#1843032012-05-15 09:48:56 Válasz a #184301. hsz-ra
Verka beszámolóját olvasd el, itt a fórumon is megtalálod, illetve képekkel itt: http://www.verkatravel.com/greece/peloponnese2010/peloponnese2010.html
Ők minden este naplementéztek, fotókkal bizonyítják, és mivel sok egyéb jó tipp is van, meg nagyon olvasmányos, a fotók pedig gyönyörűek, érdemes elolvasni!
#1848082012-05-20 09:42:18 Válasz a #184796. hsz-ra
Szia Timcsosz8!
Én végigolvastam pár hónapja a teljes topikot, de nem rémlik, hogy találkoztam volna ezekkel a nevekkel, úgyhogy valszeg azok közül, akik itt gyakran megfordulunk, senki sem járt/lakott ezekben.
Tippem: meg kéne nézni az alábbi helyeken, szinte minden szálláshely megtalálható egyiken vagy másikon vagy akér mindhármon, és többnyire vélemények is vannak:
www.tripadvisor.com www.booking.com www.greeka.com
Én továbbá rákeresek google map-en is vagy google earth-ön, a fekvésről sok minden kideríthető így, az is, ha pl. forgalmas úton van, de az is, hogy kb. merre van kilátás az ablakokból.
#1849222012-05-21 11:28:58 Válasz a #184808. hsz-ra
Köszi szépen!
Mindenképp Lefkada mellett döntünk, mert beleszerettünk a strandjaiba.
Az egyedüli problémánk az, hogy muszáj utazási irodával mennünk, és autóbusszal. Az utazási irodák csak Nidribe szerveznek utat és adnak szállást. A videók alapján-amiket megnéztünk- abszolút nem jön be a város. :/
Valahogy szeretnénk kicsit közelebb férkőzni a gyönyörű strandokhoz. Agios Nikitasban csak méregdrága szállodák vannak. Esetleg Lefkada városában tudsz valami olcsóbb szállást?
Vagy Nidriben bérelhetünk kerékpárt vagy robogót, hogy eljussunkKathismára és a többi strandra? Kb. mennyibe kerül a bérlés?
Mindenképp Lefkada mellett döntünk, mert beleszerettünk a strandjaiba.
Nem csodálom, mert valóban gyönyörűségesek a strandjai!
timcsosz8 írta:
Az egyedüli problémánk az, hogy muszáj utazási irodával mennünk, és autóbusszal. Az utazási irodák csak Nidribe szerveznek utat és adnak szállást. A videók alapján-amiket megnéztünk- abszolút nem jön be a város. :/
Valahogy szeretnénk kicsit közelebb férkőzni a gyönyörű strandokhoz. Agios Nikitasban csak méregdrága szállodák vannak. Esetleg Lefkada városában tudsz valami olcsóbb szállást?
Éppen tegnap néztem körül szállásügyben és Agios Nikitasban is találtam apartmant, azaz nem csak hotelek vannak ám!
Azokon a website-okon, amelyeket javasoltam a szállások lecsekkolásához, bőven találsz kínálatot! Nem kell feltétlenül ott foglalnod, kinézed magadnak, aztán rákeresel a neten és írsz közvetlenül a tulajnak, alkudozol, stb.
Nidrinek van egy része, ami a térképen különálló településként szerepel, de valójában egybe van nőve vele, a neve Perigali és szerintem más a jellege, mint Nidrinek.
Továbbá érdemes körülnézni Nidri és Lefkada város között településeken is: érdekes lehet Nikiana vagy Lygia is.
De nem kell feltétlenül rám hallgatni, hiszen én sem voltam még a szigeten. Viszont Kónyu volt és Miti jelenleg is ott van, biztos adnak tippeket!
Hasznos lehet visszaolvasni a topikban, illetve a beszámolók közül elolvasni a Lefkadásokat, mert tele vannak infókkal! Ja, és Kónyu képeit ki ne hagyd!
timcsosz8 írta:
Vagy Nidriben bérelhetünk kerékpárt vagy robogót, hogy eljussunkKathismára és a többi strandra? Kb. mennyibe kerül a bérlés?
Szerintem kerékpárral a kanyargós hegyi utak az óriási szintkülömbségekkel nem bevállalhatók! De majd megcáfolnak vagy megerősítenek ebben akik már jártak ott.
#1849362012-05-21 13:26:23 Válasz a #184934. hsz-ra
timcsosz!
Strand szempontjából Nidri nem a legideálisabb hely (azért nem drámai, 1-1 pörgősebb nap után meg tudsz ott is mártózni), de a hajóutak, Meganissi sziget, esti élet, tengerpart-feeling, szórakozóhelyek, tavernák, kikötő szempontjából a legjobb. Kompromisszumokat kell kötnöd, de nem fogsz csalódni! Autóval-mocival mindenhova eljutsz, a bicaj ellenjavallott
Ha elvagy az esti élet nélkül, a hajókirándulásokat meg távolról is meg tudod oldani (korán reggel kell indulnod, hogy elérd az indulásokat, és aznapra a járműved pénzkidobás), akkor ritkán, de találhatsz szállást a nyugati parton is, mindkét fórumban ajánlottak már néhányat, de a romantikázásnak is megvannak az árnyoldalai (minden messze van!).
#1849442012-05-21 14:39:27 Válasz a #184922. hsz-ra
Bringát maximum akkor javasolt, ha nagyon edzésben vagy, mert azért a 40 fokban felfelé tekerni a csomagokkal (amiket a strandra viszel) nem egy leányálom, aztán mikor kifürdőzted magad és minden energiád kiszívta a nap, akkor ugyanez vissza. Bringát mondjuk akkor érdemes bérelni ha Pergáliban van a szállásod és azzal be tudsz tekerni Nidribe, vagy a környező strandokra esetleg.
#1849952012-05-21 19:07:36 Válasz a #184922. hsz-ra
Azt hogy érted, h muszáj utazási irodával és busszal? Azért kérdezem, mert én éppen egy hét múlva fogok oda indulni, magánszervezésben, és repcsivel (és véleményem szerint abszolút olcsón-Patrasba szállunk le egyébként, onnan egy 2-3 órás út még Lefkada).
Szállást a nyugati parton kerestem és találtam (Kalamitsiben, szintén 'fillérekért'-igaz, előszezon), a nyugalom, a naplemente, és a fenséges nyugati parti strandok könnyű elérhetősége miatt (bár esélyes, h csak nézni fogom, 18 fokos víz nem nekem való attól tartok:D). Egyébként én is a greeca-t használtam. Aztán kapcs. felv, kérdések, válaszok, képek a szállásokról-majd book.
Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat, válaszokat! Kedves Tőletek!
A bringát asszem kihagyjuk! Még a Rubint Réka tornával elbírok, de a szerpentines utak tuti kifognának rajtam...
"Korlátolva" vagyunk több szempontból is, ugyanis:
Egyetemisták vagyunk, a szülők nem adnák oda a családi autót (érthető). Vajdaságban élünk, tehát nekünk egyszerűbb innen indulni, mint átmenni a határon. Tökjó lenne valakikkel menni, de a barátaink többségének vagy nem Lefkada az úticélja, vagy főszezonban mennek.
A barátom nem meri bevállalni a kocsikölcsönzést, mert még nem vezetett hegyek között, szerpentines utakon.
Mindketten jobban beszélünk németül és spanyolul, mint görögül vagy angolul, de igyekszem szeptemberig fejleszteni a nyelvtudásomat.
Láthatjátok, hogy nagyon sok a "kritérium".
A fotók alapján egyáltalán nem vonz Nidri. Mindkettőnk szívét a nyugati partok ráncigálják...
Noh, de: Találtam az előbb egy szervezett buszos utat Agios Nikitasba! 340 euróban benne van az út, tíz éjszaka és reggeli.
A barátom imádja a svédasztalt, úgyhogy nagyon megörült neki. Ne értsetek félre, imádunk főzőcskézni, meg minden földi mókát (a sátrazás a kedvencünk). Nekünk az az első szempont, hogy közel legyenek a kéklő strandok.
Szerintetek ez egy jó ajánlat? Tudom, lehetne olcsóbb is, de kb. ugyanennyibe jönnénk ki, ha a reggelit is vennénk magunknak + bérelnénk robogót, nem?