Szerintetek Kefalónián honnan nézve a legszebb a Naplemente? Ahol nem takarják el a hegyek, amikor a vízbe lebukik a Nap? A képek alapján úgy láttam, mintha a Myrtoson takarnák egy picit a hegyek.
Isti!
Ez a rész Skala déli végében van, de ma már biztosan nem így néz ki, mert évről-évre változik a homokkő alakzatok formája. A fotó valszeg az egyik partmenti ház (nem sok van belőlük, a köveken túl, a nudis részen pl. épp van egy a parton a domb tetején) házhoz vezető lépcsőről készült.
Az a rózsaszínű meg homokpad, csak a fotós picit módosított a színeken (vagy eleve fura a gépe )
Isti!
A Petanoi-t mi hanyagoltuk, sok volt a meduza, mikor ott voltunk, így inkább továbbálltunk a Platia Ammoshoz, és nem bántuk meg, életen No1 strandja!
Niki!
Myrtoson nem takarja semmi a naplementét, érdemes megvárni!
Köszönöm szépen a segítséget... Majd lefényképezem, hogy most hogyan néz ki... Akkor ilyen rózsaszín cuccot nem keresek, mert ez nem a valóság... Lehet aki fényképezte annak már haldoklott a gépe.. Vagy egy jó kis programmal kicsit belenyúlt a képbe..
Isti!
Szerintem arról a lépcsőről fotóztak:
Ezen a képen látszik, hogy valahonnan fentről fotózták az általad belinkelt képet (asszem nem a lépcsőről, mert az messze van, inkább a dombtetőről), és kb. az a rész látszik azon, ahonnan ez a kép készült.
Itt az eredeti színeket is láthatod
Szia Niki!
Visszaolvastam de nem találtam erre való utalást, ami nem meglepő, mivel a kihalás szélén álló faj
Itt ír róla bővebben a wikipédia.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mediterr%C3%A1n_bar%C3%A1tf%C3%B3ka
Pedig én is szívesen megnéztem volna, de annyira zavarja őket az ember jelenléte, hogy nem is baj, ha nem terjed híre annak, ha mégis valaki barlangra bukkan. (na ez szép mondta volt ) Én mindenesetre lemondanék róla, pedig biztos hatalmas élmény.
Emlékszem görögországi nyaralásaim alkalmával delfint is csak egyszer láttam, de hatalmas élmény volt!
Remélem, ha ez ki is marad, azért élményekben gazdagon térsz majd vissza, és osztod meg tapasztalataidat velünk, akik alig várjuk, hogy végre valaki idei beszámolóval kényeztessen bennünket!
Ja, és jelzem: nekem tavaly Zakyntoson "kimaradt" a teki, úgyhogy idén ez Kefalónián kötelező program
Bár azt hiszem ez valamifajta szimbiózis lehet a halászokkal: odavonzzák a túristákat a kikötőped, ők meg etetik őket a friss hallal. Ez azt hiszem még vállalható.
Sajnos én is olvastam hogy veszélyeztetett faj.
Csak gondoltam megkérdezem hátha valakinek mégis volt hozzá szerencséje, mivel olvastam egy 2009-es cikkben, hogy Assosnál találtak egy bébi barátfókát.
Teknősöket Argostoliban mi nem hiszem hogy látunk majd, mivel inkább délutánonként fog útba esni és a tekik pedig reggelente úszkálnak a kikötőben. Persze bármi megtörténhet.
Ha hazaértem, 1-2 napon belül jelentkezem és majd igyekszem mindenről beszámolni, csak egy kis szusszanásnyi időt kérnék Tőleket.
Remélem megértitek...
Megszuletett nalunk is a dontes, mehetunk szabira Hipp-hipp-hurra!
Mi julius 8tol szeretnenk 2 hetre menni.
Meg a szervezesben nem tartunk sehol, epp Marcsi valaszat varom kulonbozo kerdesekre, amik alapjan dontunk.
Lehet Istiekkel megyunk egy idopontban? Jol olvastam vissza?
Persze, hogy megérjük, ha cserébe lehengerelsz minket mindenféle aktualitással. Sajnos idénről még nincs beszámolónk, természetesen mindenki begyűjtötte már az alapokat az elmúlt évek bőséges terméséből, de azért nagyon jó lenne, ha valaki már megnyitná a sort idén is az élménybeszámolókkal!
Úgy látom az utaslistából, jelenleg két kedves fórumtársunk van kint, s most hétvégére várjuk haza őket: remélem ők is megszánnak minket. Persze a levegővétel engedélyezett de talán jövőhéten már okosabbak leszünk.