Ezért szeretek ide a fórumra járni, mert ennyire barátságos a hangulat és jó a társaság.
János, a csodaképedet (ez a név már rajtamarad:)) nem győzöm elégszer nézegetni, hihetetlen jó.
Most már jöhetnek a Toloba utazók, totálisan fel tudnak készülni mindenre.
Jó lenne újra sétálgatni a fő utcán ("Sekeri" jól tudom?) A "Marias" mellet lesétálni a partra és hallgatni a tengert és a zsibongást. Itt, amikor ott voltunk erősebb volt a tenger hangja mint az Eleanánál.....Ja!! nem vagyok teljesen hülye, de amikor először Tolon voltunk, nemcsak a gigapanoráma fotó elkészítését terveztem be hanem a tenger hangjának megörökítését is. Meg is csináltam Az Eleana teraszára felállítottam a gépemet (este, mert akkor tisztábban hallani) egy állványra, élesre állítottam a Koronisz szigetet és kb. 3/4 órát filmeztem a szigetet miközben tisztán hallani a környezet és a tenger hangjait. Néha amikor fotókat dolgozok ki be szoktam kapcsolni háttér "zenének" NAGYON KELLEMES ÉRZÉS!! Hallok magyar hangfoszlányokat is, zenét, gyerekek visongatását is. Nekem olyan mintha egy kicsit Ott lennék! Messinia! Ez a fa akkor is virágzott amikor Mi is kint voltunk. Kellemes emlék! Köszi!
Melinda! Mindegy , hogy szólítasz, szólítottok! Mindenki másképp nevez. Rád bízom!
#1832622012-04-30 21:30:44 Válasz a #183259. hsz-ra
Szia János!
Igen, Tolo nagyon a szivemhez nőtt..anno emlékszem kicsit félve vágtunk neki az útnak, a távolság miatt is, meg sokan Tolot csak egy pici kis falucskának állitották be, ami jó kiindulópontja a peloponnészoszi kirándulásoknak- én részben a régi romok között akartam mindenáron idemenni. Igy nem vártam semmit, és természetesen kellemesen csalódtam. Sőt imádtam az egész települést.
Csak és kizárólag spórolás céljából nem megyünk vissza idén.
No, ha már a tenger hangját is emlegeted....azt nem tudod felrakni valami videomegosztóra, vagy valami hasonló helyre?
Nagyon szivesen meghallgatnám, és szerintem Melinda is kapna rajta.
Szia, Messinia!
Gőzöm sincs, hogy fel lehet e rakni. Az említett fájl mérete 2,26 GB. Ez kb 3/4 óra. Persze van rövidebb is, de az az igazság, hogy a videózáshoz Én nem értek. Készítettem nagyon sok apró snittet, de úgy vannak, ahogy a gépre felraktam. Ez is egy külön tudomány, amit meg kellene tanulnom, de most nincs hozzá kedvem, talán még türelmem se....de ha tudsz, tudtok egy olyan videómegosztót amire ezt fel lehet rakni és neked nektek megfelel, nagyon szívesen felteszem így ahogy van.
#1832672012-05-01 09:04:03 Válasz a #183266. hsz-ra
János, na én ugyanolyan analfabéta vagyok az ilyenekhez, mint Te.
Egyelőre a képeimet sem sikerül feltölteni, a képfeltölés.hu-ra, mert ahogy töltöm fel őket, folyton valami hibaüzenetet ir ki.
De lehet, lesz majd itt valaki okosabb, mint mi.
A tenger hangját hallgatni valóban nagyon nyugtató és kellemes lehet, nem utolsósorban pedig nosztalgiázni sem utolsó.
#1832852012-05-01 11:09:27 Válasz a #183280. hsz-ra
Kedves Mindnyájan!
Melus16 és Messinia, köszönöm Nektek a kedves szavakat. Mint ahogy hosszú idő óta, most is rendszeresen olvasom az oldalt, illetve a Tolo-topicot, csak idő hiányában......de azért itt vagyok illetve 31 nap múlva Toloban leszek:-). A kezdeti bénázásomnak köszönhetően az utaslistában Tinda-álnéven bujkálok .
Öregtáncos csoda-fotója azt hiszem sokunk tetszését elnyerte, ezúton is gratulálok hozzá. Én is szívesen hallgatnám az általa készített tengerzúgást. Addig is egy link, amit csak úgy ripsz-ropsz találtam a youtube-on:
http://www.youtube.com/watch?v=9CeQgSelhhs&feature=related
Youtubra talán János is megoszthatna.....gondolom én
Üdvözlettel, jó pihenést kívánok Nektek!
#1832922012-05-01 12:11:05 Válasz a #183285. hsz-ra
Kedves Hotim,
irigykedünk ám nagyon, hogy mindjárt ott leszel.
Én csak nyár végén megyek, Melus pedig szeptemberben, (bár egyikünk sem Toloba)úgyhogy addig majd hozol nekünk jó sok képet a tengerről meg úgy mindenről, hagy nosztalgiázzunk kicsit.
Na lassan csak gyűlni fognak már a Toloba utazók...
#1833232012-05-01 16:47:12 Válasz a #183317. hsz-ra
Szia!
Nem igazán értelek.
Nekem volt szerencsém találkozni Tolo-n Melindával.
Helyes, kedves, segítőkész embert ismertem meg személyében.
Mindig összeszedetten, kerek mondatokban, érthetően fogalmazza meg gondolatait (sajnos kevesen vannak, akik elolvassák a szöveget, mielőtt beküldik).
Sok hozzá hasonló fórum-társat kívánok magunknak!
Üdv.
#1833262012-05-01 17:39:32 Válasz a #183280. hsz-ra
Ezen az oldalon lehet sokféle relaxálásra alkalmas hangot keresni, beállítani és le is lehet tölteni, vagy online is lehet hallgatni:
http://naturesoundsfor.me/