Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5941
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kittis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186687 Üzenet linkje2012-06-07 18:41:18 

Total meghalt a forum? Senki nem megy Kretara es nem is olvassa ezeket? icon_smile.gif
# 5942
Mindy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186690 Üzenet linkje2012-06-07 19:20:49  Válasz a #186687. hsz-ra Előzmény #186687

Szia Kittis! Én olvasom a Krétás topikot, de sajnos nem tudok neked segíteni. Nagyon visszamennénk Krétára, talán majd jövőre... Nem ismerem az általad említett helyeket, de én Krétán csak szép tengerpartot láttam. A nagyobb városok partjain voltak többen, de mindig lehetett talán nyugis részeket. (Ha saját vagy bérelt moci v. autótok van.)
Ha kérdésed van és tudok szivesen segítek.

# 5943
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186726 Üzenet linkje2012-06-08 08:26:31  Válasz a #186687. hsz-ra Előzmény #186687

Szia, én szintén olvasom a fórumot, csak én is idén megyek először, sajnos nem tudok segíteni..

Nálunk Rethymnon lesz, két hétre - autót is foglaltam már 11 napra. Várós nagyon icon_smile.gif

# 5944
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186770 Üzenet linkje2012-06-08 11:47:58  Válasz a #186726. hsz-ra Előzmény #186726

Szia!
szeretném megkérdezni mennyibe kerül az autóbérlés?

# 5945
Kittis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186776 Üzenet linkje2012-06-08 12:01:54  Válasz a #186726. hsz-ra Előzmény #186726

megkerdezhetem mennyiert foglaltatok autot? koszonom.
# 5946
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186785 Üzenet linkje2012-06-08 12:59:14 

sziasztok,

egy csomó ajánlatot kértem be, és végül az Europeo Cars adta a legjobb árat. 11 napra 179 Euro, teljes biztosítással, km limit nélkül, és időpontra odahozzák a szállodához.

Szeptember 7-től foglaltuk le egyébként, ezért is a jó ár. Egyébként elég sok kölcsönző próbálkozott be akár 300 euro fölötti árral is 11 napra, vagy km megkötéssel..

# 5947
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#186786 Üzenet linkje2012-06-08 13:02:19 

lemaradt, hogy B kategóriájú autó, azaz Fiat Panda, vagy új Kia Picanto. Eggyel kisebb miniautó (Chevy Matiz, Seicento) picit olcsóbb lenne.
# 5948
Kittis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187152 Üzenet linkje2012-06-11 22:20:16  Válasz a #186786. hsz-ra Előzmény #186786

koszonom!
# 5949
Kittis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187153 Üzenet linkje2012-06-11 22:21:53 

amugy az aelousnal most qrva jo akcio van Kretara, 1 het, Kakkos ay, all incl, 115/fo mindennel egyutt.
# 5950
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187538 Üzenet linkje2012-06-15 11:28:16 

Sziasztok !

Fakultatív programokkal kapcsolatban szeretnék adni egy kis segítséget azoknak, akik mondjuk nem bérelnek autót, hanem a tömegközlekedést szeretnék igénybe venni és esetleg még spórolni is tudnának. icon_smile.gif 2010-ben voltunk 3 hetet Krétán, Stalis településen. A főváros felé haladva Hersonisos szomszédságában van, a keleti irányba pedig lassacskán összeépülve Malia településsel. A helyi közlekedés azt kell, hogy mondjam fenomenális, nincs késés és kimaradó járat. A buszmegállók be vannak számozva, a turisták nagy örömére, melyet azért találtak ki, hogy könnyebb legyen a tájékozódás, ha esetleg a nyaralás alatt nem sikerülne megjegyezni, hogy hol szálltunk fel, vagy hová szeretnénk menni icon_biggrin.gif Ettől függetlenül vannak nevei is a megállóknak, a számozás csak egy plusz segítség a részükről. Jegyet a buszokon lehet venni elsősorban a kalauztól, aki előbb megkér, hogy foglalj helyett és amikor elindul a busz akkor lehet elmondani az óhajod-sóhajod. A jegyet meg kell őrizni mert menet közben felszállhatnak az ellenőrök és megnézik a jegyet icon_smile.gif Stalisból a fővárosba 3,50/fő euro volt a jegy 2010-ben.
Mi szeretünk magunknak is szervezni fakultatív programot, persze vannak olyanok ahová szervezetten megyünk el. Viszont a Knossos-Heraklion programot egyénileg tettük meg (iroda szerint 35 euró lett volna fejenként + a belépők) Mi ezt majdnem, hogy a feléből kihoztuk. Nézzük a számokat 1 főre: Stalisból Heraklionba a busz oda-vissza 14 euró, a buszpályaudvarnál lehet átszállni a helyi buszra, mely Knossosba visz, oda-vissza 4 euró. Ezt akárhogy is számolom az utazási költség csak 18 euróra jött ki, így spórolhattunk 17 eurót. Azért ez egy több tagból álló család esetében is elég jelentős összegre jön ki icon_smile.gif És szerintem a helyi járatokon való közlekedés élménye sem elhanyagolható.
A Knossosi kirándulás nyugodtabban telik, nincs rohanás, saját tempódba haladsz, több időd van elidőzni, fényképezni, mint mondjuk a nagy csoportok esetébe (persze ideje korán el kell ide is indulni, hiszen a csoportok rendre érkeznek, hétvégén még a helyiek is ellátogatnak ide) Bár az is igaz, hogy az előadásról lemaradunk, viszont manapság már az internet segítségével kellően fel tudunk készülni úgymond a tananyagból és külön élvezetes is ha mondjuk egy valaki tart kiselőadást akár a társának akár a családnak vagy kisebb baráti társaságnak icon_smile.gif

