#1874052012-06-14 09:22:28 Válasz a #187385. hsz-ra
Szia Medi!
Részemről tervezem a megkóstolást mindenképpen.
A receptjét mentettem, minden eshetőségre számítva. De az én sütőm nem tud 220-250 fokot. Nem baj, majd sütöm kemencében!
Tudom, szar kekeckedő figura vagyok... és még 1x bocsika, de nem tudtam ellenállni
Teljesen igazad van, nagyon szétszórt vagyok, a testem van csak itthon a lelkem még Kefalónián. Később én is rájöttem, csak már nem akartam a javítás javítását.
Szívesen elvinnélek, de attól tartok nem tudsz olyan picire összezsugorodni! Mondjuk még van 100 napod rá, mert akkor indulok!
Gondolj csak bele te már láttad ezt a gyönyörű szigetet és nem csoda, hogy vissza vágysz, én meg még sok más útitársammal egyenlőre csak ábrándozok, tervezgetek és számolom a napokat! Szóval rajtam nem múlik hagyok egy kis helyet neked a bőröndömben és ha ott leszünk elmehetünk megvenni a pom-pom-os papucsokat! Te már úgyis ismered az utat!
Hmmm....Ithakán tényleg nem sok az a 2-3 óra szabadidő!
Na én majd megpróbálok fotózni a múzeumban, mert tervezem, hogy a sok szép fotóból készítek ismét egy fotókönyvet kiegészítve egy kis élménybeszámolóval.
#1874692012-06-14 17:25:51 Válasz a #187316. hsz-ra
Kedves Napfény!
Köszi az infót! A törülköző jó hír a szúnyogháló már kevésbé
Nem is nagyon értem, még nem voltam olyan helyen Görögországban,ahol ne lett volna az ajtókon. Na mindegy, bár kis békákat meg gyíkokat nem nagyon lehet majd kívédeni valami illatósítóval
Igen,nem túl jó,hogy nincs szúnyogháló Mi pár éve vettünk öntapadós,mobil szúnyoghálót és ezt mindig magunkkal visszük.Krétán is sikerült kifogni egy ilyen apartmant,rengeteg volt a szúnyog,úgyhogy érdemes beruházni rá,kis helyen elfér és nagy segítség
Üdvözlettel:
Napfény
Még lenne egy-két kérdésem Lehet kapni Kefalóniáról magyar nyelvű könyvet a szigeten? Te milyen szuveníreket vásároltál? Van valami, amit mindenképp érdemes venni? Skalán vannak ajándékboltok vagy csak szupermarketek? A gyros hol volt a legfinomabb? Van olyan étel amit érdemes megkóstolni?
Maartita
Szia
Magyar nyelvű könyvvel nem találkoztam, csak angollal, térképet minden szupermarketben lehet kapni, nagyon sokféle van. Minden görög ételt érdemes megkóstolni, a kefalóniai meat pia-t állítólag csak a szigeten csinálnák, mi két helyen ettünk - isteni volt. Nekünk a Bozo-nál készített gyros ízlett a legjobban, de ez ízlés kérdése. Van jó pár ajándék bolt is, ott bőven tudsz válogatni, de azért jól meg kell nézni, hogy ne valami gagyi cucott vegyél, mert az is van bőven. Tanácsot nem tudok ebben adni, mert ez nagyon személyes dolog. Mi minden görögországi utazásunk alkalmával veszünk egy a helyre jellemző, jellegzetes korsót, kancsót, amin rajta van a hiteles másolatot igazoló plomba. Én imádom a türkiz ékszereket, most egy fülbevalót kaptam, de majd meglátod, milyen sok minden van.Unokám például kefalóniai képes römikártyát választott, nagyon szép képek vannak rajta.
Köszönöm szépen az infókat Panni!
Akkor majd jól körülnézek a boltocskákban, mert egy-két apróságot kell hozni az otthoniaknak, kollégáknak, barátnőknek!
