Sziasztok!
Segítsen valaki! Nézem Zakhyntos időjárását és egyik oldalon azt írják, hogy júl. elején 26-27 fok lesz a másik oldalon meg 31-32 fok lesz, szeretnék egy megbízható oldalt, ha tud valaki megköszönném ha bemásolná nekem ide:-)
hp20!
Milyen az idő most kint?
Jah igen és az időjárással kapcsolatban még valami, mi 2 éve aug. elején voltunk Korfun és ott az éjszakák hűvösek voltak, ez ugyebár a szárazföldi nyaralóhelyekre nem volt jellemző....itt Zakhyntoson is így van ez?
most kb 30 fok van,délután 34-36 lesz ma,van egy kis szél,délutánra elszokott állni.tegnap 37fok is volt ne higgyetek az accuweathernek,tegnapra 24 fokot ígért,szombat óta egy felhő nincs az égen,éjszaka 20-25 fok van,polo elég rövidgatyával.
Most olvastam régebbi hozzászolásokat melyben igen erős negatív tapasztalatokat írtak Zakhyntosról...nagyon zajos Laganas a repülőktől...ez tényleg így van, És hogy mennyire koszos, szemetes a sziget!? Nagyon remélem ennek a fele sem igaz, csak el van túlozva!
mi tavaly voltunk a szigeten Gerakason. Ez egy nagyon szép parttal rendelkező falucska. Gyönyörű a tenger és a homok isteni finom. Hosszan be lehet sétálni és derékig ér a víz. Sok kis teknőc erre a partszakaszra rakja le a tojásait, ez ki is van jelölve,oda nem lehet leszúrni ernyőt. Viszont a sziget többi része kissé valóban túlzsúfolt és szemetes. Alykanas felé viszont egyre jobb. Sokat autóztunk és Északabbra gazdagabbak és rendezetebbek voltak a települések. Nekünk nagyon tetszett a sziget és érdemes motorcsónakot is bérelni pár órára és azzal is átszelni a tengert erre-arra, mert nagy élmény.
Bridzs!
Mi most jöttünk haza Laganasból. A repülők délelőtt 1o-11 körül jönnek és este kb 19 óra körül mennek. Kb. 1/2 óránként és kb. 4 repült el tőlünk északra. Minket nem zavart. Sőt felvettük videóra, mert majdnem a fejünk felett húztak el. Elég érdekes volt. Éjszaka , hajnalba nem repülnek.
Már nincs visszaút, júli 13-án megyek párommal alykanasba, a hotel letsosba, várom nagyon.
Tegnap voltam a Neckermannba, a legnagyobb kérdés az utóbbi napokban, hogy mekkora lehet a poggyász súlya. Mi a Travel Service egyik "lánycégével" fogunk utazni, a Smart Twings légitársasággal. Az utazási iroda 20 kg feladott csomag és 10 kg kézi súlyt határozott meg a reptársasággal. Azt mondták ez iroda függő, hogy miben álllapodnak meg. Tehát, ami a Travel Service feltételeiben van, nem mindig mérvadó, annak alapján lehet pakolni, amit az iroda mond:) Sokat olvasok itt nálatok, szeretnék érdeklődni az idei fakultatív lehetőségekről, főleg árak miatt. Megkaptam a tavalyi listát az irodától, elég drágának tűnik, és nincs mindenhol magyar idegenvezető. Kefalóniába szeretnénk menni, a Kék-barlangot megnéznénk, teknősles, és a Navagio öböl. Akik most jöttek haza, vagy van kint kapcsolatuk, a kilátóról mit mondanak? látogatható már, vagy meg sem lehet közelíteni? Zakyn is van csúszdapark, járt már ott valaki? milyen? érdemes elmenni? mi nagyon szeretjük az aquaparkokat itthon is és máshol is. viszonyítás van bulgáriai nessebarhoz és a thessaloniki parkhoz is. a kirándulásokat illetően szívesen választok kinti irodát vagy aki elvisz minket olcsón megbízható infótokat és segítségeteket nagyon köszönöm. ha már voltak ilyen kérdések, ne haragudjatok, próbálom visszaolvasni, csak lassan megy:) jó utat és nagyon szép időt a héten indulóknak!
Milyen volt a nyaralás? Melyik apartmanba voltatok, a busz útat ki lehet bírni?
Minden érdekel: Előre is köszi.
Jó éjt!
Szia!
A nyaralás csodálatos volt A Blue Waves -be voltunk közel a parthoz kb. 5o méterre. A part finom homokos - nem apró kavicsos - és nagyon lassan mélyülő. Minden nap tudtunk fürdeni, főleg mert csak térdig ért a víz és délutánra már elég jól felmelegedett. 26-29 fok volt napközben és éjszaka 18 fokra lement. Nagyon kellemes volt. Rengeteg kagyló szedtünk. A busz út nagyon kényelmes, mivel első turnus voltunk a 48 fős buszon 26 -an utaztunk Laganasi parton fürödtünk és fakultatív kirándulásra mentünk kalózhajóval a Kék Barlangok , Navagio öböl, Teknős sziget. Láttunk ,fotóztunk a kikötőben az Öreg teknőst, a tengerben pedig az úszkáló teknősöket. Nagyon szép videókat csináltunk a barlangoknál. Második utunk egy belső sziget túra volt Bohalival kezdtünk, borászat, 2ooo éves olajfa, kolostor, olajbogyó feldolgozó üzem.Természetesen mindenütt venni kellett valamit A harmadik utunk teknős néző túra és fürdés volt. Vacsoráinkat kis belső tavernákba és az utolsó három vacsit a tengerparti The Isles tavernába fogyasztottuk el. Ettünk : Kleftico-t , flambírozott bárányt, Kalamárit grillezve és rántott tintahalkarikákat, flambírozott kecskesajtot , muszakát, és mytost , vörös bort és természetesen Quzot ittunk. A tengerparti tavernában esti görög tánc és tányértöréssel szórakoztattak bennünket. Hoztam is haza egy agyagtányért emlékbe. Nagyon jól sikerült nyaralás volt. A képtárban vannak képek is Zakynthos 2012 néven tettem fel.
