Szia Kiflic,
mi majd a jövő héten küldjük a foglalót.
Végül is emeleti szobát kaptunk az Ifigéniában.
De nem tudom melyik lehet az (próbálom nézegetni az alaprajzot meg a kéepket), az van irva, hogy Ifigénia 1/3 emeleti normál ágyas stúdió, de ez alapján nem találom a képeken...Te tudod melyik lehet ez?
Szerintem lehet,hogy a 2011-es képek között,az 1.emeleti uj studió,a képen nagyon jónak tünik,de a leirások között nem találtam.
Mi a földszinten leszünk a 2 kis egybenyitható studioban,2 kamasz gyerekkel.igy jobb,mintha apartman lenne,nem kell átjárkálnunk az alvó gyerekeken reggelente,ha megyünk a pékhez:D
Most néztem épp a képeket, valóban hoz egy 1. emeletit, bár mintha három ágy lenne ott, bár az nem hiszem, hogy számit. A kilátás pedig mesés!
Mi ketten leszünk csak.
Ti végül is mikor mentek?
Tessék beirni Magad az utazólistába.
A Paradise beachet már sokan emlegették. És úgy tudom nincs is messze Potamiatól. Gyalogosan is el lehet oda jutni?
Nem a Golden Beachre gondolsz? Az tényleg közel van Skala Potamiához, mert Golden Beach-nek tulajdonképpen Skala Potamia és Skala Panagia öblét hívják.
Egy egy kb. 1,5 km hosszú íves partszakasz, bár nem mindenhol homokos, de a Sakala Potamia felöli végén, a közepén, meg Skala Panagia felé is vannak remek strandok.
Néha már magam sem tudom, hogy melyikre gondolok. Majd ha élőben is láttam ezt a sok szép strandot már biztos könnyebb lesz.
Egyébként a Paradise beachre gondoltam, csak a gondolatmenet nem volt jó. Inkább úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy a Paradise beach milyen távolságra van Potamiától?
Sziasztok.
Tegnap este szerencsésen megérkeztünk. Thassos nagyon szép, de kilenc nap az kevés a sziget teljes megismeréséhez. Részletesen leirok mindent, csak egy kis időt kérek.
Akkor mondok valamit!
Én már 5*14=70 napot voltam a szigeten. De az utolsó 14-ben is találtam még újat. Sőt, még maradt is, amit nem láttam, és tudom hogy van. (pl. Makryammoson sem voltam még, bár oda nem is akarok menni...)
Aki azt mondja, hogy ott voltam 7 napot, 10 napot, 14 napot és már láttam mindent, az semmit nem látott.
Felületesen, rohanva a fő nevezetességeket meg lehet nézni 1 hét alatt is, de hol van az a mindentől?????
Sziasztok.
Kezdjük az elején. Pénteken végre eljött az indulás napja. Már az M5-ös 45. kilométerénél dugóba kerültünk. Másfél óra egyhelyben állás. Az okát még most sem tudom. Egyszer csak elindult a sor, igaz lassan, de legalább haladtunk. Röszkén aránylag hamar átjutottunk. Macedon határon ismét egy óra állás. Fogalmam sincs miért, pedig nem volt sok autó. Elértük a görög határt. Elképesztően sok autó mindenhol. Ennyit még egyszer sem láttam. Az összes átjárót kinyitották amit lehetett, de igy is beletelt vagy két órába amig átjutottunk. Innentől sima út volt. Görögország ezen a szakaszán 2-eurot kellett fizetni az autópályáér. Keramotiba érve éppen a komp indulás előtti percekben értünk. Intettek gyorsan hajtsunk fel. Jegyet is a kompon vettünk. Fejenként 3-euro, az autóra (skoda fabia) 16-eurot fizettem. A sirályokat természetesen megetettük az itthonról vitt szeletelt kenyérrel. Ha lett volna nálam még egy kiló, azt is megették volna. A kompról hivtuk Ágit, aki elkalauzolt minket telefonon. A szigetre érve irány Panagia. Erre még később kitérek. Potámiába érve aránylag könnyen megtaláltuk az Aethrion apartmant. A tulaj Grigori nagyon rendes fazon. A 203-as szobát kaptuk, ami teljes mértékben megfelelt. A fakultativok közül csak a hajokiránduláson voltunk, ami két főnek 84-euroba került. Volt benne horgászás, ami nekem nem sikerült valami jól, ugyanis nem fogtam halat. Ilyen módszerrel még nem horgásztam. Persze azért volt aki fogott halat. Többszöri fürdési lehetőség, ebédre suvlaki, ami elég finom volt. Este már csak a szokásos séta, gyros, mithos stb.
Folyt köv.
Folyt.
