Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Szupernek tűnik! Már alig várom, hogy ott legyünk!
Addig is tervezgetem a nyaralást és ez lenne az egyik napra való program. Összegen 4 napra való programot terveztem: még 2 napra szeretnénk robogót bérelni és egy napot pedig Zante városában tölteni.
De ha szerinted jobban járunk, ha kisebb hajós túrákra mennénk, akkor lehet, hogy 3 nap robogóbérlés lesz és ezeket megszakítjuk kisebb hajóutakkal.
Még átnézem az oldalakat, amiket küldtél. Mi főleg a Navaggiohoz akarunk menni, Keri környékét meg esetleg a kék barlangokat néznénk meg.
Mennyibe került az egész napos hajóút?
Mi még 20€-t fizettünk érte, mármint az egész naposért, de emelhettek azóta.
Ha megnézed a linkeket, amit küldtem, akkor látni fogod, hogy mindkét helyről egy kirándulásban megoldható a Navagio, és Blue Caves.
Ha jól tudom, akkor mostanság 15€/fő.
Van még ilyen kirándulás Agios Nikolaosból is, de erről nem találtam linket, és innen Skinari csak egy ugrás.
A robogóval csínján kell bánni a szigeten, mert szerpentines, kanyargós, néhol nagyon durva emelkedőkkel. Porto Vromit egyáltalán nem ajánlom robogóval, csak ha nagyon rutinosak vagytok, esetleg. De garancia nincs arra, hogy a járgányotok bírja majd az emelkedőt, és nem kell feltolnotok. Arra a környékre mindenképpen autót javaslok, mondom ezt úgy, hogy mi motorral voltunk, de nem robogóval. Néha, bizony kikerekedett a szemem az út láttán, még jó hogy a sofőröm megbízható.
Keri felé jó a robogó, csak figyeljétek az időt, hogy mikor megy le a nap, mert ő nem vár senkire. Egyébként nagyon szép látvány.
A keleti oldalon inkább a déli részek, azok amik jól robogózhatók. Argassi, Gerakas. De itt sem sík a terep, és figyelni kell.
Az észak-keleti rész, ahol Skinari is van szintén szerpentines, de talán kevésbé, mint a nyugati oldal. Ha robogóztatok már sokat, akkor talán bevállalható. Inkább nézd meg 3D-ben a szigetet, hogy képben legyél, mire vállalkoztok, és akkor nem ér meglepetés.
De szerintem úgyis szétnézel, egyébként is.
Találtam egy videót az útról, ami Porto Vromiba vezet.
Ez az északi út, talán kevésbé szerpentines mint a másik, és sajnos jól látszik a bozóttűz eredménye is.
Keriben azért ott a zászló, a kilátó, a taverna, a naplemente. Szerintem érdemes felkeresni.
Van Laganasból teknősles kirándulás, üvegfenekű hajóval, vagy kis sárga tengeralattjáróval.
Ezeken mi nem voltunk, mert ingyen néztünk teknőst az Agios Sostisi kikötőben.
Van kishajós kirándulás a teknősszigethez - Marathonissi- de csak olyasmit láthatsz, amit máshol is. Ez nem személyes vélemény, csak hallomás.
Porto Vromiból tett kiránduláson látható a Poszeidon arca szikla-képződmény, de szerintem ez csak belemagyarázás.
nekünk még nincs saját tapasztalatunk, de már jó ideje tervezgetünk
Mi sem fogjuk bevállalni az egésznapos hajókázást, ezért Skinariból tervezzük megnézni a szépségeket a Potamitis testvérekkel. Ők egy üvegfenekű hajóval elvisznek a Blue Caveshez, nincs túl messze, visszavisznek, átültetnek egy gyorsabb hajóra és visznek a kicsit távolabbi Navagiohoz. Ez kb 15EUR/fő, neten és könyvekben is dícsérik. Itt mindkét "kalandot" meg lehet tekinteni:
Ja, és elvileg lehet Vrominál és Kerinél is vizibiciklit bérelni, ott a kis barlangok felderítéséhez talán az is elég ... nemtom, Melinda??
Amit még én sem kutakodtam ki, hogy van Marathonisi sziget túlodalán, egy barlangszerű cucc mellett egy nagyok tündéri,
pici stégszerű strand. Nagyon tetszik!!
Vajon hogy jutunk ki oda pár órára a legolcsóbb módon?
Gondolom vizibiciklivel túl messze van ...
Köszi szépen, ha tudtok segíteni ... Remélem én is segítettem !
Üdv,
David
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2012-05-29 08:14:33), összesen 3 alkalommal
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Mostmár tuti, hogy nem vállalunk be egy egész napos hajóutat, sőt ezek a Potamitis testvérek nagyon jónak tűnnek, fel is keressük majd őket.
Keri kilátóból meg akkor látunk majd mindent.
De jó lesz!
Szóval robogóval nagyon gáz? És quaddal? Tudtuk mondani kölcsönzőt Laganasban?
#1856012012-05-29 11:38:17 Válasz a #185593. hsz-ra
Hát én nem nagyon ajánlanám neked a quadot... Mi tavaly Rodoszon azt béreltünk, de nagyon megbántuk. Emelkedőn alig bírtunk vele felmenni, majdnem nekünk kellett feltolni... akkora sor torlodott össze mögöttünk, még jó hogy türelmesek voltak az emberek... Amúgy mi is akkor ültünk először életünkbe quadon, kanyarokba nem valami stabil...Most mi is Zakyra indulunk, és most mi is robogót akarunk bérelni, de még gondolkodunk az autón is..