Köszönöm a bíztatást:-) júl.03.-án indulunk, régi vágyam Zakhyntos, hát most teljesült! Úgy gondoltuk, hogy bérelünk robogót és bejárjuk mi is a szigetet, az itt begyűjtött infók alapján Már mondtam a páromnak, hogy lehet bérleni motorcsónakot, úgyhogy mi is átszeljük majd a tengert:-))
Látom Kefáloniára mész! Tervebe vettem Én is, hogy átkompozunk:-)
Ildima!
Köszönöm az infót, valószínű engem sem fog zavarni, meg hát csatangolni fogunk egész nap:-) Milyen volt az éjszakai élet Laganasban? Tényleg Ibizás( ezzel a jelzővel illeték ) a hangulat?
Már nincs visszaút, júli 13-án megyek párommal alykanasba, a hotel letsosba, várom nagyon.
Tegnap voltam a Neckermannba, a legnagyobb kérdés az utóbbi napokban, hogy mekkora lehet a poggyász súlya. Mi a Travel Service egyik "lánycégével" fogunk utazni, a Smart Twings légitársasággal. Az utazási iroda 20 kg feladott csomag és 10 kg kézi súlyt határozott meg a reptársasággal. Azt mondták ez iroda függő, hogy miben álllapodnak meg. Tehát, ami a Travel Service feltételeiben van, nem mindig mérvadó, annak alapján lehet pakolni, amit az iroda mond:) Sokat olvasok itt nálatok, szeretnék érdeklődni az idei fakultatív lehetőségekről, főleg árak miatt. Megkaptam a tavalyi listát az irodától, elég drágának tűnik, és nincs mindenhol magyar idegenvezető. Kefalóniába szeretnénk menni, a Kék-barlangot megnéznénk, teknősles, és a Navagio öböl. Akik most jöttek haza, vagy van kint kapcsolatuk, a kilátóról mit mondanak? látogatható már, vagy meg sem lehet közelíteni? Zakyn is van csúszdapark, járt már ott valaki? milyen? érdemes elmenni? mi nagyon szeretjük az aquaparkokat itthon is és máshol is. viszonyítás van bulgáriai nessebarhoz és a thessaloniki parkhoz is. a kirándulásokat illetően szívesen választok kinti irodát vagy aki elvisz minket olcsón megbízható infótokat és segítségeteket nagyon köszönöm. ha már voltak ilyen kérdések, ne haragudjatok, próbálom visszaolvasni, csak lassan megy:) jó utat és nagyon szép időt a héten indulóknak!
üdv,
Anita
Szia!
Mi most jöttünk haza Zakyról. A Navagio öblöt sajnos felülről nem tudtuk fényképezni, mert nem engedtek fel Viszont most olvastam kb 4 napja, hogy valami kis kilátót csináltak a görögök és már lehetett fotózni. Mi nagyon sajnáljuk, hogy nekünk nem sikerült. Talán nektek menni fog Nagyon jó nyaralást és pihenést kívánunk.
Én tavaly voltam Zakynthoson.. Igaz nem Laganasban volt a szállásom.. De ettől függetlenül hátha mondok én is hasznos infót..
Repülőktől nem kell tartani.. Egyáltalán nem repül arrafelé sok.. Ahogyan írták is reggel és este nem igazan szállnak le gépek. Hiszen a teknősök védett állatok a szigeten.. A repülő hangja zavarja a költést..))
Abból a szempontból jó, hogy a sziget repülőtere Kalamakiban van Laganas mellett.. Ez a partról is elérhető távolságban van.. kb 30 perc séta.. Tavaly én is készítettem képeket a leszálló gépekről... Nem semmi élmény volt amikor a repülő a fejed felett száll el..
Hát.. A szeméthez hozzászólva.. Szerintem mindenki mást fog mondani.. Én szemetesnek találtam a szigetet.. Meg is lepődtem ezen.. Főleg reggel volt ez látható az esti bulizás romjai után.. Persze ezt gyorsan eltakarították.. Hiszen a turisták ne ezt lássák..
Nézd csak: Ezt láttam pl az egyik buszmegállóban a buszra várva..
Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenhol ezt látod.. Csak vannak olyan helyek is ahol igen..
Maximálisan megnyugodtam a repülőkkel kapcsolatosan:-DD Köszönöm A szemét felett meg majd szemet hunyok:-)
Nah és Laganas tengerpartjáról mi a véleményed, Te hogy láttad?
Gyönyörű színe van a tengernek a Navigio öbölben! Számomra nem derült az ki a hozzászólásokból, hogy van e még ilyen színű tenger Zakhyntos nevezetesebb strandjainál?