Más fórum de azért írhatsz nekem pár sort ezekről az élményekről.. Persze úgy, hogy ne legyen OFF:))
Egy valamire kíváncsi leszek.. Majd ha hazajöttek Zakynthosról megkérdezlek melyik sziget tetszett jobban.. Vagy megírod majd nekem.. Persze ha nem felejted el.. Ezt csak azért mondom mert nekem személy szerint Zakynthos szigete nem olyan nagyon tetszett...
Ezzel csak az a baj, hogy nehéz azért megtervezni, mikor mit csinálsz.. Én is így próbáltam tavaly, de persze nem mindig így sikerült.. Ahogyan éppen alakult..
Igen a teknősbéka szigeten van sok szép part.. Fakultatív kirándulás keretén belül körbe is hajóztam.. De arra vigyázz, hogy ott árnyék nincsen ám.. Egyik részén sem.. Ha oda terveztek egy kis strandolást mindenképpen vigyetek napernyőt, mert különben megsültök.... Mivel eléggé bent van a tengerben a nap minden szakában oda tűz a nap... No meg kaját és sok folyadékot sem árt vinni.. Mert az sincsen.. Van egy úgymond úszó hajó ami árul különböző dolgokat.. Azt nem tudom mit és mennyiért.. Nem fedeztem fel..
Ha jól számoltam ki augusztus vége felé mentek... Én tavaly július 9.-től voltam kint.. Akkor a napon 49 fokot mértek az egyik apartman teraszán.. Tuti mikor Ti mentek akkor sem lesz hűvösebb.. Persze napon.. Szóval vigyázni is kell.. Mondta is Vivien (Grandos idegenvezető) Zakynthoson a napsugárzás nagyon erős.. Mivel a sziget eléggé délen van.. Ami igaz is.. Az én retinám is majdnem kiégett... Napszemüveg meg úgy nem volt nálam, minek is alapon..
Hamarosan ott lesztek és annyit sétálgatsz a tengerben amennyit szeretnél..
Isti! Nagyon szépek a képeid! Azt akarom kérdezni hogy ide erre a szigetre csak fakultatívval lehet eljutni??? És meg is áll itt egy kis fürdőzésre??
Meg van még egy "furi" kérdésem... Az hogy a Navaggiohoz mi úgy tervezzük hogy ilyen kisebb hajóval fogunk menni... Ki tud majd menni a partra a kishajó úgy hogy ne nagyon keljen belemenni a vízbe?? Nem nagyon tudok úszni...
#1869682012-06-10 19:34:33 Válasz a #186892. hsz-ra
Szia Isti!
Jól néz ki ez a kis sziget, de jó hogy írtad hogy nincs semmi árnyék, valamit majd viszünk, vagy napernyőt vagy sátrat...
Egyébként ismered a mondást, 'ember tervez, Isten végez'.... én is mindig megtervezek előre mindent, nézegetem a fórumot, a térképet...aztán mégse úgy sikerül ...
Most úgy gondoltuk, hogy három nap autó, egyik nap keletnek indulunk, másnap nyugatnak, harmadik napon meg keresünk egy hajókikötőt ahonnan el lehet jutni a Kék-barlangokhoz és a Navaggio-öbölbe. Erről olvastam egy pár oldallal korábban hogy Skinariból vannak hajók.
De van még bőven időnk aug 24-ig, szzerintem 100-szor fog ez még változni...
#1869722012-06-10 19:40:40 Válasz a #186918. hsz-ra
Szia Relisa!
A fakultatívról nem tudok nyilatkozni, de arról már olvastam, hogy kb 30-40 Euróért lehet motorcsónakot bérelni. 10 perc alatt megtanítanak vezetni és utána lehet vinni...
A fakultatívra én is kíváncsi lennék! Lehet fürödni is, vagy csak hajókázás szerepel a programban??
Köszönöm szépen.. Majd idén Te is tudsz ilyen képeket készíteni..
Nem nem.. Mint ahogyan Zsanna is mondta lehet csónakot is bérelni.. Hogy mennyiért azt nem tudom, idén lehet változtak az árak..
Agios Sostis falucskában a parton tudsz ilyen csónakokat bérelni.. De mint ahogyan írtam Zsannának is árnyékra ne számíts.. Nem igazan találsz a teknősbéka szigeten..) Július vége felé meg tuti szabad téri tojássütési idő lesz kint..
Igen meg áll a hajó itt fürdözésre... Én tavaly a Kaiki program keretén belül voltam a teki szigeten.. Fürdőzés nyílt vízi.. Én nem mentem bele tavaly ezen program keretén belül a tengerbe.. Én sem igazan tudok úszni:D
Kis hajóval nem voltam a Navaggionál.. Nagy hajóval igen.. Ami kb 300 fős volt.. Igen ki tud menni úgy a hajó a partra, hogy ne nagyon kelljen belemenni a vízbe.. Még a nagy hajó is... Ügyesen odanavigálják.. De előre szólok, hogy egy kicsit bele fog érni a lábad a vízbe.. Annyira nem tud azért kimenni.. A kicsi kb lábszár középig érő vízet jelent.. No meg segítenek is leszállni a hajóról az ott dolgozok.. Aggodalomra nincsen ok..
Még valami.. A Navaggionál való kikötéshez szerencse kell.. Ez akkor derül ki, amikor már ott vagy.. A hullámzás függvénye.. Mivel a nyílt víz felé van az öböl nagy a hullámzás.. Ha nagyok a hullámok nem köthet ki a hajó.. nekem sikerült...
Mivel nem tudsz úszni fürdeni ott csak nagyon óvatosan fogsz.. Hullámok nagyon nagyok könnyen be tud vinni a víz.. Erre vigyázni kell.. No meg a tenger itt hideg is nagyon gyorsan mélyül.. Két lépés után már kb térdig ér a víz..))
Gondoltam szólok, nehogy meglepetés érjen majd.. Így tudtok majd készülni erre is..
Hát a sátor lehet kicsit meleg lesz nem? Semmi olyan tárgyat ne vigyetek majd akkor, mert az tuti megsül a sátorban..
Ez a legjobb.. Részben spontán történő dolgok..
Ilyen hajókikötő fenn északon valami világítótoronynál van azt hiszem.. Ott ott ahol mondtad..
Tyűha.. Addig még biztosan.. Sok víz lefolyik még a Dunán..
Köszi Zsanna és Isti!!!
Hát akkor majd meglátjuk, hogy hogy jutunk el erre a kis szigetre.. Mondjuk akkor lehet hogy a fakultatív marad, mert én eléggé "parázós" vagyok, lehet hogy csak úgy ketten a párommal nem mernék beülni a motorcsónakba....
A Navaggionál meg remélem hogy szerencsések leszünk és ki tud majd kötni a hajó!!! Ha tényleg ilyen nagyon gyorsan mélyül, akkor nekem marad majd a gyönyörködés!!!! Na meg a fényképezgetés! Jó Jó sok képet szeretnék majd készíteni, imádom nézegetni itthon őket a hideg téli napokon, hogy milyen jó is volt nekünk... Na de még 44 napot kell aludnom! Isti neked már nem olyan sokat!!!
Mondjuk úszva... Persze csak viccelek.. Amilyen közelinek tűnik a parthoz olyan messze van valójában..
Majd eldöntitek melyik programot válasszátok inkább:D
Általában ki tud kötni a hajó... Csak gondoltam szólok, hogy ez a lehetőség is fenn áll.. Kicsit jobban mélyül mint pl a Balaton déli partja..
Csodás képeket lehet készíteni ott... Ha meg nagyon meleged lesz akkor meg tudsz bújni a hajóroncs árnyékában.. Jó nagy ám a hajó.. Érdekes, hogy még ilyen jó állapotban fennmaradt..
Én is így szoktam télen előveszem a sok sok képet kicsit nosztalgiázok..
Nem olyan sok az már.. Hipp-hopp eltelik majd az idő..
Bizony.. Én már 18 nap múlva utazom..:
Hála Istennek, nekünk nem okoz olyan nagy gondot, hogy közel köt ki vagy messze köt ki a hajó, csak kössön ki... A párom - kis túlzással - többet szokott lenni víz alatt mint fölött... Sőt olyan képet is csináltam, hogy miközben keresztben átúszott az üvegfenekű hajó alatt, integetett az üvegpadló alól... Közben én meg ezerrel aggódtam... de szerencsére feleslegesen.
Kefalóniáról voltunk Zak-i fakultatívon - nem gondoltuk hogy egyszer eljutunk oda is egy önálló nyaralás keretében - de jó lenne ha most több idő lenne az öbölben és tudnánk fürödni is egy kicsit...
A motorcsónaktól én is parázok egy kicsit, de állítólag nem kell, nem túl bonyolult...
Zsanna! Amúgy az én páromnak sem okoz gondot, csak én vagyok ilyen félős.. Az a gáz hogy nem nagyon tudok úszni... Azok a képek biztos hogy jól sikerülhettek akkor!! És amúgy Ti mikor mentek?? És hova?? Nem írod be az utazólistába???
Isti! Hát igen, már alig várom hogy a Navaggionál legyünk! Már annyi képet meg videót megnéztem,. Gyönyörű hely, tényleg!!
Gondolom már számolod vissza a napokat!!!