Szia Relisa! Köszi a tanácsot! Meglátjuk, hogy mivel is menjünk.
Egyébként biztos ki lehet próbálni... Szerintetek?
Találtam egy kölcsönzőt Laganasban:
http://www.motorclubzante.gr/
Némi kis karbantartás volt ezért csak most vagyok.
Ha nem bánjátok, egyben mondom, amit tudok.
A vízibiciklit nem próbáltuk, de tudom, hogy van Porto Vrominál.
Azt gondolom, hogy az ottani hullámzás, ami arra elég gyakori, befolyásolhatja a programot. Ha nyugis a víz, akkor szerintem nyugodtan kipróbálható.
Kerinél nem emlékszem rájuk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs. Mi itt a parti részen éppen quaddal voltunk, és itt fedeztük fel, hogy szökik az egyik kerékből a nyomás. Egy benzinkúton megpreparálták nekünk, mert még a szelepsapka is hiányzott róla. Aztán próbáltunk tovább menni, de egy emelkedő megállított bennünket, illetve a quadot. Konkrétan teljes gáznál visszagurult. Egyébként lassúak, nincs bennük erő, és egy mákszemnyi biztonság érzetem sem volt rajta. Így visszavittük, és aztán inkább megint nagy motorra váltottunk.
Igazából csak kíváncsiak voltunk, hogy milyen. Pedig még a kölcsönzős is nemzetközi jellel - forgatta az ujját a halántéka mellett - kérdezte a páromat, hogy normális-e.
Nem vagyok szakértő, de szerintem direkt le is vannak fojtva, hogy ne is lehessen száguldani velük, mert az angolok imádják, és sok balesetet csinálnak vele. Láttunk is egyet, ami egy busznál képzelte erősebbnek magát, az elejéből nem sok minden maradt.
Én nem beszélek le senkit a kipróbálásáról, de inkább csak a közelben ajánlom, relatíve rövid távokra.
Mi minden motort a STAMATIS-tól béreltünk Laganasban, egyedül csak a quaddal volt gond. De ajánlatos előbb kipróbálni. És ALKUDNI!!!
Itt vannak a kölcsönzők
http://www.virtualzakynthos.gr/laganas/car-rentals.html
Emlékeim szerint Agios Sostisból van hajókirándulás a Marathonissi szigethez, talán üvegfenekű hajóval, és ebben is van teknősles.
Azonkívül lehet bérelni motorcsónakot Laganasban a strandon, több helyen, de lehet hogy máshol is. Árat nem tudok, de nem muszáj egész napra kivenni, lehet néhány órára is. Arra kell figyelni, hogy benne van-e az árban az üzemanyag, vagy még utólag akarják felszámolni.
Egyelőre ennyi, amivel szolgálhatok, további jó tervezgetést mindenkinek!
#1856522012-05-29 19:39:50 Válasz a #185589. hsz-ra
Amit még én sem kutakodtam ki, hogy van Marathonisi sziget túlodalán, egy barlangszerű cucc mellett egy nagyok tündéri,
pici stégszerű strand. Nagyon tetszik!!
Vajon hogy jutunk ki oda pár órára a legolcsóbb módon?
Gondolom vizibiciklivel túl messze van ...
Kedves Hidalgo!
Vízibiciklivel tényleg túl messze van. Mi nem a legolcsóbb módon jutottunk oda, de a legjobb módon. Motorcsónakot béreltünk 2 órára 35 euró volt bár ha jól emlékszem akár 8-an is beleférnek. Tehát ennyi felé oszlik az összeg. 5 perces csónakvezetői tanfolyam után már mehettek is. Nagyon nagy feelingje van, és így körbejárható a Marathonisi sziget, ki is lehet kötni, és a sziget másik oldalán van az az isteni pici strand amit említettél. Gyönyörű!!!
A robogózás csak tengerpartra jó, a motorok tényleg le vannak fojtva, 3 napig küszködtünk velük. Inkább autóval!
A nagy hajós kirándulást én sem ajánlom, túl hosszú, messze megy a parttól, és nem tud bemenni a barlangokba.
Kis hajós túrát inkább Agios Nikolaos-ból érdemes befizetni, olyat ami megáll a kék barlangoknál és a Navaggio-öbölben is. Ezek a hajók betolattak a pici barlangokba is.
#1856802012-05-30 07:55:14 Válasz a #185652. hsz-ra
Köszi szépen Réka (és Melusnak is )
Ha 2 órába ez belefér és idén is 35EUR körül lesz,
akkor mi is megjátszuk!!
Bevallom a teknőskeresős túra nem igazán vonz (talán anélkül is látunk),
de eez királyul hangzik
Egyébként a teknőst, aki Agios Sostis kikötőjében reggelizik, hány órakor látni?
Mi kb. 3/4 8-ra értünk oda, és várnunk kellett rá. Jó 10 perccel utánunk jött.
Először nem is őt magát láttunk, hanem csak a víz fodrozódását.
Aztán együtt a tekivel vártuk a halászt, aki hozza neki a fini reggelit.
Ilyentájban érdemes ott lenni.