Felírtam a meat pai-t és a gyrosozó nevét is! Jaj, de jó már szépen gyűlnek az infók!
Tök jó, hogy ti is gyűjtötök valamit onnét, ahol jártok!
Sajnos én ilyen nagyobb tárgyat, mint a korsó, kancsó nem merek hozni, mert félek, hogy mire haza érünk összetörik!
A buszon meg egész úton vigyázgatni rá....hát nem tudom.
Én eddig még csak egyszer voltam Görögországban, de már akkor megfogadtam, hogy valamit mindenhonnét begyűjtök és az a hűtőmágnes lett!
Kicsi, be lehet tekerni ruhába és talán nem is törik össze!
Arra én is mindig ügyelek, hogy a helység neve rajta legyen és ne legyen nagyon gagyi!
Na meg képeslapokat is szeretnék, de az gondolom lesz szép számmal!
Az ékszereket én is szeretem, úgyhogy ahová csak megyünk majd fakultatívra mindenhol szét fogok nézni és meglepem magam valamivel!
2 éve amikor görög földön jártam több bazárban is láttam olyan görögös cipőcskéket vagy papucsokat aminek egy pom-pom volt a lábfej részénél.
Olyan aranyosak voltak, több színben árulták és valami puha anyagból lehetett ha jól emlékszem.
Esetleg a szigeten láttál ilyet?
Viccesen nézhetnek ki lábon, de mondjuk otthon télen a szőnyegen jó lehet benne.
Na ha lesz, most tuti veszek egyet, bár attól függ, hogy mennyibe kerül!
Egyébként Ithakán mennyi szabadidőtök volt körülnézni?
Maartita
Nincs mit köszönni, nagyon szivesen válaszolok
A korsót ne úgy képzeld, hogy valami írdatlan nagy darabot cepelünk, kb. 10-15 cm magas, már az üzletben jól becsomagolják pufis nejlonba és ruha közé lehet dugnii, tuti nem törik el, ha megtetszik nyugodtan vegyél.
Pom-pom-os papuccsal én is szemeztem, Skála főutcáján lévő ajándékboltban lehet kapni, meg fogod látni, mert ki van pakolva az utcára.
Ithakán Vathiban és Kioniban is kiköt a hajó, kb. 2-3 órát áll egy helyen - nem sok, de két bájos picike város, így körbe lehet járni.
Mond csak, nem lehetne, hogy engem is becsomagolj a bőröndödbe?
Ha minden hsz-t ehhez hasonlóan beidézel, rövidesen 1 oldal lesz egy hsz-ed!! Javaslom a kijelölés-másolás-beillesztés-t használni, előtte-utána idézőjelekkel!
így a topik sem válik kezelhetetlenné!
Szia Melus,sziasztok többiek!Köszönöm az infot és igyekszek olvasgatni az oldalon hogy tájékozódjak a szigetről.
Szia!
Ha már nézelődtél, olvasgattál egy kicsit, akkor többet tudsz majd a szigetről, és akkor célirányosan tudsz majd kérdezni arról, amiről nem találtál infót.
És könnyebben tudunk válaszolni is!
#1875222012-06-15 09:35:47 Válasz a #187520. hsz-ra
Köszi, Nikóca!
Nem láttam még ezt a híradást. Érdekes, hogy ezúttal mást állítanak, mint a múltkoriban, megfigyeltétek? Inkább promo szaga van a dolognak, de ez nem baj! Azt sem gondolnám, hogy nem esett vissza a foglalások száma, valamelyest, épp a múltkori ellentétes híradások miatt.
Részemről nem a híradóknak hiszek, hanem a kint lévő honfitársainknak, akik első kézből tapasztalhatják az eseményeket.
Meg egyébként is, mi az kérdés, hogy nem félnek-e? Félni, mitől?
Körültekintőnek lenni, tájékozódni az igen, de félni?