Sziasztok gyakorlott Pargai utazók! Érdeklődni szeretnék ,hogy milyen Parga tengerpartja, mert fényképen én úgy látom ,hogy kövek vannak a tengerbe jól látom? Meg érdekelne hogy lassan mélyül vagy hirtelen ,ha valaki tudna nekem írni a partokrol Krioni beach, Valtos beach, Piso Krinori nagyon megköszönném. Megha tudna valaki írni a Rina apartmanról melyik tenger part van közel hozzá A Krinori, a Piso Krioni vagy Valtos beach? Előre is köszi
Pargán változatos partokat találsz.Valtos egyik fele (várostól távolabbi) szinte már homokosnak mondható,várhoz közelebbi fele kavicsos-köves (vár aljában)búvárkodásra szuper ,de ide érdemes úszó cipőt húzni.Városi strand aprókavicsos-sóderszerű (és jó zsúfolt).Piso Kryoneri kavicsos-köves,sziklás,itt is jót lehet búvárkodni.A Lichnos beach egyik fele homokos,majd egyre kavicsosabb,kövesebb távolabbi része felé haladva.
Én a Rina apartmanból biztosan a Valtosra járnék (de a városi strandhoz is közel van,innen pedig csak egy "ugrás"a Piso Kryoneri).Mi legtöbbször a Valtoson voltunk,párszor a Piso K.-n és 3x a Lichnoson.
Üdvözlettel:
Napfény
#1882572012-06-21 14:57:21 Válasz a #188256. hsz-ra
És a Valtosra hogy jártatok át? Gyalog vagy mintha olvastam volna hogy ilyen csónakok is közlekednek oda vagy rosszul tudom? Messze van a Rinától a Valtos beach?
Nem hirtelen mélyülnek,de sekélynek sem mondanám a partokat.A Valtos közel lesz hozzátok,mi távolabb laktunk a Bakasban,s onnan sétáltunk át. Vízi taxi közlekedik a beachek között,de szerintem nektek nem lesz rá szükség,ha a Valtost célozzátok meg.Küldöm a képeket.
#1883312012-06-22 01:01:43 Válasz a #188248. hsz-ra
Szia Borzi!
Én az 560. oldalon március 12-én a 180860-as hozzászólásomba tettem be fotókat a Piso Krioneri-ről, amin látható, hogy van finom, apró kavicsos része is. Nekünk ez volt a favorit:-), de azért voltunk a többin is, és azok is nagyon jók voltak.
Mindhárom strandon vannak homokos (vagy már homokosnak mondható) részek. Mindegyiket lehet szeretni valamiért.
Pargán bárhova mész, mindenhol gyönyörűűűű!!!
#1883322012-06-22 01:09:44 Válasz a #188281. hsz-ra
Szia Killerlaca!
Mi is a Bakasban voltunk tavaly. Most már nem írok, mert épp itt az ideje aludni menni, de majd holnap este megpróbálok időt szakítani.
Addig is, (bár már "régi motoros" vagy itt a fórumon, ezért talán magadtól is tudod) ha beütöd a "kereső"-be a Bakas szót, akkor kiad minden ezzel kapcsolatos hozzászólást, ami eddig előfordult itt a fórumon.
Valaki tudna nekem infót adni ,hogy Pargán mennyi egy giros, Meg van e super market a Rina apartman közelében milyen messze találok az apartmantól boltot? Előre is köszi mindenkinek
Szerintem a Bakas jó választás,nincs messze a központtól és gyalog is bármelyik strand elérhető távolságban van.Mi a földszinten voltunk,egyetlen problémát talán az erkélyünkben lehetne említeni,tűzfal és a házfal között volt jó mélyen,tehát kilátás egy szűk csíkban az utcára De ez sem volt igazából gond,nem sok időt töltöttünk az apartmanban.Rendesen takarítottak,törülközőket cserélték,volt WC-papír.Az utcafronton lévő lakásokban lakók zajra panaszkodtak,mi ebből nem vettünk észre semmit.Az emeleten van egyetlen olyan lakás,ami szörnyen kicsi,remélem nem azt kapjátok,az a fiatal pár is kiakadt,akiket oda tettek,bőröndjeik már csak az erkélyen fértek el.Ha megírod privátban a mail címed szívesen küldök rá képeket a Bakasról,de csak vasárnap este,mert most mindjárt elutazunk vidékre.
Üdvözlettel:
Napfény
Mindenkinek köszönöm a segítséget, a hozzá szolásokat a feltöltött képeket, nagyon bájosnak tűnik ez a hely nagyon tetszik már alig várom az utazást.Csodás hely lehet