Sziasztok!
Idén a Korinos-i Odysseia-Beach-re tervezzük a nyaralást, ami 4 km-re van Paraliatól. Ha bárkinek lenne infója magáról a kempingről, strandról, környékről, kérem írja meg nekem!
Köszönöm
Sziasztok, lehet már más is kérdezte, de nem találtam rá választ. A Paraliai Lidl-ben bankkártyával (mastercard) lehet-e fizetni? Láttam a képeken, hogy sok kis bolt ablakában is ott vannak a kártyás cégek lógói. Még itt feltenném azt is, hogy a macedon OMW kúton lehet-e, de gondolom igen. A Macpetrolt az nem tudom, a térképen omw-t néztem viszonylag közel a görög határhoz. Egyszerűbb lenne kártyázni, ahol lehet. Köszi a választ előre is!
#1799802012-02-25 13:50:32 Válasz a #179932. hsz-ra
Szia! Igen tudsz kártyával fizetni,ugyanúgy akár itthon! Jó kis bolt érdemes ide járni vásárolni. Ásványvizet mindenképpen itt érdemes venni,de pl. gyümölcsöt lehet a kis üzletekben olcsóbban venni. A szokásos Lidl termékek szintén kaphatóak és amik bejönnek érdemes venni az áruk miatt.
Görögországban(parália bő-környékén) az egyik legjobb kemping. Több vizesblokk van,ezek közül van olyan ami igényesnek mondható,persze mindet takarítják naponta többször,de egy viszonylag modernebb van,de újítják,fejlesztik minden éven őket. A parton elég jó bárok vannak,péntek este görög estek,jó hangulatos kis kemping. Van egy vegyesbolt,friss pékárúval reggelente és minden kapható,a tulaj,kicsit beszél magyarul,nagyon rendes segítőkész,a többiek is nagyon kedvesek és segítenek,angolul megérteted magad könnyen.Van étterem és kapható nagyon sok minden a kempingen belül,de pl. étterembe minimum paráliára érdemes menni,mert a választék hatalmas mindenféle étteremből és az árak is sokkal jobbak! A környező kempingekhez mérten szerintem igényesebb és tisztábbnak mondható. A környék is elég szerencsésen helyezkedik a kempinghez viszonyítva. A közelben elég sok látványosság van. Thessaloniki is 60 km-re van. Az Olimposz is 50km. A meteórák kb. 250km. ez viszonylag messze van.(bár egy magyar-görög út után ). Bármilyen kérdésed lenne ,kérdezz bátran,mert mi is ebben a kempingben szoktunk nyaralni és minden pozitív és negatív infót elküldök üzenetben ,ha kérdésed van bármivel kapcsolatban.
Szép napot Mindenkinek!
Új vagyok a hellasz.hu oldalon.Párom találta meg és én azonnal regisztráltam.
Csoda történt 2007-ben,a párom aki az első csoda az életemben és már 11éve csinálja ezt,tudtom nélkül egy buszos Görög Paráliai útra befizetett bennünket.Ez volt az első Görög utam.Akkor ott azt mondtam a szerelmemnek,ha törik,ha szakad mi itt fogunk élni,ez a világon a legcsodálatosabb Ország.Ma már 5 évvel később évente autóval 4-10 alkalommal vagyunk Parálián.Már 3 éve az állandó lakcímem,adó sz.számlám ott van-"haladunk az Otthonunkba".Energia céggel a hátam mögött csak akkor nyugszom meg amikor a Görög Otthonunkba beköltözhetünk.Csodás Ország,Csodás Emberekkel.Rengeteg barátunk van,akik tényleg a barátok.Sok mindent mondanak a Görög Államról,de mi ott vagyunk otthon,nem "orbániában".Köszönöm,hogy elolvastad,köszönöm.
Tisztelettel,Révész Zsolt....már 1/2-ig Görög.
Mi is gondolkozunk a kiköltözésen,szerintem hasonló okok miatt,mint Te(Ti)!
Teljesen más világ és nem azért,amiért sokan Angliába vagy más fejlett európai országba vágynak,hanem ez több a pénznél és nem is a pénzről szól.
Persze máshogy látja az ember,ha már kint él,ezt a kint élőktől tudom,de Ők is azt mondják nem bánták meg a költözést és jól érzik magukat. A Görög gondolkodásmód teljesen más ,mint az itthoni és nagyon sokat tanulhatunk tőlük(bár nem gazdasági téren ,bár Magyarország is inkább hallgasson ezen a téren )
#1800152012-02-25 19:35:59 Válasz a #179876. hsz-ra
Szia!
Már voltunk jó néhányszor ott,ugyanis a család barátja ott dolgozott a kempingben.A strand ugyan olyan mint Parálián,illetve tisztább a környék és nyugotabb,mégis van több étterm,bár,vizi sport,stb.De a kempingtől kb 1km-re gyalog a tengerparton parália felé találjátok a Dimitri barátom ORFEAS szálloda strandját,ahol a parton "beduin"-sátor jellegű napozók vannak és remek ki szolgálás a parton.Természetesen itt is vízi sport,stb,,,ja és itt is működik az,hogy a parton mindent meg lehet venni,ami nem kell azt is.Gyermekes családok számára is ideális bármelyik.
Jó utat és kellemes nyaralást,pihenést kívánunk nektek a csodaszép Országban.
Még valami:-Ha tudok avval segíteni,hogy biztos hely kell akkor adhatok két csaj barátom telefon számát,mindketten aranyosak és rám hivatkozva biztos segítenek 100%-osan,persze magyarul beszélnek.
Sziaztok,Révész Zsolt,,+36/70/324-91-29
#1800172012-02-25 19:48:53 Válasz a #179985. hsz-ra
Tisztelt Zolee!
Ti is érzitek,hogy nem pénz az elsődleges dolog,persze kell.
Naná,hogy ott sem nyaral az ember egy életen át,de amit említettél a gondolkodás mód,szemlélet és az,hogy mosolyognak sokat.
Én például,ahogy be érek Görögbe,azonnal könnyed szabadságot érzek.
Lehetetlen le írni,lehetetlen el mondani könnyek nélkül,csodálatos.
Üdv,
Zsolt
Nyáron a férjemet szeretném levinni a görög tengerpartra. Mivel ő dializált, ezért csak Parália lehetséges, mert Kateriniben van dialízis központ. Volt-e már valaki aki igénybe vette a dialízis központ szolgáltatását, és bővebb felvilágosítást tud adni.
Piroska
Konkrét információm nincs, de én rögtönözve nem indulnék el, csak papirokon leszervezve.
Azt javaslom érdeklődj a dialízis központba ahová jártok, biztos segítenek. Úgy gondolom az egészségbiztosító engedélye is szükséges lehet.
Ennyi jutott eszembe, jó nyaralást Nektek!
#1801172012-02-27 13:27:33 Válasz a #180111. hsz-ra
Szia Piroska47!
Pár napja kaptam meg az Anett Tours idei prospektusát és ebben szerepel a Kateriniben lévő Dialysis Center.
Információ kérhető (bár ez szerintem nem magyar nyelvű): www.pieria-dialysis.gr
Mivel az utazási iroda prosijában reklámozza, így ők is tudnak segíteni neked, hogy mi szükséges hozzá - gondolom én.
Anett Tours 1066 Bp. Dessewffy u. 49. tel.: 061-269-3533
Elnézést,ha nem új info és nem is sokat segít,de Paralián van magyar orvos az egyik eü-pontnál,ha nem más Ő tud segíteni,ha bármi felmerülne kint esetleg hasznos lehet,de szerintem is az utazási irodával érdemes beszélni,még jóval az utazás előtt.