Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6046
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187001 Üzenet linkje2012-06-11 04:36:51 

Sziasztok!

Néhány órája érkeztem haza Toloból. Amint időm engedi és lelkileg is elfogadom, hogy újra itthon vagy otthon vagyok (jelenleg nem is tudom, hogy hol vagyok otthon icon_smile.gif ), igyekszem majd néhány sort írni a kint tapasztaltakról. Addig is arra biztatom a bizonytalankodókat, hogy bátran vágjanak neki az útnak. Görögország, így Tolo is ugyanolyan gyönyörű ahogy korábban is volt. A magyar-szerb határ kivételével, semmi negatívumról nem fogok tudni beszámolni icon_biggrin.gif. Útra fel! Azt gondolom és érzem, hogy Görögország és lakói továbbra is szeretettel várják a turistákat!

# 6047
Blajapa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187010 Üzenet linkje2012-06-11 08:36:29 

Szia Burns!

A Stella környékén nem kell félni a sünöktől, a kis állatkák csak a kikötő környékén találhatók.

Itt egy kép a Tsiros-i gyrosról:

# 6048
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187013 Üzenet linkje2012-06-11 08:57:27  Válasz a #187001. hsz-ra Előzmény #187001

Üdv itthon Hotim! icon_smile.gif Bár tudom jobb lenne nem itthon lenni. icon_smile.gif

Várjuk a beszámolódat, képeket stb. Gondolom a magyar-szerb határon kissé hosszúra sikeredett a várakozási idő. icon_smile.gif

# 6049
Burns
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187155 Üzenet linkje2012-06-12 00:03:24 

Sziasztok,

Előszöris köszönöm a szívélyes fogadtatást. Érdekes dolog szinte érezni, hogy mennyire szeretitek Görögországot icon_smile.gif
Másodszor köszönöm a gyors válaszokat és a tuti tippeket. Biztos vagyok benne, hogy nem egyszer fogunk az említett helyeken enni, inni.
Hotim hozzászólására reagálva: barátaink is hajnalban érkeztek Korfuról. A szerb határon töltött 2,5 órát nem találták viccesnek. Állítólag volt olyan busz, amit kutyákkal is átvizsgáltak... hát ezt a pihenőt kihagynám.

# 6050
Via_
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187163 Üzenet linkje2012-06-12 08:27:43 

Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem a toloi úttal kapcsolatban:
- Júliusban (főszezonban) kb. hány óra alatt lehet leérni Budapestről?
- Nafplionból indul helyi vonat, esetleg ezt valaki már kipróbálta?
- Athéni fakultatív program az Apollonnál melyik napon van, és mennyi szabadidőt adnak a városban? (Szívesen vennék egy athéni részletes beszámolót.)

A válaszokoat előre is nagyon köszönöm!

Üdv,
Via

# 6051
Kariapus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
137 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187167 Üzenet linkje2012-06-12 09:22:24  Válasz a #187163. hsz-ra Előzmény #187163

Mivel a kérdésed az útról általános volt,a válasz is, az 1600 km-re 17óra33percet ír a műszer.A többit(pihenéseid,vezetési stílúsod nem tudjuk)add hozzá.Jó utat,fárasztó,de nagyon szép.

# 6052
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187189 Üzenet linkje2012-06-12 13:21:22  Válasz a #187163. hsz-ra Előzmény #187163

Csak viszonyitásképpen - mi szeptemberben mentünk autóval, 1850 km volt (az ország északi feléből indultunk), este fél 6-kor indultunk el, és másnap 13 órára értünk Toloba.
Ebben voltak tankolások, pihenések is.
Ti busszal mentek?

A vonatot nem tudom, mi autóztunk mindenhová, azt viszont tudom, hogy buszok elég rendszeresen járnak át Nafplionba. Sőt egy másik pár anno biciklit bérelt, és azzal mentek át. Nem nagy távolság. icon_smile.gif

# 6053
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187190 Üzenet linkje2012-06-12 13:23:37  Válasz a #187155. hsz-ra Előzmény #187155

Szia Burns!
Igen, itt a fórumon eléggé fanatikus Görögország-rajongókkal találkozhatsz. icon_smile.gif
De maximálisan segit mindenki, amiben csak tud, ezért szeretem én is ezt a fórumon.
Tavaly mire Tolora értünk, már minden szinte ismerős volt, annyit jegyzeteltem itt. icon_smile.gif

# 6054
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187198 Üzenet linkje2012-06-12 14:53:28 

Mi tavaly Tolóból busszal mentünk át Nafplionba. A nafplioni "pályaudvaron" sok buszt láttunk, többek között Epidavroszba, Athénbe, Mükéné-be. A busz elején a feliratot kell figyelni, na és persze ébernek kell lenni, mert a buszok kb 3*2 sorban állnak, és csak az elejére van kiírva.
# 6055
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187502 Üzenet linkje2012-06-14 21:33:32  Válasz a #187013. hsz-ra Előzmény #187013

Sziasztok!
Messinia és Burns!

Jól gondoljátok.... hazafelé a szerb-magyar határ az nem semmi volt. Napfénnyel teli agytekervényeim kezdték felmondani a szolgálatot a 4 órás várakozás után icon_evil.gif . Persze ez most már nem számít semmit, ha tehetném, akár most útra kelnék újra icon_smile.gif

# 6056
Hotim
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187504 Üzenet linkje2012-06-14 22:15:03 

Kedves Mindnyájan!

Szóval próbálom az ígéretemet betartani és írni az én júniusi csodámról icon_smile.gif. 06.01-n egyáltalán nem számított a korai indulás. Felfokozott boldogságban vágtunk neki a hosszú útnak. Viszonylag gyors határátlépések után 06.02-n 9 óra után érkeztünk meg Toloba. Szállásunk a Dimitrában volt. Az apartman gyakorlatilag azt nyújtja, ami a Grand Tours honlapján olvasható róla. A magam részéről rendben volt, azt kaptuk,amire befizettünk és készültünk. Megítélésem szerint a bolti árak nem emelkedtek a tavalyi árakhoz képest. Étkezni a Tsiros tavernába jártunk, ahol csak és kizárólag görög ételek és italok közül választottunk. Általában 20-25 euro között fizettünk, ebben bőven ettünk és ittunk. (ouzo, borocska, frappé vagy blue fanta...mikor, hogy icon_smile.gif ) Imádtam a langyos estéket, ahogy a tavernáról ráláttunk a tengerre, közben pedig a rádióban a nagy kedvencem, Nikos Vertis dalai szóltak. A kiszolgálás kedves, volt magyar nyelvű étlap is, úgy gondolom olykor-olykor a google fordító remekre sikeredett szófordulataival icon_biggrin.gif. A röpke egy hét alatt most mindössze Athénban és Nafplioban voltunk. Ez utóbbi esetében a buszjegy 1,60E. Menetrendet mindenki kapott Ágiéktól a megérkezését követően. A nafplioi állomásról való visszainduláskor célszerű arra figyelni, hogy a Toloba tartó buszok oldalról, a vár alatti részről indulnak.
A médiában elhangzó negatív megnyilvánulások hál' Istennek nem érdekeltek, tudtam, hogy utaznom kell, feltöltődésre van szükségem. Nem csalódtam. A görög várják a turistákat, büszkék az ország természeti és kultúrális kincseire és szeretettel vannak azok iránt, akik kultúrájuk után érdeklődést mutatnak.Boldog, csodákkal teli 1 hét van mögöttem. Mélyen magamba szívtam a motorozás (25euro/nap) közbeni szikrázó napfényt, a toloi kikötőnél a lenyugvó nap sugarait. Ki kell, hogy tartson őszig icon_smile.gif, mert vissza kell mennem. Ti, akik ezt olvassátok és hasonló lelkesedéssel viszonyultok Görögországhoz, minden bizonnyal megértitek azt, hogy most kicsit megfosztottnak érzem magam a hazaérkezésem után. Még tisztáznom kell magamban az itthon és az otthon fogalmát icon_smile.gif. Az érem másik oldala pedig az, hogy tulajdonképpen szerencsés és boldog ember vagyok, hisz megengedhettem magamnak, hogy az Égei-tengeren hajózzak. Kazantzakisz: Zorbasz, a görög c. könyvét Toloban kezdtem el olvasni. Az alábbi rész nagyon elgondolkoztatott és szinte könnyekre fakasztott.....hisz én ezt érzem icon_smile.gif. Búcsúzóul ezek a sorok:
‎"Boldog az az ember-gondoltam-, aki megengedheti magának, hogy az Égei-tengeren utazzék mielőtt meghalna.
Sok öröm van ezen a világon-nők, gyümölcsök, eszmék; de ha buja ősz idején ezt a tengert szelheted minden egyes sziget nevét elmormolva, azt hiszem, lelked a Paradicsomban sem merülhetne mélyebbre a gyönyörben.
Sehol másutt nem tudsz oly csendesen és észrevétlen átsiklani a valóságból az álomba; megritkulnak a határok, s a legócskább hajók árbócain is szőlőszemek és rügyek fakadnak, igaz itt Görögországban a szükségszerűség virága amit másutt csodának neveznek..."
Akik még izgatottan várják az indulást, nekik jó nyaralást, várja őket a "görög-csoda" icon_smile.gif
(A fényképeket még csak rendezgetem. Ha sikerül valamit kihozni belőlük, jelentkezni fogok.)

