Az emanuelle tavernával csak annyi volt a bajom hogy nem tartják a szavukat.egy vacsora után arra sétáltunk és egy magyar pincér a kezünkbe adott jték dollárt hogy ha náluk eszünk akkor italra lehet váltanti másnap este ott kajáltunk az ételel nem volt semmi gond sőt a kiszolgálás is korekt volt de az italt már kifizetették egy sőr kettö üdítő.nem azzal volt a gond hogy fizetni kellet csak hát nem ezt igérték.a pincér is cikinek érezte a helyzetet és hozott a gyereknek egy gyümölcs deszertet.az idő nagyon jó a víz pont optimális a fürdéihez sajnos szombaton megyünk haza lehet hogy pénteken ki fut a kalóz hajó.bocs a híbákért de móbiltelefonról írok.
Az emanuelle tavernával csak annyi volt a bajom hogy nem tartják a szavukat.egy vacsora után arra sétáltunk és egy magyar pincér a kezünkbe adott jték dollárt hogy ha náluk eszünk akkor italra lehet váltanti másnap este ott kajáltunk az ételel nem volt semmi gond sőt a kiszolgálás is korekt volt de az italt már kifizetették egy sőr kettö üdítő.nem azzal volt a gond hogy fizetni kellet csak hát nem ezt igérték.a pincér is cikinek érezte a helyzetet és hozott a gyereknek egy gyümölcs deszertet.az idő nagyon jó a víz pont optimális a fürdéihez sajnos szombaton megyünk haza lehet hogy pénteken ki fut a kalóz hajó.bocs a híbákért de móbiltelefonról írok.
Mi július 7-20-ig leszünk, és kocsival megyünk. Remélem addig megmelegszik a tenger Olyan 28 C°-osra....
Tudtok valamit az út belgrádi szakaszáról? Befejezték a felújítást?
Akkor ez nem átverés volt hanem valami félreértés.Ha a kaja rendben volt és a kiszolgálás is akkor nem kell kapásbol rossz hírét kelteni a fórumon szerintem.
#1881542012-06-20 17:22:49 Válasz a #188141. hsz-ra
Szia jajcica!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásod.
Már nagyon várom a beszámolódat, de addig is kérdezném, hogy a bungalóval meg voltatok elégedve? Mire számítsak? Nekem kell kitakarítani, Domesztoszt vigyek? A lényeg, hogy az ágyak tűrhetőek voltak-e alvás szempontjából, klímát tudtatok-e bérelni. Többen írták, hogy a görög apartmanok konyha felszereltsége minimális, de mi az amit esetleg célszerű vinni, mivel hiányzott, értem az edények, tésztaszűrő, vágódeszka stb.
Köszönjük a beszámolót és előre is a részletes beszámolót
Engem nagyon érdekel a Sarti Beach bungaló, mert nem ismerem milyen. Eddig a fő épületben voltunk, most viszont abba a bungalóba megyünk, ami a medence mellett van, ha jól láttam 2 szintes.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a Posta Utasőr biztosítást elfogadják-e Sartiban, ha esetleg lenne valami probléma? Remélem nem kell, de erre kaptam a legkedvezőbb ajánlatot...
#1881692012-06-20 18:53:30 Válasz a #188058. hsz-ra
Szia Nagyné Ági!
Fate már mindent leírt előttem, de azért én is írok
A sárga szupermarketnél van a Kalóztanya, ahol 3 webkamera található és különböző nézetből mutatja Sartit Itt lehet integetni a hazaiaknak
Mint írtam is, van egy nagy szintén srága bolt, olyan Lidl, CBA, vagy Match szerű. A nevét nem tudom leírni, mert sosem tudtam kiolvasni Asszem valamelyik albumomban talán le van fotózva.
Ott biztos lehet kártyával is fizetni. A kissebb üzletekben és tavernákban szerintem nem lehet. Én mindig kp-val fizettem. Sokan vesznek ki ott automatából, azzal a jelszóval, hogy olcsóbb, de a bankok általában ezekért a tranzakciókért olyan pénzeket levonnak, hogy csak itthon derül ki, hogy annyira még sem volt ez olyan jó biznisz...
A kalóztúra mndenkinek való. Nagyon klassz és igazi élmény. Ha valaki nem tud úszni, vagy kisgyerekeknek adnak úszómellényt, így mindenki a legnagyobb biztonságban lehet. Ez, mint Fate is írta valamikor délelőtt indul és kora este ér véget. Félnapos fakultatív? Talán a szamaragolás. A görög est is este 8-9 körül kezdődik és éjfélig tart. De kinn a Taoussanis Tours, vagy a Sithon Travel munkatársai sokat tudnak segíteni.
Remélem tudtam egy picit segíteni és egyre jobban várod az indulást
Nos akkor a bungalókról.
