#1885652012-06-23 16:36:13 Válasz a #188299. hsz-ra
Szia larik!
Ne aggódj, a kicsi ki fogja bírni, tavaly Korfura utaztunk busszal, sokkal hosszabb volta menetidő, de a gyerekek (ilyen kicsik is) nagyon jól viselték az utat, talán még jobban mint néhány felnőtt. Talán egyszer kellett megállnunk pluszban pisilés miatt.
Larik! Te ismered legyjobban a gyermekedet. Neked kell tudni, hogy mennyire türelmes. Egyébként egy három éves gyerek már nem olyan nagyon kicsi. Egy éves babával is utaztak már. Többen aggódtak is a buszon, hogy majd egész úton sirni fog. Semmi gond nem volt. Az éjszakát teljesen végig aludta. Három év körülüli gyerekkel már símán lehet utazni. Általában 1-2-3 gyerek mindig van a buszon. Előfordul, hogy több is. Egyik alkalommal egy idősödő házaspár 5 unokával utazott. A legkisebb 2 és fél, a legidősebb 15 éves volt. Nagyon jól neveltek voltak. Egyetlen hang sem volt. Mintha nem is lettek volna gyerekek a buszon. Egy másik alkalommal egy három éves kislány volt a szüleivel. A szülők bekötötték a gyerekülésbe. Végig abban utazott. Soha nem sirt. Még csak nem is nyafogott, hogy ki akar jönni. Csak a pihenőknél szedték ki. Ezen aztán tényleg elképedtünk, hogy ennyire jól viselte. Le a kapalppal előtte!
Ne aggódj, a kicsi ki fogja bírni, tavaly Korfura utaztunk busszal, sokkal hosszabb volta menetidő, de a gyerekek (ilyen kicsik is) nagyon jól viselték az utat, talán még jobban mint néhány felnőtt. Talán egyszer kellett megállnunk pluszban pisilés miatt.
Csak egy ici- picit kéne más emberekre is gondolni Egy ilyen úton mi felnőttek sem vagyunk egyszerűek. Mindenesetre én nem érezném jól magamat, ha másoknak kellemetlenséget okoznék, sajna de egy kis gyerek nem tud gondolkodni, mint a felnőtt
Larik, nagyon igaz amit, Gudli írt. Én csak annyit tennék hozzá, hogy mi háromszor utaztunk busszal, szerencsére egyszer sem volt gond a gyerekkel, viszont a kis egyszerű őszinteségükkel még szórakoztatják is az utasokat, persze csak azokat akik szeretik a gyerkőcöket.
Aki meg nem szereti az menjen kocsival !!!
Sziasztok,
mi is többször voltunk már busszal, és mikor igy mentünk tisztában voltunk azzal, hogy ez egy zárt közösség lesz egy út során, ahol mindenkinek alkalmazkodnia kell. Úgy gyereknek, mint felnőttek.
Mindig voltak gyerkőcök a buszon, kisebbek, nagyobbak, mégis soha egyikükkel sem volt gond. Nem tudom, hogy ez neveltetés, vagy a szülő hozzáállása, de kivétel nélkül jól viselkedtek. Ahogy Bofefe mondta, sokunkat még szórakoztattak is, mindenkihez odamentek, kérdezgettek, játszottak, ismerkedtek.
Viszont egyes felnőttek katasztrofális módon tudtak viselkedni. Ivás, hőbörgés, és még sorolhatnám.
És általában a felnőttek azok, akik nehezen alkalmazkodnak...
Helyes, én is úgy gondolom aki annyira szereti a gyerekét hogy másra sincs tekintettel az menjen kocsival.
Ne hogy már egy gyerek gondolkodása/alkalmazkodása egyenlő legyen a felnőttel. Szerintem a felnőtt felelős a gyerekéért. Talán rosszul tudom? Alkalmazkodni, vagy elviselni a más felelőtlenségét nagy különbség. Miért kell ki tenni a 3 éves, vagy kisebb gyereket egy ilyen tortúrának. Miért nincs nálunk csodás hely? vagy nincs idő? Az idős ember megharcolta, és megtette a magáét, joga van élni. /ettól függetlenül nagyon rossz tapasztalatom van őket illetően a buszos utazásnál, van aki azt hiszi, hogy a kor érdem/
Legutóbb vikso szerkesztette (2012-06-23 19:13:23), összesen 1 alkalommal
Visko, neked valami rossz tapasztalatod van ezzel kapcsolatban? Én már tizszer voltam Görögországban és mindig busszal, de nekem csupa jó tapasztalataim vannak a gyerekekkel kapcsolatban. Ahogy Messinia is írta, külömbül viselkedtek, mint egyik-másik felnőtt.
Visko, neked valami rossz tapasztalatod van ezzel kapcsolatban? Én már tizszer voltam Görögországban és mindig busszal, de nekem csupa jó tapasztalataim vannak a gyerekekkel kapcsolatban. Ahogy Messinia is írta, külömbül viselkedtek, mint egyik-másik felnőtt.
Tévedsz. Szerencsére nem volt ilyen tapasztalatom, és magunk között jegyzem meg, hogy az ilyen szülőt nagyon elítélem. Szenved a gyerek, az utas, frászt hozza a gk. vezetőkre. Ne viccelj már, ez nem megélhetési téma /ki hányszor volt a szeretet GO-ban nem részletezném, hidd el jóval többször/
Legutóbb vikso szerkesztette (2012-06-23 19:29:28), összesen 1 alkalommal
Mindig mondom, az írás nem egyenlő a beszéddel Ez nem felháborodás, hanem - mondjuk úgy, hogy a józan ész v. szöveg értelmezési probléma - Szerinted érzi, az a gyerek, hogy hol nyaral? Inkább a szülői vágy, mondhatnám úgyis, önzés. /Ezzel a témát a magam részéről lezártam./
Mint itt a többség is írta, nyugodtan elindulhattok a kis gyerkőccel busszal. Nem egyformák a gyerekek : vannak nagyon elevenek, akaratosak (mint az én két kis 4 évesem) és vannak akik nyugisabbak, jobban le lehet foglalni őket. Szerintem azt vedd figyelembe, mennyire bírják a hosszabb autós utakat. Ha ott nincs gond akkor a buszt is ki fogják bírni. 4 óránként biztos hogy "pisiszünet"-re megáll a busz. Akkor egy kicsit lehet lent szaladgálni.
Sokszor voltam már én is busszal Görögországban és soha nem volt gond a gyerkőcökkel.
Sajna mi a kis eleven lánykáinkkal tényleg nem indulhatunk el busszal, mert ők tényleg nem bírnák a hosszú utat. Tavaly repülővel sikerült menni Rodoszra (szerencsére nyertünk egy utat így anyagilag nem volt olyan gáz), de még ott is volt nyűgösködés a repcsin és repülőtéren is.
De! Ők tényleg nagyon eleven, akartatos és hisztis leányzók
Nálatok biztos rendben lesz minden. A mieink is 3 évesek voltak a tavalyi út során és a mai napig emlegetik az utazást, tengert, köveket, stb. Ez az a kor amire már emlékeznek a gyerekek. Fantasztikus élmény lesz neki és nektek is Ne fosszátok meg tőle magatokat.
Nagyon jó utat kívánok nektek és fantasztikus élményekkel gazdagodva térjetek majd vissza.
Az utastársak pedig reméljük normálisak lesznek. Mi is tekintettel voltunk mások "hülyeségeire" miért ne lehetnének ők is tekintettel rátok.
Egy siófoki szállodában mondta nekem az egyik recepciós srác, amikor mondtam, hogy lehet hogy nyűgösködnek néha a csajok és jobb ha van olyan megoldás a szobáknál hogy a mellettünk lévő üres legyen, erre ezt felelte: " Eddig senki nem szólt, de ha valaki szólna is, ők meg fogják mondani hogy ez egy szálloda és aki eljön ilyen helyre annak tudomásul kell vennie hogy mások is vannak és lehet hogy buliznak, lehet hogy sír a baba, vagy a kis gyerek, stb". Azóta én nem izgatom magamat.
Kicsit hosszú voltam, tudom... de mindenkinek szól, hogy ha kis gyerkőccel van lehetőségetek hosszabb útra utazni, csak bátran
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segítséget! Ez lesz az első nyaralásunk. Még nem dőlt el, hogy megyünk-e, de egyébként Stavros lenne az úti cél, mert az talán kicsit közelebb van a többitől, na meg sok szépet hallottam róla. Nekünk egyébként Thassos a kedvencünk, de mivel nem vagyok ÖNZŐ ember (remélem érti akire gondolok) ezért arról letettünk, pedig igazából csak 1,5 órával több kb, mint Stavros, na meg hajókázna is a gyerkőc egyet.
Nem értem, hogy miért rossz az, ha az ember külföldre szeretné vinni a gyerekét. Én is többször utaztam már busszal (saját gyerkőc nélkül) és soha nem zavartak a gyerekek, ellentétben némelyik felnőttel!!!
Az én kislányom egy imádni való kis tünemény. Nagyon barátságos, biztos vagyok benne, hogy nem zavarná a többi felnőttet, kivéve a gyerekgyűlölőket!
Na mindegy a lényeg, hogy nagyon szépen köszönöm Nektek a segítséget! Még gyűjtöm a bátorságot!
Szerintem a gyerkőcnek is kell kikapcsolódás pihi.Többször utaztam már úgy hogy volt gyerkőc,és tényleg néha jobban viselkedtek mint utastársaink.Pihenő helyen szaladgáltak,utána nyugi volt