Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4951
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185153 Üzenet linkje2012-05-23 11:17:10 

A jelenlegi helyzet Laganasban:

# 4952
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185171 Üzenet linkje2012-05-23 13:52:38 

Szia Melus!
Ezt honnan töltötted le?

# 4953
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185172 Üzenet linkje2012-05-23 14:12:25 

Szia Dettix! icon_lol.gif

Innen! icon_wink.gif
http://www.gozakynthos.gr/live/laganas.beach.zante.webcam.php

Sajnos, még nem minden kamera működik Zantén icon_sad.gif

# 4954
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185173 Üzenet linkje2012-05-23 14:14:45 

Köszi, betettem a kedvencek közé, hogy máskor is megtaláljam! icon_biggrin.gif
# 4955
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185175 Üzenet linkje2012-05-23 14:30:10  Válasz a #185173. hsz-ra Előzmény #185173

Nekem is már annyi minden van a kedvencek között, hogy ott is keresgélni kell ezt-azt icon_lol.gif

Úgy látom, hogy valamiért nem akar frissülni magától icon_sad.gif , de ha frissítitek ezt oldalt, akkor a kép is frissül. icon_lol.gif
Már ha érdekel még valakit icon_wink.gif

# 4956
Nekemmind1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185525 Üzenet linkje2012-05-28 01:03:45 

Sziasztok! Mi tavaly voltunk Zakynthos-on és nagyon jól éreztük magunkat. Igazából csak azért írok ide, hogy egy éttermet ajánljak annak, aki Aghios Sostis-ba megy. Az Ole Ole Taverna nagyon közel van a Grand Tours-os szállásokhoz és a tengerparthoz is. Az ételek valami iszonyat finomak és bőségesek, a kiszolgálás remek, a tulajdonsoknak mindenkihez van egy-egy kedves szavuk. Nagyon hangulatos és családias, a kisgyerekeknek még játszótér is van. A hely maga pedig olyan, mint egy botanikus kert, tele virágokkal, pálmafákkal, vízeséssel. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Valamint idén, ha jól tudom van egy magyar pincér is, úgyhogy a nyelvtudás hiánya sem probléma. Honlapjuk: http://www.oleolezakynthos.com/index.html Jó nyaralást mindenkinek!! icon_smile.gif
# 4957
Nekemmind1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185526 Üzenet linkje2012-05-28 01:04:28 

Sziasztok! Mi tavaly voltunk Zakynthos-on és nagyon jól éreztük magunkat. Igazából csak azért írok ide, hogy egy éttermet ajánljak annak, aki Aghios Sostis-ba megy. Az Ole Ole Taverna nagyon közel van a Grand Tours-os szállásokhoz és a tengerparthoz is. Az ételek valami iszonyat finomak és bőségesek, a kiszolgálás remek, a tulajdonsoknak mindenkihez van egy-egy kedves szavuk. Nagyon hangulatos és családias, a kisgyerekeknek még játszótér is van. A hely maga pedig olyan, mint egy botanikus kert, tele virágokkal, pálmafákkal, vízeséssel. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Valamint idén, ha jól tudom van egy magyar pincér is, úgyhogy a nyelvtudás hiánya sem probléma. Honlapjuk: http://www.oleolezakynthos.com/index.html Jó nyaralást mindenkinek!! icon_smile.gif
# 4958
Zoli01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185559 Üzenet linkje2012-05-28 16:58:18  Válasz a #185526. hsz-ra Előzmény #185526

Szia nekemmind1!

Köszi az infót.Szeptember még messze van de addig szemezgetek az információk között. Véletlenül az árakra nem emlékszel?- tudom hogy ezek most nagyon megközelítőek és lehet hogy drakmát kell vinnünk ! icon_smile.gif

# 4959
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185562 Üzenet linkje2012-05-28 17:31:32 

Sziasztok!

Azoktól kérdezném, akik jártak már Zakynthoson, hogy volt-e vki olyan fakultatívon, ami hajóval visz a sziget körül?
Megállnak a Navaggio-nál? Ha igen, mennyi időre? Zakynthos kikötőjéből indul?
Vagy milyen nem az iroda által szervezett hajókirándulások vannak?
Mert menni szeretnénk egy ilyen kirándulásra, de a Navaggio-öbölbe is szeretnénk fürdeni. De ha van olcsóbb hajóút, amit esetleg a kikötőben lehet befizetni és még olcsóbb is, az jó lenne.
Köszönöm előre is a választ!