Kedden reggel elindultunk, hogy felfedezzük a szigetet, ami csak először tünt egyszerü feladatnak.Szebbnél szebb helyeken autóztunk, rengeteg öbölnél megáltunk több kevesebb időre. Nem tudom mindet felsorolni, de a fényképek majd biztos elárulják merre jártunk. Egész héten kánikula volt. Az első felhőt az érkezésünktől számitott nyolcadik napon vasárnap délután láttam. Ennek kimondottan örültem, igy legalább kényelmesen fel tudtunk sétálni az Akropoliszhoz. Bevallom ezt 35-fokban nem szivesen tettem volna. A látvány egyrészt nagyon szép, másrészt szomorú, hogy igy el van hanyagolva. Az Akropolisz közepén pontosan 60-lépcsőfok (megszámoltam) és gyönyörő a kilátás Limenas kikötőjére. Alikinél volt egy számomra érdekes történet. A napágyak az étteremhez tartoznak, és nem fizetni kell érte, hanem ott kell ebédelni. Általában 5-6-euroba kerültek a napágyak két főre. A kolostor az nagyon szép, csak pont a legjobb részére nem engednek fel. Panagia egy nagyon aranyos kis hegyi falu, az egyik kedvenc helyem volt, pedig nincs tenger partja. Oda igazán érdemes felmenni este sétálni, vacsorázni. Makryammosról én azt hallottam, hogy nagyon jó hely, igy el s mentünk megnézni. A tenger felől nem lehet megközeliteni. A belépő fejenként 3-euro, a napágy 7-euro. Kb egy kilóméteres finom homokos partja van. Nagyon igényesen kialakitott kertek, virágok, játszótér, apartmanok, medence, étterem, stb. Skala potamiában is fürödtünk több helyen, kivéve az éttermek előtt a kavicsos részen. Mindenhol jó a viz, és a part is.
Folyt köv.
Folyt. A szirének medencéje egy fantasztikus hely. Kicsit nehézkes az oda jutás, de megéri a fáradságot. Teljesen más mint amit a neten, vagy fényképeken látni. Aki ide jön az jöjjön el, és nézze meg élőben. A tetejéről nézzen le, elképesztő látvány. Majdnem minden este végigsétáltuk a partot. Étteremből van választék bőven. Egy hónap alatt sem tudnám végig enni őket. Mama grillnél kaptunk ajándék ouzót, de ott csirke gyrost ettünk, ami nekem egy kicsit száraznak tünt. Ami bejött az Aginoras. Itt többször ettünk gyrost, salátát, szendvicset. Két gyros, egy tonic, egy korsó mithos 9.30. Igaz van benne mustár, ketchup, de engem nem zavart. A tzatzikijük is jó. A kemping melletti Finikas étteremben is elég finom vacsit kaptunk ajándék csokis sütivel. Rengeteg üres apartman van még, éttermek, bárok, napágyak, mintha még nem kezdődött volna el a szezon. Sajnos az időnk hamar a végére ért, igy el kellett indulni haza. Pedig még két napot plusz ott maradtunk az apartmanba, ugyanabba a szobába. Mindezért Grigori 50-eurot kért, ami szerintem nem sok. Hétfő reggel elérkezett az indulás napja. Nem szivesen, de elindultunk. El lehetne itt tölteni még egy-két hetet. Az egyik legsimább utunk lett volna, ha a gps nem hülyül meg, de teljesen. Fogalma sem volt arról, hogy éppen hol vagyunk, igy tettünk egy kis kerülőt. Ez úgy vagy 100-km-es plusz út lett, de mindegy. Belgrádot elhagyva elvesztette a fonalat. Az E75-ön mentünk, szerinte a pusztán. Mindegy, hazaértünk ez a lényeg. Összegezve: Thassoson minden meg van ami egy nyaraláshoz kell, csak idő legyen megtalálni. Egy kis negativum: Nagyon kevés kagylót találtunk, ami nekem csalódás, mert imádom a viz alatt keresgélni őket. Na de ez legyen a nyaralás legnagyobb problémája. Egyszer még vissza kell jönni ide, mert csak a töredékét láttam a szigetnek.
Látom,jó sok helyen voltatok
Belgrádnál az elkerülön mentetek? Egyre tanácstalanabb vagyok ez ügyben,van aki ajánlja,van aki nem. majd eldöntjük,ha ott leszünk,de valószinüleg a naptól és a forgalomtól is függ az átjutás.
Fura a mustáros gyros,mi tavaly szerencsére nem futottunk bele,idén sem szeretnék csak tzazikivel
Idei terveink:Genna tó.Theologos,Kastro/ha fel lehet menni kocsival/,Aliki-tavaly elrettentünk a sok kocsitól,Profitis Ilias-gyalog az Ipsarió már megvolt
Fényképek lesznek majd?