#1788062012-01-27 10:27:19 Válasz a #178744. hsz-ra
Szia István!
Sokat keresgéltem már én is Kefalóniai útikönyvet, de magyar nyelvűt sajnos nem találtam. A Lonely Planet sorozat Görög-szigetek című könyvében írnak pár szót a szigetről. Vagy esetleg egy német nyelvű útikönyvet tudnék ajánlani.
Akkor hasonlóképpen van ez az útikönyv mint Zakynthossal.. Vannak olyan szigetek amelyeknek nincsen magyar nyelű útikönyve.. Köszi a választ:))) Majd innen a fórumról összeszedem azokat az infókat amikre szükségem van.. Még van egy kis idő. Messze van még június..((
Köszönöm hogy irtál. Igazad van. olvastam hogy csodaszép a sziget és van mit nézni. De tavaly Korfun is csak starndolás volt, evés-ivás, és a fakultativ programok. autot nem béreltünk ott sem , mert abbol a pénzböl fakultativ programokra mentünk és még a sört illetve a boltosok által kinált helyi italokat is meg tudtam kostolni, mert nem vezettem. A hely a viz mélysége miatt fontos, mert balta nyél nélkül effektus vagyok. igy szeretem ha tudok ázzni, mert leér a lábam, és nem merülök el 5 méter után. Mit javasolnál nekem akkor pl. ??? korfunk volt ugye busz és azzol tudtunk közlekedni . Zakynthost ??? ott azt hivem van helyi közlekedés . Ott végül is szemezek Tsilivi-vel. adjatok már ötletet. mert már tervezni akarok. Igaz a tavalyi az ugy volt hogy jött haza asszony hogy van ez a Korfui ut, és megyünk e. nagyon nem is volt idő tervezni, de mégis nagyszerüen sikerült minden. Üdv: Béla
#1788192012-01-27 13:20:57 Válasz a #178807. hsz-ra
Igen, és az útiköny nélküli helyeken láthatod a legtöbb szépséget.
És nincs is jobb, mint egyénileg felfedezni egy-egy szigetet!
Bizony, június még nagyon messze van, pedig már én is nagyon várom az indulást!
Szerintem elég sok infó van itt a szigetről a fórumon..
No meg ellátnak majd minden olvasót a hazaérkezők is infókkal.. Legalábbis remélem..
Bizony jó lenne már ott lenni.. Élvezni a szigetet szépségét és a meleget.. De addig még megfagyunk itthon a jövő héten..(
Teljesen meg vagyok idén lőve az indulással.. Számolom a napokat.. Csak az a baj még sokat kell aludni az indulásig..
Hello Mindenkinek !! K É R L E K S E G Í T S E T E K !!!!
Még több embertől szeretnék hozzáoszlást.
A segítségeteket szeretném kérni. nagyon sokat visszaolvastam a fórumba, de nem tudok még mindig dönteni. Lassit szemeltem ki a nyaralásra,, közel van a főváros ahová át lehet sétálni , mert nem távolság. Sajnos autóbérlésre nem lesz pénzünk így a mozgástér nulla. Másik választás Skala. , mert minden fakultatív program onnan indul. és Lassibol átjutni úgy sem tudnánk. de Skala joval szerényebb mint a főváros környéke. Enni mi is szeretünk, jókat sétálni és fürdeni. Az érdekelne mert több ember is mást mond, hogy Lassin milyen gyorsan mélyül a tenger. Valaki szerint gyorsan, valaki azt irja 6-8 méter után mélyül, valaki pedig azt hogy tovább be lehet sétálni. Mi tavaly Korfun voltunk(Moraitika) és ott az nagyon tetszett hogy elég sokat belehetett sétálni a tengerbe. ( nem vagyok nagy úszó, ha nincs talaj a lábam alatt beparázok) ezért érdekelne, hogy hogyan is tovább. Szóval 1 hét fürdőzés és a környék bebarangolása gyalogosan. evés ivás. ez fér bele a költségbe. Szóval Lassi és a főváros, vagy Skala. De persze a fakultatív progik is érdekelnének. Ha tudnánk menni akkor a Grand Tours által szervezett fakultatív programokra fizetnénk be. nagyon sok tetszik belőle. szóval, Lassi vs. Skala. minden ami pozitívum és minden ami negatívum !! Mindenkinek ezer köszönet. üdv: Béla
#1788422012-01-27 16:47:54 Válasz a #178840. hsz-ra
Szia,
azt megkérdezhetem, hogy a fakultatív programokra szánt pénzt miért nem költitek inkább autóbérlésre? Azt gyanítom, hogy ugyanannyi pénzből többet látnátok így...
Azt csak Ő tudja miért nem autóbérlést választ.. Lehet nincsen jogsiuk.. Ha meg van lehet rutin nincsen.. Mint pl nálunk sem.. Van jogsi de rutin az kevés.. Görögországban meg a szerpentines utak nem igazan a gyakorlásra megfelelőek...
Így pl nekünk is marad a fakultatív program..
Szerintem abban is meg lehet ismerni a szigetet..
Béla.. Szerintem Skala.. Nagyon szép hely, sok jót olvastam róla.. Tengerpartja is hosszú vannak olyan részei ahol kifejezetten kevesen vannak.. De mindenkinek magának kell eldöntenie melyik helyet válassza.. Szerintem a sziget maga szép.. Minden helynek megvan a maga varázsa..
Én ezt ennyire nem tudom.. Idén kicsit jobban meg vagyok lőve...
Tudom.. Már kezdek Görög-szigetek fan lenni..
Hoppá.. Látom semmit nem bízol a véletlenre.. ÉS mi lenne a jövő évi úticélod??
Én ezzel még várok..Sőt.. idén még van lehetőségem kimenni..Jövőre szerintem már nem lesz..
Bizony.. Lefkada még kimaradt a sorból.. Hát.. Nem tudom.. Majdnem idén Lefkada lett az úticél.. Nem sok iroda utaztat oda.. Kefalónia árban jobban jött ki.. Meg megtetszettek a fakultatív programok..
Nem is tervezem kihagyni.. Majd meglátjuk mikor jutunk el oda..
Igazad van. de sajnos a kérdésemre ez nem ad választ. ennyi erővel kérdezhetted volna azt is, hogy miért nem megyek kocsival, vagy busszal?? mert akkor nincs reptéri illeték, transzfer, drága repülőjegy, várakozás a repülőtéren, stb.... Ha saját autóval mennénk akkor még autót sem kéne bérelni igy az a pénz is megmaradna. Igazad van, hogy autoval betudnánk járni az egyész szigetet. de én pihenni mennék. szeretnék sörözni , a helyi italokat megkostolni, és ez autoval nem megy. tudom hogy a fakultativ program nem olcso, ( egyes utazási irodáknál igazi lehuzás) Tavaly Korfun voltunk, ott sem béreltünk kocsit, elvitt a helyi busz ahová szerettünk volna menni és még az ára sem volt vészes. (Tudom hogy itt nincs buszközlekedés.) De ha nagyon nem jutok dülőre, max nézek másik szigetet. de egyenlőre ide szeretnénk menni, igy várom a válaszokat ez elöbbi beirásomra. Köszönöm.
Ebben a topicban még új vagyok, de már 4 éve szemezek Kefaloniával. Minden év elején keresgélni kezdek, de az elmúlt 2 évben nem voltak repülős utak a szigetre, így Korfu és Rodosz lett helyette. Most úgy látom, hogy kezdenek beújítani az irodák, és a Personal Tours-nál meglehetősen kellemes apartmanok vannak. Mivel imádok a Google Earth-ben nézelődni, így rögtön meg is találtam 3-at közülük. Gondoltam közzé teszem a koordinátákat, hátha valaki kíváncsi az elhelyezkedésükre:
Minas Stúdiók, Lassi - 38°09'30.83" É 20°28'55.35" K
Stefanos Stúdiók, Lourdas - 38°06'50.03" É 20°38'03.76" K
Christina Stúdiók, Lourdas - 38°06'37.47" É 20°38'28.66" K
A leírások és a fotók alapján szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ezek azok!
Valószínűleg nekem idén sem fog összejönni anyagiak miatt, de ha nem Kefalonia, akkor majd valamelyik másik sziget. Igazából olyan sok van a listámon, hogy valamelyik csak összejön belőle...
Azért remélem van, akinek segíthettem a koordinátákkal! De aztán cserébe jó lenne, ha azok, akiknek összejön a nyaralás, utána írnának egy pár dolgot ezekről a szállásokról...!
A szállásokról konkrétan nem tudok irni,de Lassiban és Lordataban is voltunk nyáron.Mikor Skalaból Argostoli felé mentünk,akkor tértünk le a Lourtdas beachra.Ez ugy van,ha a térképet magad elé tudod rakni,hogy egy Vlachata nevű falunál le kell térni balra a tenger felé.Itt van egy 2,5 kmes Bekötőút a hegyről le a partra KANYAROGVA-és nem véletlenül irtam nagybetűkkel!Maga Lourdata falu kedves kis település,de amolyan zsákfalu jellegű,vagyis csak ugy lehet más beachra vagy településre eljutni,ha ezt a 2,5 km kanyargós emelkedőn felmény a főut felé,és ott elindulsz valamerre...maga a Lourdas beach szépp,de érzésem szerint annyira kedvezőtlen a fekvése,hogy kocsi nélkük végképp nem éri meg oda menni.
Lassi meg kicsit Paralia,kicsit Laganas-aki volt itt,érti:Nyüzsgő boltokkal teli utcán hangoskodó,taxizó brit tinédzserek.Az amugy szép Costa-Costa beach is angolokkal van tele.Gondolom ehhez mérten még drágább lehet...
és itt már kopternek is irnék:ha mindenképpen Kefalonia,akkor inkább Skalat javasolnám.A falu partja szenzációs,és kevesebb a nagy hangú fiatal.
Amugy a Lassiból Argostoliba átsétálás most hirtelen kicsit furcsa nekem...emlékeim szerint az a néhánykm amolyan autópálya-szerű,szóval ott gyalogosokra nem igazán emlékszem,de lehet,hogy voltak.Argostoli meg annyira hosszú,a '"bevezető" -az eukaliptusz erdő melletti rész is több km lehet,ahogy emlékszem.Mondjuk a kikötő érdekes,a piac is és ezen a bekötő részen van Lidl és Spar is,ha bevásárolni akartok...
kopter,irtam neked privit!