Anikó

# 4960
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185567 Üzenet linkje2012-05-28 18:30:33  Válasz a #185562. hsz-ra Előzmény #185562

Szia Anikó!

Mi voltunk ilyen kiránduláson. A saját hozzászólásomat találtam meg Neked tavalyról, idemásolom. ( beütöttem a keresőbe alul, de nem találta meg, lehet, hogy nem működik )

"Hát ezek a hajók jó nagyok, csak tippelni tudok, de szerintem olyan 200-250-en biztos voltunk rajta. Minket szerb csoportokkal raktak össze. Gyüjtő-buszok szedik össze a nyaralókat a sziget minden pontjáról, és visznek a Zante városi kikötőbe, ahonnan indultunk.
A mi hajónkra 6 buszról érkeztek népek.
Aztán a kikötőből nagyjából egyidőben fut ki, vagy 5 ilyen megpakolt hajó.
Valahogy meg van szervezve, hogy ne egyszerre érkezzenek a Navagio-hoz, más helyeken állnak meg.
Nekünk szerencsénk volt, mert mi déli irányban indultunk, először Gerakast kerültük meg, majd tovább mentünk a Laganas-i öböl felé.
Ez azért volt jó, mert koradélután érkeztünk a hajóroncs-öbölbe, már szépen sütötte a nap.
Egyébként szinte minden fotón látszanak ezek a nagyobbacska hajók. icon_wink.gif
Este, pedig a kikötőben mindenkinek megmondták melyik buszra kell szállnia hazafelé.
Naná, hogy a miénk jött legkésőbb icon_wink.gif"

Eddig az idézet, saját magamtól icon_wink.gif
Kicsit megtoldanám, azért.
Ezek a szigetkerülő kirándulások egész naposak. Kaját, piát érdemes vinni, mert a hajó nem túl olcsó. Nekünk tetszett, és az idővel is szerencsénk volt, ki tudtunk kötni a Navagionál. Emlékeim szerint 1-1,5 órát voltunk ott, de ez bőven elég is. Ezen kívül másik két helyen is megálltunk fürdeni.
Azt még hozzátenném, hogy ez a kirándulás nagyon fárasztó, a végén már alig vártuk, hogy kikössünk. Csak akkor ajánlom, ha tényleg az egész sziget kerülésére vágytok.
A mai tapasztalatommal már nem választanám.
Helyette inkább kis hajós kirándulásokat tennék, ide és a Kék barlangokhoz is.
Íme a választék:
http://www.gozakynthos.gr/market/portovromi/
http://www.zakynthos-villas.com/zante-villas-boat-trips.php

Az én javaslatom, Porto Vromiból, vagy Skinariból menjetek.
Kisebb hajók, közelebbi látnivalók, közvetlenebb bánásmód, és pont annyit fogtok látni, amennyit érdemes.
Viszont mindkét helyre el kell valahogy jutnotok, ezért, meg másért autóbérlést javasolnék. icon_lol.gif

# 4961
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185575 Üzenet linkje2012-05-28 20:25:03  Re:

Szia Melus!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Szupernek tűnik! Már alig várom, hogy ott legyünk!
Addig is tervezgetem a nyaralást és ez lenne az egyik napra való program. Összegen 4 napra való programot terveztem: még 2 napra szeretnénk robogót bérelni és egy napot pedig Zante városában tölteni.
De ha szerinted jobban járunk, ha kisebb hajós túrákra mennénk, akkor lehet, hogy 3 nap robogóbérlés lesz és ezeket megszakítjuk kisebb hajóutakkal.
Még átnézem az oldalakat, amiket küldtél. Mi főleg a Navaggiohoz akarunk menni, Keri környékét meg esetleg a kék barlangokat néznénk meg.
Mennyibe került az egész napos hajóút?

Köszi még egyszer:
Anikó

melus16 írta:
Szia Anikó!