Heraklionból tovább lehet utazni Rethymnonba és Chaniaba. Csak figyelni kell a kiírásokat mert van olyan busz ami csak Rethymnonba megy és ott megint át kell szállni a Chaniába menőre, de van ami csak leszállás erejéig áll meg. Azt lehet mondani, hogy elég sűrűn indulnak buszok fél óra, óránként tehát a csatlakozással sem lesz gond. Mi Chaniaba már nem mentünk el, az egy kicsit már húzós lett volna, oda-vissza 6 óra volt az út, szóval az utazás miatt ez egy egész napos városnézés volt. De délután még jutott bőven időnk a strandolásra, ha nem dőltünk ki icon_smile.gif

Agion-Nicolaosba is el lehet menni busszal, ott át lehet szállni másik buszra ami Ierapetrára megy, melyről annyit kell tudni, hogy Euróba legdélebbi városa. Innét pedig lehet menni tovább hajóval Crisis (nem emlékszem hogy írják helyesen, ezért elnézést) szigetre, ahol mondjuk nincs semmi más, csak a puszta érintetlen természet. Ide is szerveznek fakultatív programba fürdőzési utakat, bár magyar utazási irodánál még nem nagyon láttam feltűntve programként. Mi kétszer megpróbáltuk görög utazási irodán keresztül de mind a kétszer a háborgó tenger miatt visszamondták, így utána már elment a kedvünk tőle. Pedig azt mondják csoda szép. Majd talán legközelebb icon_smile.gif

# 5951
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187572 Üzenet linkje2012-06-15 14:49:11 

Chrissi-sziget valóban szép, olyan mint egy karib-tengeri sziget.
Az Aeolus utazási irodának volt oda útja még 2007-ben, azóta nem tudom, hogy indítanak-e még fakultatív programot oda.

# 5952
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187593 Üzenet linkje2012-06-15 16:58:39 

Hűűű,ez valóban nagyon gyönyörű icon_razz.gif Kréta volt eddig a legszebb hely,ahol nyaraltunk,ez a kis sziget sajnos kimaradt,de reméljük lesz legközelebb icon_razz.gif
# 5953
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187611 Üzenet linkje2012-06-15 20:20:09 

Bár mi Rethymno-ban szállunk meg, Chrissi miatt egy éjszakát vmelyik déli beachen alszunk át, hogy indulhassunk reggel a hajóval a kis szigetre icon_smile.gif
# 5954
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187613 Üzenet linkje2012-06-15 20:24:02  Válasz a #187611. hsz-ra Előzmény #187611

Kedves Viizo!

Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül a hajóút? Nagyon szép ez a kis sziget, mi is szívesen elmennénk oda szeptemberben.

# 5955
Puma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187614 Üzenet linkje2012-06-15 20:33:09 

viizo írta:
Bár mi Rethymno-ban szállunk meg, Chrissi miatt egy éjszakát vmelyik déli beachen alszunk át, hogy indulhassunk reggel a hajóval a kis szigetre icon_smile.gif

Amikor mi voltunk (2010) szeptemberbe reggel nem mentek hajók icon_sad.gif csak 11-től futott ki az első hajó, sorba óránként a többi, azt hiszem összesen három hajó indult egymás (11, 12, 13) után, és meg van határozva, hogy a hajó hány óra múlva indul vissza. az utolsó hajó azt hiszem 6 óra körül érkezett vissza Ierapetrába. De hogy mennyi az út a szigetig azt nem tudom, mivel mi se voltunk. A magyar utazási irodák nem szerveztek fakultatív programot a szigetre, de a helyi irodák igen. Viszont enyénileg is el lehet menni oda. Ráadásul ha úgy is mentek a Spinalonga kirándulásra Agios-Nicolaosba is el fogtok ugrani egy kevés idő eltöltése erejéig és akkor pontosan meg tudjátok nézni a hajók indulását és árait icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 396 397 398 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu