Üdv mindenkinek!
Jajcicával egyidőben hazaérkeztünk mi is Sartiról a Granddal, (csak mi Debrecenbe) és a Blue Sartiban szálltunk meg. Alapból most nem írnék beszámolót, később megteszem majd, de a kérdésekre szívesn válaszolok!
Kedves ufó, nagyon sajnálom, hogy ilyen megtörtént Veled! Sajnos az ilyesmi előfordulhat bárhol, bárkivel, hogy elnéznek valamit. Hidd el nem az volt a céljuk, hogy Téged kifosszanak! Persze ez nem vigasztal, de azért igaz. Én 2004 óta minden évben megyek Sartira, már az összes fajta hajókirándulást kipróbáltam, és mindegyikről tudnék mondani rosszat is (hajaj) meg jót is, de a Kalózhajósról csak jót Ez az én tapasztalatom.
Jajcica, nagyon jók a képeid! Én már tűkön ülök és még mindig 31 nap (és egy szigorlat) van a visszaszámlálásból! De azért majdnem 3 hétig ott leszek, szóval nem sírok! Nagyon.
Jajcica, nagyon jok a kepek, gyonyoru a tenger! Irj meg, ha eszedbe jut valami, biztos sokan kivancsiak ra.
Fate, Sancho, koszi a tovabbi infokat! A szamaragolashoz meg kicsik a kicsik, de nekik mar az is nagy elmeny lenne, ha lathatnak a szamarakat. Honnan indul a tura?
Nagyon varjuk a nyaralast, abban nincs hiba, gondolatban mar csomagolok.
Lenne meg par kerdesem, ha nem baj.
1.Az apartmanokban szoktak torulkozot adni?
2.Van kagylo a parton? Ha igen, melyik reszen?
3.Szerintetek a parton hagyhatjuk a napernyoket, takarot, amig elmegyunk ebedelni?
4. A hatarokon valo varakozaskor le lehet szallni a buszrol?
Egyelore ennyi, es elore is koszi a valaszokat!
Agi
A csacsik a nagy sárga bolt mögötti részen, vagy a motorkölcsönzők utcájának végén vannak kikötve, illevte még a főút másik oldalán ha sétáltok Neos Marmaras felé ott is van egy nagyobb tér és ott is vannak
Az apartmnokban alapból nincsenek törölközők. Ezt vinni kell, de van szárító, így ha vizes az éjszaka megszárad
Kis kagylók mindenhol vannak végig a parton, a nagyobb kagylókért messzebb és mélyebbre kell menni. Azon a részen ahol a sziklás rész van, a kis kápolna dombnál lehet találni tengeri süniket, azt ha kihozzátok le lehet fényképezni, meg lehet nézni. Én utána visszavittem oda ahonnan kihoztam őket. Ott vanank még kis színes halak is, van amelyik megcsipkedi az ember lábát Nem fáj, csak fura Vannak kis tarisznya rákok, amik szintén nem bántanak
Elvileg ha valamit lenn hagytok a parton, ahhoz senki nem nyúl hozzá...
A határoknál közvetlenül amikor vizsgálják az útleveleket nem lehet leszállni, de ha sok busz van, akkor amíg vártok a sorra általában egy picit le lehet szállni és kísérni a buszt egy darabig, de ha szólnak azonnal fel kell szállni, mert megbüntethetik a busz utasait.
Sziasztok!
Négy éves gyerekkel, autóval utaznánk Görögországba július 2. hetében.
A gyerek miatt nem akarok messze menni, fontos a lankás, homokos, nem túl zsúfolt part.
Szállást utazásirodán keresztül foglaljunk, vagy majd ott keressünk? Melyik nem túl drága szálláslehetőséget ajánljátok?
Véleményem szerint a Sarti Beach részen viszonylag lassan mélyül a víz és kellemes homokos a part .Zsúfoltság pedig nézőpont kérdése.
Fele annyira sem zsúfolt mint pl. Parália.
A szállás ügyben pedig lehet kint találni szállást csak kutatgatni kell.Többet megnézni és alkudozni.Bár szerintem érdemes lenne irodákban utána nézni mert 1200 km után egy 4 éves gyermekkel még szállást vadászni szerintem elég kimerítő lehet a szülőnek és a gyereknek is.
olyan 15-20 eurótol felfelé számolj / éjszaka az apartmanokra.
Mi még sosem voltunk Görögországban, és július közepén megyünk Sartira, az Anesti apartmanban lesz a szállás. Ismeri esetleg valaki? Eddig nagyon kevés infót találtam róla és nem túl jókat
A képek nagyon tetszettek párat toplistásnak be is küldtem
Biztosan sokan megkérdezték már milyen fakultatívon voltatok és mennyi költőpénzt vittetek?. Sajna ezek olyan kérdések amit mindenki tudni szeretne ).
De van egy kérdés amit eddig nem láttam senkinél és igazából mindenkinek föltenném, ez pedig a WC és a szűk átmérőjű lefolyó. Mennyire él ez Sartin?? A kis kukák a fürdőben, mosdóban ???
A választ előre is köszi, akár priviben vagy nyilvánosan is.
Szia Threshold. Igen, Sartin is él a wc melletti kukába való "bedobás". Sajnos egész Görögországban, ha jól tudom. Mi szoktunk vinni általában kis szemeteszsákot ebbe a kis kukába, mert nem mindenhol viszik ki a takarítók..sőt..
Először is, köszönöm a dicséreteket! Örülök, hogy tetszettek a képek, jön még több is elvileg.
Luna1110: volt fagyasztó rész, de nagyon pici, egy kis polcocska (mint az ilyen méretű hűtőkben általában). Nálunk működött, bár nem igazán használtuk (egyszer bejegeltem egy sört:D).
Nem, a medencénél ingyenesek a nyugágyak...bár erre mi az utolsó napokban jöttünk rá, addig vásároltunk szorgalmasan Ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy a Beach Barban ne próbálkozzatok pl. csak ásványvíz vásárlásával, mert azt nem lehet. Illetve lehetni lehet, csak napágyat nem kaptok érte. "Rendes" fogyasztás kell, tehát pl. egy frappé, egy koktél, vagy egy korsó sör. Ezek mind 3-4 euroba kerülnek. Mi akartunk citromos sört inni, hát ilyen elvileg náluk nincs, legalábbis a pultos lány nagyon nem értette, hogy mit szeretnénk. Viszont megoldják úgy, hogy citromlevet öntenek a sörbe:D Meglepő, de egész finom és frissítő. Ez 3 euro, a koktél (alkoholmentes) pedig 4. Ajánlom a Fresh nevezetűt, nekem az volt a kedvencem.
Evycs, hajrá a szigóval! Én még pár nappal az indulás előtt vizsgáztam...hát, nem volt a legideálisabb döntés.
nagyneagi: már sancho.dl válaszolt mindenre, de én kiegészíteném annyival, hogy van, ahol adnak törölközőt, például a Sarti Beach Hotelben is. Ha jól emlékszem, fejenként két darabot, egy nagyobbat és egy kisebbet. De az is lehet, hogy hármat...mi nem igazán használtuk, de néha jól jött.
Threshold: na, akkor felfedem titkomat:D én mindössze 200euro költőpénzt vittem, meg persze volt nálam kártya vész esetére. Ez a következőkre volt elég: napi kétszeri éttermi kajálás, minden nap 1 v. 2 koktél/frappé/sör a tengerparton, valamint a vacsi utáni borozás/koktélozás, és a kalóztúra. Más fakultatívra nem fizettünk be, mert ami igazán érdekelt volna (a Meteorák), az roppant buta módon indulás előtti napra volt kitűzve...2x5 órás út. Így nem nagyon jelentkeztek rá az emberek, és el is maradt. A Sithon körúton is gondolkoztunk, de aztán rájöttem, hogy nem izgatja a fantáziámat annyira a tervezett program:D Öszvértúrát is terveztem, ezt a párom fújta meg.
Tehát ez a pénz elég volt az abszolút kényelmes pihenős nyaraláshoz, per fő. Ha azonban több kirándulást is tervez az ember, akkor már ennél valamivel több kell. Nekünk ez így pont megfelelt.
A WC-vel kapcsolatban: nos, ez a probléma itt is jellemző. Az átmérő NAGYON szűk, és igen, használni kell a kis szemetest. Ehhez annyit tennék hozzá (elnézést a kicsit gusztustalan témáért, de szerintem ez mindenkit aggaszt), hogy...nos, khm, mi viszonylag ritkán használtuk. A víznyomás nagyon gyenge volt, de ezt áthidaltuk a felmosóvödörrel...megtöltöd háromnegyedéig vízzel, és zutty. Még egyszer bocsi.
Tudom, hogy ez így elég szakszerűtlen:D meg kockázatos is, de nálunk semmi gond nem volt belőle, hál' istennek.
tapasztalataim szerint Gorogorszagban mindenhol felvan tuntetve,hogy a papirt a kukaba kell dobni es nem a Wcbe! az elejen nehez megszokni,de aztan "belejon" az ember. nekunk ezzel szemelyes problemank nem volt ha megtevedtunk,de hallottam olyanrol,hogy akik olyan dugulast csinaltak,hogy meg problema is lett belole.