Én még mindíg azt mondom hogy nem kell aggódni ...senki közületek nem jön befektetni....nyaralni jöttök a választásák után szerintem helyre rázódik az ország...s ha netán visszatérne a drachma.. az euronkkal kiskirályként lehet belőle itt nyaralni és egy-két hét helyett egy hónapig reméljük a legjobbakat!!!!
Bocs, kicsit off lesz itt, de leginkább itt hoztátok föl (rövidre fogom ) Nem hiszem, hogy bárki azért aggódik leginkább, hogy anyagilag "mezei turista" marad, vagy "kiskirály" lesz, inkább a "járulékos" dolgok miatt. Ha leáll a közlekedés, vagy sztrájkolnak a határon, akkor jó, hogy békés egy adott hely, és ott a tenger, de hogy jutsz el oda? Vagy éppen haza? Mi van, ha nem lesz üzemanyag? (És ez csak pár példa.) Sajnos gondolni kell ilyen verzióra is, sok-sok vonatkozó dologra, és szerintem a kis költségvetéssel (netán ráadásul kiszámolt szabadsággal) utazókat ez aggaszthatja, hiszen nekik nem biztos, hogy nyugodt szívvel belefér, hogy "nem baj, maradunk, amíg lehet"... Ettől függetlenül persze én is a legjobbakban bízom, de szerintem felelőtlenség jelenleg azt mondani, hogy minden oké lesz, mint ahogyan azt is, hogy semmi sem lesz oké.
És mindezek ellenére én is azt mondom, irány Görögország, csak a választások környékén kint lévőknek nem árthat, ha készülnek a kellemetlenebb verzióra is - hogy aztán inkább kellemesen csalódhassanak.
#1847622012-05-19 18:08:05 Válasz a #184723. hsz-ra
Szia Marcsi!
Eszemben sincs megsértődni, tényleg nem értettem, amit írtál! ha megírod újra, biztos sikerülni fog Azt hittem, annál már jobban ismersz annál, hogy mindenért megsértődnék, ráadásul nem is tudom, mire kellett volna (és azt sem tudom, miből gondolod, hogy megsértődtem - valamit nagyon félreértettél!).
Kefallonia meg idén biztos kimarad, de hogy hova megyünk, az itt nagyon off.
Pusza: Árpi
Köszi a választ.. Örülök neki, hogy minden azon a napon van mint tavaly. És egyenlőre ugyan abban az árban..
Remélem én is, hogy változik majd az euró.. Bár itthon már nagyon vészmadár üzemmódban van...(((
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Elmondtál mindent csak egy nyomozás kellett és össze kellett rakni az elhangzott infókat.. Így felkészülten megyünk majd a szigetre..
Én nem félek attól, hogy leáll a közlekedés, a benzin az egekben lesz... És, hogy nem jutunk el Kefalóniára.. Bizom az irodában akivel utazom..
Biztosan megoldják majd ha probléma lenne..
Inkább ha bekövetkezik az amitől mindenki tart.. Akkor az árak kicsit megugranak stb.. Ki tudja milyen hatással lenne az országra.. De ne találgassunk, hiszen senki nem tudja mi lesz..
Biztosan minden megoldódik majd..
No meg tavaly sem volt semmi baj Zakyn.. Én semmit nem éreztem.. Jót nyaraltam és sok szépet láttam.. Ahogyan Marcsi is mondja semmit nem érezni Kefalónián ebből.. Nem buták, hogy elriasszák a szigetre utazó turistákat!!!
Hamarosan érkezünk és magunkba szívjuk a szépségeket...
Hello! Ha autóval mennék, és beüt a vég, esetleg max a szállás árát buknám, amit esetleg már átutaltam akkor én sem aggodnék annyira. De nekünk a teljes összeget be kell fizetni juni 20 ig. igy is már dobtunk be nem kevés elöleget. Igy azért nem mindegy hogy mi lesz. Nem aggodom halálra magam, de bukni sem akarom a lovét, mert nem ugy állunk anyagilag. Ha meg kinleszünk és nem 2 euró lesz egy gyros, hanem 3 akkor ez van. akkor is enni kell. de nem hiszem hogy nagyon megemelkednének az árak, de az is lehet hogy elszállnak. Reméljük nem lesz semmi baj, és mindenki eljut oda ahova tervezte, és nagyon jól fogja érezni magát. Ma voltunk bent az utazási irodába, hogy esetleg mi lesz ha, de igazából nem tudtak nyilatkozni. És ezen ne sértödj meg most Marcsi, de hidd el, ha az utas befizette a több százezres utját(repülösre gondolok) és esetleg bepánikol, mert csak rosszat hall a hiradóba, és visszamondja, akkor nem gyenge lovét bukik, és az iroda csak nyer, jót röhög a markába. Tisztelet a kulturált irodáknak. Bocs az Off-ért.
Gyerekek, teljesen szét Offoljuk a topikot!
De sajnos én is muszáj vagyok elmondani, ami eszembe jutott
Nem akarják a görögök az uniót, de drachmát sem akarnak.
Kérdés, melyiket nem akarják kevésbé?
Én azt gondolom, hogy a drachmás úton elindulni, és haladni is rajta sokkal rögösebb lenne, és tovább tartó.
Hogy ők, hogy látják, kiderül egy hónap múlva.
Isti!
Te már nagyon be vagy sózva, úgy látom
A centit is vágod? Vagyis, tudod mire utalok a centivel?
Legutóbb melus16 szerkesztette (2012-05-19 21:38:58), összesen 1 alkalommal
Én nem félek attól, hogy leáll a közlekedés, a benzin az egekben lesz... És, hogy nem jutunk el Kefalóniára.. Bizom az irodában akivel utazom..Biztosan megoldják majd ha probléma lenne..
István, nem azt írtam, hogy félni kellene. Egyszerűen csak nem baj, ha nem rózsaszín szemüvegen át nézünk, hanem a reális lencsével is megtekintjük a világot. És persze, hogy nem kell találgatni, mert lehet fekete, fehér, vagy szürke is, csak most talán nem érdemes homokba dugni a fejünket, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bárkit is.
Az szerencsés, ha bízol az irodában, de hidd el, üzemanyagot fakasztani ők sem tudnának, vagy pl. légiirányítót szerezni a kispolcról.
Hogy Kefalónia is legyen (és a fentiekről a csevegést talán vigyük is majd át másik topicba), olvasgatom, hogy szóba kerültek a fakultatívok is. Sok éves tapasztalat alapján az idegen nyelvet beszélőknek én mindig azt javaslom, a helyszínen nézzék meg a helyi irodák kínálatát is. Lehetnek bőven különbségek árban, kínálatban és indulási napokban is.
Meg előfordul dilemma, hogy érdemes átmenni másik szigetre vagy sem? Én pl. szeretek, ha az időbe belefér, mert lehet, hogy a másik szigetből csak ízelítőt kapok, de talán annak köszönhetően a következő évben oda utazom vissza. (Hozzáteszem, én eleve hajózni is szeretek, tehát nem teher az esetleges hullámokon hánykolódás.)
#1847822012-05-19 21:45:12 Válasz a #184767. hsz-ra
Mi autóval és saját szevezésben megyünk, szállást majd helyben keresünk. Mivel szemernyi kétségem sincs afelől, hogy a turisták kellenek a görögöknek, még tán jobban, mint bármikor, biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a szállással. És aligha lesz drágább, mert pont a belső problémáik elriasztják a nyaralók egy részét. Hal is lesz, mert azt a tengerből fogják ki, szóval enni is lesz mit.
Ami bennünket aggaszt, az pl. a benzin, azaz, hogy lesz-e üzemanyag? Meg hogy nehogy sztrájkoljanak a határőrök...
Szeptemberben megyünk, addog sok minden letisztul...
És remélem, hogy nyugodt szívvel indulhatunk el, mert nagyon várom már, hogy ott legyünk!!!
Hal is lesz, mert azt a tengerből fogják ki, szóval enni is lesz mit...
...És remélem, hogy nyugodt szívvel indulhatunk el, mert nagyon várom már, hogy ott legyünk!!!
Egyetértek!
Ha csak hal lesz, az nagy baj, mert én megenni ugyan megeszem, de két hétig nem élnék rajta
Akkor majd eszünk gyrost. Ha más nincs, akkor majd kecskéből, persze fiatal legyen, és ne lássam, amikor elkapják
Igen igazad van.. De ezek a dolgok felett sem mehetünk el szó nélkül.. Hiszen mindenkit foglalkoztat a dolog.. Főleg mert mindenki most kezdi meg majd a nyaralást..
Látod ez itt a baj.. Maguk sem tudják mit akarnak.. Pedig valaminek lennie kell majd..
És a kérdés neki az jó lenne-e? A drachmás út..
Igen igen jól látod.. gyűjtöm az infókat.. Mint látod 41 nap és goo Kefalónia..
Centit??? Nem vágom még) ÖÖöö.. Nem igazan tudom mire utalsz a centivel.. Segítesz megfejteni nekem ezt a talányt?!
Dehogy is.. Nem vagy én stucc aki a fejét a földbe dugja.. Én is reálisan látom a dolgokat és fel vagyok készülve mindenre.. De Marcsi is egészen biztató dolgokat ír kintről.. És nem hinném, hogy azért írja, hogy mindenki megnyugodjon..
Persze üzemanyagot ők sem tudnak szülni.. De gondolom tankolnak a buszokba bőven..
Igen ez igaz.. A helyi irodákban olcsóbbak a kirándulások.. Csak én nem igazan beszélek nyelveket.. Németül még csak csak.. De ezzel nem megyek sokra..) No meg az is jó amikor a magyar idegenvezetőtől sok infót kapsz a szigetről.. Szeretem ezt is hallgatni.. Közben meg majd nézem a sziget szépségét..P
Pl Lefkadára én is szerettem volna átmenni.. De ahogyan láttam így is lesz bőven látnivaló Kefalónián..
#1847892012-05-19 22:13:00 Válasz a #184785. hsz-ra
Pedig már javában vágnod kellene
Off leszek, megint, ezer bocs érte:oops:
Szóval, röviden. A centi, valójában szabócenti. 1,5 m a hossza, azaz 150 kis kocka. Anno a katonák ezt vagdosták mindennap, visszaszámlálás gyanánt.
Beáztatták benzinbe, aztán feltekerték, majd egy pici gránáthoz rögzítve tartották. Ha kivették a zsebükből, és megrázták olyan volt mint a yo-yo, visszaugrott. És persze bőszen mutogatták, hogy nekik már milyen kevés van hátra.
Nekem, megvan valahol, minden egyes kocka, mindig jött a postával.
Szóval erre gondoltam, csak amikor már leírtam, akkor ugrott be, hogy Te ettől fiatalabb vagy, hogy értenéd
#1847902012-05-19 22:21:13 Válasz a #184753. hsz-ra
Pmoncsi33!
Írtuk már Neked, hogy Lassi a legnyüzsgőbb hely Kefalonián.
Itt vannak fiatalok a legnagyobb számban.
Nem hinném, hogy unatkoznál, és biztos van gyros is.
Sőt még a strandon is van beach-bár.
Egy kis sétával pedig a fővárosban lehetsz!
A centi, valójában szabócenti. 1,5 m a hossza, azaz 150 kis kocka. Anno a katonák ezt vagdosták mindennap, visszaszámlálás gyanánt.
Szóval erre gondoltam, csak amikor már leírtam, akkor ugrott be, hogy Te ettől fiatalabb vagy, hogy értenéd
És ebból az is kiderült, kedves Melus, hogy mi viszont kb. egykorúak vagyunk