#1838742012-05-09 19:51:17 Válasz a #183869. hsz-ra
Köszi, Csutek!
Nekem még bőven időben, de szerintem másoknak is
Nem tűnik bonyolult cetlinek, de azért én bízom, benne, hogy mire mi megyünk, addigra belefáradnak a pecsételésbe
#1839042012-05-10 14:17:00 Válasz a #183903. hsz-ra
Talán éppen az a baj, hogy senki.
De nem sok idő kitölteni. Egy-egy inváziós napon csak + egy-két óra. Attól függően, hány "nyelvész professzor" kel útra.
Hát biztos hogy lesz fél perc míg kitöltöm! Ez legyen a legnagyobb gond!
Mi cikizzük a macedónokat?! Mi sem vagyunk különbek!!!!!! El kell menni az ukrán-magyar határra, és meg lehet tapasztalni. Mi magyarok mindenkivel (tehát a magyarokkal is) kitöltetünk egy olyan papír fecnit amin az alábbiak vannak:
Név
Gépkocsi rendszáma
Útlevélszám
Ki vagy belépés időpontja (év, hó, nap, óra, perc)
Gépkocsi km állása
A gépkocsi által használt üzemanyag fajtája
A gépkocsiban lévő üzemanyag mennyisége
Aláírás
És mindezen adatokat büntetőjogi felelősségünk tudatában kell beírni! És mindezt egy-egy példányban a ki és belépésnél külön-külön! Szerintem a macedónok nem is olyan szőrözősek! Úgye?
Szerintem, mindenki pontosan tudja, hogy ez a magyar változat miről szól.
Persze ez az üzemanyag "csempészet miatt van, de mindenkinek ki kell tölteni (nem csak a vámosok, határőrök által ismert csempészeknek). Arról nem is beszélve, hogy amit azállami hatóságok kvázi csempészetnek tartanak az nem is az, hiszen az EU-s szabályok szerint lehet behozni bármely országból üzemanyagot a meghatározott mennyiségben.
A macedónoknál sem az "vizsgáljuk" hogy miért kell kitölteni, hanem azt kifogásoljuk, hogy egyáltalan kell ilyennel foglalkozni!
#1839432012-05-11 10:32:58 Válasz a #183939. hsz-ra
Nem tudom most mi a helyzet, de néhány éve még az ukránok is kértek hasonló irományokat.
De ez is velejárója az utazásnak. Engem nem zavar. Pláne, hogy ismerjük a macedónokat. Télen unatkozna és kitalálnak ilyen lükeségeket, mert értelmét nem látom az egésznek. Hiszen kilépéskor is ugyanúgy be kellett vinniük az adatokat a számítógépbe, amihez nem a nyomtatványt használják, hanem a személyit.
#1847542012-05-19 16:01:50 Válasz a #183943. hsz-ra
Szerintem ez is az üzemanyag csempészet miatt van, ugyanis jóval olcsóbb náluk mint a környező országokban. Az útlevélnél amúgyis pecsételnek azért nem kell a külön papír, Az ottani zseni vezetők sem tudnak számolni, nemhogy hagynák a francba az egészet és örülnének, hogy ott tankol mindenki, ugyanis ezzel nem kevés adóbevételhez jutnak, nem csak átsuhan ott a tranzitforgalom összesen 4eurós autópálya díjért.
Nálunk is ezt kellene mármint az üzemanyag árakat a környező országok árszintje alatt tartani és akkor a tranzit is itt tankolna, de a zseni közgazdász vezetőink ezt nem tudják kiszámolni.