Nem akarok senkit megijeszteni, de mi először ki akartunk költözni. Alapból a leghátsó bungalót kaptuk, ami felszereltségileg és fekvésileg is a legrosszabb...de voltak egyéb gondok is. A felszereltség nemhogy egyszerű, de spártaian egyszerű, a wc folyott, víznyomás alig volt...a szúnyogháló több helyen kiszakadva (sebtapasszal orvosoltam a problémát, de volt akinél nemes egyszerűséggel a fele le volt szakadva, ott nehezebben lehetett volna ezt).
Az ágy sajnos kemény és kényelmetlen, de ki lehet bírni (mondjuk alapból hát/gerincfájósoknak nehezebben). A szekrény volt még, amivel nagy problémák voltak: ez tulajdonképpen ajtóval lezárt falrészlet, polcok és talapzat nélkül. A legtöbb bungiban volt egy plusz ágy, így a többiek oda pakolták a ruháikat, mi a konyhaszekrénybe....
A nyílászárók az első 3 (szám szerint 14,13,12) bungiban újak, a többiben viszont régiek és rozzantak. Az ajtó el volt vetemedve, alatta és oldalt is ujjnyi lyukkal, az ablakot is nehezen lehett teljesen bezárni.
Ez volt az összhatás, ezért mi az első nap át akartunk költözni, ajánlottak is szobát a Blue Sartiban, de végül a kihívást választottuk és maradtunk, amit nem bántunk meg. Mondom miért.
Maga a Sarti Beach Hotel szerintem nagyon bájos, bár tény, hogy régi és látszik, hogy nincs rendesen karbantartva. Van viszont szép medence (édesvizes, bár a legtöbb iroda leírásában sósvíz szerepel!), valamint görög viszonylatban nagy kert, szép pálmákkal, olajfákkal, narancsfával ami roskadozik a gyümölcstől és persze leanderekkel. A fekvése is ideális, mert picit szeparáltan van mindentől, de mégis minden elérhető távolságon belül van.
A bungalókban mi relatív sok időt töltöttünk, minden nap sziesztáztunk (ezt kötelezővé tenném kis hazánkban is:D), esténként a teraszon iszogattuk a Mythost. MINDEN problémát át lehet valahogy hidalni. Rovarirtót nagyon ajánlott vinni, de nekünk alig volt ilyen probléma. Kétszer repült be darázs, egyszer krumplibogár (valójában háromszor egymás után...elszánt kis fickó volt), meg persze a szúnyogok, de ott meg segített a vape. Ha sok inget/egyéb gyűrődő anyagú ruhát visztek, akkor érdemes vinni hozzá vállfát, mert az nálunk mindössze egy darab volt a "szekrényben". Domestost és egyéb tisztítószereket mindenképp kell vinni, felmosó+seprő van, de tisztítószerek nincsenek és nem is jön senki takarítani. A szemetet érdemes minél gyakrabban üríteni, mert sajnos csótány is megjelenhet...a szálloda előtt található konténer, oda kell kivinni. Van egy kis szemetes a wc mellett is, ezt nyilván nem kell magyaráznom, hogy miért kell nagyon gyakran üríteni.
A fürdő nagyon pici, nincs benne polc, csak egy rúd a törölközőknek. Mi a hűtő tetejét használtuk a piperecuccok tárolására, az a fürdőajtó mellett volt. A csapvíz elvileg nem iható, gyakorlatilag én ittam belőle és semmi bajom nem lett, de érzékenyebb gyomrúaknak nem ajánlott.
A zuhanytálcán és a wckagylóban a legtöbb helyen barnás elszíneződés van, ami elsőre nem túl bizalomgerjesztő, de nem kell tőle megijedni, a víz miatt van. Sok modern apartmanban is tapasztalható ez a jelenség.
A konyha felszereltségét a következő eszközök alkotják: villa, kés, kanál, mélytányér, lapostányér, kistányér -->mindenből két darab. Ha valami hiányzik, szóljatok az idegenvezetőnek, pótolják.
Ezen felül poharak, egy tálca, egy kisebb és egy nagyobb fazék, valamint egy serpenyő. Ez utóbbit én nem nagyon ajánlom használatra, mivel nincs fakanál és emiatt a fém eszközökkel van szétkapargatva a teflon...ami ugye eléggé rákkeltő, bár nyilván nem 1-2 használat után, de mi inkább hanyagoltuk. Szóval fakanalat és serpenyőt vigyetek, valamint egy jó éles kést, amivel lehet kenyeret/húst/ bármi egyebet vágni.
A rezsó elég pici, egy normál edénynek való főzőlappal és egy kávéfőzéshez valóval. Ez utóbbi nálunk nem működött.
Összességében tehát nem ez a létező legjobb szállás, de ne idegesítsétek magatokat a körülményeken: Sarti kárpótolni fog, ahogyan minket is. A terasz kifejezetten kellemes, tágas, esténként megjelennek a gekkók is. Az ágynemű tiszta, adnak törölközőt is különböző méretekben. Hangulatában szerintem egyedülálló a szálló, mindannak ellenére, amiket itt leírtam. Azért tettem, mert a képek megtévesztőek és mi először csalódtunk, remélem nektek így már nem így lesz.
Tudom, hogy nagyon sok negatívumot írtam, de ezeket jó előre tudni, mert akkor fel lehet rá készülni. De mondom: mi mindezt nem tudtuk előre, semmit nem vittünk azok közül, amiket most nektek ajánlottam, mégis egy felejthetetlen hetet töltöttünk ott...és minden rossz érzés nélkül gondolok vissza rá.
KissLaszlo, ha jól értem, Ti nem azokba a bungikba mentek, amiket a Grand és a Campus hirdet. Amikor mi ott voltunk, azokban, amikről te beszélsz, nem voltak magyarok, csak (talán) szerbek. A felső szint az a dolgozóké, legalábbis ha jól figyeltem meg...de nyilván teljesen szeparálva. Azokról az apartmanokról sajnos nem sokat tudok mondani, mert én is csak kívülről láttam, de töltök majd fel róla fényképet.
Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem segítettem. És komolyan, bármennyire is negatívan indítottam ezt a kis beszámolót, remélem tudjátok, hogy csak azért tettem, hogy ne érjen titeket kellemetlen meglepetés.
Köszönöm a részletes beszámolót, végre valaki felvállalta a hazajöttek közül, hogy írjon a bungalókról. Valami ilyesmire számítottam én is, mint amit írtál, de így legalább fel tudunk rá készülni. Nekem is a kertje, és a medencéje volt a döntő momentum, ami miatt ezt a szállást választottuk.
Még egy kérdés, van légkondi bérlés lehetőség a bungalóknál, vagy ez csak csúsztatás az utazási irodák honlapjain?
Szia jajcica!
köszi a beszámolót, mi is a bungalókba megyünk, úgy , hogy nagyon hasznos információkat írtál. A nyílászárókkal kapcsolatban akkor szerencsénk lesz, mi a 14-est választottuk, mert az van legközelebb a parthoz. Valamint mint Luna írta a kert és a medence volt döntő. A part milyen messze van? Esetleg a beachen van vásárlási lehetőség, péksüteményre gondolok, vagy azt csak bent a faluban lehet megejteni. Melyik irodával utaztál és mennyi idő volt az út?
Köszi ha válaszolsz. Üdv. Rozi
Örülök, hogy hasznosnak találtátok amit írtam. Ha bármi más kérdésetek van, írjatok, megpróbálok válaszolni.
Légkondi: mi nem béreltünk, mert kellemes szellős idő volt, egyáltalán nem fülledt. Napközben a zsalukat bezárva tartottuk, este pedig kinyitottuk a teraszra néző ablakot (van még egy hátrafele néző ablak, ami az új épületekre néz, valamint a fürdőben is egy kicsi). Sokan estére kinyitották mindhárom ablakot, így volt egy kis kereszthuzat.
Mindenesetre igen, lehet bérelni, 6 euro per nap, ha jól emlékszem.
Part: kb 50 méterre saccolnám, van egy kis mező és a parti út, amin át kell menni. Ez így szerintem sokkal jobb, mint amikor közvetlenül a fövenyen áll a ház...természetközelibb, vagy nem is tudom. Majd meglátjátok. Szóval kb 1 perc alatt lehet leérni a partra.
Vásárlási lehetőség van: egy darab szupermarket jellegű boltocska kicsit fentebb sétálva a beach részen. Itt mi csak egyszer vásároltunk, van némi árkülönbség a falubeliekhez képest, de nem olyan jelentős. Ami nagyon megtévesztő, hogy mellette egy nagy "Bakery" tábla áll...de ez annyit jelent, hogy többnyire van friss kenyerük, de csak 9 után, merthogy ekkor nyit a bolt. Tehát ha konkrét péksüteményt szeretnél, ahhoz bizony be kell sétálni a faluba, ami kényelmes tempóban kb 20 perc a legközelebbi pékségig.
A Campus Clubnál foglaltunk, de mindent a Grand intézett, így a buszozást is. Odafele szerencsénk volt, mert a legmodernebb, most bevezetett busszal mentünk, ami kényelmes és tiszta. Délután háromnegyed 3-kor indultunk Budapestről, Sartira pedig görög idő szerint délben érkeztünk meg. Minden határon kellett várakoznunk minimum egy órát, a macedónoknál pedig, ha jól emlékszem két és felet.
Meglepő módon én ezeknek a várakozásoknak örültem, mivel elég nehezen tudok buszon menet közben aludni, így kihasználtam, amíg állt a jármű.
Hazafelé már egy jelentősen rosszabb busszal mentünk, szintén Grand és megint leghátsó ülés. Alig volt hely, a majd' két méteres párom csak úgy fért el, hogy a lábát kilógatta a folyosóra.
Ezért jó tanács: ha van rá lehetőség, érdemes fix ülőhelyet foglalni, így csökkenthetőek a kellemetlenségek. 3000 Ft/fő oda-vissza.
Haza délután 5-kor indultunk görög idő szerint, és reggel fél 10-kor érkeztünk meg magyar idő szerint Budapestre, így ez jelentősen rövidebb volt.