Sok kritika érte(éri) Szerbiát,de 5 éve amióta évente többször átutazok rajta ,csak jót tudok mondani. Az embereket korrektnek tartom,engem nem akartak egyszer sem behúzni. Egyszer még az is előfordult,hogy omv vagy mol kúton tankoltam jött a kutas lemosta az ablakot,adtam neki egy eurót és meglepődött rendesen,köszönte is sokat. Úgy indulok neki minden utamnak,hogy minden nemzet lakóinak megadom az elvárható tiszteletet és el is várom viszont. Szerbiára nem tudok egy rossz szót sem mondani. Mindig szerb dinárral fizetek mindenhol,de azt tudom,hogy az autópálya díjat euróban fizetve is kiírják és pontosan adnak mindig vissza. Igaz,hogy nem Magyarország fejlettségű ország,de a turista útvonalon,mindenki kulturált wc-vel,mosdóval,boltokkal fog találkozni. Fejlődnek ahogy tudnak és hallottam,hogy a szerbek között járja egy mondás az eu-ról. Az,hogy mire belépnek,már mindenki kiakar majd lépni. Nem mostanában találták ki,de könnyen lehet,hogy igazuk lesz. Szorgalmas nép. A szántóföldeket ahol lehet művelik és dolgoznak sokat. Tényleg semmi rosszat nem tudok mondani róluk. Attól,hogy az országaink vezetői idióták, az ott élők nem azok. Magyarok sem olyanok,mint a nemzetközi sajtó mondja és a szlovákok sem szerbek sem. Amit a görögökről mondanak az igaz. Nagyon barátságos nép,csak nagyon drága majdnem minden.
Igazad van, nem az embereket kell okolni a hülye vezetők miatt, viszont kihatással lehetnek dolgok az emberekre.
Én is olvasok, hallok olyan dolgokat a magyarokról...
Legfeljebb elindul reggel, aki északon van, korán reggel, aki közép Görögországban van, délután kora délután oda lehet érni, akár Szerbia, akár Bulgária, délután egy félnapos program, vacsora, alvás, reggeli, nyugodtan ráérősen, majd - kis szerencsével - késő délutáni, szerencse nélkül esti kipihent hazaérkezés. Többször értünk haza reggel hétkor, vagy délelőtt, na annak a napnak már nem volt értelme.
Ne OFFoljuk a topicot, én erről bőven tudnák írni. A nagyvilág úgy állitja be a dolgokat ahogy az neki megfelel. De az tény, hogy: még az angol királyok kézzel zabáltak, a szerb királyi palotában késsel és villával ettek. Ami illeti az elhangzott mondókát, az igaz. Szerbia nem kívánkozik az EU-ba. Nézve Romániát és Bulgáriát.... Na, lakat az ajkamra
#1846302012-05-18 00:40:46 Válasz a #184624. hsz-ra
Arpivajdasag nyitottam nektek topikot, és kezdésnem betettem egy linkedet.
Ha volna kedved, bővíthetnéd a tartalmát mindenfélével.
Látnivalók, szállások, bármi
És itt már lehet beszélni Szerbia szépségeiről
Azt mondod, bőven tudnál írni, akkor itt a lehetőség.
Ha csak nem akarsz nagyobb összeget költeni, akkor tök mindegy hol váltasz. Azért az 100 Forint esetleges veszteségért, avagy nyereségért kár fáradni. Egyébként lehet hogy többet el autózól Bp-en, mint amit esetleg nyerhetsz vele!
Szerintem sem érdemes görcsölni a váltogatásokkal.
Mi mindenütt kártyával fizetünk az úton, egyébként is követhetetlen az egész
Én nem akarok pár száz forintért az egész nyaralás alatt azzal foglalkozni, hogy milyen pénzt mikor hol váltogassak és mikor mivel fizessek
Legutóbb KissLaszlo szerkesztette (2012-05-19 21:05:56), összesen 1 alkalommal
Én soha nem foglalkoztam azzal, hogy mindenütt a helyi péznemben fizessek. Nem seftelni akarok az utazás során, hanem leutazni görögországba, ahol nyaralunk. Persze fontos, hogy hol mennyiért tudok tankolni, de pár száz forintért nem fogok órákig szaladgálni és útközben vesztegetni az időt.
#1847922012-05-19 23:38:45 Válasz a #184774. hsz-ra
Tavaly (meg előtte is) kártyával fizettem csak ha figyelted a havi számla zárást (én megtettem) nagyon rosszul -legalábbis számomra- számolták (mac dénárt>>>euróba>>>aztán forintba) sokkal drágább volt mintha nemzeti valutát váltottam volna + a kúton elkeveredett a bankkártyánk a fáradtság és a kapkodás miatt, evzoni után az első mac kúton tankoltunk nagy forgalom volt, vagy negyedórát kerestem rohangálva a shop a kutas és az autó között közben félve attól, hogy valahogy kicsúszott a kezemből és a kutas valahogy megkaparintotta és lehúztak róla egy "kis" borravalót, (a kocsiban az ülés alá esett , pedig ketten is figyeltünk, nem elég alaposan!!) úgyhogy idén úgy döntöttem nemzeti valutát váltok nincs olyan hogy "nem működik a terminál" vagy euróval fizetve jól átvernek.