Mi voltunk ilyen kiránduláson. A saját hozzászólásomat találtam meg Neked tavalyról, idemásolom. ( beütöttem a keresőbe alul, de nem találta meg, lehet, hogy nem működik )

"Hát ezek a hajók jó nagyok, csak tippelni tudok, de szerintem olyan 200-250-en biztos voltunk rajta. Minket szerb csoportokkal raktak össze. Gyüjtő-buszok szedik össze a nyaralókat a sziget minden pontjáról, és visznek a Zante városi kikötőbe, ahonnan indultunk.
A mi hajónkra 6 buszról érkeztek népek.
Aztán a kikötőből nagyjából egyidőben fut ki, vagy 5 ilyen megpakolt hajó.
Valahogy meg van szervezve, hogy ne egyszerre érkezzenek a Navagio-hoz, más helyeken állnak meg.
Nekünk szerencsénk volt, mert mi déli irányban indultunk, először Gerakast kerültük meg, majd tovább mentünk a Laganas-i öböl felé.
Ez azért volt jó, mert koradélután érkeztünk a hajóroncs-öbölbe, már szépen sütötte a nap.
Egyébként szinte minden fotón látszanak ezek a nagyobbacska hajók. icon_wink.gif
Este, pedig a kikötőben mindenkinek megmondták melyik buszra kell szállnia hazafelé.
Naná, hogy a miénk jött legkésőbb icon_wink.gif"

Eddig az idézet, saját magamtól icon_wink.gif
Kicsit megtoldanám, azért.
Ezek a szigetkerülő kirándulások egész naposak. Kaját, piát érdemes vinni, mert a hajó nem túl olcsó. Nekünk tetszett, és az idővel is szerencsénk volt, ki tudtunk kötni a Navagionál. Emlékeim szerint 1-1,5 órát voltunk ott, de ez bőven elég is. Ezen kívül másik két helyen is megálltunk fürdeni.
Azt még hozzátenném, hogy ez a kirándulás nagyon fárasztó, a végén már alig vártuk, hogy kikössünk. Csak akkor ajánlom, ha tényleg az egész sziget kerülésére vágytok.
A mai tapasztalatommal már nem választanám.
Helyette inkább kis hajós kirándulásokat tennék, ide és a Kék barlangokhoz is.
Íme a választék:
https://www.gozakynthos.gr/market/portovromi/
https://www.zakynthos-villas.com/zante-villas-boat-trips.php

Az én javaslatom, Porto Vromiból, vagy Skinariból menjetek.
Kisebb hajók, közelebbi látnivalók, közvetlenebb bánásmód, és pont annyit fogtok látni, amennyit érdemes.
Viszont mindkét helyre el kell valahogy jutnotok, ezért, meg másért autóbérlést javasolnék. icon_lol.gif

# 4962
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185578 Üzenet linkje2012-05-28 22:03:06 

AniFeri!

Én is voltam tavaly ilyen hajós kiránduláson.. A fővárosból indulnak a hajók.. Sok különböző nemzet képviseltette magát.. Mi csoportunk ért oda legutoljára.. Persze addigra a legjobb helyek már elfogytak.. De aztán mint kiderült végül nekünk volt a legjobb helyünk..icon_biggrin.gif
Gerakas felé indultunk el.. Arra fel kell készülni, hogy a tengeren meleg lesz de ezt ott nem érzed majd..
Kikötés attól függ mekkorák a hullámok éppen arrafelé.. Nekem szerencsém volt sikerült kikötni.. Az öböl nagyon szép.. Árnyék nem igazan van talán a hajóroncsnál.. Hullámzás a parton nagyon nagy.. Aki tud úszni csak az menjen bele messzebb:) Még a végén elragadják a habok..icon_smile.gif
Kb 1-1,5 órát vagy ott.. Pontosan már nem emlékszem rá..icon_biggrin.gif
Azt is még tudni kell, hogy azért fárasztó ám az egész napos hajókázás.. Estére el lehet pilledni..icon_biggrin.gif

Bocsi, hogy ugyan azt írtam le mint Melus..icon_smile.gif nem olvastam el amit Ő írt, hanem elkezdtem a saját emlékeket leírni..icon_biggrin.gif Aztán láttam majdnem ugyan az került ide..
Egész napos hajóút 25 euró!! Tavaly is ilyesmi árban volt..icon_biggrin.gif

# 4963
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185580 Üzenet linkje2012-05-28 22:41:31  Re:

AniFeri írta:
Szia Melus!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Szupernek tűnik! Már alig várom, hogy ott legyünk!
Addig is tervezgetem a nyaralást és ez lenne az egyik napra való program. Összegen 4 napra való programot terveztem: még 2 napra szeretnénk robogót bérelni és egy napot pedig Zante városában tölteni.
De ha szerinted jobban járunk, ha kisebb hajós túrákra mennénk, akkor lehet, hogy 3 nap robogóbérlés lesz és ezeket megszakítjuk kisebb hajóutakkal.
Még átnézem az oldalakat, amiket küldtél. Mi főleg a Navaggiohoz akarunk menni, Keri környékét meg esetleg a kék barlangokat néznénk meg.
Mennyibe került az egész napos hajóút?

Mi még 20€-t fizettünk érte, mármint az egész naposért, de emelhettek azóta.
Ha megnézed a linkeket, amit küldtem, akkor látni fogod, hogy mindkét helyről egy kirándulásban megoldható a Navagio, és Blue Caves.
Ha jól tudom, akkor mostanság 15€/fő.
Van még ilyen kirándulás Agios Nikolaosból is, de erről nem találtam linket, és innen Skinari csak egy ugrás.
A robogóval csínján kell bánni a szigeten, mert szerpentines, kanyargós, néhol nagyon durva emelkedőkkel. Porto Vromit egyáltalán nem ajánlom robogóval, csak ha nagyon rutinosak vagytok, esetleg. De garancia nincs arra, hogy a járgányotok bírja majd az emelkedőt, és nem kell feltolnotok. Arra a környékre mindenképpen autót javaslok, mondom ezt úgy, hogy mi motorral voltunk, de nem robogóval. Néha, bizony kikerekedett a szemem az út láttán, még jó hogy a sofőröm megbízható. icon_wink.gif
Keri felé jó a robogó, csak figyeljétek az időt, hogy mikor megy le a nap, mert ő nem vár senkire. Egyébként nagyon szép látvány.
A keleti oldalon inkább a déli részek, azok amik jól robogózhatók. Argassi, Gerakas. De itt sem sík a terep, és figyelni kell.
Az észak-keleti rész, ahol Skinari is van szintén szerpentines, de talán kevésbé, mint a nyugati oldal. Ha robogóztatok már sokat, akkor talán bevállalható. Inkább nézd meg 3D-ben a szigetet, hogy képben legyél, mire vállalkoztok, és akkor nem ér meglepetés.
De szerintem úgyis szétnézel, egyébként is. icon_wink.gif

Találtam egy videót az útról, ami Porto Vromiba vezet.
Ez az északi út, talán kevésbé szerpentines mint a másik, és sajnos jól látszik a bozóttűz eredménye is.

Link

# 4964
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185581 Üzenet linkje2012-05-28 22:43:21  Válasz a #185578. hsz-ra Előzmény #185578

Isti!
Lehet, hogy épp Neked írtam tavaly a fentieket, icon_wink.gif , de nem biztos! icon_lol.gif

# 4965
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#185582 Üzenet linkje2012-05-28 22:44:09 

Isti26 írta:
AniFeri!

Én is voltam tavaly ilyen hajós kiránduláson.. A fővárosból indulnak a hajók.. Sok különböző nemzet képviseltette magát.. Mi csoportunk ért oda legutoljára.. Persze addigra a legjobb helyek már elfogytak.. De aztán mint kiderült végül nekünk volt a legjobb helyünk..icon_biggrin.gif
Gerakas felé indultunk el.. Arra fel kell készülni, hogy a tengeren meleg lesz de ezt ott nem érzed majd..
Kikötés attól függ mekkorák a hullámok éppen arrafelé.. Nekem szerencsém volt sikerült kikötni.. Az öböl nagyon szép.. Árnyék nem igazan van talán a hajóroncsnál.. Hullámzás a parton nagyon nagy.. Aki tud úszni csak az menjen bele messzebb:) Még a végén elragadják a habok..icon_smile.gif
Kb 1-1,5 órát vagy ott.. Pontosan már nem emlékszem rá..icon_biggrin.gif
Azt is még tudni kell, hogy azért fárasztó ám az egész napos hajókázás.. Estére el lehet pilledni..icon_biggrin.gif

Bocsi, hogy ugyan azt írtam le mint Melus..icon_smile.gif nem olvastam el amit Ő írt, hanem elkezdtem a saját emlékeket leírni..icon_biggrin.gif Aztán láttam majdnem ugyan az került ide..
Egész napos hajóút 25 euró!! Tavaly is ilyesmi árban volt..icon_biggrin.gif

Szia Isti!
Köszönöm a választ! Hááát, ha már ketten mondjátok, hogy elég fárasztó, akkor lehet, hogy csak kisebb hajókirándulásokra megyünk.
Az előbb még azt írtam, hogy a Navaggio, a Kék barlangok és a Keri-i sziklák érdekelnek, de ahogy így nézegettem a képeket, a Keri kilátóból elég jól látni azt a részt, úgyhogy lehet, hogy azt ki is hagynánk.
Van még olyan rész, ami nagyon szép és csak hajóval lehet megközelíteni?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 330 331 332 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu