes az a busz út, ha nektek jobban tetszik a hely
Nálunk az a helyzet, hogy folyamatosan osztunk, szorzunk, és ezek eredményeképpen Kréta erősen távolodni látszik, legalábbis idén.
Még nem biztos, hogy így lesz, de egyre valószínűbb.
Jót tenne az eredeti tervnek, ha a forint összeszedné magát, mert különben a B terv fog életbe lépni. Az is jó, mondhatni mesés, de most ebben az évben, csak B terv
#1784432012-01-16 17:37:43 Válasz a #178441. hsz-ra
Nem tán hallgatózol
A B terv szintén Kefalóna Azért nem írtam le, mert nem érdemli, hogy csak B legyen, de nálunk ez az év lenne, vagy lett volna Kréta éve
Ma leskelődtem kicsit repjegy ügyben, és hát szörnyű számokat láttam...
Még várok, ha felkerülnek a charterek, akkor lehet még esély, de szívem szerint autóval mennék... Úgy meg a benzin, az autópálya, és a komp ára egy vagyon
#1784602012-01-16 22:17:30 Válasz a #178443. hsz-ra
Szia Melus
Nem igazán tudom, hogy mire számíthatunk a repjegyeknél, de az utazási irodák már elkezdték reklámozni a krétai utakat. Ma a hurra-nyaralunk.hu-n láttam 2 főre szállást, félpanziós ellátást és repjegyet kb. 250000 Ft-ért (Sissi- Palm Bay ***+). De van nagyon sok más ajánlat is, és nem csak Krétára. Elkezdhetünk számolgatni, összehasonlítgatni:)
#1784822012-01-17 16:24:09 Válasz a #178460. hsz-ra
Szia BoAt!
Nem tán, megint Krétát tervezed?
Állítólag, tavaly ilyenkor már lehetett charterre foglalni, de most csak horror árakat találtam, többet átszállással
Szállásokat is nézegettem, az még lenne normál áron kis keresgéléssel biztos találnék megfelelőt.
Nálunk a szálloda kizárt, mert úgyis csak aludni járunk haza. Ráadásul az irodák általában más részét kínálják a szigetnek, nem azt ami engem érdekelne
Több helyen is felfedeztem, hogy a transzfer kötelező, és ez megint csak nem tetszik, mert ha mennénk autó kellene végig, akkor meg miért fizessek feleslegesen.
Eljutni kellene a szigetre normál áron, ott már minden Ok lenne.
Még keresgélek, és várok kicsit, aztán amikor már dönteni kell, akkor meg kell maradjak a realitás szintjén, még ha nem tetszik, akkor is.
#1784862012-01-17 18:33:04 Válasz a #178482. hsz-ra
Szia Melus
Idén biztosan nem lesz Kréta, bár a keleti part még mindig felfedezetlen. Talán valamikor oda is eljutok, egyelőre ezer más szeglete vár rám Göröghonnak és a nagyvilágnak egyaránt. Idő és pénz függvénye is, természetesen. Tavaly ilyenkor szerintem nem voltak még charterjáratok, januártól figyeltem nagyon a repjegyárakat, de márciusig semmi nem mozdult. A Malév charterjáratokról szóló hírt 03.17-én jelentették meg, a menetrendet pedig áprilisban láthattuk (legalábbis itt a fórumon).
#1784872012-01-17 19:33:32 Válasz a #178486. hsz-ra
Akkor még bizakodhatok egy kicsit, hogy lesz ez még jobb is
Én tavaly bepróbálkoztam repjegy ügyben, és kiváló áron lett volna, de egyéb okok miatt ez csak kíváncsiságból tettem, tehettem.
Pontos dátumra nem emlékszem, de még nem volt tavasz.
Remélem összejön a tervezett utad, és aztán majd elmeséled nekünk, bárhová is utazz
Mi Hersonissosban voltunk 2011nyarán, csak ajánlani tudom! Görögország az örök szerelem nekem (is), eddig négyszer voltam, de még mindig csak az van bennem, menni, menni, menni oda!!!!
Hersonissos pörgős hely, hosszú sétálóutcával, éjszakai élettel
#1785252012-01-18 21:03:32 Válasz a #178443. hsz-ra
Kocsival mi nem mernénk nekivágni. Az Unitravel feltette a 2012 Kefalóniát. Úgyhogy döntöttem... Kréta talán jövőre... nehéz döntés volt, de a képek alapján elvarázsolt Kefalónia.
Sok sikert nektek a tervezgetéshez!
#1785472012-01-19 10:23:29 Válasz a #178525. hsz-ra
Hát, tényleg nehéz dönteni, de előbb-utóbb szükséges...
Mi még nem tartunk itt.
Remélem, olyan lesz a nászutatok, amilyennek szeretnétek, még ha nem is Kréta lesz
Sok boldogságot, és sok-sok emlékezetes nyaralást kívánok a leendő közös életetekben
Az is lehet, hogy még összefutunk egy másik topikban...
#1791072012-02-03 22:58:51 Válasz a #178226. hsz-ra
Szia Melus!
Na, ne is mondd, elkeserítő egy év lesz ez.... Most épp picit jobb az euró árfolyam, de horror, hogy hova jutottunk
Jó lett volna idén is visszamenni Krétára, főleg, hogy még "friss" az élmény, mármint ami a szervezést illeti, visszavágyunk, meg már ugye tudjuk, hogy mi érdekel, hova érdemes még menni, ami kimaradt, vagy mivel nem lehet betelni és látni kéne még egyszer, de ilyen euró árak mellett, nem fér bele Maximum belföld marad....
Ráadásul most még abból a szempontból is érdekes a helyzet, hogy ki kell várni, hogyan alakul a helyzet, melyik légitársasággal és főleg mennyiért lehetne eljutni. Az autó és a komp lehetősége semmi esetre sem jöhet szóba (lévén hogy nem mai gyerek a kocsi), meg most már tényleg nem hiszem, hogy ilyen benzin árak mellett lehetne így spórolni.
Szóval idén azt hiszem, hogy csak álom marad, főleg, hogy a lakást is fel kell újítani.....
Látom, hogy nálatok is van B terv is, azért még szorítok, hátha összejön
Bár úgy vagyok vele, hogy az úticélból sohasem lehet kifogyni, nem a képzelet, a fantázia, hanem max. az anyagiak szólnak közbe....Jó hétvégét
Adri