# 6057
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187582 Üzenet linkje2012-06-15 15:22:23  Válasz a #187504. hsz-ra Előzmény #187504

Kedves Hotim,
először csak annyi jutott eszembe reakcióképpen, hogy: Ámen. icon_smile.gif

Aztán a többi, hogy igy csak az tud beszélni a csodáról, aki átéli és valóban csodaként éli meg.

Köszönjük soraidat. Görögország egy picinyke varázslat, és boldogok lehetünk, ha ebből a varászlatból akár egy picike is jut nekünk.

(a tsirosi gyros verhetetlen!icon_smile.gif)

# 6058
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187641 Üzenet linkje2012-06-15 23:03:14  Válasz a #187504. hsz-ra Előzmény #187504

Kedves hotim!
Jól esett olvasni a szavaidat Toloról. Jó érzés belegondolni, hogy egyre többen vagyunk, akiknek szívéhez nőtt ez a "halászfalucska". Jó volt ott lenni nekünk is és remélem nem a tavalyi volt az utolsó. Örülök Én is , hogy csak jóban volt részed.

# 6059
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187644 Üzenet linkje2012-06-15 23:21:34  Válasz a #187641. hsz-ra Előzmény #187641

Szia János, rég láttunk errefelé. icon_smile.gif

Mi újság a tengerzúgásoddal?icon_smile.gif
(természetesen csak poénból kérdem, tudom hogy jobb dolgod is akadhat..icon_smile.gif

Ugye, milyen jó ilyen Hotiméhoz hasonló, csodálatos szavakat olvasgatni?
Már ezért érdemes volt benézned. icon_smile.gif
Szép estét,
üdv
Messi

# 6060
öregtáncos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187645 Üzenet linkje2012-06-15 23:26:57 

Kedves MINDENKI!
Sikerült felrakni a "videót" az Éjszakai Tolo hangjait a You Tube-ra. Igaz csak úgy, hogy a Fiam lecsökkentette a méretét (nem a hosszát), így csupán 2-óra alatt sikerült elérnem azt amihez legutóbb 12 óra is kevés volt. Azért van idézőjelben a videó, mert tulajdonképpen nem nevezhető annak, hisz csak a Koronisz sziget látszik rajta és a méretcsökkentés miatt az sem igazán jó minőségben.....de a hangja az JÓÓÓ icon_biggrin.gif .Remélem sikerül rátalálnotok, íme a címe:
GJsAIAU-RS4
Mivel nekem nem igazán mennek ezek a "keresős" dolgok, leírom szájbarágósan. Elnézést kérek azoktól akiknek ez csípőből megy.
Szóval: A keresőbe beírod a YouTube-t, majd az ottani keresőbe másold be a fenti címet. Biztos tudtok egyszerűbbet is, nekem így sikerült.
Félóra tengerzúgás és a "szomszédok" hangjai az Eleana egyik teraszáról.
Kellemes nosztalgiázást!! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 403 404 405 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu