#1814472012-03-27 18:01:07 Válasz a #181444. hsz-ra
Egyrészt időhiány, örülök, ha arra az egy oldalra jut időm a munka mellett, másrészt személyesen ez teljesen más, más fog tetszeni egy kisgyerekes családnak, más a bulizós fiataloknak, más a mitológia szerelmeseinek. Aki volt itt és ismer minket, szerintem érti ezt.
Ilyen látnivaló listákat bőven találni az interneten és a fórumokon.
#1814482012-03-27 18:07:22 Válasz a #181446. hsz-ra
MaciG - van egy 1 órás kapitányi oktatás angol nyelven (ha kell magyar segítség, szólj), ezalatt megtanulod a motorcsónak kezelését és mész a tulajjal egy kört. Aztán adnak egy térképet a lehetséges útvonalakat, teletankolják a motorcsónakot (bőven elég), aztán útra keltek. Nekem a kedvencem, gyönyörű, eldugott öblökbe tudtok elmenni! Szerintem érdemes a nagyobb motorcsónakot kibérelni, talán 10 EUR a különbség, de nagyobb teljesítményű és sokkal egyszerűbb, mivel rendes kormányos és nem botkormányos.
Kb reggel 9-től este 5-ig kint lehettek a motorcsónakkal, típustól és időszaktól függően kb 40-60EUR+üzemanyag.
Megtettük az első bemelegítő körünket, a Lefkadai motoros úthoz...
Annyira élveztük, hogy végre simogatta a szél az arcunkat, hogy érezzük az ébredező erdő illatát, hogy a ukó plexije fent maradt...ma persze szemünk orrunk folyik
Emberek hipp-hopp itt a nyár!!!!!!!!
Miti! Gyönyörűek a lefkadai képek! Már nálam is virágzik a százszorszép, igaz nem olyan ipari mennyiségben, mint nálatok
#1814542012-03-27 20:10:04 Válasz a #181449. hsz-ra
MaciG - úgy emlékszem 20-25EUR, de lemérik, hogy mennyit fogyasztottatok, amikor visszaértek, tehát a tényleges fogyasztást kell kifizetnetek, az meg azon múlik, hogy a szomszéd öbölig mentek, vagy Meganissi-ig.
suvimarta - hát komolyan megnéznélek, amikor megérkeztek motorral:-), nem vagytok semmik. Örülök, hogy már ott is beköszöntött a jó idő
#1814552012-03-27 20:29:55 Válasz a #181443. hsz-ra
Miti (bocs, hogy eddig helytelenül írtam a nicked!)!
Lehet, jövőre mi is megkeresünk némi infóért
balazsh!
Időhiány
MaciG!
Mi aránylag sűrűn láttunk, de hozzátartozik, hogy kerestük is őket, én mindig lesem az állatokat. Lehet, 2 hét alatt egyet sem fogsz látni, de nem árt az óvatosság, főleg ha magasabb fűben, bozótosban bóklásztok, vagy ha verőfényes napsütésben a sziklákon tekeregtek, ott veszélyesebb fajokba is belefuthattok napozás közben, de nem elriasztásképpen mondom, még nem hallottam kígyó balesetről görög szigeten - ami persze nem zárja ki, hogy volt, vagy ezután lehet. De pánikot ne keltsünk, az a legrosszabb. Egyébként mindig júni első 2 hetében utazunk Görögországba, a 25 év alatt 2 kivétel volt, mindkettő szeptember vége felé, de az előszezon toronymagasan nyert!! Utószezonban csak a víz melegebb, minden más előbbi javára szól!
A fehérhomokos strandokról már most lemondhatsz, ugyanis Lefkadán nincs homokos strand. Azok fehér kövek. Öklömnyi fehér kövek. Homokos strandnak egyedül talán Kathisma mondható, de az is inkább szezámmag ahogy többen találóan kifejezték.
Szia kotyi!
Köszi az infókat!
Hát, akkor lemondok a fehér homokról... Sejtem, hogy milyenek lehetnek a strandok, nyilván pont olyanok, mint Kythirán is. A homokosat jobban szeretem, de mivel nemc sak strandolni megyünk, tulajdonképpen akkora jelentősége nincs.
#1814582012-03-27 22:07:52 Válasz a #181326. hsz-ra
Szia Tapodyt!
végre sikerült időt szakítani és megnéztem a fotóid - mindjárt 2x
Szuperjó képek! Mennyi gyönyörűség! És az a fantasztikus türkizkék víz...
Külön jó volt, hogy feliratoztad a képeket, így tudtam, hol is "járok"
Lefkadán (Nidri) milyen fakultatív programokat szokott szervezni az utazási iroda ottani kirendeltsége?
Sztem az utazási irodánál kérdezz rá, mert úgy látom, hogy akik mostanában megfordulunk itt a fórumon, mind magánszervezésben utazunk.
Illetve jó ötlet lenne végigolvasni a beszámolókat, azok közt van olyan, amiben szó esik a fakultatív programokról.
De ha lehet egy javaslatom: magánszervezésben intézzétek! Olcsóbb és akkor pont olyant tudtok választani ami a legszimpatikusabb (pl. hajóból úgy látom tucatnyi van és nyilván mindegyik más útvonalon közlekedik vagy valami más látnivalót kínál).
Olyan szívesen látnék képeket a tavaszi lefkadai hétköznapokról, a tájról, a "készülődésről"....
Szia!
Azt javaslom, hogy a Facebookon keresd meg a "Lefkada - az ezerarcú sziget"-et, mert ott találsz szép tavaszi képeket és elég gyakran kerülnek fel új fotók!
Egyébként mindig júni első 2 hetében utazunk Görögországba, a 25 év alatt 2 kivétel volt
Köszi. remélem azért júni második felére még nem száradnak ki ezek a virágok. Akkor nem szokott még hideg lenni a víz a fürdésre mikor ti szoktatok menni?
#1814702012-03-28 11:17:11 Válasz a #181468. hsz-ra
Szia MaciG!
Mi eddig mindig június második 2 hetében mentünk nyaralni, és remélem, ez idén is így lesz, és ismét Lefkadára, immáron harmadjára. Nem tudunk tőle elszakadni. Virágok még vannak bőven, még ha nem is azok, amik tavasszal virágoznak, és még a vízesés is szépen csordogál. Az idő általában tökéletes, számunkra biztosan. Kb. 30-33 fok, a tenger megfelelő, jó belecsobbanni pl. egy Milos strandra vezető gyaloglás után. Július közeledtével már volt olyan nap, amikor kevésbé hűtött le minket a víz.
Nagyon várjuk már az idei indulást is. Reméljük, minden olyan jó és szép lesz, mint eddig.